Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 20 decembrie 2018

Ceara de albine - beneficii

                             plantum.ro

Din cele mai vechi timpuri ceara a fost folosita in tratamentul plagilor infectate si a bolilor de piele, iar in farmacologie se foloseste ca emplastru. In ultima perioada de timp ceara a cistigat in valoare terapeutica prin asocierea cu alte produse apicole sau farmaceutice, la realizarea unor creme  si unguente .

Ceara de albine , desi produs glandular al albinei , contine totusi si elemente prelevate din plantele vizitate de albine.Astfel , in timpul culesului de salcim, culoarea cerii devine alba, la florea soarelui galbena, iar la altele - in functie de de specie- rosiatica, verzuie sau de alta nuanta specifica.
Ceara ca produs metabolic al albinelor este elaborat in raport de anumite conditii: colonia de albine sa fie tinara si viguroasa, matca sa fie prolifica, temperatura in interiorul stupului sa ajunga la valori de +30 la +35 grade Celsius, precum si in functie de existenta spatiilor libere din stup.In componenta cerii intra substante chimice variate cum sunt : alcooli grasi, materii colorante, cerolina, vitamina A, substante cu actiune bacteriostatica, etc. Acesti produsi imprima cerii de albine insusiri emoliente, cicatrizante si antiinflamatorii.

Comanda :

CEARA DEPILATOARE QUICK DEPIL 150G TRANSVITAL








vineri, 24 august 2018

Promotii saptamanale si reduceri zilnice


Cui nu ii plac reducerile? Cine nu vrea sa se bucure de pachete promotionale la produsele de ingrijire preferate? Iar cand vine vorba despre casa si gradina, decoratiunile si mobilierul contribuie la atmosfera de acasa.
Urmarim promotiile in mediul online si in magazinele fizice, insa pare ca nu de putine ori le ratam pe cele mai importante. Acest lucru se intampla fie pentru ca ratam sezonul reducerilor sau pentru ca stocul e deja epuizat.
Din fericire, pe Storel Marketplace, nu ai parte de astfel de dezamagiri. Suplimentam stocul repede si iti oferim reduceri zilnice si promotii frecvente. Iata ce promotii saptamanale si reduceri zilnice iti sunt oferite pe Storel Marketplace.

Produse noi reduse zilnic

Storel Marketplace este o platforma globala care comercializeaza produse din game variate. De la produse de ingrijire, beauty si slabire pana la accesorii pentru casa si gradina, ustensile de gradinarit, utilaje pentru reparatii din gospodarie si chiar drujbe, motocoase si aparate de sudura.
Produse noi zilnic reduse includ: modelatoare corporale pentru a obtine silueta de vis: corsete, pantaloni de slabit si centuri abdominale. Accesorii pentru bucatarie sunt si ele reduse pentru cat tu sa te bucuri de sucuri naturale facute cu blendere performante si preparate sanatoase realizate cu ajutorul robotilor de bucatarie.

Promotii saptamanale la produse de casa

In fiecare saptamana, iti oferim oferte si promotii la decoratiuni interioare, scule electrice si unelete si organizatoare pentru spatiul locuintei. Poti sa scapi de dezordinea din camara cu organizatorul pentru raft sau pantofi. Poti sa iti ingrijesti plantele de apartament sau intreaga gradina cu accesorii speciale de insamantare, irigare sau pompe manual de apa.
Promotiile saptamanele isi fac loc si in cadrul categoriei de gadgeturi. Prize cu USB, lanterne performante si suport laptop sunt doar catevs dintre cele mai utile produse pentru casa ta. Nu ezita sa comanzi de pe Storel Marketplace si poti sa gasesti in fiecare saptamana ceea ce iti doresti la pret redus.
Noi iti oferim promotii saptamanale cu reduceri de peste 70%. Tot ce trebuie sa faci este sa devii client Storel Marketplace si vei avea parte de aceste beneficii.

Pachete promo de tip 1+1

Stim ca ne plac beneficiile duble. Iar pe Storel Marketplace gasesti multe astfel de pachete promo de tip 1+1. In categoria produselor fashion si de slabit, te vei bucura de combinatii practice. Obtine silueta clepsidra cu pantalonii de slabit si corsetul de slabit la cel mai bun pret. In bucatarie ai parte de blendere performante sau tocatoare de legume alaturi de aparate de impachetat sarmale sau de facut sushi.
Iar gospodaria ta nu trebuie sa astepte sa fie imbunatatita. Ai parte si de seturi sudor formate din aparat de sudura si masca de sudura. Iti repari singur tot ce se defecteaza in casa sau in curte si economisesti si bani.
Nu mai platesti fiecare produs in parte. Pachetele promo de tip 1+1 includ fie al doilea produs gratis, fie redus semnificativ. Devino client pe Storel Marketplace si convinge-te de beneficii.


luni, 23 iulie 2018

Propolisul - calitati terapeutice



            


 Propolisul, considerat inca de   unii produs "secundar" al stupului , e folosit de om -ca si de albine - din cele mai vechi timpuri in scopuri sanitare. Cu proprietati bactericide si bacteriostatice , datorita substantelor ce le contine si care omoara bacteriile din stup si respectiv impiedica cresterea lor, fara a le distruge, propolisul detine un loc imporatant printre remediile empirice si , mai recent , in practica stiintifica.
Propolisul este o substanta rasinoasa , de culoare verde-bruna sau cafenie, cu o aroma placuta de muguri de plop , miere, ceara si vanilie; prin ardere emana un miros de rasini aromatice de mare valoare. Adunat de albine de pe muguri de arbori si de pe unele plante ierboase , propolisul e materialul de "cimentare " si dezinfectantul stupului ce isi pastreaza prin aceasta structura si igiena in interiorul lui.
El contine aproximativ 55% rasini si balsamuri, 30%ceruri, 10% uleiuri sterice  si 5 % polen, majoritatea lor bogate in vitamine si microelemente. Nefiind o substanta definita , evident , propolisul nu are o formula chimica. Dar ca produs folosit pe baza practicii multimilenare , iar astazi -in masura crescinda -pe aceea a experientelor si cercetarilor efectuate de medici, bacteriologi si biologi cu renume , propolisul atesta multe aspecte tamaduitoare.
Prin insusirile antibacteriene , antibiotice si cicatrizante ca si prin actiuni imunologice si antiseptice variate , propolisul are deosebite calitati terapeutice, in sine si ca adjuvant , ca de exemplu in vindecarea de plagi, in unele afectiuni ale cailor respiratorii si ale cavitatii bucale precum si ale ochilor, in tratamentele preventive si curative ale bolilor prostatei.
Efectul antiviral al propolisului este afirmat de multi autori asupra virusului herpetic, zona zoster si virusului hepatic B.
O actiune remarcabila a propolisului se manifesta asupra diferitelor afectiuni ale colului uterin : dintre acestea amintim distrofii, ectipii, eroziuni , care toate sunt considerate astazi cu potential de malignizare. Efecte bune ale propolisului au fost constatate in tratamentul local al trichomaniazei vaginale. Efecte ale propolisului au mai fost semnalate in tratarea prostatitelor cronice, a afectiunilor ano-rectale , in induratio penis plastica, hipoazie, diferite afectiuni ORL, afectiuni ale aparatului digestiv si respirator , precum si in combatrea parazitilor intestinali.
Propolisul s-a dovedit eficvace in unele afectiuni in care tratamentele clasice nu s-au aratat eficace.
S-au obtinut rezultate bune in tratamentul tuberculozei prin introducerea sa in alimentatia bolnavilor. Dar efectele cele mai bune s-au obtinut in tratamentul dermatitelor si al dermatozelor , folosindu-se creme si unguente pe baza de propolis. S-a constatat ca extractul de propolis are efecte bacteriostatice asupra a 30 de suse microbiene.
Sursa : Almanahul stuparului

Laptisorul de matca - beneficii


                             
 Laptisorul de matca , produs de albinele doici, pentru hrana larvelor (determinind cresterea si dezvoltarea diferetiata a indivizilor care compun colonia) , este un aliment bogat si folositor nu numai pentru albine . Prin continutul de proteine, grasimi, zahar, vitamine, si substante minerale, intr-o proportie solicitata de organismul nostru, laptisorul este un aliment bogat si pentru om, in mare concordanta cu spectrul normei fiziologice recomandate.
Se stie astazi ca laptisorul de matca contine :
-apa - 65 %
-substante uscate - 34,95 % din care :
         -proteine..........................12,34 %
         -grasimi............................6,46  %
         -zahar direct asimilabil...12,49  %
         -cenusa..............................0,82 %
         -substante neidentificate....2,84 %
-El mai contine, la 1 gram, urmatoarele vitamine :
-tiamina
-riboflavina
-pirodoxina
-niacina
-acid folic
La acestea se mai adauga hormoni, ca si alte substante specifice , vitalizante , energizante. Deci, o mare bogatie de factori biotropi ce se acorda cu recomandarile de aport rational si echilibrat prin alimente.
Laptisorul de matca este asadar , o substanta complexa ca structura chimica, elaborata de catre albinele doici. Se foloseste ca hrana timp de 3 zile , pentru toate larvele tinere  in procesul lor de maturizare postembrionara, iar pentru larvele de matca este alimentul specific pe tot timpul existentei lor in botca. In perioada de 3 zile cind larvele de albine lucratoare consuma laptisor, ele au cea mai mare dezvoltare , crescind in greutate de aproximativ 250 ori.
Laptisorul de matca determina diferentele de crestere , de longevitate si cele de prolificitate dintre albinele lucratoare si matca stupului.
Dozate in combinatii corespunzatoare pentru obtinerea diferitelor efecte de terapeutica preventiva si curativa :mierea +polenul+laptisorul de matca +apilarnilul, pot constitui variate sorturi de produse naturale menite sa fie utilizate in :
-ocrotirea mamei si copilului
-ocrotirea sanatatii adultului
-stari carentiale , adica lipsa unor vitamine, saruri minerale
-nevroze, insomnii, astenii si stari de convalescenta
-eforturi fizice deosebite -munca grea, mediu toxic, activitati sportive
-afectiuni ale cailor respiratorii
-afectiuni si carente ale batrinetii
-toate cazurile in care continutul bogat si activ al acestor produse poate sa ajute omul , in diferitele etape ale vietii sale.
Cu mierea, polenul, apilarnilul si laptisorul de matca , rareori se pot comite greseli, efectele lor secundare care constituie contradictii fiind rarisime.  Ele previn imblonavirea prin fortifcarea organismului , iar in caz de imbolnavire sa constituie un adjuvant pretios al tratamentului specific.
Ingrijirea sanatatii presupune grija si pentru frumusete
Mierea a fost din cele mai vechi timpuri dupa cum recomandase inca Hipocrate, un mijloc curent si eficace pentru mentinerea unui ten frumos si proaspat. Impreuna cu ceara si mai recent cu laptisor de matca si apilarnil , dar si prin tratamentul intern al unor carente de substante continute si in polen, produsele stupului curata si hranesc pielea,
De exemplu mierea , prin continutul sau nutritiv are efecte prea cunoscute, iar prin prezenta inhibinelor , distruge bacteriile dee pe tegumente . Combinate cu alte substante , mierea , ceara , laptisorul de matca au dobindit azi-ca substante naturale active - drept de prioritate in cosmetica cotidiana.
Numeroasele studii au scos in evidenta folosirea laptisorului de matca in infectiile virotice, in procese de revitalizare, in vederea slabita, in ateroscleroza sistemica.
Lăptişor de matcă PUR convențional ApiLand
Sursa : Almanahul stuparului

marți, 3 iulie 2018

luni, 25 iunie 2018

Ce beneficii ne ofera pastura

 
Polenul proaspat recoltat de albine din anterele florilor este depozitat in fagurii cuibului, de preferinta in cei negri la culoare. Polenul , sub aceasta forma , se gaseste depozitat in special in cei 2 faguri care marginesc puietul si mai putin in fagurii cu puiet. Uneori, in cazul unei abundente de polen in natura sau a unei incetiniri a ritmului de ouat , cuibul in intregime se poate bloca cu polen.
  Polenul in momentul inmagazinarii in faguri are acelasi insusiri si calitati ca si polenul retinut in colectorul de polen. Dupa depunerea lui in faguri , el se transforma in pastura, sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor , a temperaturii si umiditatii ridicate din cuib (+33 la +35 grade Celsius) precum si datorita modului de conservare in celulele fagurilor.
  La depozitarea in faguri albinele nu tin seama de specia botanica si de provenienta polenului, astfel incit , in aceeasi celula gasim polen de culori diferite. In aceste conditii transformarile incepute odata cu formarea ghemotocului de polen continua sa se desfasoare in interiorul stupului si in celulele fagurilor , realizindu-se , printr-o serie de transformari biochimice , o modificare structurala care il situeaza pe o treapta calitativa superioara fata de polen.  Cind transformarile au luat sfirsit, din polenul inmagazinat de albine in faguri rezulta pastura sau "piinea albinelor".
  Deci pastura este un produs natural, cu insusiri mai valoroase decit ale polenului datorita amestecului de polenuri de proveniente diferite, a continutului mai mare de zaharuri simple, continut sporit de vitamina K, a procentului mai mare de granule cu continut accesibil asimilarii precum si a aciditatii sporite , factor esential in conservarea si mentinerea echilibtului metabolic.
  In terapeutica , polenul se foloseste in hepatitele cronice, in denutritia protidica, in sarcina, in prostatite si adenomi de prostata, in colite, si in alte afectiuni.
  Rezultate bune se obtin prin tratarea cu polen a diferitelor afectiuni ale intestinului subtire si gros, dintre care amintim enterocolitele, colitele acute si cronice, de fermentatie sau putrefactie , si in mod deosebit in constipatia cronica.
  Se pare ca are rol si in scaderea colesterolului plasmatic si deci poate fi intrebuintat cu succes in tratamentul aterosclerozei.
  Polenul are un continut sarac in sodiu , dar bogat in magneziu si potasiu , ceea ce il face un adjuvant pretios in tratamentul afectiunilor cardiovasculare.
Polenul contine si mult fier si deci este indicat in tratamentul anemiilor , in special la copii. Prin continutul sau bogat in iod , poate fi folosit in prevenirea gusii endemice.
  Pastura este recomandata in toate cazurile in care este indicatn si polenul, si mai ales in cele in care este necesar un efect mai puternic de realizat intr-o perioada mai scurta de timp. Dozele uzuale sunt de 10-15 grame pe zi , adica echivalentul a 3 lingurite pe zi, de administrat in general dupa mese ca si polenul, pentru a nu produce disconfort gastric si in secundar o scadere a apetitului. Rezultate deosebite au fost obtinute in tratamentul anemiilor si indeosebi in hepatitele cronice active sau agrsive si cirozele hepatice.
  Trebuie sa remarcam si rolul adjuvant deosebit de pretios al pasturii in tratamentul diferitelor afectiuni neoplazice , prin cresterea rezistentei generale a organismului.
Vezi si Polenul 
Sursa : Almanahul stuparului

Polenul - insusiri terapeutice


Polenul adunat de albine pentru perpetuare, pentru hrana puietului si pentru aprovizionarea glandelor producatoare de laptisor de matca , de fermenti ca si a celor cerifere, e insasi chintesenta vietii ce se reproduce. Pe drept cuvint se pusese intrbarea daca 30-50 kg de polen pe an permit nasterea a        150 000 de albine , de ce n-ar fi acesta bun si pentru om?
Raspunsul a fost dat cu ani si ani in urma : sanatatea si viata lunga a apicultorilor ce consuma , pe linga miere , si polen. Caci polenul -spunea un profesor doctor, cunoscut prin cercetarile sale- cuprinde tot ce-i trebuie organismului pentru viata. De la fiecare, dupa provenienta, proportiile dinte substantele cuprinse in polen sunt diferite. Dar in toate speciile sunt prezentate : proteinele, aminoacizii, zaharul, mineralele si vitaminele, substante hormonale, grasimi si arome si, desigur , apa.
Luind in considerare numai continutul in principii active ( pe linga substantele vitalizante si dietetice prezente in proportii insemnate ), cele citeva specii de polen, enumerate in continuare, au urmatoarele insusiri terapeutice :
*Salcimul - calmant
*Castanul  (dulce)- favorizeaza circulatia venoasa si arteriala, decongestioneaza ficatul si prostata
*Castanul (decorativ) - actioneaza in tulburari circulatorii, mai ales in cele nervoase, fortifica reteaua capilara
*Papadia - diuretica, actionind favorabil asupra rinichilor si vezicii urinare , depurativ si usor laxativ.
*Marul - actiune binefacatoare asupra miocardului, fortifiant general.
*Murul - tonic general si antidiareic.
*Salcimul galben japonez - prin prezenta rutinului , actiune foarte eficace asupra rezistentei capilare: protejeaza organismul impotriva hemoragiilor si micsoreaza timpul de coagulare ; intareste contractiile inimii si regleaza ritmul. Indicat in palpitatii si fragilitate capilara.
*Salvia - actiune asupra functiilor digestive si intestinale ; diuretic , provoaca sudatie, poate contribui la reglarea menstrelor.
*Cimbrisorul - activeaza circulatia; tonic si usor afrodisiac; actioneaza si ca pectoral si antiseptic.
*Teiul - calmant, sedativ.
Desigur, prin prezenta si varietatea vitaminelor, aminoacizilor, mineralelor etc, polenul are si alte actiuni terapeutice-preventive si curative-in functie de efectele specifice ale principiilor active continute in aceste substante. Astfel, ca si plantele pe care natura le pune la indemina omului pentru ocrotirea sanatatii, polenul intruneste proprietaile numeroase ale acestora, oferind o multitudine de principii active, pe care albinele le transmit in stare pura.

Alin Caillas - "Secretele"  polenului sunt in acelasi timp secretele plantelor pe care natura ni le-a pus  la dispozitie pentru a vindeca  multe boli de care este atinsa omenirea.

Asadar se poate afirma -fara inconjur- ca actiunea polenului nu este universala , dar are o influenta buna asupra functiilor digestive si intestinale , reda pofta de mincare, combate starile de slabiciune cele mai rebele si refractare oricaror tratamente, poate contribui la combaterea nevrozelor si depresiilor psihice , neurasteniei, afectiunilor prostatei, diabetului si in sfirsit, poate reda vitalitatea celor care au pierdut-o functional.
Vezi  si Sanatate cu produse apicole
             Polen de pin -biostimulator
Sursa : Almanahul stuparului

sâmbătă, 23 iunie 2018

Supplements - herbal extract

vemoherb.com/onlineshop/

Our supplements are based on natural herbal extracts. Proven to be effective, they are developed for fitness and sports as well as for promoting well-being and libido. We can proudly say that during the years the company has built a reputation of a first class manufacturer, and our products are highly valued and sought after on the international markets. VemoHerb® are not just dietary supplements. VemoHerb‘s kernel team is made of people who deeply believe that: - Health is a gift of nature, and it is completely natural. It is not synthetic, it is not modified; - The human body has everything necessary to stay in great shape and maintain a wonderful healthy status – all we need to do is help it.
Selling in  AT, BG, CZ, DE, HU, PL, RU, SK

Categorii produse

  • Sports and fitness
  • Health and care



  •                                            
    Our main goal in the manufacturing of VemoHerb® supplements is to guarantee the high quality, that supports the healthy lifestyle and the excellent physical form. We differentiate from the most manufacturers and retailers by the fact that we are one of the very few companies in this business nowadays which have completely closed the production cycle for every single product that we place on the market. We manufacture by ourselves not only the final forms but also the raw materials (extracts) we put into them. This allows us to maintain strict analytical control at every single stage of the production process, and thus guarantee the highest possible standards for our clients. VemoHerb® periodically initiates comparative studies of similar products on the market, demonstrating the superiority of VemoHerb® in terms of the concentration of active substances (this directly reflects to the effectiveness and the action that the customer actually feels).
                                                 

    vemoherb.com/onlineshop/        

    The best champions use only the best products - VemoHerb.
    VemoHerb is proud to be presented by the sports club Velev GYM: all bodybuilders from Velev GYM are awarded with medals, including 3 golden ones!

                                      

                                               



                                               

                                                 

    vineri, 22 iunie 2018

    Promotie parchet triplustratificat- 100% lemn natural


                                     


    NU E DOAR PARCHET
    ... pe orizontală
    ... pe verticală
    ... pe diagonală
    ... pe întregul perete
    ... parţial
    ... aşa cum doriţi

    ... ACUM, PARCHETUL BARLINEK POATE FI, DE ASEMENEA, MONTAT PE PERETE!
    Avantajele Parchetului Barlinek

    Parchetul Barlinek este construit din 3 straturi cu funcţionalităţi diferite. Grosimea fiecărui strat al parchetului Barlinek nu este pusă la întamplare ci reprezintă rezultatul multor ani de experiență și miilor de ore de cercetare și teste. Experienta noastra din domeniul lemnului ne-a ajutat să dezvoltăm structura ideală pentru reducerea tensiunilor la care este supus acest material natural
    Promotie-comanda
    100% lemn

    Parchetul Barlinek este realizat 100% din lemn natural. Pardoselile din lemn sunt mai sănătoase şi cu siguranţă mult mai durabile decat alte materiale artificiale. Spre deosebire de parchetul laminat, parchetul Barlinek este mai cald la atingere, nu se electrizează, nu atrage praful sau acarienii, de aceea reprezintă o soluţie ideală pentru persoanele alergice. Izoleaza foarte bine fonic suprimând perfect zgomotul, iar datorita capacităţii sale de absorbţie a umezelii, reglează microclimatul din încapere. Parchetul Barlinek oferă posibilitatea de şlefuire şi renovare multiplă a stratului de lac.
    Promotie-comanda
    Construcție stabilă

    Lemnul are tendința naturală de modificare dimensională datorită schimbărilor meteorologice și anotimpurilor. În condiții de umiditate crescută acesta se dilată, iar la o temperatură scăzută se contractă. De aceea, uneori, pardoselile tradiționale de lemn se umflă, scârțâie sau se contractă formând fisuri. Însă nu și Parchetul Barlinek! Acesta nu este construit doar dintr-un strat de lemn, ci din trei straturi de lemn îmbinate în cruce. O astfel de construcţie limitează mişcările naturale ale lemnului, asigură echilibrul între cele 3 straturi, în același timp asigurând stabilitatea pardoselii, chiar și la acțiunea unor condiții de meteo variabile din exterior.
    Pentru încălzirea prin pardoseală
    Promotie-comanda
    Pentru încălzirea prin pardoseală
    Nu orice pardoseală din lemn poate fi utilizată pentru încălzirea prin pardoseală. Datorită construcției sale stratificate, parchetul Barlinek conduce excelent căldura și de aceea poate fi utilizat cu succes la încălzirea prin pardoseală - atât pentru cea electrică cât și cea termica. Acesta este unul din avantajele sale faţă de pardoselile din lemn masiv. Parchetul pe încălzirea prin pardoseală poate fi montat în două moduri: în sistemul flotant sau prin lipirea plăcilor de suprafata suport.
    Montaj rapid
    Parchetul Barlinek poate fi montat în sistemul flotant. Aceasta este o metodă rapidă și ușoară, datorită căreia acesta poate fi montat independent, fără ajutorul unui instalator profesionist. Acesta permite de asemenea demontarea și montarea repetată. O alternativă este montajul într-un mod tradiţional - prin lipire de suprafaţa suport, ceea ce garantează stabilitatea montajului chiar și pe suprafețe mari.

                             

    joi, 21 iunie 2018

    Ce trebuie sa stim despre mierea cristalizata


    *.Pastraza toate calitatile mierii de albine proaspat recoltata, fiind generatoare de energie si vitalitate
    *.Chiar prin pastrare indelungata isi conseva continutul in vitamine, enzime, hormoni si saruri minerale 
    *.Prezinta garantia unei mieri naturale 

    Cristalizarea mierii este un fenomen fizic natural specific celor mai multe sorturi de miere. Unele sorturi cristalizeaza mai repede , altele mai lent, altele nu cristalizeaza de loc.
    Cristalizarea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza care sunt principalii ei componenti . In functie de cantitatea de fructoza sau glucoza care predomina intr-o miere depinde si cristalizarea ei mai rapida sau mai lenta. In conditiile din tara noastra mierea de salcim si de mana nu cristalizeaza deoarece contine mai multa fructoza , in timp ce la alte sorturi, in care predomina glucoza , ca mierea de rapita, tei, floarea soarelui, poliflora, fenomenul de cristalizare se produce mult mai rapid , chiar in citeva saptamini de la extractie.
    Temperatura optima pentru cristalizarea mierii este cuprinsa intre 10-20 grade Celsius .
    Temperaturile ridicate peste 20 grade Celsius si cele scazute sub 0 grade Celsius impiedica cristalizarea mierii.
    Pentru a asigura un aspect comercial si pentru a satisface gustul unor consumatori se obisnuieste lichefierea mierii cristalizate prin incalzire. Acesta operatie de fluidizare se poate realiza usor prin incalzirea mierii cristalizate intr-un vas emailat, introdus in apa calda timp de 1-2 ore la o temperatura de 45-50 grade Celsius.
    In laborator se poate face verificarea gradului de depreciere a mierii prin diferite analize ca indicile diastazic, (care reprezinta continutul de enzime al mierii) sau determinarea hidroximeti-furfurolului (HMF), un produs ce ia nastere din zaharuri prin supraincalzire.
    Este indicat ca mierea cristalizata sa se consume sub aceasta forma deoarece ea reprezinta toate calitatile produsului natural si are in plus avantajul ca se pastreaza si se transporta fara riscuri, se poate intinde pe piine fara a curge si poate fi astfel folosita mai usor in alimentatie. Din punct de vedere al puritatii,  mierea cristalizata prezinta garantia mierii de calitate , deoarece cristalizarea este un fenomen natural, in timp ce mierea artificiala sau falsificata se obtine prin fierberea siropurilor de zahar, ceea ce impiedica sau intirzie cristalizarea. Practic , mierea falsificata se gaseste mai des sub forma fluida si mai rar sub forma cristalizata. In unele tari mierea cristalizata este preferata celei fluide , fapt pentru care cristalizarea se realizeaza dirijat si se comercializeaza sub forma de miere pasta.

    Sursa: Almanahul stuparului

    joi, 14 iunie 2018

    Reteta prevenire -combatere a sclerozei si afectiunilor cardiovasculare (II)


    In epoca moderna s-a cautat sa se gaseasca justificarea stiintifica a acestui vechi tratament chinezesc, bazat pe un preparat in care usturoiul si produsele apicole sunt principalele lui constituiente. Continutul bulbilor de usturoi , ca si compozitia mierei si propolisului , justifica utilizarea pe scara larga , singure si asociate, a acestor produse in terapia umana. S-a constatat ca bulbii de usturoi contin un ulei volatil format din sulfuri de alil si alipropil, alicina (caruia usturoiul ii datoreaza actiunile sale bactericide), hidrati de carbon , acid sulfocianic, glicozide, precum si alte substante active dintre care unele neidentificate precis din punct de vedere biochimic. Aceasta compozitie variata ii confera usturoiului proprietati terapeutice deosebit de eficiente intr-o serie de afectiuni ale organismului printre care si actiunea cardiovasculara-hipotensiva, manifesta prin efectele vasodilatatorii si prin actiunea asupra circulatiei periferice. Se mentioneaza ca preparatele de baza de usturoi coboara atit maxima cit si minima presiunii arteriale.
    Cercetari recente au stabilit ca usturoiul actioneaza favorabil nu numai in bolile cardiovasculare si in cele de uzura, dar si in alte afectiuni. Astfel, actioneaza ca dezinfectant, expectorant si calmant al spasmelor musculatorii netede, in cazul inflamatiilor bronhoalveolare. Actiunea antimicrobiana si antibiotica a fost evidentiata si in cazul tuberculozei pulmonare. De asemenea , are actiune antimicrobiana asupra florei intestinale provocatoare de diaree, in infectii intestinale, in dizenteria ameobiana si in tuberculoza intestinala.
    In literatura de specialitate din Romania se arata ca utilizarea preparatelor din si cu usturoi poate fi extinsa si in alte cazuri decit indicatiile amintite. Se atribuie usturoiului certe proprietati antinicotinice in cazurile intoxicatiilor cronice ale fumatorilor , iar sucul proaspat al acestor plante si al altor specii inrudite opreste dezvoltarea unor tipuri de tumori canceroase.
    Se stie ca mierea de salcim contine robinina, acacina (glucozid de natura flavonica) ulei volatil etc. cu actiune si utilizare terapeutica antiseptica si calmanta.Un cardiolog de la Colegiul medical Rajashasa a stabilit dupa citiva ani de studii, ca mierea sporeste cu 56 % rezistenta valvulelor inimii si ale vaselor cu rol asa de important in hemodinamica. Medicul indian recomanda mierea si persoanelor care sufera de varice: valvulele venelor fortificindu-se , coloana de singe venos nu mai cade retrograd spre periferie, ci este impinsa spre inima.
    Propolisul este unul dintre produsele apicole cele mai eficiente sub raportul principiilor active transmise de la planta la om. Prezenta acestui produs al albinelor in compozitia preparatului cu usturoi se explica prin elementele sale componente din care preponderente -ca substante active- sunt flavonidele cu nu mai putin de 41 de actiuni terapeutice ( actiunea asupra sistemului capilar privind bioflavonidele, a fragilitatii si permeabilitatii vaselor , influente directe asupra sistemului circulator ca vasodilatator si hipotensiv, actiune diuretica , drenarea bilei, estrogena, obtinindu-se efecte si asupra altor glande cu secretie interna, ca timus, tiroida, pancreas, suprarenale, etc). Acidul ferulic, prezent si el in propolis, isi aduce contributia la actiunea bactericida si bacteriostatica a preparatului respectiv.

    Vezi : Reteta prevenire -combatere a sclerozei si afectiunilor cardiovasculare (I)

     Sursa : Almanahul stuparului

    marți, 12 iunie 2018

    Produse de design interior stilat


                                    ka-international.ro

    KA International este una dintre cele mai cunoscute mărci Europene în decoratiunile interioare! Noi creăm și oferim o varietate de idei, culori si materiale, transpuse în peste 7000 de produse, pe care le combinăm pentru a aduce inspirație și de a trezi simțurile tuturor celor care ne încredințează spațiul personal spre decorare.La KA Design International cream si oferim o varietate de produse de design interior stilat, acordând atentie deosebita profilelor decorative, parchetului, tapetului, stickerelor, tesaturilor (draperii si perdele), mobilei tapitate si celorlalte accesorii. Facem toate acestea cu un singur scop: acela de a inspira si de a provoca pe toti cei care ne încredinteaza spatiul lor personal spre decorare!
    Categorie produs
    ===========================


  • Profile decorative
  • Placi decorative
  • Stikere
  • Tapet
  • Tesaturi 
  • Mobila 
  • Decoratiuni


  •                                            

                                              ka-international.ro                                              

                                              ka-international.ro                                            

                                              ka-international.ro                                            

                                              ka-international.ro

                                              ka-international.ro
                                                 
                                              ka-international.ro

    marți, 5 iunie 2018

    Antistres natural-Ashwagandha



    Ashwagandha | Antistres Natural

    SUPLIMENT NATURAL din Plante 100% Certificate Organic in UE, SUA si India 
    60 CPS VEG
    Pret recomandat: 62,00 Lei

    Beneficii

    • Efect antistres natural
    • Combate starile de anxietate
    • Intareste sistemul imunitar
    • Sustine functiile sistemului nervos
    • Mentine sanatatea sistemului reproducator masculin
    • Actiune puternic revigoranta
    EU_tcm99-20805usaIndia_organicNON GMO

    joi, 31 mai 2018

    Caprifoiul - planta miracol


    Cei mai multi o cunoastem sub numele de Mana Maicii DomnuluiCaprifoiul este o planta cataratoare cu flori albe, extrem de parfumate, care au proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si antivirale. Chinezii au fost primii care au descoperit proprietatile curative ale caprifoiului, pe care l-au folosit pentru a trata durerile de gat, conjunctivita, inflamatiile pielii si ale tractului urinar. Iata cateva beneficii ale caprifoiului
    Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului.
    Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.
    1. Tine sub control nivelul zaharului din sange
    Planta ajuta la mentinerea unui nivel optim de zahar in sange. Nivelul ridicat de zahar poate provoca o serie de probleme de sanatate. in stadiile incipiente, simptomele unui nivel crescut al zaharului este de obicei ignorat, insa aceasta planta te poate ajuta sa scapi de medicamentele si injectiile care sunt necesare pentru mentinerea nivelului de zahar sub control.

    2. Trateaza si amelioreaza afectiunile respiratorii
    Mana Maicii Domnului ajuta la mentinerea unui sistem respirator sanatos si lupta impotriva infectiilor vezicii urinare. Aceasta planta poate fi utilizata pentru a trata astmul bronsic si infectii ale tractului respirator superior.

    3. Combate bacterii precum Salmonela
    Florile caprifoiului au un puternic efect antimicrobian, luptand impotriva salmonelei, stafilococului si streptococolui.
    Pentru un efect antiviral si antibacterian maxim, aceasta planta poate fi combinata cu semintele de Forsythia suspensa - binecunoscutul arbust cu flori galbene sau cu Echinacea. Se adauga 2 lingurite de flori la o cana de apa fiarta si se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute.

    4. Vindeca arsurile solare si indeparteaza petele de pe piele
    Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antiseptice, caprifoiul este considerat de mare ajutor in tratarea arsurilor provocate de soare, dar si a arsurilor minore ale pielii. Mana Maicii Domnului poate fi utilizata si pentru a trata eruptiile cutanate, proprietatile sale dezinfectante ajutand in cazul afectiunilor pielii.

    5. Ajuta in cazul durerilor de la nivelul intestinului subtire
    Digestia este un proces important al vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de tulburari digestive, experimenteaza in acelasi timp stresul fizic si psihologic. Datorita proprietatilor sale medicinale, caprifoiul poate ajuta impotriva unor afectiuni digestive, care includ umflaturile si durerile la nivelul intestinului subtire (enterita). De asemenea, poate ajuta la vindecarea dizenteriei.

    6. Este un detoxifiant natural - uleiul de caprifoi ajuta la curatarea organismului, prin eliminarea toxinelor.
    Puteti beneficia de proprietatile vindecatoare ale acestei plante, preparand si consumand ceai de caprifoi. Acest ceai este recomandat pentru gargara. Atunci cand aveti o senzatie de mancarime, durere, intepaturi la nivelul gatului, daca simtiti ca de-abia puteti sa inghititi, faceti gargara cu ceai de cateva ori pe parcursul zilei, in special dimineata si seara, inainte de culcare.

    Modalitati de preparare a florilor de caprifoi
    1. Infuzia de flori de caprifoi
    Are efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene, antispasmodice datorita faptului ca in compozitia florilor se regasesc substante precum quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esentiale sau vitamina C. Infuzia se prepara din bobocii plantei, proportia fiind de o ceasca de boboci la un litru de apa clocotita, care se lasa la infuzat pentru 10 minute. Se pot consuma 2-3 cani de infuzie pe zi.

    Contraindicatii: persoanele care sufera de boli de stomac, diaree, femeile insarcinate si cele care alapteaza.

    2. Flori de caprifoi macerate in miere
    Se culeg suficiente flori pentru a umple un borcan, peste care se adauga miere de albine. Se lasa la macerat cateva saptamani sau chiar cateva luni de zile (in functie de rabdarea fiecaruia), se strecoara si se consuma atunci cand este cazul. Elixirul astfel obtinut poate fi folosit in diverse afectiuni, dar si ca simplu aliment sau pentru mastile faciale de infrumusetare.

    Flori de caprifoi infuzate in miere. Vezi cum te ajuta



    Pentru zilele in care suntem chinuiti de raceala si gripa, mierea cu flori de caprifoi este un remediu natural binevenit. Iata cum se prepara:

    1. Se culeg boboci si flori tinere de caprifoi.
    2. Se indeasa intr-un borcan cu filet, dar fara a le strivi prea tare.
    3. Deasupra se toarna miere de calitate si se pune capacul.
    4. Se apasa cu o lingura pana cand iese la suprafata tot aerul. Daca e cazul, se mai completeaza cu miere.
    5. Borcanul se lasa o luna la macerat, la temperatura camerei.
    6. Dupa perioada de macerare, mierea poate fi separata de flori, insa, daca nu va deranjeaza, florile pot ramane in borcan si pot fi consumate odata cu mierea.
    7. Se pastreaza borcanul intr-un loc racoros.

    Administrare si efecte terapeutice
    Florile de caprifoi sunt foarte bogate in acid salicilic. Infuzia de flori de caprifoi in miere are efecte benefice in raceli, gripe, bronsite, dureri de menopauza, dureri reumatismale, febra, infectii urinare etc.

    In cazul durerilor acute in gat, se poate lua cate o lingurita de cate ori este nevoie. In celelalte cazuri ori pentru cure, se ia cate o lingurita dimineata, la pranz si seara, cu o jumatate de ora inainte de masa.

    SURSA : Sanatate.bzi

    Reteta prevenire -combatere a sclerozei si afectiunilor cardiovasculare

    Datorita substantelor naturale compozitionale si a diverselor principii active aflate in unele plante si produse apicole, se confera preparatelor obtinute prin asocierea materiilor prime respective, calitati medicinale deosebite in anumite afectiuni ale organismului uman. Un astfel de preparat natural, bazat pe o tinctura din usturoi( extras cu o solutie hidroalcoolica concentrata) , cu adaus de miere si extract de propolis, se utilizeaza preventiv si curativ pentru combaterea afectiunilor cardiovasculare si in prevenirea sclerozei si a celorlate boli de uzura.
    Medicina populara cuprinde numeroase "retete" de produse naturale in care usturoiul-singur sau in amestec cu alte plante si in special cu produse apicole, datorita compozitiei lor chimice variate si extrem de active-constituie un apreciat tratament , pe care oamenii l-au descoperit cu milenii in urma dintr-o necesitate instinctiva de aparare a sanatatii lor. O astfel de reteta este practicata pe scara larga in China si este cunoscuta sub forma de "reteta chinezeasca penteu prevenirea si combaterea sclerozei.

    A. Materii prime necesare 
    a) pentru prepararea maceratului de usturoi in alcool
    -usturoi (bulbi, catei, curatati si tocati)..................125 g
    -alcool 96 grade.........................................................125 g
    Din aceasta cantitate , dupa 10-15 zile de macerare se obtine, prin presare si strecurare :
    -175 g macerat de usturoi in alcool
    b) pentru obtinerea extrasului moale de propolis:
    -propolis brut, natural, fara impuritati....................43 g
    -alcool 96 grade ..........................................................57 g
    Se dizolva prin amestec, propolisul in alcool de 96 grade si se evapora alcoolul pina se obtine o pasta moale, cintarind cca 50 g extras de propolis , sub forma de pasta.
    Pentru a obtine un extras alcoolic de propolis in concentratie de 30 % se procedeaza astfel:

    -din extrasul de propolis sub forma de pasta se iau 30 g si se amesteca cu 70 g alcool de 96 grade din care dupa omogenizare prin amestec, intrebuintam 25 g pentru o doza de tratament
    -miere de salcim :50 g

    B. Modul de preparare a unei doze de tratament pentru 100 zile =250 ml preparat (cca 3 000 picaturi )

    Se amesteca :
    -maceratul de usturoi rezultat .........................................175 g
    -extrasul alcoolic de propolis in concentratie de 30 % ..  25 g
    -miere de salcim ...................................................................50 g
                                      Total preparat ...........250 g

    Aceasta cantitate echivaleaza cu 2 700-3 000 picaturi necesare unui tratament pentru o perioada de 100 zile (fara intrerupere)

    C. Mod de administrare 
    -250 ml-preparat chinezesc -echivalind cu circa 3 000 picaturi este necesar pentru un tratament pe o durata de 100 zile , administrat in picaturi , ziilnic si diferentiat coform schemei:

                                                                  Zile in tratament
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ziua                                 1  2  3  4    5    6    7  8   9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21 22
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Doza in        Dimineata   1  4  7 10  13  15  12  9  6   3   25   1   4     7   10  13  15  12  9    6   3   25
    picaturi         Prinz           2  5  8 11  14  14  11  8  5   2   25   2   5     8   11  14  14  11  8    5   2   25
    la fiecare      Seara           3  6  9 12  15  13  10  7  4   1   25   3   6     9   12  15  13  10  7   4   1   25
    masa
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Picaturile se administreaza in putina apa (o lingurita ) dimineata , la prinz si seara, cu o jumatate de ora inainte de mese.Se respecta doza de picaturi diferentiata pentru fiecare masa , potrivit schemei.
    -La fiecare administrare se agita flaconul, inainte de a trage cu pipeta preparatul.
    -Dupa 100 zile de tratament continuu cu doz variabila din schema, se face o pauza de 60 de zile , dupa care se reincepe tratamentul (de intretinere).
    In a 11-a zi de la inceperea tratamentului se administreaza doza record de cite 25 de picaturi, atit dimineata cit si la prinz si seara. Dupa a 11-a zi de tratament se repeta exact dupa schema din prima zi , respectindu-se ordinea de administrare cantitativa si continuindu-se tratamentul pina la terminarea preparatului obtinut din reteta mentionata .


    Urmeaza : Utilizarile si explicarea actiunilor preparatului asupra organismului

    SUSA : Almanahul stuparului