Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 26 aprilie 2015

Beneficiile uleiului de limba mielului




Beneficiile uleiului de limba mielului (borago) incep cu structura plantei. Uleiul de limba mielului este una dintre cele mai bune surse de acid gama-linoleic, cunoscut ca AGL. AGL este un acid gras omega-6 care este convertit in prostaglandina E1, un cunoscut agent anti-inflamator. Principalele utilizari ale produselor cu ulei de limba mielului sunt aplicarea pe par si piele. Desi parul si pielea pot beneficia foarte mult de pe urma uleiului de limba mielului, mai sunt si alte beneficii, mai subtile, ce pot fi dobandite de pe urma acestei magnifice plante. In acest articol vei afla cum beneficiile uleiului de limba mielului nu sunt oferite doar parului si pielii, ci pentru artrita, nervi, sarcina, chisturi si pierderea in greutate!

Uleiul de limba mielului pentru piele

Uleiul de limba mielului este unul dintre putinele uleiuri care de fapt penetreaza pielea pentru a repara straturile de celule din profunzime. Sustinatorii medicinei pe baza de plante recomanda AGL pentru tulburarile autoimune, artrita, eczeme si PMS. Uleiul de limba mielului pentru piele lasa pielea bine hranita si bine hidratata. Nu doar ca scapa pielea de uscaciune si mancarimi, dar de fapt le vindeca.
Un experiment foarte interesant a masurat efectele cremelor de piele continand ulei de limba mielului pentru pielea uscata sau vatamata. Douazeci de subiecti sanatosi care au avut fie piele uscata (dar altfel sanatoasa) sau au avut piele uscata, scuamoasa, efect indus cu surfactanti, au fost testati in decursul a 14 zile. Rezultatele au indicat ca acele creme ce contineau ulei de limba mielului au fost superioare in refacerea hidratarii si netezimii atat in cazul pielii uscate, cat si a cele deteriorate cu surfactanti.

Beneficiile uleiului de limba mielului

GLA este parte a unui complex de sase acizi grasi esentiali si este necesar pentru functionarea creierului, crestere, metabolism, reproducere si oase sanatoase. Foliculita este afectiunea in care foliculii de par sunt inflamati. Aceasta afectiune poate interveni pe scalp si oriunde creste parul. Uleiul de limba mielului poate repara acesti foliculi si ii poate mentine intr-o buna functionare.
Uleiului de limba mielului combate scalpul uscat, cu mancarimi si inlocuieste grasimea naturala a corpului. Un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie a aratat ca semintele de limba mielului au redus roseata si pielea scuamoasa la 45 de femei cu varste intre 18-65 ani. Fie ca aplici uleiul de limba mielului direct pe par, sau ca il iei pe cale orala – in ambele cazuri poti imbunatati sanatatea si vitalitatea parului tau.
Grasimea sanatoasa din AGL ar putea ajuta la intarzierea calvitiei masculine, ca si in cazul altor tipuri de pierdere a parului. Folosirea zilnica a produselor cu ulei de limba mielului poate incuraja cresterea de par nou, simultan cu prevenirea pierderii de par. Limba mielului poate fi aplicata direct pe par sau luata pe cale orala. Imbunatateste retentia de apa a pielii si furnizeaza hrana parului uscat sau deteriorat.

Uleiul de limba mielului pentru artrita

Atunci cand este luat pe cale orala, AGL, care este un acid gras omega-6, favorizeaza imbunatatiri legate de durerile articulare, rigidizare si forta de apucare. Corpul foloseste AGL pentru a forma prostaglandinele, substante puternice similare hormonilor, care ajuta la regularizarea proceselor corporale precum inflamatiile, durerea, circulatia sanguina si rata metabolismului.
Uleiul de limba mielului furnizeaza un component fundamental al tuturor membranelor celulare (stratul exterior al unei celule) si vital pentru functionarea si comunicarea celulara.

Beneficiile uleiului de limba mielului pentru sarcina

Utilizarea uleiului de limba mielului ar putea fi o optiune naturala pentru a pregati calea unei nasteri mai scurte si mai putin dureroase. Multi se indreapta catre uleiul de limba mielului in timpul ultimei perioade de sarcina pentru maturarea colului uterin. Aceasta maturare este un proces care intervine natural pe masura ce uterul se pregateste pentru travaliu si nastere.
Multi doctori prescriu medicatii in timpul sarcinilor dificile, in care maturarea cervicala s-ar putea sa nu atinga gradul necesar. Uleiul de limba mielului este o alternativa naturala si eficienta la aceste medicatii.

Beneficiile uleiului de limba mielului pentru pierderea in greutate

Uleiul de limba mielului ajuta la intensificarea metabolismului si blocheaza celulele grase, astfel incat sa poti scapa de grasimea de care altfel ar parea imposibil sa o pierzi. Acidul gama-linoleic (AGL) este unul dintre cele mai bune ajutoare pentru a scapa de greutatea nedorita. Cand crestem in greutate, in mod frecvent si presiunea sanguina se duce prea sus. Uleiul de limba mielului te va ajuta sa aduci inapoi la o forma excelenta inima si arterele, simultan cu o reducere a dimensiunii taliei.
Dupa cum poti vedea, sunt multe beneficii aduse de uleiul de limba mielului pentru sanatate in general. Cand o planta sau iarba naturala poate sa-ti sporeasca sanatatea si activitatea celulara, aceste beneficii sunt in mod obisnuit nelimitate. Cand corpul tau functioneaza adecvat, digestia, organele si celulele la fel, atunci este mai usor sa scapi de toxinele din corp si de grasimea nedorita. Uleiul de limba mielului a scapat oamenii pana si de chisturi potential canceroase. Cum spunea si dr. Oz, uleiul de limba mielului ar trebui sa existe in fiecare casa!

SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                            

Afinele combat cancerul


Afinele combat cancerul, iti pastreaza inima si creierul sanatoase si te ajuta sa slabesti. Pe langa asta , au un gust delicios si pot fi considerate pe drept cuvant un superaliment.
Mananca afine cand te simti deprimat – destinul ti se va schimba si vei fi plin de avant. Adam Voichester

6 beneficii principale pentru sanatate pe care le au afinele

                                                                
  1. Mai multi antioxidanti pe portie decat oricare alt fruct, leguma, condiment si iarba aromatica.
    Antioxidantii sunt acei compusi din alimente care neutralizeaza substantele chimice denumite radicali liberi (molecule instabile), produse prin oxidare in corpul uman. Antioxidantii prezenti in alimente protejeaza celulele de efectele radicalilor liberi.Radicalii liberi sunt produsi cand corpul digera alimentele pentru a obtine energie si de catre toxinele din mediu. Acestia pot deteriora celulele; sunt asociati cu afectiuni precum boli de inima si de ficat, cancer si slabirea sistemului imunitar.
  2. Sunt excelente pentru creier – Imbunatatesc memoria.Sucul de afine imbunatateste memoria la adulti varstnici. Acestea sunt vesti bune pentru cei din generatia postbelica!
                       
Cand vine vorba de protectia creierului, nimic nu se compara cu afinele, afinele sunt fructele mintii, declara Dr. James Joseph, de la Centrul de Cercetare in Nutritie Umana si Geriatrie al Departamentului de Agricultura al SUA, din cadrul Universitatii Tufts.
  1. Beneficiile anticancer.Studiile cu afine au demonstrat ca afinele reduc cancerul la san, la colon, la esofag si la intestinul subtire. Aceste studii au fost, insa, efectuate pe celule umane sau pe animale de laborator, de aceea se mai asteapta si alte lucrari de cercetare, dar pana in prezent rezultatele studiilor indica puteri uimitoare de vindecare. Vestea cea buna este ca s-au inmultit cercetarile asupra efectelor benefice ale afinelor in cazul cancerului.
  2. Sunt bune pentru inima.Multe studii au demonstrat ca afinele sunt bune pentru inima. “Femeile care au consumat cel putin trei portii de afine si capsuni pe saptamana au suferit mai putine atacuri de cord. Afinele si capsunile contin niveluri ridicate de substante care au beneficii cardiovasculare.”
  3. Reduc riscul de diabet.Unul dintre antioxidantii prezenti in afine, antocianina care este responsabila pentru culoarea albastruie a afinelor, s-a dovedit ca reduce riscul de diabet de tip 2. Persoanele care au consumat doua sau mai multe portii de afine pe saptamana si-au redus riscul de a avea diabet cu 23 %, conform unui studiu. Afinele au un indice glicemic redus, de aceea bolnavii de diabet le pot consuma.
  4. Ajuta la pierderea in greutate.Vrei sa activezi genele de ardere a grasimilor? Afinele pot face acest lucru cu catehinele gasite in componenta lor. Consumul de alimente pline de catehine va dubla cantitatea de greutate pierduta, conform unui studiu din cadrul Universitatii Tufts din SUA. Afinele pot chiar contribui la reducerea grasimii abdominala   .           

Sunt pline de nutritie!

Afinele contin vitaminele C, complexul de B-uri, vitamina E, A, cupru, seleniu, zinc, fier, magneziu, mangan si potasiu.
Cand unii ramaneau in urma, strigatul de ‘afine’ era cel mai eficient pentru a-i readuce in ritm. Henry David Thoreau

Alte informatii despre afine

  • Afinele erau denumite “fructele stea” de catre americanii nativi datorita formei inflorescentei plantei in forma de stea. De asemenea, ei credeau ca ‘Marele Spirit’ a creat afinele pentru a-si putea hrani copiii in timpul foametei.
  • Adeptii unei vechi secte religioase crestine cunoscuti pentru adoptarea unui stil de viata cat mai simplu si aproape de natura – Shakers – isi faceau vopseaua albastra pentru tamplaria casei din flori de salvie, indigo, coji de afine si lapte.

  •                      

    • SUA este cel mai mare producator mondial de afine. Daca toate afinele crescute in America de Nord intr-un an ar fi intinse pe un singur strat, ar acoperi o autostrada cu patru benzi de la New York si pana la Chicago.
    • Afinele sunt pe locul doi ca popularitate printre fructele de padure . Consumul lor s-a dublat in ultimii 6 ani. Acest lucru poate insemna ca oamenii si-au dat seama de proprietatile lor.

Cum cumparam afine

Cel mai bine este sa cumperi afine salbatice, crescute in natura. Multe din afinele de cultura, de exemplu, contin niveluri ridicate de reziduuri de pesticide care pot afecta ficatul si alte functii ale corpului. Afinele sunt pe lista celor 15 culturilor cu nivel inalt de infestare cu pesticide, conform Grupului de Lucru pentru Mediu.

SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                  

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Tratament inflamatii cu condimente si mirodenii


Piperul negru

Piperul negru mai este supranumit si regele mirodeniilor datorita mirosului sau patrunzator si complex. Piperul negru isi datoreaza aroma distincta piperinei, care ofera si un efect antiinflamator foarte intens. Piperina inhiba manifestarea unei gene asociate cu aparitia artritei si raspandirea cancerului, MMP13. Chiar si in doze mici piperina poate reduce inflamatia prin diminuarea productiei de prostaglandina. In plus, piperina reduce semnificativ senzatia de durere si simptomele artritei prin reducerea inflamatiilor la nivelul articulatiilor.
                                           

Cardamom

“Regina Condimentelor”cardamomul reduce si el inflamatiile. Din familia ghimbirului, cardamomul este originar din India si Sri Lanka; tamaduitorii locali il folosesc de secole pentru tratarea inflamatiilor.Acesta da o savoare aparte dulciurilor dar si mancarurilor .

Piperul Cayenne


Piperul cayenne continecapsaicina. Expunerea la capsaicina determina tesuturile din corp sa elibereze substanta P (o neuropeptida), pe care corpul o elibereaza de obicei cand tesuturile sunt afectate. Capsaicina insa nu afecteaza tesuturile – acest compus doar mimeaza deteriorarea.
Expunerea repetata a unei parti a corpului la capsaicina va epuiza resursele de substanta P a zonei respective, ceea ce mareste intoleranta la capsaicina la persoanele care consuma regulat ardei iuti.
Diminuarea de substanta P intr-o zona a corpului reduce si senzatia de durere in partea respectiva. Crema cu capsaicina se foloseste de acest efect pentru a reduce durerea produsa de artrita la nivelul articulatiilor si alte dureri din surse similare cronice. Avantajul principal este ca acest compus din piperul cayenne protejeaza stomacul de formele de ulcer asociate cu utilizarea antiinflamatoarelor non-steroidiene (AINS).

Musetelul

Tamaduitorii antici Dioskurides, Galen si Plinius recomandau ceaiul de musetel pentru inflamatiile gurii. Musetelul este o planta care iubeste soarele si florile sale au miros de mere proaspete. Uleiul distilat al acestor flori contine bisabolol A si o serie de hidrocarburi volatile care reduc direct inflamatiile.
                                                  

Ghimbirul

Medicina traditionala a utilizat capacitatile antiinflamatorii ale ghimbirului de secole. Conform Centrului Medical al Universitatii din Maryland, exista dovezi ca ghimbirul atenueaza durerea asociata cu clasica afectiune inflamatorie, artrita. In plus, ghimbirul diminueaza simptomele deranjamentelor stomacale, greata si senzatia de voma.

 Turmeric

Turmericul da culoarea si aroma sa condimentului curry; producatorii din industria alimentara utilizeaza turmeric pentru a da culoare unor tipuri de unt si branza. Tamaduitorii folosesc turmericul de peste 4,000 de ani la reducerea inflamatiilor, tratarea problemelor digestive si combaterea infectiilor.
Ingredientul activ din turmeric, curcumina, este un antioxidant care elimina radicalii liberi din corp. Radicalii liberi afecteaza celulele, ceea ce duce la inflamatii si chiar afectarea membranelor celulare si deteriorarea ADN-ului determinand celulele sa moara. In plus, turmericul reduce doua tipuri de enzime cunoscute pentru faptul ca ar putea cauza inflamarea.

Aloe

Aloe nu numai ca reduce inflamatia, dar atenueaza si durerea si incurajeaza vindecarea si regenerarea pielii. Conform Centrului Medical al Universitatii din Maryland, efectele antiinflamatorii ale gelului din aloe vera le depasesc cu 1 % pe cele ale cremei cu hidrozortizon.

Seminte de telina



Semintele de telina contribuie la reducerea inflamatiilor actionand ca un diuretic, ceea ce inseamna ca ajuta corpul sa elimine fluidul in exces marind cantitatea urinei eliminate de corp. Semintele de telina sunt in special eficiente in tratarea inflamatiilor cauzate de artrita si guta, un tip de artrita. Se pot folosi cu succes in salate dar si in alte mancaruri gen pateuri, painici, saratele.
                   

 Ceaiul verde

Ceaiul verde contine polifenoli, micronutrienti care ajuta corpul sa previna anumite mecanisme ce determina imbolnavirea – asa cum este si inflamatia. Principalul polifenol din ceaiul verde este epigalocatehina galata, sau EGCG. Impreuna, EGCG si alti polienoli din ceaiul verde, au proprietati antiinflamatorii si care combat cancerul.
Ceaiul verde contribuie in special la reducerea inflamatiilor de la nivelul tractului digestiv. Aceasta planta naturala reduce inflamatia gastrointestinala asociata cu boala Crohn si colita ulceroasa. Ceaiul verde poate ajuta si in cazul artritei reducand inflamatia si impiedicand distrugerea cartilagiului, ca urmare a bolii.

Rodiile

Rodiile contin flavonoizi, un tip de antioxidant care pare deosebit de util in reducerea inflamatiilor asociate cu osteoartrita. In cazul acestei afectiuni, inflamatia duce la distrugerea cartilajului. Rodiile blocheaza producerea enzimei care duce la deteriorarea cartilagiului.
Cand mai ai probleme cu inflamatia sau ai probleme de ordin medical determinate de inflamatie, incearca sa recurgi mai intai la remedii pe baza de mirodenii si plante inainte de a apela la medicamente mai mult sau mai putin periculoase. Ierburile sunt foarte eficiente in reducerea inflamatiilor si implica riscuri mult mai scazute dar pentru rezultate vizibile trebuie  consumate pe parcursul unei perioade mai mari de timp.
SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                           

Cea mai mare descoperire medicala - impamintarea


V-ati intrebat vreodata de ce simtim o placere aparte atunci cand ne plimbam in picioarele goale prin iarba udata de roua diminetii ? sau atunci cand ne plimbam desculti pe malul marii ? …ei bine se pare ca raspunsul la aceste intrebari este unul care s-ar putea sa schimbe nu numai felul in care facem aceste lucruri dar mai ales frecventa in care o facem.
Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca mai tot timpul porti incaltari cu talpi din cauciuc sau din plastic . Si probabil ca nu-ti trece prin minte ca acest simplu lucru poate fi cel mai mare rau pe care il poti face sanatatii tale.
In 1998 Clint Ober,un fost director executiv la o companie TV, pensionat, statea pe o banca intr-un parc in orasul sau natal.
                                    

In timp ce se uita la turistii care treceau prin fata lui, si-a dat seama ca toti , inclusiv el purtau incaltaminte cu talpa de cauciuc sau de plastic si s-a gandit daca nu cumva aceasta are cumva un impact asupra sanatatii. Intrebarea a venit in capul sau datorita experientei avute in meseria sa in care obisnuia sa izoleze cablurile, avand in minte notiunea ca toate sistemele electrice din casele si birourile noastre sunt stabilizate si protejate de pamant prin impamantare.
Ober s-a intrebat daca nu cumva acest camp energetic ar putea sa protejeze si sanatatea corpurilor noastre. Ceea ce nu a banuit atunci a fost faptul ca aceasta intrebare a sa va pune in miscare ani si ani de experimente si studii iar acestea vor scoate la iveala rezultate incredibile
Desi folosesc o varietate de cuvinte pentru a o descrie, fiecare scoala moderna de medicina alternativa vorbeste despre “energie. Dar ce este aceasta “energie” fundamentala despre care tot auzim?
Pielea ta, in general, este un conductor foarte bun. Poti conecta orice parte a pielii tale la pamant, dar daca vei compara diferite parti exista una care este deosebit de puternica, si care este chiar in mijlocul talpii piciorului; un punct cunoscut de acupuncturisti ca Rinichi 1 (K1) .
Este un punct bine-cunoscut pentru faptul ca din punct de vedere conductiv se conecteaza la toate meridianele de acupunctura si in esenta, se conecteaza la fiecare coltisor al corpului tau.
Interesant este ca impamantarea sau mai degraba lipsa acesteia, are mult de a face cu inmultirea bolilor moderne.
Cand esti conectat cu pamantul (fie ca mergi descult sau ai fost conectat electric pe punctul K1 al piciorului), exista un transfer de electroni liberi din pamant in corpul tau. Acesti electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om.
In urma experimentelor facute, s-a demonstrat ca acesti antioxidanti sunt responsabili pentru cateva observatii clinice foarte interesante :
• Schimbari benefice ale frecventei cardiace
• Scaderea rezistentei pielii
• Scaderea nivelului de inflamatie
Pentru a intelege mai bine stiinta din spatele a ce se intampla in timpul in care suntem conectati la pamant si de modul in care aceasta are impact asupra raspunsului inflamator, Dr. Oschman ne explica ceea ce se intampla atunci cand va confruntati cu un traumatism.
Dr. Oschman este expert in domeniul medicinei energetice, cu o diploma de licenta in biofizica si un doctorat in biologie de la Universitatea din Pittsburgh.
Ca autor al unui numar mare de carti, el este recunoscut pe scara larga ca o autoritate in biofizica energiei medicale.
“Chiar si la cea mai mica contuzie, daca te ciocnesti de usa, sistemul imunitar raspunde imediat prin trimiterea de celule albe din sange (neutrofile) la locul impactului …
Neutrofilele secreta specii reactive de oxigen (ROS) … numite radicali liberi. Acestea sunt ca Pac-Man, molecule foarte importante care au misiunea de a distruge.
In cazul in care bacteriile au ajuns prin intermediul pielii in corp, acesti radicali liberi vor distruge bacteriile foarte repede. Daca ai celule deteriorate, radicalii liberi le vor distruge, astfel incat sa existe spatiu pentru celulele sanatoase sa se miste pentru repararea tesuturilor.
Acesta este cunoscut ca raspunsul inflamator.
Ceea ce am descoperit si este cu adevarat profund este aceasta: am inteles acum de ce primim acest raspuns inflamator, care are cinci caracteristici: durere, roseata, caldura, pierderea abilitatii de miscare, si umflarea. Toate acestea sunt cele cinci semnalmente distinctive ale inflamatiei si se dovedeste ca nu este nevoie sa se intample asa.
                                           

Inflamatia, care in medicina este considerata o parte importanta a procesului de vindecare, este de fapt un artefact cauzat de lipsa de electroni in tesuturile tale.
Ce se intampla este ca neutrofilele livreaza specii reactive de oxigen (SRO) la locul incidentului, dar procedand astfel, unii dintre acesti radicali liberi se pot scurge in tesutul din jur si ii poate cauza tesutului sanatos daune. Asta este de fapt ceea ce creeaza raspunsul inflamator “.
Cercetarea asupra impamantarii a descoperit acum ca, daca tii picioarele goale pe pamant dupa ce te lovesti sau te accidentezi, electronii vor migra in corpul tau si se vor raspandit prin tesuturi.
Orice radical liber care se scurge in tesutul sanatos va fi imediat neutralizat electric. Acest lucru se intampla deoarece electronii sunt negativi, in timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel incat acestia sa anuleaza reciproc.
“Deci, intr-adevar ceea ce se intampla cu impamantarea sau conectarea la pamant este ca va protejati organismul de la – cum le numesc eu, pagubele colaterale,” spune Dr. Oschman.
“Aceste distrugeri nu au fost destinate sa aiba loc, dar au loc pentru ca ne-am deconectat de la pamant prin punerea de cauciuc si de material plastic intre picioarele noastre si pamant.
Pentru a putea adapta impamantarea la nevoile omului modern, specialistii au gasit metode de a aduce energia pamantului direct in casele oamenilor. Astfel au aparut cearceafuri electrice cu ajutorul carora oamenii sunt conectati la pamant in timp ce dorm. Presuri pentru calculator pe care poti sta cu picioarele goale in timp ce lucrezi sau papuci care au in talpa un material conector intre punctul K1 si pamant.
David Wolfe, cunoscuta autoritate in domeniul medicinei alternative si un puternic sustinator al impamantarii, a facut un experiment in direct in timpul unei prezentari pe 20 de indivizi din sala, care au fost conectati la energia pamantului printr-un cablu electric care la un capat era infipt in pamant inafara salii de prezentare. Dupa 80 de minute, participantilor li s-a recoltat sange si li s-au facut analize care au fost apoi proiectate in direct si explicate pe loc 

Impamantarea, o strategie impotriva imbatranirii

Una din teoriile dominante privind imbatranirea este teoria radicalilor liberi, conform careia  imbatranirea se produce din cauza pagubelor cumulate, cauzate de radicalii liberi.  Cand aveti un traumatism sau o inflamatie cronica, prin respiratie si din alimentele pe care le mancam, printre alte lucruri suntem expusi la radicalii liberi.
In timp ce nu poti sa elimini complet toti radicalii liberi, iti doresti  sa menti un echilibru sanatos de electroni antioxidanti in organismul tau pentru a fi sigur ca distrugerile datorate radicalilor liberi nu va scapa de sub control. Conectarea la pamant poate ajuta la realizarea acestui echilibru delicat.
Exista trei tipuri de sub-modele ale procesului de imbatranire cauzate de radicalii liberi :
1. Deteriorarea/mutatia ADN-ului din cauza radicalilor liberi
2. Teoria mitocondriilor. Mitocondriile in fiecare celula din corpul nostru efectueza metabolismul oxidativ si un produs secundar sunt  radicalii liberi. In cele din urma mitocondriile se uzeaza sau se autodistrug din cauza excesului de radicali liberi
3. Teoria incrucisarii de proteine, ceea ce explica riduri de pe piele. Proteinele se lipesc una de alta, reducand eficienta enzimelor.
“Am impresia , din studiul meu de biofizica si biologie celulara, ca organismul este proiectat cu o tesatura semi-conductoare care conecteaza totul in organism, inclusiv in interiorul fiecarei celule,” spune Dr. Oschman.
“Ma refer la acest sistem ca la o matrice vie. Electronii, cei care intra in partea de jos a piciorului nostru, se pot muta oriunde in corp.
In orice loc unde se formeaza radicali liberi, exista electroni in apropiere, care ii pot neutraliza si astfel se pot  preveni toate aceste procese: leziuni mitocondriale, lipirea proteinelor, si mutatia sau deteriorarea genetica.
Astfel, intreaga structura este in esenta un sistem de aparare antioxidant, care este in fiecare parte a corpului nostru.
Asa ca, daca ati merge descult, veti inmagazina electroni pe corpul ii va stoca, iar acestia vor fi disponibili in orice moment in cazul in care ati putea avea un traumatism, sau in orice punct in cazul in care un radical liber s-ar putea forma ..
                                        

Cum impamantarea ne afecteaza sangele

O alta descoperire foarte importanta, si una dintre cele mai recente, este faptul ca impamantarea subtiaza sangele , facandu-l mai putin vascos. Aceasta descoperire poate avea un impact profund asupra bolilor cardiovasculare, care sunt acum numarul unu cauzator de moarte in lume.
Practic, fiecare aspect al bolilor cardiovasculare a fost corelat cu vascozitatea crescuta a sangelui.
Dr. Frank Sinatra a antrenat echipa doctorului Oschman in modul de evaluare a vascozitatii sangelui folosind o metoda numita potentialul zeta. Acesta masoara potentialul celulelelor rosii din sange, prin determinarea vitezei cu care acestea migreaza intr-un camp electric.
Se pare ca atunci cand se produce impamantarea, potentialul zeta creste repede, ceea ce inseamna ca celulele rosii din sange au o incarcatura mai mare pe suprafata lor, care le indeparteaza una de alta. Aceasta actiune face ca sangele sa se subtieze si sa curga mai usor. De asemenea, tensiunea arteriala scade semnificativ..
O alta implicatie evidenta a acestui fapt este ca prin indepartarea reciproca, celulele rosii din sange sunt mai putin inclinate sa ramanem impreuna si sa formeze un cheag. Cheagurile de sange nu trebuie sa fie foarte mari pentru a forma o embolie pulmonare care v-ar ucide instantaneu, astfel incat acesta este un beneficiu semnificativ.
In plus, in cazul in care potentialul zeta este ridicat, lucru ce poate fi facilitat de impamantare, nu se va reduce doar riscul de boli de inima, dar, de asemenea, riscul de dementa multi-infarct, in cazul in care incepe sa se piarda tesutului cerebral din cauza micro-coagularilor din creier.

Cele mai bune suprafete pentru a face impamantarea

In mod evident, cel mai simplu mod este sa se mearga descult. Dar ce putem spune despre locuitorii din mediul urban sau oras, care sunt inconjurati de asfalt si beton? Poti sa te conectezi prin acestea? Si care dintre suprafete naturale sunt cele mai eficiente?
Exista intr-adevar, diferente semnificative intre diverse suprafete.
Locul ideal pentru mersul pe jos in picioarele goale este pe plaja, in apropierea sau in apa, pentru ca apa de mare este un conductor foarte bun. Corpul nostru, de asemenea, contine in cea mai mare parte a sa apa, astfel incat se creeaza o conexiune buna.
Iarba, mai ales daca este acoperita cu roua, pe care te-ai putea plimba daca te trezesti dimineata devreme, este o alta suprafata extrem de potrivita. Potrivit dr. Oschman, betonul este un bun conductor, atata timp cat aceasta nu a fost izolat. Picturile pe beton nu permit electronilor sa treaca prin el foarte bine.
Materiale cum ar fi asfaltul, lemnul, si izolatorile tipice cum ar fi din plastic sau cauciuc, nu vor permite de asemenea electronilor sa treaca si sa va ajute in procesul de impamantare.

Modalitati usoare de a incorpora impamantarea in viata de zi cu zi

Mersul descult in aer liber este una dintre modalitatile cele mai minunate, ieftine si puternice de a ne conecta la pamant si care poate contribui, de asemenea, si accelera refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor extenuante. De asemenea orice contact direct cu un obiect bun conductor care este in legatura cu pamantul, de la un cablu electric, o teava sau chiar un copac, poate fi o metoda buna de a ne incarca cu electronii negativi.
O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. In timp ce facem dus, suntem in contact cu energia pamantului prin apa care curge prin tevile ingropate in pamant, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus si chiar este locul unde avem inspiratie si ne vin tot felul de idei.
 

Reconectarea la pamant, impamantarea

De-a lungul istoriei umanitatii, civilizatii intregi au onorat pamantul si conexiunea cu acesta. Stilul de viata modern a facut in asa fel incat omul a ajuns sa fie un strain pentru pamantul care ii da viata si il hraneste. Copiii secolul nostru nu se mai joaca in pamant sau in iarba, sunt izolati in apartamente si case de beton.
David Wolfe spune ca atunci cand suntem conectati la pamant suntem practic in contact cu orice fiinta vie conectata la pamant in momentul acela fie ca sunt plante , animale sau alti oameni de la capatul opus al lumii.
Atunci misiunea noastra devine una de a inspira si de a promova reconectarea la energia pamantului ca un mod simplu si natural pentru a face o lume mai sanatoasa si mai buna.
Stai in echilibru, stai conectat, foloseste-te de cea mai puternica forma de antioxidanti anti-inflamatorii din natura. Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau un medicament, ea vine direct din pamant, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai incaltarile jos!


SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                                  

Merisoarele – un adevarat miracol pentru sanatate




Merisoarele sunt un dar al naturii. In afara de gustul lor delicios, sunt foarte bune pentru organismul uman. Datorita numeroaselor beneficii pe care le au asupra sanatatii, unele state din America, considera merisoarele printre putinele superfructe existente în lume.
Merisoarele au fost utilizate ca hrana si ca medicament secole intregi.
Merisorul, originar din America de Sud, este un arbust nu mai inalt de 20 de cm, cu fructe mici si rosii, bogate in zaharuri, acizi, citric si lactic, proteine, vitamine, dar si uleiuri si saruri minerale, care au darul de a intari imunitatea, au efecte antiinfectioase si protejeaza rinichii.
Merisorul creste si la noi, in zona de munte, si rezista la temperaturi extrem de scazute, iar daca-i consumi fructele si frunzele vei deveni si tu la fel de puternica si te vei bucura de o imunitate ridicata.
Cum consumi merisoarele
In general, medicii recomanda consumul de suc sau ceai de merisoare, dar le poti consuma si sub forma de tablete sau fructe uscate.
3 pahare cu suc de merisor pe zi pot reduce nivelul de risc cardiac, datorita proprietatilor antioxidante ale fructului, care sporeste nivelul de HDL (colesterol bun).

                       

Fructele se consuma proaspete, dar nu mai mult de 100 gr. pe zi, in 2 reprize, a cate 50 gr. inainte de masa. Se pot si usca si folosi apoi asa cum se folosesc stafidele, dar nu mai mult de 50 gr. pe zi.
Nu se recomanda consumarea merisorului în timpul sarcinii.
Ce beneficii au?
Foarte bogate in tanini (substante antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide (substante cu efect antioxidant), frunzele si fructele merisorului sunt utile in tratarea tuturor formelor de infectii reno-urinare.
Restabilesc nivelul normal al colesterolului.
Compusii chimici din merisoare blocheaza actiunea bacteriilor si astfel se previn infectiile.
Previn caderea dintilor.
Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.
Acizii organici continuti au proprietatea de a reduce depozitele de grasime.
ntareste dantura si sistemul osos.
Sunt antibacteriene
Sunt antibiotice naturale
Ofera energie
Fructele de merisor contin o cantitate uriasa de antioxidanti, recunoscuti ca si aparatori ai organismului in lupta radicalii liberi, cauzatori de cancer si alte boli degenerative.
Ajuta in tratarea reumatismului si a bolilor renale.
Vindeca tusea, ranile.
Sunt o buna vitamina in lupta cu anemia
Ajuta in tratarea tuberculozei pulmonare.
Precautii in utilizarea merisoarelor
Aciditatea mare a merisoarelor poate provoca deranj la stomac, diaree sau reflux gastro-esofagian.

SURSA : http://baby.unica.ro/

                          

vineri, 24 aprilie 2015

Ce se întâmplă dacă pui un măr într-o supă?


Le gasesti tot anul in magazin, fie ca sunt din productie autohtona, fie ca sunt aduse de peste hotare. Merele sunt un super fruct, sunt pline de fibre si antioxidanti, beta-caroten si vitamina C, au putine calorii, nu contin grasimi si colesterol. Le pui in placinte, in tarte, in compot si alte prajituri, in salate de fructe sau compot, le folosesti la jeleuri si in alte retete delicioase. Dincolo de a fi un ingredient ideal intr-o dieta sanatoasa si in deserturi delicioase, merele pot sa iti fie si altfel de ajutor.
1. Marul pastreaza prajitura pufoasa si proaspata
Indiferent ca este vorba de o prajitura cumparata sau de una facuta cu mana ta, poti sa o pui la pastrare, in frigider, cu o jumatate de mar langa ea.
2. Marul iti salveaza o supa prea sarata
Ti-a scapat din greseala prea multa sare in supa sau intr-o mancare cu sos? Stii probabil de trucul cu cartoful, dar poti incerca si un mar. Pune cateva felii de mar in oala si lasa-le sa fiarba impreuna cu mancarea timp de 10 minute. Vor absorbi toata sarea in exces.
3. Marul coace alte fructe
Ai banane sau alte fructe inca crude? Le poti coace rapid daca le pui intr-o punga de hartie impreuna cu un mar. Este un truc vechi, dar eficient, datorita etilenei eliberate de mar, care va coace fructele. Singurele pentru care nu se aplica regula sunt :ananasul si portocalele.
4. Marul iti salveaza zaharul brun intarit
Intr-un mediu umed zaharul brun devine tare ca piatra. Nu te grabi sa il arunci! Pune-l intr-o punga de plastic cu o felie de mar si aseaza punga intr-un loc uscat timp de cateva zile. Zaharul va fi numai bun de a fi folosit din nou in prajitura preferata.
5. Marul face friptura mai gustoasa
Trucul e valabil pentru cand vrei sa coci un pui intreg la cuptor. Unge-l cu ce mirodenii vrei si inainte sa il pui la rumenit pune in interiorul lui un mar intreag. Rezultatul va fi o friptura suculenta si delicioasa.

SURSA: http://ampress.ro/secretele-bucatariei/

joi, 23 aprilie 2015

Leurda mai puternica ca usturoiul


Numele latinesc al leurdei este Allium ursinum (usturoiul ursului) şi, într-adevăr, urşii o consumă ca medicament, imediat ce ies din hibernare.
De altfel, se pare că apariţia frunzelor de leurdă este şi semnul că, în curând, animalele vor ieşi din bârloguri pentru a se bucura de razele soarelui de primăvară.

Este o plantă de talie medie-mică, cu frunze cărnoase, de un verde puternic, care face nişte flori mici şi albe. Popular, mai este numită şi usturoită, pentru că frunzele şi tulpinile sale au un gust şi un miros puternic de usturoi, cu care de altfel este şi rudă, din punct de vedere botanic.
Leurda creşte numai în pădurile din Europa Centrală, iar până în prezent nu a putut fi aclimatizată în nici o altă regiune. De asemenea, nu a putut fi cultivată, fiind o specie eminamente sălbatică, prezentă în pădurile de stejar, fag sau frasin.
În urma unor studii efectuate în laboratoarele din Germania, a fost declarată „Planta mileniului trei”, efectele sale asupra inimii şi a vaselor de sânge, asupra digestiei, asupra sistemului imunitar şi a celui endocrin uimind pur şi simplu oamenii de ştiinţă.
În prezent, leurda este considerată din punct de vedere terapeutic mai puternică decât usturoiul, care la rândul său este unul dintre cele mai folosite şi apreciate medicamente naturale din lume. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, în comparaţie cu celebrul ei văr, leurda a crescut liberă, neinfluenţată de mâna omului, păstrându-şi neatinde însuşirile cu care a fost înzestrată. Aşa se explică faptul că are efecte terapeutice atât de puternice.
Pentru alimentaţie şi preparare în stare proaspătă, se recoltează frunzele fragede, tinere, în lunile martie-aprilie. Se taie cu un cuţitaş, pentru a nu scoate afară planta cu tot cu rădăcină, care trebuie să rămână în pământ pentru a permite regenerarea plantei.
                                          

Pentru o porţie delicioasă de salată cu leurdă, se prepară o mână de frunze proaspete, care se spală bine cu apă călduţă, se taie mărunt şi se pun într-un castron. Se amestecă cu o linguriţă de oţet de mere, un vârf de cuţit de sare şi o jumătate de linguriţă de ulei, după care se consumă în maxim 30 de minute de la preparare.
Într-o cură cu leurdă, se consumă o astfel de salată o dată pe zi, dimineaţa, la prima masă, înainte de a începe să consumi altfel de alimente. O cură cu leurdă durează minim 10 zile. Este extrem de bine tolerată de ficat. Şi, deşi are un puternic miros de usturoi, nu dă respiraţiei izul neplăcut pe care îl dă usturoiul.

Iată care sunt afecţiunile cele mai vindecate de leurdă:

  • Tromboflebita şi trombozele în general – dintre plantele medicinale din flora europeană, leuda are printre cele mai puternice efecte fluidifiante sanguine şi antiagregante plachetare. Se consumă sub formă de suc: 1-2 pahare pe zi, pe stomacul gol, în cure de minim 20 de zile. Când sezonul de culegere se sfârşeşte, se administrează tinctură de leurdă: o linguriţă diluată în jumătate de pahar de apă, de patru ori pe zi, în cure de câte o lună, cu o săptămână de pauză.
  • Sechele după accidentul vascular, prevenindu-le în acelaşi timp – se face o cură cu salată de leurdă timp de două săptămâni, timp în care se consumă câte o porţie de salată în fiecare dimineaţă. După cura de salată se continuă cu tratamentul cu tinctură. Se administrează de patru ori pe zi, pe stomacul gol. (Tratamentul cu tinctură durează minim două luni).
  • Ateroscleroza şi bolile cardiace asociate unor valori ridicate ale colesterolului – leurda este foarte bogată în adenozină, substanţă care, conform unor studii recente, are un rol esenţial în reducerea colesterolului, în împiedicarea formării trombilor, în scăderea tensiunii arteriale. Astfel, leurda este pe termen lung adjuvantul ideal în tratarea bolilor cardiace (ischemie, aritmie, tahicardie), fiind administrată în cure de câte 2-3 luni, cu două săptămâni de pauză, sub formă de tinctură. Se ia 1 linguriţă de tinctură diluată în apă, de 4 ori pe zi, înaintea meselor principale. În timpul primăverii, este foarte utilă o cură cu salată de leurdă, cu o durată e minim două săptămâni.
  • Hipertensiunea arterială – substanţele active conţinute de leurdă au efecte vasodilatatoare şi ajută la menţinerea în limite normale a presiunii sanguine. Se administrează tinctura de 4 ori pe zi. Tratamentul se face timp de două luni, cu două săptămâni de pauză.
  • Oprirea procesului de îmbătrânire – se consumă zilnic salată de leurdă, înaintea meselor principale, pe o perioadă cât mai îndelungată, în timpul sezonului de recoltare a frunzelor. Ultimele studii arată că anumite substanţe active din leurdă neutralizează radicalii liberi din sânge, au efecte de relansare a activităţii endocrine, previn sclerozarea vaselor de sânge şi favorizează circulaţia cerebrală.
  • Reumatismul – se face o cură cu suc de leurdă timp de trei săptămâni, timp în care se consumă câte două pahare de suc pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol. În paralel, se ţine o cură vegetariană cu multe crudităţi. Sucul de leurdă are puternice efecte depurative, fiind eficient şi în tratarea sclerodermiei, psoriazisului, acneei şi în general a bolilor de piele care apar pe fondul intoxicării organismului.
  • Înlăturarea efectelor nocive ale nicotinei şi fumatului – atât clorofila din frunzele proaspete de leurdă, cât şi anumite substanţe similare cu cele conţinute de usturoi, au efecte antitoxice puternice. Ele contracarează efectele dăunătoare ale nicotinei şi al gudronului din ţigări, fiind un mijloc de protecţie excelent, atât pentru fumătorii activi, cât şi pentru cei pasivi. De asemenea, se pare că în timpul curei cu leurdă, renunţarea la fumat este mai uşoară. Se consumă zilnic suc de leurdă, câte 2 pahare pe zi, dimineaţa şi seara, pe o perioadă de minim doua saptamini.
SURSA : http://www.csid.ro/health/