Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 14 mai 2015

Articole pentru copii - magazin online

                         Nichiduta

Magazin Nichiduta

Nichiduta.ro este un magazin online cu articole pentru copii si sportive.
Alegeti categoria dorita si apoi produsul dorit sau dati click pe benere:


Toate  categoriile    
 
Haine si incaltaminte             Alimentatie               Gradinta si scoala

Jucarii lego                            Masinute si motociclete 

Articole pentru gravide         Camera copilului       Jucarii copii

citeste : Legatura directa intre cancer si alimentatie

Nichiduta Nichiduta Nichiduta

Nichiduta


                                                            Nichiduta

miercuri, 13 mai 2015

Papadia: proprietati terapeutice

Floare de papadie
     

Pe plan mondial, papadia (denumire latina = Taraxacum) este foarte raspandita in Europa (Bulgaria, Romania, tarile din fosta Iugoslavie, Ungaria, Polonia), in Asia (India, China, Iran) si America de Nord. Exista si culturi intinse in Germania si Franta, pentru consumul alimentar si in scopuri medicinale.
Papadia se numeste in limbaj popular si buha, cicoare, crestatea, floarea-malaiului, flori-galbene, laptuca, lilicea, niparticli, papa-gainii, pui-de-gisca. Aceasta planta, vazuta pe pajisti si toate intinderile de iarba si considerata de multi o buruiana suparatoare, reprezinta pentru persoanele suferinde o planta de leac deosebit de valoroasa.
Vegis
Proprietatile terapeutice ale papadiei
Tulpinile proaspete de papadie, din care se consuma 5-6 pe zi in stare cruda, ajuta rapid in hepatita cronica (durere foarte acuta pana sub omoplatul drept).
Ele sunt de folos si in diabet. Diabeticii ar trebui sa manance aceste tulpini, pana la 10 pe zi, atit timp cat papadia este inflorita. Se spala tulpinile cu flori cu tot, abia dupa aceea se indeparteaza floarea si se mesteca incet tulpina. Aceasta are la inceput un gust amarui, este acrisoara si zemoasa si se aseamana la gust cu andivele.
Oamenii permanent bolnaviciosi, care se simt abatuti si obositi, ar trebui sa faca cate o cura de 14 zile cu tulpini proaspete de papadie. Se vor minuna de efectul lor extraordinr.
Papadia ajuta insa si in alte afectiuni, combatand cu succes mancarimile, eczemele si eruptiile pielii, imbunatatind sucul gastric, curatand stomacul de tot felul de substante care se elimina greu.
Tulpinile de papadie proaspete pot dizolva fara dureri calculul biliar; ele stimuleaza activitatea hepatica si biliara. Pe langa saruri minerale, papadia contine substante curative si de sinteza foarte importante pentru inlaturarea tulburarilor de metabolism.

                                  Vegis

Datorita efectului sau depurativ, ajuta si in artrita si reumatism; inflamatiile ganglionilor se retrag, daca se tine pana la sfarsit cura de 3-4 saptamini, cu tulpini proaspete.
In icter si in afectiunile splenice, papadia se foloseste, de asemenea, cu succes. Radacinile de papadie, mancate crud, la fel ca si cele uscate servite la ceai au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, precum si stimulant. Ele fac sangele foarte fluid, fiind considerate un mijloc excelent contra sangelui ingrosat.
Vechile carti despre diverse plante medicinale istorisesc ca femeile foloseau ca produs cosmetic infuzia de papadie, preparata prin oparirea plantei si a radacinii. Femeile obisnuiau sa-si spele cu infuzia respectiva ochii si fata, sperand sa capete astfel un “chip mai luminos”.
Siropul de papadie – Preparare
Siropul de papadie este o bautura delicioasa, racoritoare, cu diverse beneficii pentru sanatate. Modul de preparare este simplu, si se prefera folosirea florilor de papadie in stare cat mai proaspata.
Se pun de 2 ori cate 2 maini pline de flori de papadie intr-un litru de apa rece. Se pune la foc mic pana incepe sa fiarba, sa lasa sa dea cateva clocote bune, se ia oala de pe foc si se lasa totul sa stea peste noapte.
A doua zi, se goleste continutul intr-o sita, se scurge, iar florile se storc bine cu ambele maini. Sucul se amesteca cu 1 kg de zahar nerafinat, la care se adauga o jumatate de lamie taiata felii (coaja se arunca daca a fost tratata cu substante chimice). Atentie insa, prea multa lamaie acreste prea tare siropul. Oala se pune fara capac pe aragaz. Pentru a se pastra toate vitaminele, se da la focul cel mai mic. Astfel, lichidul se evapora fara a fierbe.
Siropul se pune la racit o data, maximum de doua ori, ca sa i se poate stabili adevarata consistenta. Pastrarea pe un timp indelungat il face sa fie prea gros (datorita zaharului concentrat si a procesului de fermentare). Trebuie sa devina un sirop adevarat, viscos, care, uns pe chifla sau painea cu unt de la micul dejun, este absolut delicios.

Papadia: uz intern si extern


Pentru a intelege importanta si beneficiile terapeutice ale tulpinelor si florilor de papadie, iata o lista de produse si preparate din papadie, folosite atat intern (combaterea diverselor boli, afectiuni ale organelor interne, etc), cat si extern (pentru afectiuni dermatologice, rani, reumatism, etc).

Forme de preparare in uz intern
Papadie infloritaa) Infuzie de papadie
Se prepara planta uscata  in 250 ml apa clocotita; se infuzeaza 10-15 minute, se strecoara si se beau zilnic 2-3 ceaiuri putin amarui, dupa mesele principale, timp de 4-6 saptamani, avand efecte in purificarea sangelui, icter, colecistite, dischinezie biliara, normalizarea circulatiei sangelui, ateroscleroza, reumatism, guta, afectiuni cronice ale aparatului urinar, vindecarea varicelor si ulcerelor varicoase si eliminarea toxinelor din organism.
b) Decoct de papadie

Vegis

Este creat prin amestecul de 40 g de papadie uscata, 20 g frunze de mesteacan, 15 g flori de soc si 25 g scoarta de crusin sau herba de volbura, din care se ia o lingurita de 250 ml apa rece; se fierbe 5-10 minute, se infuzeaza acoperit 15 minute, se strecoara si se beau zilnic 2-3 ceaiuri caldute si neindulcite intre mesele principale, intr-o cura de peste o luna, avand efecte in combaterea obezitatii si celulitei.
c) Salata de papadie
Salata se prepara din 100 g frunze tinere de papadie, recoltate primavara pana in mijlocul verii, care se tin 30 de minute in apa sarata pentru a indeparta gustul amarui; se maruntesc si se amesteca cu 25 g patrunjel verde, 50 g praz tocat, 15 ml ulei, sare, piper, otet si marar. Dupa o cura de doua saptamani are proprietati nutritive la convalescenti si la persoane anemice, aducand organismului un supliment de saruri (ex. calciu, magneziu), compusi proteici si substante antibiotice naturale.
d) Mestecand tulpini (tije) fragede de papadie
Se mesteca in gura, pe stomacul gol, cate 5-8 bucati pe zi, timp de 2-4 saptamani, cu efecte de ameliorare rapida a durerilor reumatice si a inflamatiilor glandulare si hepatice, stimularea functiei vezicii biliare cu dizolvarea si eliminarea calculilor biliari, combaterea dischineziei biliare, gastrite hiperacide, ateroscleroza, guta, depurarea sangelui, afectiuni ale splinei, evitarea starii de oboseala si lipsa de energie.

Preparate pentru uz extern
a) Infuzie din flori de papadie
Infuzia respectiva este folosita pentru spalarea petelor de pe fata (cuperoza).
b) Decoct de papadie
                                                Vegis
Creata din 1-2 lingurite pulbere din radacini, uscate si macinate, la 250 ml apa; se fierbe 5-10 minute, se strecoara si se beau 1-2 ceaiuri pe zi, in caz de eruptii dermatice, eczeme cu cruste, prurit si pentru spalarea parului si a ochilor.
c) Decoct din tije, frunze si muguri de papadie
Decoctul este filtrat de doua ori si folosit cu tampon steril pentru combaterea pistruilor, a albetii pe cornee si limpezirea ochilor. Dupa prepararea decoctului se va adauga o jumatate de lingurita de sare la cana pentru a aduce solutia la concentratia serului fiziologic.
d) Decoct din radacini de papadie
Decoctul respectiv este folosit in special pentru combaterea hemoroizilor, a varicelor si a ulcerelor varicoase, eruptii, eczeme si alte boli de piele.
e) Suc din radacini de papadie
Dupa preparare, se aplica prin tamponari repetate, de mai multe ori pe zi, pe negi, pete rosii, leziuni verucoase cutanate si pistrui. Dupa tamponari se curata tenul cu decoct de papadie sau cu un amestec, in parti egale, din suc de papadie si smantana.
f) Bai locale cu decoct din radacini
Se scalda partea vatamata intr-un vas cu apa rece sau calduta, care contine decoctul respectiv. Acest tratament este benefic pentru combaterea hemoroizilor si a varicelor de gamba.
g) Radacina maruntita si prajita cu smantana proaspata
Se aplica sub forma de cataplasma pe zonele dureroase cu reumatism acut sau cronic, cu repetare zilnica pana la incetarea durerii.

citeste  si : Legatura directa intre cancer si alimentatie
SURSA : http://www.pro-sanatate.com/
                                          Vegis

Reteta cu efect absolut uimitor asupra sanatatii


Dupa ce veti citi combinatia de mai jos, punem pariu ca vei merge de urgenta acasa pentru a incepe sa o prepari, mai ales ca ingredientele le ai chiar in bucataria ta. Nu o sa-ti vina sa crezi cu ce te vei alege dupa ce o vei consuma.


Ingrediente necesare:
– 1 capatana de usturoi
– Suc din 2 lamai
– 100 de grame de miere ecologica
– O lingurita de bicarbonat de sodiu

Metoda de preparare:
Se curata si se taie usturoiul in bucati foarte mici, apoi se amesteca impreuna cu sucul din lamaie, mierea si bicarbonatul. Se transfera amestecul rezultat intr-un borcan de sticla curat si se lasa sa stea timp de 8-10 zile. Dupa scurgerea celor 10 zile este perfect pentru consum. Se pastreaza la frigider.
Aceasta combinatie este facuta de populatia tibetana, care o recunoaste a fi una dintre cele mai bune si usoare combinatii cu un efect absolut uimitor asupra sanatatii.

                                           
Acest „medicament” este consumat de tibetani pentru urmatoarele conditii de sanatate:
– datorita proprietatiilor sale antioxidante, mierea din amestec te va feri de aparitia cancerului, aparitia diabetului, constipatie, osteoporoza , ajutandu-va la mentinerea unei greutati optime a corpului.
– o multitudine de cercetari indica faptul ca sucul de lamaie combinat cu bicarbonatul de sodiu ar putea salva milioane de vieti aflate in pericolele aparitiei bolilor cronice. Secretul acestei combinatii sta in adaugarea bicarbonatului de sodiu, ingredient care aduce pH-ul din organism in limitele normale. Se spune ca acesta combinatie intre sucul de lamaie si bicarbonat ar fi de 10.000 de ori mai puternic decat orice citostatice.

– usturoiul este considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural existent, cercetarile in domeniu dezvaluind faptul ca acesta curata organismul de orice fel de parazit, protejeaza organismul de aparitia diabetului precum si de aparitia multor tipuri de cancer.



Tratament:
– Pentru tratamentul cancerului se administreaza zilnic 3 lingurite, timp de 6 luni pe an, o luna da, o luna nu.
– Pentru prevenirea cancerului si a diabetului se administreaza zilnic o lingurita pe stomacul gol, timp de 4 luni pe an (de preferinta in prima luna a fiecarui anotimp)
– Pentru mentinerea unei greutati optime, este necesar sa consumati 7 zile pe luna cate o lingurita dimineata pe stomacul gol, dar nu mai mult de 6 luni pe an.
– Pentru eliminarea parazitilor intestinali, este necesar sa consumati acest amestec zi de zi, timp de 10 zile, o lingurita dimineata pe stomacul gol.
– Pentru o detoxifiere completa a organismului, se consuma timp de o luna zi de zi, 3 lingurite.

Intrucat aceste ingrediente sunt usor accesibile si ieftine, oferind extrem de multe beneficii, nu ezitati sa incercati aceasta reteta acasa la voi si sa o impartasiti si prietenilor!


citeste si : Cel mai puternic antibiotic si remediu anti-cancer!

SURSA : http://caplimpede.ro/

Alimente pentru mentinerea unui ficat sanatos



Modul principal in care corpul tau scoate toxinele afara este prin ficat. Ficatul detoxifiaza si curata corpul filtrand in mod continuu sangele  si inlaturand astfel otravurile care intra in corp prin tractul digestiv, sistemul respirator sau prin piele.
Dar in momentul in care ficatul devine suprasolicitat si obosit din cauza expunerii excesive la toxine, intreg sistemul corpului tau poate cadea in dezechilibru iar sanatatea iti poate fi serios compromisa.
“Miile de enzime care sunt responsabile pentru aproape toate activitatile corpului sunt construite in ficat”,  spune doctorul Karl Maret, despre importanta sanatatii vibrante a ficatului. „Functionarea buna a ochilor, inimii, creierului, incheieturilor si a rinichilor sunt toate dependente de o buna functionare a ficatului”
“Daca ficatul este in incapacitate de a construi chiar si numai una dintre miile de enzime de care corpul are nevoie , apare o disfunctionalitate in functiile corpului ceea ce rezulta intr-un mai mare stres metabolic.”
Asa ca iata sapte alimente importante pe care ar fi bine sa le incorporezi in dieta ta daca iti doresti sa ai un ficat sanatos.
                                

Usturoiul, grapefruit-ul, ceaiul verde si verdeturile ajuta in detoxifiere

Usturoiul contine numerosi compusi care contin sulf ce activeaza enzimele responsabile pentru eliminarea toxinelor din corp. Aceasta ruda bulboasa a cepei contine de asemenea alicina si seleniu, doi nutrienti puternici care ajuta la protejarea ficatului si care ajuta in procesul de detoxifiere.
Grapefruit-ul este bogat in vitamina C naturala  si antioxidanti , care ajuta in detoxifierea ficatului. La fel ca si usturoiul, grapefruit-ul contine compusi care incurajeaza productia de enzime responsabile pentru detoxifiere. Contine de asemenea un compus flavonoid numit narigenin care determina ficatul sa arda grasimea in loc sa o stocheze.
Ceaiul verde este plin de catechine, un fel de antioxidanti din plante despre care s-a demonstrat ca elimina acumularile de grasimi de pe ficat. Aceasta puternica bautura protejeaza de asemenea ficatul impotriva toxinelor care, altfel, s-ar putea acumula si ar putea creea probleme serioase de sanatate.
Verdeturile precum : spanacul, patrunjdelul, papadiile, kale, salatele etc, contin numerosi compusi care neutralizeaza metalele grele, care pot fi o povara mare pentru ficat. Acestea elimina de asemenea pesticidele si ierbicidele din corp.

Avocado, nuci si turmeric pentru o detoxifiere eficienta si regenerarea ficatului

Bogate in compusi producatori de glutationa, fructele de avocado, ajuta la sanatatea ficatului protejandu-l impotriva supra incarcarii de toxine si marindu-i capacitatea de detoxifiere. Unele cercetari au aratat ca daca mananci unul sau doi avocado pe saptamana pentru cel putin 30 de zile iti poti repara ficatul bolnav.
Nucile contin nivele mari de l-arginina, un aminoacid, glutationa si acizi grasi omega 3 si ajuta la detoxifierea ficatului de amoniac, care este un mare pericol pentru sanatate. Nucile ajuta de asemenea la oxigenarea sangelui, iar extractele din acestea sunt des folosite in formule de detoxifiere a ficatului.
Turmericul, unul dintre cele mai puternice alimente pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca ajuta ficatul sa lupte impotriva toxinelor dar chiar si sa isi regenereze celulele. Turmericul incurajeaza de asemenea productia naturala de bila si imbunatateste functionarea acesteia, alt organ purificator al corpului.

O operatiune complexa de detoxifiere

Este foarte important sa intelegem ca o parte importanta a detoxifierii ficatului consta intr-o alimentatie si un stil de viata sanatoase.  Pentru ca ficatul sa apuce sa aibe sansa de a se detoxifia trebuie intrerupt asaltul toxinelor si a substantelor nenaturale care patrund in fluxul sanguin.  Astfel in momentul in care ii se da sansa corpul incepe sa se refaca, sa se repare, sa se regenereze. Sfatul meu este sa reduceti cat mai mult sau sa inlaturati definitiv din alimentatia voastra orice alimente de provenienta animala, uleiuri si grasimi procesate, hidrogenate, gatite, bauturile carbogazoase, produsele de patiserie, sarea iodata, zaharul alb si faina alba. Pe langa toate acestea , alcoolul, cafeaua si tutunul sunt toate alimente toxice nu numai pentru ficat dar pentru intreg organismul.
                                   
Ocupati-va timpul cu lucruri care va fac placere si va aduc bucurie in suflet. Concetrati-va pe ganduri frumoase, pozitive , fiti recunoscatori, fiti iubitori si zambiti !
SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                       
                                                     

Vitamina care ucide cancerul


În volumul său „World Without Cancer”, autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, şi anume proprietăţile curative ale vitaminei B17, numită şi laetril sau amigdalina, scrieEsoReiter, citat de Agerpres.
Este un fapt demonstrat faptul că această substanţă distruge repede celulele canceroase. Autorul oferă mai multe informaţii despre vindecarea bolnavilor de cancer graţie B17, precum şi explicaţiile ştiinţifice ale acţiunilor sale şi ridică întrebarea ‘De ce medicina convenţională nu recurge la aceasta pe scară largă împotriva bolii înşelătoare?’.
                                                         rik.ro
Griffin susţine că vitamina B17 nu este utilizată în medicina convenţională nu din raţiuni de ordin ştiinţific, ci din cauza politicii elitei mondiale în domeniul oncologic. Miliarde de dolari sunt cheltuite anual pe cercetare şi tratamente ale cancerului, alte miliarde sunt cheltuite pe producţia armatei de substanţe chimice destinate să lupte împotriva bolii. Astfel, ascunderea vitaminei B17 este de ordin economic pentru o industrie farmaceutică dominantă în lumea noastră.
Vitamina B17, care ucide cancerul, este conţinută în special în sâmburii de caise. Aceştia au fost declaraţi oficial medicament împotriva tuturor tipurilor de cancer încă acum 35 de ani. După cel de-al Doilea Război Mondial, dr. Max Gerson şi-a tratat cu succes pacienţii cu acest remediu şi l-a inclus în metoda sa de combatere a cancerului.
                                         rik.ro

Amigdalina se găseşte în sâmburii de caise, migdale, vişine, piersici, prune şi mere, precum şi în seminţele de mere, sorg, mei, seminţe de in, linte, unele soiuri de fasole şi struguri. De asemenea, în unele plante şi multe alte produse pe care omul modern nu le utilizează în mod curent în alimentaţie.
Modul actual de viaţă ne face să consumăm produse din făină rafinată, mult zahăr, ulei de gătit şi alte produse industriale şi procesate, în timp ce alimentele organice naturale au fost mult timp absente din meniul nostru. Bunicii noştri au mâncat alimente naturale nerafinate, iar cancerul pe vremea lor era un eveniment rar. Ei consumau fructe uscate, pâine din făină brută şi chiar pâine din mei. Astfel, ei aveau acces, fără să ştie, la vitaminele necesare pentru o viaţă sănătoasă, ferită de boli, inclusiv amigdalina (B17).
Vitamina B17 a fost interzisă pentru tratamentul cancerului acum 35 de ani, chiar dacă numeroşi savanţi susţineau că, dacă o persoană ar consuma zilnic această vitamină, ea nu ar dezvolta cancer, susţine autorul volumului menţionat.

citeste si : Alimentatia/ Dieta de cancer!


SURSA : http://www.voceatransilvaniei.ro/

                                            

marți, 12 mai 2015

Durerile de genuchi- cauze


Durerea de genunchi reprezinta una dintre cele mai comune afectiuni in randul populatiei. Potrivit statisticilor, o treime dintre consultatiile medicilor specialisti sunt pentru durerile musculare si de oase.

Unele dintre cele mai frecvente cauze pentru durerile genunchilor sunt ligamentele inflamate sau rupte si alte afectiuni ale cartilajelor. Dar genunchiul este o articulatie complexa si pot exista o multime de alti factori care pot cauza durerea. Iata cateva cauze ale durerilor de genunchi:


Aschii de os
Uneori, o accidentare la genunchi poate determina ruperea unor fragmente de os sau cartilaj. Aceste bucati se pot fixa in articulatie, declansand inflamatie si durere.

Ce afectiuni pot ascunde durerile de genunchi

Bursita
Bursa este un saculet de fluid care are rol de tampon si protejeaza articulatiile in mai multe zone ale genunchilor. Suprasolicitarea, caderile sau indoirile bruste si repetate pot irita bursa, provocand dureri si umflaturi la nivelul genunchilor.

                                          Water Shopping
Exista doua tipuri de bursita numite "genunchii servitoarei" si "genunchii predicatorului".

Un chist "Baker", umflarea bursei din spatele genunchiului, poate fi cauzat de diferite leziuni sau de artrita.

Sindromul tendonului iliotibial
Tendonul iliotibial este o bucata de tesut dur care face trecerea de la sold in josul tibiei. Daca devine iritat din cauza suprasolicitarii sau a altor probleme, se poate umfla, provocand dureri pe partea exterioara a genunchiului.

Sindromul plicii sinoviale
Plica este un pliu de tesut aflat in articulatia genunchiului. Atunci cand aceasta devine iritata de la utilizarea excesiva, rezultatul poate fi inflamarea zonei, urmata de aparitia durerii.

Boala Osgood-Schlatter
Aceasta afectiune determina o umflatura dureroasa mai jos de genunchi, unde tendonul de la rotula se "conecteaza" la tibie. De obicei, este cauzata de suprasolicitarea si iritarea tendonului, durerea putand aparea si disparea in timp. Este deosebit de frecventa la baietii si fetele aflati la varsta adolescentei.

Osteoartrita
Aceasta este o cauza frecventa pentru durerile de genunchi ale sportivilor sau non-sportivilor deopotriva, in special pentru persoanele de peste 60 de ani.


Cufarul Naturii

Dislocarea rotulei
In acest caz, rotula se deplaseaza de la locul obisnuit, cauzand umflaturi si dureri ale genunchilor. Poate fi rezultatul unui defect fizic sau al unei leziuni si apare frecvent in adolescenta.

Tendinita sau umflarea tendoanelor
Tendoanele sunt fasii dure de tesut care conecteaza oasele si muschii, iar suprasolicitarea poate face ca acestea sa devina inflamate. In cazul in care o veche accidentare la genunchi nu a fost tratata in mod corespunzator, poate reveni si provoca ocazional dureri constante ale genunchiului afectat.

Tratament miraculos pentru durerile de genunchi

Persoanele care se confrunta cu dureri constante si chinuitoare ce le afecteaza genunchii vor avea in curand la dispozitie un tratament-minune pentru aceasta afectiune.

Afectiunea poarta numele medical de osteoartrita si e cea mai intalnita forma deartrita, scrie ziare.com, care citeaza inquisitr.com. Osteoartrita apare atunci cand cartilajul ce captuseste articulatiile devine mai dur si mai subtire, in urma procesului de degradare suferit.

Drept urmare, oasele incearca sa umple spatiul gol ramas in regiunea respectiva. Durerea apare atunci cand ele se freaca unele de altele, iar articulatia devine mai rigida si se inflameaza. Corpul se apara prin trimiterea unor celule care sa refaca vatamarile suferite.

Surplusul de kilograme iti afecteaza genunchii

                            rik.ro


Unul din cinci adulti cu varsta peste 45 de ani are osteoatrita a genunchilor. Remediul la care recurg multi e reprezentat de analgezice, insa ele doar calmeaza durerea temporar. Aceste medicamente nu lucreaza asupra vatamarii suferite de articulatii. Exista si un tratament chirurgical prin care se fac mici gauri in os cu scopul de a stimula cresterea cartilajului, dar el si-a aratat limitele.

O noua metoda revolutionara de tratament este cea prin care se vor face injectii cu o substanta medicamentoasa. Ele sunt administrate direct in articulatia genunchiului si nu au efecte secundare, sustin specialistii in domeniu. Substanta respectiva actioneaza asupra a doua elemente critice care maresc durerea de genunchi.
Un component este cel denumit Interleukin-1 (IL-1), celalalt purtand numele de citochina-un mesager chimical sistemului imunitar. Medicamentul-minune a fost denumit ABT-981, el urmand a aparea pe piata in aproximativ un an.

In plus, specialistii au mai gasit o metoda de tratare a acestor dureri. Ei introduc in articulatie un ac, acesta livrand o radiofrecventa pentru a incalzi zona respectiva la aproximativ sapte grade, ceea ce ofera pacientului senzatia de calmare a durerii. 


SURSA :http://sanatate.bzi.ro/

                                         

Patrunjelul aliment medicament


Patrunjelul este considerat cea mai populara garnitura din lume. Patrunjelul a fost initial cultivat in Europa si Orientul
Mijlociu, dar a devenit esential in bucataria americana. Aceasta planta are beneficii remarcabile de vindecare si purificare a sangelui care o clasifica in calitate de superaliment.
Patrunjelul a fost respectat dea-a lungul istoriei si a fost folosit atat pentru scopuri culinare, cat si pentru cele medicinale. Grecii faceau coronite de patrunjel pentru a le acorda campionilor lor sportivi. A fost utilizat pentru celebrarea Pastelui evreiesc, ca semn al renasterii din primavara. Romanii il utilizau pentru a deodoriza cadavrele inaintea funerariilor.
                                    
Patrunjelul contine o combinatie unica de nutrienti care il fac un puternic superaliment. Uleiul volatil contine miristicina, limonen, eugenol, iar alfa-tujenul s-a demonstrat ca inhiba formarea celulelor tumorale. In plus, patrunjelul este bogat in flavonoizi – inclusiv apiina, apigenina, crizoeriol si luteolina care au puternice proprietati antioxidante.
Patrunjelul mai contine de trei ori cantitatea de vitamina C pe volum comparativ cu portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru functia imuna si mentinerea tanara a pielii si a articulatiilor. In plus, contine antioxidantii carotenoizi, luteina si zeaxantina, care amplifica functionarea ochiului si ajuta la neutralizarea vatamarilor provocate de radiatia ultravioleta.

Patrunjelul este superbogat in clorofila

Patrunjelul este superbogat in clorofila, substanta ce produce energia care confera plantelor si ierburilor culoarea lor verde caracteristica. Clorofila ajuta la alcalinizarea corpului, la purificarea sangelui si la formarea noilor globule rosii. In plus, clorofila si flavonoizii din patrunjel ajuta la amplificarea formarii de glutation. Niveluri inalte de glutation celular ajuta corpul la detoxifiere si vindecare eficiente.
Prin aceste proprietati, patrunjelul este capabil sa imbunatateasca proprietatile de oxigenare ale celulelor. Oxigenare sporita=energie celulara sporita=mecanisme de detoxificare si vindecare amplificate.
Patrunjelul este o sursa fantastica de acid folic, care este crucial pentru abilitatea lui de a reduce nivelurile de homocisteina. Homocisteina este un mediator inflamator care este corelat cu boala cardiovasculara si degenerarea creierului. Acidul folic este de asemenea important pentru femeile insarcinate si joaca un rol critic in dezvoltarea fetala. Este de asemenea un important factor nutritiv pentru prevenirea cancerului.

Patrunjelul este de asemenea cunoscut ca un diuretic puternic ce reduce presiunea sanguina si amplifica functionarea rinichilor. Patrunjelul sporeste indeosebi eliminarea sodiului si a apei prin urina si sporeste reabsorbtia potasiului in rinichi. Aceasta functie este deosebit de folositoare pentru oricine cu o circulatie sanguina cu probleme, umflarea membrelor, celulita si alte probleme cardiovasculare.

Patrunjelul facut suc se crede ca stimuleaza contractiile uterine in perioada travaliului natal. Acest suc a mai fost folosit si pentru a amplifica textura pielii si parului. Se mai crede ca reduce inflamatiile si formarea de mucus in corp. De aceea multi vad rezultate atunci cand folosesc patrunjelul pentru a reduce simptomele de astm, alergii, bronsita si infectii ale tractului urinar.
Continutul bogat in clorofila improspateaza mirosul corporal si pe cel al respiratiei. Clorofila actioneaza ca antimutagen si reduce numarul de bacterii ce provoaca mirosul si care sunt responsabile pentru producerea mirosului urat corporal si al respiratiei. Patrunjelul se combina bine cu usturoiul si ceapa, si reduce puternicul miros corporal cu tenta de acru pe care aceste alimente bogate in sulf se stie ca il produc.
Patrunjelul inmuiat in otet de mere este deosebit de folositor in reducerea mirosului corporal si imbunatatirea functiei digestive. Acizii naturali, clorofila si enzimele prezente in aceasta combinatie alimentara, toate actioneaza in sinergie pentru a amplifica actiunea microflorei intestinale. Acesta este unul dintre cele mai bune ajutoare pentru neutralizarea refluxului acid, gazelor si balonarii.
citeste : Ceaiul de musetel, proprietăti impresionante pentru sănătate