Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

luni, 8 iunie 2015

Plante medicinale eficiente in cancer (3)



6. CANCERELE APARATULUI URINAR
  • Carcinom renocelular: se formează din celulele ce căptuşesc caniculele (structuri tubulare mici, ce transportă urina în interiorul rinichiului).
                                              Aimgroup.ro
  • afin: se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute şi se beau 2-3 căni pe zi
  • merişor – frunze: se prepară un decoct punând o linguriţă de plantă în 250 ml de apă care fierbe; se continuă fierberea 15 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi
  • iarbă-mare: decoct dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă care fierbe, se continuă fierberea 20 de minute, se strecoară şi se ia câte o lingură înaintea meselor (3-4 linguri pe zi).

  •                        Aimgroup.ro

  • Cancer de vezică urinară: se dezvoltă din celuelele mucoasei vezicii urinare (uroteliu – stratul de celule care căptuşeşte vezica urinară).

  • coada-racului: decoct dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă care fierbe; se lasă să fiarbă 15 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, între mesele principale
  • mesteacăn: infuzie din 2 linguri de frunze la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute, se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, se strecoară şi se consumă după 4 ore, cu înghiţituri mici, pe parcursul zilei
  • turiţă-mare: se prepară infuzie dintr-o lingură cu vârf de plantă, la 250 ml de apă clocotită; se lasă la infuzat 8 minute şi se beau 3 căni pe zi.
  •                                       Aimgroup.ro


7. CANCERELE APARATULUI REPRODUCĂTOR
  • Cancer de prostată: se formează prin înmulţirea necontrolată a celulelor din prostată (organ masculin, localizat imediat sub vezica urinară); cancer al bărbatului vârstnic, apare, în peste 50% din cazuri, după 70 de ani.
  • ghimpe: se prepară decoct dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă care fierbe; se fierbe 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese
  •                               Aimgroup.ro
  • urzică-moartă: infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute şi se beau 2 căni pe zi, între mese
  • dovlecel: ulei, se ia câte o lingură zilnic, dimineaţa.
  • Cancer testicular: rezultă din celulele de la nivelul testiculului; afectează în special bărbaţii tineri (20-40 de ani).
  • măcrişul-iepurelui, măghiran, nalbă, urzică – amestec în părţi egale; se face infuzie dintr-o linguriţă de amestec, la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute, se strecoară şi se beau 4 căni pe zi
  •                 
  • merişor: extract, se iau câte 50 de picături, de 3 ori pe zi
  • plop – muguri: extract, se iau câte 50 de picături, de 3 ori pe zi.
  • Cancer cervical (cancer de col uterin): tip de cancer care se dezvoltă de la nivelul mucoasei cervixului uterin (stratul de celule care acoperă cervixul – partea inferioară a uterului; la nivelul său se află graniţa dintre mucoasa vaginală şi mucoasa uterină).
  • gălbenele, urzică, coada-şoricelului, traista-ciobanului - amestec în părţi egale: se prepară infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute şi se beau 3 căni pe zi
  • pelin: se pun 2 linguri de plantă în 500 ml de apă clocotită, se infuzează 20 de minute şi se fac băi locale, zilnic
  •                  
  • grepfrut – sâmburi: se iau 30 de picături, de 3 ori pe zi.
  • Cancer de endometru: se formează din celulele mucoasei uterine (stratul de celule care căptuşeşte uterul – endometrul).
  • măslin – frunze: extract, se iau câte 50 de picături, de 3 ori pe zi
  •                                        
  • oregano: infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute şi se bea o cană pe zi
  • mur – mlădiţe: extract, se iau câte 50 de picături, de 3 ori pe zi.
  • Cancer ovarian: se formează din celulele ovarului.
  • zmeur -mlădiţe: extract, câte 50 de picături, de 3 ori pe zi
  • merişor: extract, câte 50 de picături, de 3 ori pe zi
  • echinaceea, ghimbir, frunze de zmeur, frunze de mesteacă – amestec în părţi egale; se pune o linguriţă de amestec în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute şi se beau 3-4 căni pe zi.
 SURSA : http://blog.aimgroup.ro/
                                         

Sciatica -modalitati de tratare


Nervul sciatic este cel mai lung nerv din organism. Incepe de la nivelul coloanei vertebrale inferioare și trece prin fese și prin membrul inferior de la picior. Acest 
nerv oferă mișcare, senzație și puterea în picioare.
Aproximativ 40% din populația lumii va suferi de sciatica, la un moment dat in viata lor. 
Sciatica este o afectiune care poate provoca durere, amorțeală, furnicături și slăbiciune la 
nivelul membrelor inferioare, dar este de multe ori confundat cu dureri de spate mai mici sau 
chiar crampe la picior. Ea începe ca o presiune asupra nervului și apoi continuă ca o durere
 în spate pe picioare.
Boala poate fi resimtita ca o durere usoara si amorțeală sau ca un obiect ascuțit care da o senzație de ardere dureroasă, care afecteaza o parte a corpului. Durerea si disconfortul pot

 face ca oamenii să stea în pat și cei mai mulți dintre ei iau de multe ori ibuprofen sau alte medicamente pentru a calma durerea.






În acest articol, vă vom oferi opt modalitati naturale pentru a trata inflamația și calma durerea.


1. Acupunctura
Acest tratament alternativ implica introducerea de ace fine în anumite puncte de pe corp. Acupunctura stimuleaza fluxul de energie și de asemenea, contribuie la functia corectă a nervilor. După un singur tratament pacientul simte o oarecare ușurare, iar după câteva ședințe durerea dispare complet. Se pare că în ultima vreme acupunctura este mai populară decât oricând. Aceasta este utilizată în tratamentul diferitelor dezechilibre ale organismului cum ar fi ameliorarea migrenei, stimularea fluxului limfatic, tratarea stresului și ajută și la renunțarea la fumat.
2. Ajustările prin chiropractică
Studii bazate pe ajustări chiropractice au aratat niveluri diferite de eficacitate in tratarea sciaticii, dar multi pacienti au prezentat ameliorări semnificative. Manipularea coloanei vertebrale poate restaura mobilitatea, imbunatati functia nervului sciatic, poate reduce inflamatia și reduce durerea.
3. Pachetele cu gheata
Pachetele cu gheata sau un pachet simplu de mazăre congelată împachetate într-un prosop, poate face minuni și poate oferi ajutor instant pentru sciatica. Aplicați pachetele direct pe zona afectata timp de 20 minute, la fiecare două ore, până când durerea a dispărut complet.
4. Temperaturile alternative
Pachetele de gheata sunt o modalitate dovedită de a primi ajutor instant, dar nervul sciatic este situat adanc in organism, astfel încât pachetele nu pot merge mai adânc, acolo unde se află inflamatia.
Aplicați un pachet fierbinte, imediat după gheata - sau și mai bine faceți o baie fierbinte. Prin alternarea temperaturilor se poate stimula fluxul de circulație și sistemul limfatic. Acest lucru va reduce inflamatia mai profundă și va ajuta în procesul de vindecare. Pentru rezultate mai bune, adăugați câteva săruri sau ierburi anti-inflamatorii sau uleiuri esențiale pentru baie.
5. Întinderile ușoare (Yoga)
Când durerea nervului sciatic este de nesuportat este, probabil, ultimul lucru care vă vine în minte. Dar este important să fiți activ, pentru că altfel durerea poate dura mai mult. Mulți oameni au confirmat că întinderile ușoare sau posturile yoga pot spori într-adevăr procesul de vindecare. Aceste exerciții stimulează fluxul de sânge, consolidează mușchii spatelui și îmbunătățesc mobilitatea.
6. Masajul
Masajul sau presopunctura au arătat un mare succes în tratarea spasmelor musculare, durerilor, senzației de amorțeală de la picioare și de la degetele de la picioare. Masajul cu uleiuri esențiale va ajuta de asemnea în calmarea durerii.
7. Ierburile și uleiurile
Natura oferă multe plante care au efecte benefice și multe dintre ele pot ajuta la ameliorarea durerii si la reducerea inflamatiei. Acestea pot fi găsite sub formă de capsule, unguente, creme si uleiuri. Puteți face, de asemenea ceai de ierburi proaspete sau uscate, sau să folosiți tincturi si uleiuri esentiale pentru a calma durerea. Dar, asigurați-vă că vă consultați medicul sau pe cineva specializat in plante medicinale, deoarece unele plante pot interfera cu medicamentele pe care le luați.
Iată câteva plante pe care le puteți utiliza pentru a trata aceste dureri ale nervilor, inflamațiile și pentru îmbunătățirea sănătății nervoase:
• gheara diavolului
• Curcuma sau curcumina (se combina cu piper negru pentru a crește biodisponibilitatea acestuia)
• Kratom
• Arnica
• scoarta de salcie albă
• sunătoare
• musetel
• Lavanda

citeste : Legaturadirecta intre cancer si alimentatie
8. Mersul pe jos si exercitiile fizice
Urmariti sa mergeti pe jos cate mai des. De asemenea, realizati abdomene cu genunchii flexati si cel mai important exercitiu, intins cu burta pe covor faceti flexari (ridicati capul si picioarele) de 2/3 ori pe zi.

9. Ultimul, dar nu cel din urmă încercați să dormiți suficient. Acest lucru va ajuta nervii și corpul să se relaxeze, să se vindece și vă va da o stare de echilibru. Somnul în plus și odihna va ajuta la reconstruirea și consolidarea nervilor.
Chiar dacă aceste remedii complementare și alternative, nu sunt confirmate de dovezi științifice, mulți oameni au experimentat imbunatatiri semnificative și au reușit să-și controleze durerea, spasmele, amorțeala și crampele.
Dacă simptomele si durerea dureaza mai mult de cateva saptamani, asigurați-vă că vă consultă un medic. Dacă este necesar, chirurgia este întotdeauna o opțiune.
Notă: Tehnicile, strategiile și sugestiile exprimate aici sunt destinate a fi utilizate doar pentru scopuri educaționale. Este imperios necesar ca înainte de a începe orice program de nutritie sau exercitii să primiți sfaturi și îndrumare de la un specialist.
SURSA :http://suntsanatos.ro/ 
                         

vineri, 5 iunie 2015

Produse certificate bio

                              republicabio.ro
                   
La Republica BIO aducem doar produse CERTIFICATE BIO, adică acele produse verificate de un organism independent acreditat, care are grijă ca normele legale ale agriculturii sau producţiei organice, bio, sau eco (sub legea U.E. înseamnă acelaşi lucru) să fie respectate. 

                                       republicabio.ro


RepublicaBIO.ro este un website care aduce într-un singur loc tot ce poate fi CERTIFICAT BIO înainte să ajungă pe rafturile unui magazin: mâncare, suplimente nutritive, cosmetice, detergenţi, seminţe, etc. 

Avem peste 2.000 de produse pe care le livrăm din stoc, în 24 de ore.Asigurăm gratuitatea transportului pentru comenzi mai mari de 150 de lei. 

Punem mare preţ şi atenţie pe serviciile pentru clienti. Până acum, mulţumită acestui lucru nu am avut comenzi returnate iar rata de recurenţă este bună. 

Publicul ţintă principal căruia ne adresăm este format din viitoare mămici şi mămici cu copii mici, vegetarieni, vegani, raw vegani şi consumatori de BIO. 

La Republica BIO ajung cei care caută un loc unde să-şi poată face cumpărăturile departe de grija ingredientelor suspecte de pe etichete sau a substanţelor toxice, ascunse. Un loc în care o mămică, o viitoare mămică şi nu numai, poate să cumperi fără grijă ce-i mai bun şi mai curat pentru ea şi pentru cei dragi. 

Am inceput sa devzoltam propriile produse bio sub marca "Republica BIO", primul dintre acestea fiind: "Ulei de Cocos Republica BIO", un ulei extravirgin, presat la rece produs în Sri Lanka şi ambalat în Germania pentru Republica BIO. Este cel mai bun ulei de cocos de pe piaţa românească. 

                              republicabio.ro                                                                
PRODUSE DIN GAMA :

republicabio.ro
                                 republicabio.ro

                                             republicabio.ro

Plante medicinale eficiente in cancer (2)






                                                               Brustuere
                                                
Simbol al gingăşiei şi fragilităţii, plantele strâng în făptura lor o forţă uriaşă, mergând până la a zădărnici atacul celei mai de temut maladii a secolului: cancerul. Este drept, nu ies pe câmpul de luptă singure, ci în alianţă cu tratamentele clasice. Dar contribuţia lor la victoria finală este importantă. Dr. Cristina Bălănescu, medic specialist în medicină complementară, trece în revistă ”trupele combatante” în ordinea fronturilor pe care acţionează.
  • 3. CANCERELE PIELII
                                                 
    • Carcinom spinocelular: tip de cancer care îşi are originea în celulele stratului spinos (unul din straturile de suprafaţă) ale epidermului.
      afin: extract (se găseşte în magazinele naturiste); se iau câte 50 de picături pe zi, pe perioadă îndelungată
    • tătăneasă, salvie, brusture – rădăcină: se prepară un decoct dintr-o linguriţă de plantă (amestec) la 250 ml de apă care dă în fiert; se fierbe 10 minute, se mai lasă acoperit 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi
                                      
    • coada-calului, pătlagină şi urzică: se prepară o infuzie dintr-o linguriţă (din amestecul în părţi egale al celor trei plante), în 250 ml de apă clocotită; se acoperă vasul şi se lasă planta să infuzeze 5 minute; se beau 4 căni pe zi, pe perioadă îndelungată.
    • Melanom: tip de cancer ce îşi are originea în melanocit – celulele care conferă culoarea pielii.
    • sânziene galbene: se aplică local suc proaspăt, extras din plantă (prin presare)
                                         
    • coada-şoricelului, gălbenele, urzică, ventrilică – amestec în părţi egale: se pune o linguriţă din amestec la 250 ml de apă în clocot, se acoperă vasul şi se lasă la infuzat 5 minute; se strecoară infuzia şi se beau câte 4 căni pe zi, pe perioadă îndelungată
    • muguri de plop: extract, se iau câte 50 de picături de 3 ori pe zi, pe o perioadă îndelungată

    4. CANCERELE APARATULUI DIGESTIV
    • Carcinom (cancer) esofagian: tip de cancer care îşi are originea la nivelul mucoasei esofagiene – stratul care căptuşeşte esofagul
    • nalbă: se infuzează, timp de 15 minute, o linguriţă cu vârf de plantă, în 250 ml de apă clocotită; se beau 4 căni pe zi; concomitent se poate face şi gargară
                                    
    • sânziene: se prepară infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă în clocot, ţinând vasul acoperit 15 minute; se bea câte o cană pe zi şi se poate face, concomitent, şi gargară, de 5-6 ori pe zi
    • orz verde: se beau 100 ml de suc pe zi, în două reprize, înainte de masă, pe toată durata tratamentului
    • plop: extract de muguri – se iau câte 50 de picături de 2 ori pe zi, pe toată durata tratamentului.
    • Carcinom gastric (cancer de stomac): tipul de cancer cu origine la nivelul mucoasei gastrice – stratul de celule care căptuşeşte stomacul.
    • coada-şoricelului – flori, păpădie, pătlagină – în părţi egale; se face infuzie dintr-o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute şi se ia câte o linguriţă de infuzie înainte şi după fiecare masă
    • gălbenele, urzică, salcâm – în părţi egale: se pune o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute, se beau 3 căni pe zi – câte una înainte cu 30 de minute de mesele principale
    • măcrişul-iepurelui: suc proaspăt, obţinut din frunze; se ia o linguriţă înainte cu 10 minute de fiecare masă din zi.
                                  
    • Carcinom colorectal (cancer de colon şi rect): îşi are originea la nivelul mucoasei colonului şi rectului (stratul de celule care căptuşeşte colonul şi rectul).
    • zmeur – frunze, mur – frunze, dud – frunze – amestec în părţi egale: se face infuzie dintr-o linguriţă din amestecul de plante lăsată să infuzeze 10 minute, în 250 ml de apă adusă la temperatura de fierbere; se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, între mese
    • schinduf: se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează, cu vasul acoperit, 5 minute şi se bea o cană pe zi
    • ghimbir: se prepară un decoct punând o linguriţă de plantă în 250 ml de apă care fierbe; se fierbe planta 15 minute, se strecoară ceaiul, se răcoreşte şi se consumă 2 căni pe zi, între mese, în caz de crampe şi dureri abdominale.
                                 
    • Carcinom pancreatic (cancer pancreatic): se formează din celulele pancreasului exocrin (cel care produce enzimele care ajută digestia).
    • aloe: se beau 100 ml de suc proaspăt, dimineaţa, pe stomacul gol
    • anason – fructe şi seminţe pisate şi uscate: se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se lasă vasul acoperit 20 de minute; se bea fracţionat (2 linguri, maximum 3), înaintea meselor principale
    • nalbă: se prepară un macerat la rece dintr-o lingură de rădăcină la 200 ml de apă rece; se lasă la macerat 8 ore, se strecoară şi se bea (2-3 linguri maximum) înaintea meselor principale
    • cicoare, muşeţel, traista-ciobanului, viorele – rădăcină – şi turiţă-mare – amestec în părţi egale: se face infuzie dintr-o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute şi se beau 2 căni pe zi.
    • Carcinom hepatocelular (cancer de ficat): tip de cancer care îşi are originea în hepatocit (celule de bază din structura ficatului)
                                            Aimgroup.ro
    • armurariu: se iau câte 3 tablete pe zi
    • cătină: infuzie dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 20 de minute, se strecoară, se beau 2 căni, fracţionat, pe parcursul zilei
    • sunătoare, rostopască, coada-şoricelului, cimbrişor, sulfină, dracilă – amestec în părţi egale; se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, lăsând vasul acoperit 15 minute; se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, după mesele principale.
                                    Aimgroup.ro
    • 5. CANCERELE DE FARINGE INFERIOR ŞI LARINGE

      Sunt tipurile de cancer care îşi au originea în celulele mucoasei faringelui, respectiv laringelui (stratul de celule care căptuşeşte cele două organe).
      • ciuboţica-cucului, trei-fraţi-pătaţi, isop, fenicul – amestec în părţi egale; se pune o linguriţă de plantă (amestec) la 250 ml de apă în clocot, se infuzează 10 minute şi se beau 2-3 căni pe zi
      • salcie – scoarţă, turiţă-mare, tei, coada-şoricelului – amestec în părţi egale; o lingură din amestecul de plante se lasă la infuzat, 8 minute, în 250 ml de apă clocotită; se beau 2-3 căni pe zi
      • isop: 2 linguri de plantă la 250 ml de apă în clocot, se infuzează 15 minute şi se beau 2 căni pe zi.
      • SURSA : http://blog.aimgroup.ro/

Aimgroup.ro