Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 31 mai 2018

Caprifoiul - planta miracol


Cei mai multi o cunoastem sub numele de Mana Maicii DomnuluiCaprifoiul este o planta cataratoare cu flori albe, extrem de parfumate, care au proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si antivirale. Chinezii au fost primii care au descoperit proprietatile curative ale caprifoiului, pe care l-au folosit pentru a trata durerile de gat, conjunctivita, inflamatiile pielii si ale tractului urinar. Iata cateva beneficii ale caprifoiului
Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului.
Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.
1. Tine sub control nivelul zaharului din sange
Planta ajuta la mentinerea unui nivel optim de zahar in sange. Nivelul ridicat de zahar poate provoca o serie de probleme de sanatate. in stadiile incipiente, simptomele unui nivel crescut al zaharului este de obicei ignorat, insa aceasta planta te poate ajuta sa scapi de medicamentele si injectiile care sunt necesare pentru mentinerea nivelului de zahar sub control.

2. Trateaza si amelioreaza afectiunile respiratorii
Mana Maicii Domnului ajuta la mentinerea unui sistem respirator sanatos si lupta impotriva infectiilor vezicii urinare. Aceasta planta poate fi utilizata pentru a trata astmul bronsic si infectii ale tractului respirator superior.

3. Combate bacterii precum Salmonela
Florile caprifoiului au un puternic efect antimicrobian, luptand impotriva salmonelei, stafilococului si streptococolui.
Pentru un efect antiviral si antibacterian maxim, aceasta planta poate fi combinata cu semintele de Forsythia suspensa - binecunoscutul arbust cu flori galbene sau cu Echinacea. Se adauga 2 lingurite de flori la o cana de apa fiarta si se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute.

4. Vindeca arsurile solare si indeparteaza petele de pe piele
Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antiseptice, caprifoiul este considerat de mare ajutor in tratarea arsurilor provocate de soare, dar si a arsurilor minore ale pielii. Mana Maicii Domnului poate fi utilizata si pentru a trata eruptiile cutanate, proprietatile sale dezinfectante ajutand in cazul afectiunilor pielii.

5. Ajuta in cazul durerilor de la nivelul intestinului subtire
Digestia este un proces important al vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de tulburari digestive, experimenteaza in acelasi timp stresul fizic si psihologic. Datorita proprietatilor sale medicinale, caprifoiul poate ajuta impotriva unor afectiuni digestive, care includ umflaturile si durerile la nivelul intestinului subtire (enterita). De asemenea, poate ajuta la vindecarea dizenteriei.

6. Este un detoxifiant natural - uleiul de caprifoi ajuta la curatarea organismului, prin eliminarea toxinelor.
Puteti beneficia de proprietatile vindecatoare ale acestei plante, preparand si consumand ceai de caprifoi. Acest ceai este recomandat pentru gargara. Atunci cand aveti o senzatie de mancarime, durere, intepaturi la nivelul gatului, daca simtiti ca de-abia puteti sa inghititi, faceti gargara cu ceai de cateva ori pe parcursul zilei, in special dimineata si seara, inainte de culcare.

Modalitati de preparare a florilor de caprifoi
1. Infuzia de flori de caprifoi
Are efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene, antispasmodice datorita faptului ca in compozitia florilor se regasesc substante precum quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esentiale sau vitamina C. Infuzia se prepara din bobocii plantei, proportia fiind de o ceasca de boboci la un litru de apa clocotita, care se lasa la infuzat pentru 10 minute. Se pot consuma 2-3 cani de infuzie pe zi.

Contraindicatii: persoanele care sufera de boli de stomac, diaree, femeile insarcinate si cele care alapteaza.

2. Flori de caprifoi macerate in miere
Se culeg suficiente flori pentru a umple un borcan, peste care se adauga miere de albine. Se lasa la macerat cateva saptamani sau chiar cateva luni de zile (in functie de rabdarea fiecaruia), se strecoara si se consuma atunci cand este cazul. Elixirul astfel obtinut poate fi folosit in diverse afectiuni, dar si ca simplu aliment sau pentru mastile faciale de infrumusetare.

Flori de caprifoi infuzate in miere. Vezi cum te ajuta



Pentru zilele in care suntem chinuiti de raceala si gripa, mierea cu flori de caprifoi este un remediu natural binevenit. Iata cum se prepara:

1. Se culeg boboci si flori tinere de caprifoi.
2. Se indeasa intr-un borcan cu filet, dar fara a le strivi prea tare.
3. Deasupra se toarna miere de calitate si se pune capacul.
4. Se apasa cu o lingura pana cand iese la suprafata tot aerul. Daca e cazul, se mai completeaza cu miere.
5. Borcanul se lasa o luna la macerat, la temperatura camerei.
6. Dupa perioada de macerare, mierea poate fi separata de flori, insa, daca nu va deranjeaza, florile pot ramane in borcan si pot fi consumate odata cu mierea.
7. Se pastreaza borcanul intr-un loc racoros.

Administrare si efecte terapeutice
Florile de caprifoi sunt foarte bogate in acid salicilic. Infuzia de flori de caprifoi in miere are efecte benefice in raceli, gripe, bronsite, dureri de menopauza, dureri reumatismale, febra, infectii urinare etc.

In cazul durerilor acute in gat, se poate lua cate o lingurita de cate ori este nevoie. In celelalte cazuri ori pentru cure, se ia cate o lingurita dimineata, la pranz si seara, cu o jumatate de ora inainte de masa.

SURSA : Sanatate.bzi

Reteta prevenire -combatere a sclerozei si afectiunilor cardiovasculare

Datorita substantelor naturale compozitionale si a diverselor principii active aflate in unele plante si produse apicole, se confera preparatelor obtinute prin asocierea materiilor prime respective, calitati medicinale deosebite in anumite afectiuni ale organismului uman. Un astfel de preparat natural, bazat pe o tinctura din usturoi( extras cu o solutie hidroalcoolica concentrata) , cu adaus de miere si extract de propolis, se utilizeaza preventiv si curativ pentru combaterea afectiunilor cardiovasculare si in prevenirea sclerozei si a celorlate boli de uzura.
Medicina populara cuprinde numeroase "retete" de produse naturale in care usturoiul-singur sau in amestec cu alte plante si in special cu produse apicole, datorita compozitiei lor chimice variate si extrem de active-constituie un apreciat tratament , pe care oamenii l-au descoperit cu milenii in urma dintr-o necesitate instinctiva de aparare a sanatatii lor. O astfel de reteta este practicata pe scara larga in China si este cunoscuta sub forma de "reteta chinezeasca penteu prevenirea si combaterea sclerozei.

A. Materii prime necesare 
a) pentru prepararea maceratului de usturoi in alcool
-usturoi (bulbi, catei, curatati si tocati)..................125 g
-alcool 96 grade.........................................................125 g
Din aceasta cantitate , dupa 10-15 zile de macerare se obtine, prin presare si strecurare :
-175 g macerat de usturoi in alcool
b) pentru obtinerea extrasului moale de propolis:
-propolis brut, natural, fara impuritati....................43 g
-alcool 96 grade ..........................................................57 g
Se dizolva prin amestec, propolisul in alcool de 96 grade si se evapora alcoolul pina se obtine o pasta moale, cintarind cca 50 g extras de propolis , sub forma de pasta.
Pentru a obtine un extras alcoolic de propolis in concentratie de 30 % se procedeaza astfel:

-din extrasul de propolis sub forma de pasta se iau 30 g si se amesteca cu 70 g alcool de 96 grade din care dupa omogenizare prin amestec, intrebuintam 25 g pentru o doza de tratament
-miere de salcim :50 g

B. Modul de preparare a unei doze de tratament pentru 100 zile =250 ml preparat (cca 3 000 picaturi )

Se amesteca :
-maceratul de usturoi rezultat .........................................175 g
-extrasul alcoolic de propolis in concentratie de 30 % ..  25 g
-miere de salcim ...................................................................50 g
                                  Total preparat ...........250 g

Aceasta cantitate echivaleaza cu 2 700-3 000 picaturi necesare unui tratament pentru o perioada de 100 zile (fara intrerupere)

C. Mod de administrare 
-250 ml-preparat chinezesc -echivalind cu circa 3 000 picaturi este necesar pentru un tratament pe o durata de 100 zile , administrat in picaturi , ziilnic si diferentiat coform schemei:

                                                              Zile in tratament
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ziua                                 1  2  3  4    5    6    7  8   9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21 22
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doza in        Dimineata   1  4  7 10  13  15  12  9  6   3   25   1   4     7   10  13  15  12  9    6   3   25
picaturi         Prinz           2  5  8 11  14  14  11  8  5   2   25   2   5     8   11  14  14  11  8    5   2   25
la fiecare      Seara           3  6  9 12  15  13  10  7  4   1   25   3   6     9   12  15  13  10  7   4   1   25
masa
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Picaturile se administreaza in putina apa (o lingurita ) dimineata , la prinz si seara, cu o jumatate de ora inainte de mese.Se respecta doza de picaturi diferentiata pentru fiecare masa , potrivit schemei.
-La fiecare administrare se agita flaconul, inainte de a trage cu pipeta preparatul.
-Dupa 100 zile de tratament continuu cu doz variabila din schema, se face o pauza de 60 de zile , dupa care se reincepe tratamentul (de intretinere).
In a 11-a zi de la inceperea tratamentului se administreaza doza record de cite 25 de picaturi, atit dimineata cit si la prinz si seara. Dupa a 11-a zi de tratament se repeta exact dupa schema din prima zi , respectindu-se ordinea de administrare cantitativa si continuindu-se tratamentul pina la terminarea preparatului obtinut din reteta mentionata .


Urmeaza : Utilizarile si explicarea actiunilor preparatului asupra organismului

SUSA : Almanahul stuparului



miercuri, 23 mai 2018

Triphala – solutia medicinei ayurvedice pentru detoxifierea colonului si combaterea constipatiei




Nu putem vorbi despre starea de bine fara sa avem in vedere unul dintre cele mai importante aspecte ce o fac posibila: sanatatea noastra. Intr-o lume in care totul se intampla rapid, care ne ofera putine momente de liniste pentru noi insine, pentru micile placeri, pentru momente de rasfat si de dedicare sinelui, sa te mentii sanatos este cu adevarat o provocare.
Alimentele consumate pe fuga, diminuarea consumului de fructe, legume si fibre, in general, alegerile alimentare tip fast-food, la indemana, dar neprietenoase cu organismul nostru, au dus la ceea ce specialistii considera a fi o epidemie a dereglarilor de tranzit intestinal, cu pana la 1 din 3 adulti [1], [2], [3] confruntandu-se de-a lungul vietii cu problema constipatiei. Este o dereglare care creeaza persoanelor afectate atat disconfort fizic, cat si psihic, prin afectarea stilului lor de viata si a starii de bine.
Constipatia cronica nu cauzeaza doar disconfort abdominal si stagnarea toxinelor in organism, ci crestesi riscul complicatiilor asociate – hemoroizi, fisuri anale, sangerari, prolaps rectal.
Triphala este o consacrata formula de plante ayurvedice destinata sanatatii tractului gastro-intestinal. In limba sanskrita, „triphala” inseamna trei fructe, facandu-se trimitere la cele 3 ingrediente din compozitia amestecului ayurvedic triphala: Amalaki (Emblica officinalis) – in limba romana Coacaz indian, Vibhitaki (Terminalia belerica) si Haritaki (Terminalia chebula). In mod traditional, fructele celor trei plante sunt uscate la soare si apoi macinate si transformate in pudra. Aceeasi formula, mentionata in scrieri vechi de mii de ani, este utilizata atat in ayurveda, cat si in medicina moderna, pentru detoxifierea si curatarea colonului – prin indepartarea depunerilor de grasime si a toxinelor de la nivelul intestinului gros – si prevenirea si combaterea constipatiei. In medicina ayurvedica, Triphala mai este recomandata si pentru efectul imunomodulator, imbunatatirea circulatiei, sustinerea functiilor glandelor suprarenale, reglarea metabolismului si pentru efectul hepatoprotector, fiind si o sursa naturala de vitamina C.

Este o formula sigura pentru folosinta indelungata iar pacientii care folosesc Triphala nu au raportat efecte adverse. In medicina ayurvedica Triphala este folosita pentru a trata afectiunile „Kafa” si „Pitta”.
Exista peste 20.000 de studii stiintifice care atesta beneficiile acestei formule, cunoscuta de 5000 de ani.
Studiile moderne au demonstrat stiintific beneficiile pentru sanatate ale formulei Triphala:
  • Triphala are efect laxativ, corecteaza hiperaciditatea si regleaza apetitul. Frecventa si consistenta scaunelor au fost imbunatatite in cazul persoanelor carora li s-a administrat Triphala. [4]
  • Formula ayurvedica Triphala este bogata in fibre solubile ce imbunatatesc digestia si regleaza tranzitul intestinal fara sa creeze dependenta de efectul laxativ [5]
  • Triphala scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor [5] si protejeaza, astfel, sanatatea sistemului cardiovascular.
  • Triphala stimuleaza functiile neutrofilelor (celule ce joaca un rol foarte important in sistemul de aparare al organismului impotriva infectiilor, actionand prin fagocitarea si digestia agentilor patogeni) si previne supresia acestora cauzata de stres. Triphala fortifica, asadar, sistemul imunitar. [6]
  • Fiecare dintre cele trei componente din compozitia formulei Triphala are efect antioxidant si combate efectele radicalilor liber prevenind, astfel, imbatranirea prematura a organismului. [7]
In ceea ce priveste reglarea tranzitului intestinal si combaterea constipatiei, Triphala este una dintre cele mai eficiente formule naturale datorita actiunii complexe:
  • efect laxativ fara reactii secundare nedorite (crampe, balonare)
  • nu provoaca dependenta;
  • detoxifierea colonului cu indepartarea atat a toxinelor, cat si a depozitelor de grasime;
  • stimularea peristaltismului;
  • stimularea productiei de enzime digestive si imbunatatirea digestiei;
  • reglarea ph-ului din intestine si sustinerea absorbtiei nutrientilor la nivel intestinal;
  • hranirea tesuturilor tractului digestiv.
Datorita acestui tip de actiune complexa, Triphala este recomandata atat persoanelor care sufera de constipatie si dereglari de tranzit intestinal, cat si persoanelor cu afectiuni ale tractului gastrointestinal si celor care urmeaza o cura de slabire sau de detoxifiere.
ORGANIC INDIA produce, exclusiv din plante 100% certificate organic, cultivate fara chimicale, cu materie prima din lant propriu format de 25.000 de agricultori indieni, in regim de certificare GMP, ISO si HACCP Triphala pura sub forma de capsule si pudra.
ORGANIC INDIA este printre putinele companii din lume ce detine certificare Fairtrade, Demeter Certified Biodynamic® cel mai inalt standard de certificare biodinamica.

luni, 21 mai 2018

Cadera de calciu-Cauze-Simptome-Tratament

Crampele musculare si “ochiul care bate” sunt semnele cele mai intalnite ale unei caderi de calciu.

In mod gresit, hipocalcemia este pusa in relatie cu ameteala care apare brusc si care este cauzata de fapt de o scadere a glicemiei ori a tensiunii, conditii intalnite mult mai frecvent decat caderea de calciu.
Cauze
Caderea de calciu are loc in momentul in care concentratia ionilor liberi de calciu din sange scade sub minima acceptata ca normala, de 4,0 mg/dl. Cauzele pentru care nivelul de calciu poate atinge cote mai mici sunt diverse, iar una dintre acestea este insuficienta renala cronica. O lipsa de calciu, asa cum o numim in termeni general, mai poate fi cauzata si de scaderea magneziului si cresterea fosforului din sange, pancreatita, deficitul de vitamina D, unele medicamente citostatice si anticonvulsive, precum si de lipsa unui consum de alimente care sa contina cantitatile necesare de calciu.
Simptome

In cazul unei asa-numite caderi de calciu, pacientul poate resimti pe moment: spasme musculare, pierderi de memorie, tremor, ameteli, intunecarea vederii, senzatie de sufocare sau chiar lesin, furnicaturi in membre, insomnie, irascibilitate si halucinatii. Pe termen mai lung, simptomele ce pot da de banuit sunt: caderea parului, asprirea pielii, fragilitatea unghiilor, lipsa poftei de mancare ori candidoze frecvente.
Cum se trateaza
Daca, intr-adevar, este vorba de o carenta de calciu, trebuie vazute cauzele care duc la aceasta problema, ce pot fi multiple: incepand cu lipsa vitaminei D si pana la pierderile acestuia din organism. Deci diagnosticul este complex, iar tratamentul este cel al cauzei, astfel ca „revenirea” din starea de rau se face rapid in functie de tratamentul bolii care a provocat-o. Daca se ajunge la medic in timp util, este posibil sa fie nevoie de solutii perfuzabile, hidroelectrolitice sau de reechilibrare, care pot fi salvatoare. Lipsa de miscare, abuzul de diuretice si anticonceptionale luate perioade indelungate, diabetul, anemia si dereglarile netratate ale tiroidei duc si ele la aparitia „caderilor de calciu”.
Pentru a evita „caderile de calciu”, trebuie sa aveti o alimentatie sanatoasa, bazata cat mai mult pe fructe si legume crude, dar care sa cuprinda si produse bogate in calciu și vitamina D, cum ar fi: fasolea alba, galbenusul, broccoli, lapte de soia, spanac, somon, migdale sau produse lactate degresate. Apoi, nu faceti exces de carne, paine, cafea, alcool si lapte.In cazurile in care ati mai suferit episoade de hipocalcemie, iar problema este deja diagnosticata si simptomele sunt clare (carcei si contracturi musculare), e important sa nu va panicati in momentul in care incepeti sa va simtiti rau. Luati o tableta efervescenta de calciu, apoi incercati sa va odihniti si sa va hidratati corespunzator. Rugati oamenii din jur sa se indeparteze de dumneavoastra si, eventual, sa deschida o fereastra sau sa porneasca aparatul de aer conditionat. Modificarea temperaturii aerului va ajuta persoana sa-si revina mai usor din starea de panica.
SURSA: Doctorul zilei

vineri, 18 mai 2018

Metionina-aminoacid esential si antioxidant puternic

 L-Methionine 500mg 30cps
Metionina este un aminoacid esential și un antioxidant puternic, necesar organismului. Conține sulf, ceea ce explică capacitatea sa de a combate radicalii liberi și de a preveni afecțiunile provocate de atacul nociv al acestora. Sulful este important pentru cartilaj, deci acest compus ajută la formarea cartilajului. Dacă apare o carență de metionină pe termen lung, este posibil să existe și un deficit de sulf iar acest lucru poate produce deteriorarea țesutului cartilaginos și creșterea riscului de boli articulare, cum este artrita. Medicii consideră că prin metonină se asigură necesarul de sulf în organism, mai ales că sulful nu se poate lua sub formă de suplimente sau comprimate orale. Este recomandat chiar să se asocieze metionina cu vitamine din complexul B deoarece, astfel absorbția este mai eficientă, rezultatele sunt benefice, se combat inflamațiile din organism, se promovează formarea de țesut cartilaginos și se ameliorează senzațiile de durere din corp.

Metionina nu poate fi sintetizată de corp, dar se poate lua din alimente ca de exemplu: legume verzi, pește, carne, orez, mazăre, spanac, broccoli, fasole, usturoi, ouă, ceapă, semințe, iaurt, linte, soia. Acest aminoacid este o parte componentă a multor proteine, el fiind un acid proteinogen amino. În organism, metionina este transformată în aminoacidul cisteină, care este important pentru producerea de glutation. Astfel, pierderea de glutation care se produce în corp, din cauza toxinelor, este prevenită. O lipsă de glutation în organism poate afecta sistemul nervos, poate produce dereglări mentale și probleme de echilibru. Metionina ajută la detoxifierea organismului, mai ales la eliminarea de metale grele (ex. plumb) și alți compuși toxici, astfel protejează sistemul digestiv. Metionina previne depunerea grăsimilor pe ficat și artere, scade colesterolul din sânge. Acest lucru este esențial pentru menținerea sănătății organismului deoarece, se știe faptul că astfel de depozite de grăsimi pot bloca fluxul de sânge către inimă, rinichi, creier. În plus, se normalizează metabolismul lipidic, se contribuie la regenerarea celulelor în rinichi și ficat. Metionina este folosită de organism pentru a deriva colina. Aceasta din urmă este o substanță care hrănește creierul, ajută la buna funcționare a acestuia.


Metionina este un aminoacid benefic persoanelor care suferă de osteoporoză, alergii la substanțe chimice, febră reumatică, deoarece poate proteja împotriva atacului radicalilor liberi. Este utilizată în terapia pentru artrita reumatoidă dar și pentru toxemia gravidică. De asemenea, metionina stimulează eliminarea estrogenului, poate fi benefică pentru persoanele care iau contraceptive orale. Joacă un rol important în sinteza de: andrenalină, creatinină, anumite proteine, colagen și acizi nucleici. Intensifică acțiunea unor substanțe în organism cum sunt: enzimele, anumiți hormoni, vitamina B12, acidul folic și acidul ascorbic. Are acțiune benefică asupra funcției hepatice, îndepărtează excesul de grăsime din acest organ și are efect antidepresiv. Poate scădea nivelul de histamină în corp ceea ce este important pentru bolnavii de schizofrenie (la care nivelul de histamină în sânge depășește normalul). O creștere a concentrației de histamină afectează procesele de transmitere a impulsurilor nervoase către creier. Carența de metionină în organism poate crea stări depresive, de anxietate, dereglarea proceselor de producere a urinei și formarea edemelor.
Surse de metionină
Cantităţi mari de metionină (methionine) pot fi găsite în ouă, susan, peşte, carne, cereale integrale, seminţe de dovleac. Legumele, fructele şi leguminoasele (mazăre, fasole, linte, soia, năut) conţin cantităţi mici de metionină şi de aceea procurarea acestui aminoacid poate fi dificilă în cazul vegetarienilor.
Sursa : bodygeek

Ce faci in cazul in care esti intepat de albina


                           CE FACI IN CAZUL IN CARE ESTI INTEPAT DE O ALBINA 



In astfel de cazuri tratamentul depinde de gravitatea afectiunii. Este foarte important de precizat faptul ca pana in prezent nu exista un antidot specific impotriva veninului acestor insecte. In ceea ce priveste simptomatologia, aceasta se datoreaza aparitiei unei reactii alergice la toxinele ce intra in organism prin intepatura, insa, daca tratamentul este administrat corect si la timp, multe dintre complicatii pot fi contracarate, iar evolutia alergiei, care in unele cazuri poate fi extrem de severa, este oprita la timp. 
Majoritatea pacientilor dezvolta o reactie locala la intepatura, caracterizata prin aparitia edemului,durerii, tumefactiei si inrosirii zonei, iar cu tratament antiinflamator, analgetic si cu o toaleta riguroasa a ranii, simptomele se remit sau se atenueaza in aproximativ 24 de ore.

Reactiile alergice sistemice la intepaturile albinelor apar cu o frecventa de 4 la 1000 de cazuri.
Reactiile debuteaza la 2-60 de minute dupa contact si includ un spectru larg de simptome,
care variaza de la intensitate medie la severa si chiar amenintatoare de viata. Persoanele hipersensibile,care nu sunt la primul contact cu veninul acestor insecte vor prezenta prurit generalizat, urticarie, dispnee, wheezing, greata sau crampe abdominale. Deoarece aceste simptome au evolutie rapida si grava, pacientul este sfatuit sa cheme de urgenta ambulanta sau sa se prezinte imediat la camera de garda a celui mai apropiat spital de urgenta. Astfel de reactii sunt extrem de periculoase, putand progresa spre soc anafilactic, o situatie care are risc vital pentru pacient.

Tratament la domiciliu
Sfaturile medicilor includ:
- in cazul in care persoana nu a dezvoltat reactii alergice post-intepatura, terapia implica doar masurile clasice de prim ajutor
- evitarea altor contacte cu insectele: acest lucru poate fi realizat prin purtarea de echipament de protectie (mai ales apicultorii) sau haine cu maneci lungi, pantaloni lungi, palarii, etc., prin folosirea sprayurilor insecticide sau,
pur si simplu evitand zonele populate de albine si viespi; 
- indepartarea imediata a acelor care au ramas infipte in piele (mai ales dupa intepaturile albinelor); metoda in sine de indepartare este mai putin importanta (se poate folosi o carte de credit sau unghia cu care se zgaraie locul intepaturii), ceea ce conteaza este ca acul sa fie inlaturat cat mai repede de la suprafata tegumentului; nu se recomanda prinderea sau apucarea acului sau insectei cu degetele, acest lucru determinand o compresie
pe glandele producatoare de venin ale albinei si va inrautati acuzele; - aplicarea de comprese cu gheata pe zona afectata poate ameliora suferinta: aceasta metoda terapeutica are atat efect antiinflamator cat si analgetic; compresele pot fi mentinute aproximativ 20 de minute in acelasi loc, frecventa aplicarii depinzand de intensitatea simptomelor (compresele pot fi aplicate chiar si din ora in ora, daca este necesar);
pacientul este sfatuit sa evite aplicarea ghetii direct pe tegumente si sa foloseasca un prosop sau un alt material curat din bumbac in care sa infasoare cubul de gheata folosit;
- administrarea, daca simptomele o impun si daca pacientul are la indemana, a unor medicamente cu efect antihistaminic, cum ar fi difenhidramina sau loratadina (antialergic nonsedativ);
- administrarea, in scop analgetic, de ibuprofen sau acetaminofen;
- curatarea si igienizarea corespunzatoare a zonei afectate folosind apa si sapun, apoi aplicarea locala a unui unguent
pe baza de antibiotic cu spectru larg.
Sursa : Medimfarm

joi, 17 mai 2018

Produse bio, organice si remedii naturiste

                                                                                         

Planturia.ro este un magazin online cu peste 5000 de produse organice/ bio si remedii naturale, cu o larga gama incluzand uleiuri, tincturi, creme, produse alimentare, cosmetice, produse de ingrijire bebelusi. Lucrand direct cu producatorii si importatorii cei mai importanti din Romania, avem preturi accesibile tuturor categoriilor de cumparatori si oferim frecvent promotii la produsele de sezon.

• livram in 24-48h • gama variata de produse • disponibilitati in stoc • posibilitate de comanda online si ridicare din magazinele fizice Planturia • promotii frecvente • preturi mici
CATEGORII PRODUSE
  • Alimente
  • Alimente fara gluten
  • Produse bio
  • Produse raw-vegan 
  • Infrumusetare 
  • Cuplu si sex
  • Mama si copilul
  • Suplimete alimentare
  • Detoxifiere si slbire
  • Intretinere corporala


  •                                      
    • DESCRIERE

    Puterea  Româneasca  Tonic  Elixir 50g FAVISAN
    Fortifiant hepatic și sexual. Amplifică vitalitatea organismului, vă ajută să vă refaceți tonusul sexual, vă înviorează și vă menține euforia dragostei în trup și suflet. Vă ajută să învingeți oboseala, monotonia, tristețea. Este hepatoprotector. Sănătatea întregului organism este influențată de sănătatea ficatului. Poate ați observat că multe plante indicate pentru ficat sunt indicate și pentru aparatul reproducător. Aduce lumina în colțurile cele mai obscure ale subconștientului. Favorizează comunicarea afectivă și amplifică abilitățile intuitive. Amplifică energia subtilă a focului în multiplele sale aspecte: focul pasiunii, focul iubirii, focul inteligenței, focul aspirației spirituale. Trezește puterea de a acționa și crește curajul, angrenează și amplifică puterea tainică ce accelerează procesele de activare energetică.

    marți, 15 mai 2018

    Cum sa alegi mobilierul potrivit



  •                                         

  • Inspiratie

    *Dormitor de lux la preț accesibil – 

    Sfaturi despre cum să-ți alegi mobilierul

    Dormitor de lux la preț accesibil – Sfaturi despre cum să-ți alegi corect mobilierul. Mobilierul reprezintă una dintre cele mai importante investiții de “casă nouă”. Pe lângă faptul că mobilarea unei case îți va scoate din buzunar o sumă considerabilă, trebuie să fii atent când cumperi piesele, deoarece acestea sunt o investiție pe termen lung. [citeste in continuare…]

    *Mobilier copii? 

    Cum alegi cu stil mobilierul potrivit pentru copilul tau?!

    Fiecare copil are nevoie de propriul său spațiu. Iar camera copilului reprezintă poate cel mai pretențios colțișor din întreaga ta casă. Asta deoarece micuții sunt foarte greu de mulțumit, iar pentru ei dormitorul este un adevărat loc de poveste.  Așadar, trebuie să fii sigur că mobila nu îi strică cheful de joacă și nu îl [citeste in continuare]
                         

    *Mobilă Living – pentru spațiul tău de relaxare

                       Livingul este în ziua de azi un spațiu sacru. Este spațiul de relaxare din casa ta și este spațiul care strânge întreaga familie la un loc. De aceea, pentru fiecare dintre noi livingul este ceva special. Iar un astfel de loc special din locuința noastră, trebuie tratat ca atare. La FDRR înțelegem acest lucu și […citeste in continuare]

    *Ce ar trebui să știi despre saltele 

    înainte să achiziționezi una?

    Ce ar trebui să știi despre saltele înainte să achiziționezi una pentru patul tău? Multă lume nu discută despre acest lucru, însă o saltea bună poate însemna un somn liniștit, iar un somn liniștit și odihnitor înseamnă forță și energie pentru a doua zi. Iar pe termen lung, acest lucru înseamnă sănătate și un corp [citeste in continuare]
                                                                                                         



                                               

                                                 

    luni, 14 mai 2018

    Gadget-uri utile


                                       emultimag.ro




    Comercializam produse de calitate, inovative, cu design atragator la preturi modice, gadgeturi ce starnesc interesul si sunt utile in viata de zi cu zi

    CATEGORII PRODUSE


  • MiniPC
  • DRONE 
  • FOTO-VIDEO
  • GADGETS
  • CEASURI 
  • BIKE 
  • STATII EMISIE-RECEPTIE


  •                                                             emultimag.ro                                            

    emultimag.ro                                              

                                                                   emultimag.ro                                            

    emultimag.ro                                            

                                     emultimag.ro

                                               

                                                 

    vineri, 11 mai 2018

    Librarie online

                                      libris.ro%20                     
                                                                                                                    
    Libris.ro este una dintre cele mai mari librarii online din Romania ce asigura permanent livrare gratuita prin curier pentru orice comanda de peste 30 lei, pentru cea mai mare oferta de carte din tara. Dispunem de peste 31,000 de carti in limba romana, peste 100,000 de carti in limba engleza, jocuri pentru copii, muzica si filme, toate organizate simplu si clar prin categorii relevante. Asiguram livrari directe din stoc, suport tehnic si multiple modalitati de plata, inclusiv rate fara dobanda sau plata din trezorerie pentru achizitiile institutiilor de stat.

    Categorie produs

  • Promotiile lunii
  • Noutati
  • Edituri
  • Card cadou
  • Carti 
  • eBooks 
  • Jocuri
  • Muzica
  • Filme
  • Carti in engleza
  • Rafinament si Lectura

  •                                 






                                                 

                                                 

                                               

                                               



                                               

                                                 

    duminică, 6 mai 2018

    Chisturi ovariene-Tratamente naturiste


    Pentru multe femei, chisturile ovariene sunt rezultatul unui dezechilibru hormonal. Chisturile reprezintă un produs natural al ovulației lunare și fiecare femeie are potențialul să le dezvolte.

    Adesea, chisturile sunt mici, deci nu determină simptome și nu prezintă probleme. Ele pot dispărea de la sine o dată cu trecerea timpului. Există posibilitatea să nu aflați niciodată că ați avut unul sau îl puteți descoperi în timpul unei ecografii.
    Foarte rar, chisturile pot fi canceroase. De asemenea, ocazional, chisturile pot fi de dimensiuni mai mari și se pot rupe. Acestea pot cauza dureri abdominale, balonare sau sângerări între menstruații.
    Tipuri de chisturi ovariene
    Există două tipuri de chisturi ovariene: funcționale și anormale.
    Chisturile funcționale apar ca urmare a funcționării anormale a ovarelor, fiind și cel mai frecvent tip de chisturi ovariene. Chisturile se pot forma în orice moment al ciclului menstrual.
    Chisturile anormale se prezintă în trei categorii: chistadenom (se dezvoltă din celulele de la suprafața ovarelor), endometrial și dermoid.
    Ele sunt cauzate de creșterea anormală a celulelor, nefiind neapărat canceroase, iar în unele cazuri, nu vor determina probleme. Totuși, dacă aceste chisturi anormale se rup sau se torsionează, este nevoie urgent de intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea chistului.
    Chisturile sunt rezultatul natural al ovulației lunare și fiecare femeie are potențialul să le dezvolte. Există șanse mai mari ca ovarele să dezvolte chisturi funcționale în cazul întârzierii fertilizării și apariției mai multor cicluri menstruale. De asemenea, fumătoarele sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta astfel de chisturi.
    Deoarece principala cauză a apariției acestei afecțiuni este dezechilibrul hormonal, specialiștii în medicină naturistă recomandă câteva plante care restabilesc balanța hormonală. Important este să ceri sfatul medicului înainte de a apela la acest tip de tratamente.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mărul lupului
    Se vor face spălături intravaginale cu infuzie de mărul lupului (Aristolochia Clematitis) de două ori pe zi. Mărul lupului este una dintre plantele cu cele mai bune rezultate în tratarea cancerelor de toate felurile, inclusiv a celui uterin și a chisturilor ovariene.
    Planta acționează benefic stabilizând boala prin oprirea înmulțirii necontrolate a celulelor de la nivelul ovarelor și prin îmbunătățirea imunității organismului. Infuzia se prepară dintr-o mână de plantă mărunțită, peste care se toarnă 2 litri de apă în clocot. Preparatele cu mărul lupului nu se vor administra intern decât la recomandarea expresă a medicului, întrucât prezintă toxicitate.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: năpraznic
    Pulberea de năpraznic (Geranium robertianum) este folosită în tratamentul ovarului polichistic, dar şi împotriva chistului singular. Se administrează o linguriţă de pulbere, care se menţine sublingual 5-10 minute, apoi se inghite cu un pahar de apă.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: tinctura de soc
    Tinctura de soc este folosită în cadrul curelor de lungă durată pentru tratarea chisturilor ovariene (ovare fibrochistice). Tinctura combate şi unele tulburări care, în viziunea medicinei holistice, se află în relatie cu dezvoltarea de chisturi. În plus, tinctura de soc detoxifiază organismul.
    Pentru preparare, se vor utiliza fructele de soc nematurate, culese atunci când au o culoare roșiatica. Ele vor fi stoarse cu ajutorul unui dispozitiv electric, sucul va fi filtrat și, apoi, amestecat cu alcool alimentar, În cantități egale (poate fi cumpărată şi de la magayinele naturiste).
    Preparatul va fi păstrat în recipiente mici de sticlă, închise ermetic și de culoare închisă. Dimineața, pe stomacul gol, și seara se consumă 1-2 lingurițe de tinctură, diluate în apă.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: infuzie de traista ciobanului
    Este benefică în tratarea afecțiunilor aparatului genital feminin, însoțite de metroragii. Astfel, se pun 2 lingurițe de plantă într-o cană cu apă clocotita și se lasă la infuzat amestecul, timp de 10 minute. Se filtrează și se pot consuma 2 căni pe zi.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: infuzie din amestec de plante
    Infuzia din amestec de plante, recomandată  pentru chisturi, include 300 g gălbenele, 100 g coada-șoricelului și 100 g urzică. Se adaugă 2 lingurițe din amestec în 250 ml de apă si se lasă la infuzat un sfert de oră. Se pot adăuga și câteva picături de suc de măcrilul iepurelui (Oxalis acetosella), după răcirea ceaiului.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: boabele de soc au o eficiență formidabilă în tratarea tulburărilor hormonale diverse, a chisturilor ovariene și ovarelor polichistice, a fibromului uterin și a mastozei.
    Faceţi cure de lungă durată cu câte 1 lingură de tinctură de boabe de soc diluată în jumătate de pahar cu apă, de 2 ori pe zi, dimineața (pe stomacul gol) și seara.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mugurii de zmeur
    Sunt considerați de medicii specialişti ca cel mai bun leac contra chistului ovarian şi a fibromului uterin. Ei au proprietatea de a regla extrem de bine activitatea endocrină şi de aceea sunt un medicament miraculos şi în durerile menstruale, în ciclul menstrual neregulat şi în tulburările de menopauză.
    Mugurii de zmeur se administrează foarte bine în combinaţie cu boabele de soc, cel mai indicat fiind extractul de zmeur, câte 50 de picături, de 3 ori pe zi.
    Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mugurii de plop
    Studiile în ceea ce privește eficiența mugurilor de plop asupra tumorilor maligne sunt în curs de desfășurare, fiind emise doar mai multe teorii despre mecanismul lor de acțiune. Până în prezent s-a descoperit că tratamentul cu muguri de plop stimulează imunitatea, reglează nivelul hormonal și are acțiune  citostatică directă.
    Astfel, mugurii de plop ajută la tratarea chisturilor ovariene, mai ales atunci când se urmează și o dietă vegetariană. Se va lua câte o linguriță rasă de pulbere de câte 4 ori pe zi, pe stomacul gol, minim 3 luni. Se mai poate utiliza și tinctura - câte 50 de picături de 4 ori pe zi.
    Schimbarea alimentației ajută și ea în prevenirea și tratarea chisturilor ovariene
    Astfel, meniul zilnic poate influenţa apariţia sau dispariţia acestora. Astfel, cercetări recente făcute în Italia au arătat că femeile care mănâncă multă carne şi brânzeturi au o incidenţă mai mare de apariţie a chisturilor ovariene, în comparaţie cu cele a căror alimentaţie este mai săracă în acest tip de produse.
    De aceea, ar fi bine ca în perioadele în care încercaţi să scăpaţi de chisturi să includeţi mai multe fructe şi legume în alimentaţie sau să urmaţi un regim vegetarian. Alte recomandări nutriţionale includ diete bogate în fructe, legume, usturoi şi cereale integrale. Consumând mai puţin zahăr şi mai puţină făină albă veţi permite corpului să se vindece şi să se echilibreze mai repede.
    Sursa : Click Sanatate