Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 3 septembrie 2021

Mierea - tratament naturist împotriva tusei și răcelii

                        apiland.ro

 

Mierea crudă, tinctura de propolis și lăptișorul de matcă pur sunt produse bogate în compuși bioactivi precum polifenolii și vitaminele. Polifenolii oferă produselor apicole proprietăți antioxidante, antimicrobiene, antivirale, antiinflamatoare și antifungice.  

Studiul cercetătorilor britanici menționat la începutul acestui articol, publicat în British Medical Journal, arăta că mierea este cu 36% mai eficientă în tratarea tusei decât medicamentele obișnuite și reduce severitatea acesteia cu 44% datorită conținutului de peroxid de hidrogen. De asemenea, mierea are un efect liniștitor asupra gâtului și calmează iritația acestuia, reduce inflamația și previne dezvoltarea bacteriilor.

Miere cruda ApiLand

Folosirea mierii ca medicament pentru tratarea infecțiilor poate reduce consumul de antibiotice respectiv rezistența antimicrobiană, nu are efecte adverse și este o alternativă sănătoasă  a medicamentelor sintetice. Nu întâmplător, în Marea Britanie, mierea este acceptată ca tratament oficial pentru tuse și răceală încă din 2018.

Vezi mai multe aici -  Propolisul - cel mai puternic antiviral din stup


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu