Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 20 septembrie 2015

Ananasul in dieta de slabire

Ananas Extra Forte

Datorita unei noi tehnologii de fabricare, brevetata si exclusiva, noile comprimate Ananas Extra Forte reprezinta puterea de slabire din kilograme de ananas. Aceasta tehnica revolutionara permite extragerea din ananas a enzimei care arde grasimile si concentrarea ei in comprimate eficiente.

Aceasta mare concentratie de enzime va va permite sa ardeti grasimea si sa o expulzati din corpul dumneavoastra. Datorita acestei hiper-concentratii, rezultatele sunt foarte rapide (e normal, stiind ca 2 comprimate de Ananas Extra Forte au puterea devoratoare de grasime a mai multor kilograme de ananas).

Ananas Extra Forte

Datorita bromelinei (sau bromelaina), uimitoarea enzima din ananas, cele 2 comprimate de Ananas Extra Forte devoreaza pana la 900 g de grasime (de 900 ori greutatea lor).

Da, este chiar atat de simplu. Ananasul este ceea ce se numeste „calorie negativa”. De cate ori mancati, cele 2 comprimate vor arde echivalentul a de 900 ori greutatea lor in grasime.

Ananas Extra Forte

Ananas Extra Forte nu este un produs farmaceutic si nu se elibereaza cu 

reteta.

Este un supliment alimentar notificat de catre Institutul National de

Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare. 

joi, 17 septembrie 2015

Catina cu miere leac universal


Catina cu miere de albine este un adevărat leac universal. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.
Cercetatori de prestigiu au stabilit ca nicaieri in lume catina nu contine atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi ca cea din Romania.
Datorita concentratiei foarte mari de vitamina C, catina te fereste de raceli si, cum in aceasta perioada de trecere de la iarna la primavara pericolul este mare, nu ezita, gandeste-te la efectele benefice ale bobitelor care inoata in miere.
Cunoscuta si sub denumirea de ginseng romanesc, catina este un tonic excelent, marind rezistenta atat la efort intelectual, cat si cel fizic. Se recomanda impotriva asteniei de primavara, dar si elevilor si studentilor, mai ales in perioadele de varf, teze si examene.
Proprietățile antioxidante de la catina cu miere de albine sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar (poate vindeca orice viroză respiratorie sau răceala). De asemenea este recunoscută și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic de catina cu miere de albine.
Reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord (practic asigură o bine funcționare a întregului organism și previne rateurile inimii în urma unei vieți toxice de oraș).
Catina cu miere de albine are un conținut de microelemente similare cu sângele uman. Este ușor asimilată de organism pentru că vine cu efectul său antibacterian, bacteriostatic, vindecător și reparator. Mierea aduce alături succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului și a sângelui.

Mod de preparare al catinei cu miere de albine

Intr-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500 g boabe de catina, peste care se adauga 500 g miere.
Se consuma zilnic cate o lingurita din acest preparat si astfel organismul este fortificat in perioadele cand raceala si gripa incearca sa ne razbeasca.
3 saptamani se lasa la macerat in borcan inchis si in frigider.
Proportia ideala este doua parti miere si o parte catina. Daca se pune prea putina miere se va subtia foarte mult iar catina fiind destul de zemoasa va incepe sa fermenteze. Este bine ca boabele de catina sa fie zdrobite si cojile aruncate altfel boabele se vor lipi de limba si unii nu suporta senzatia.
Catina cu miere de albine este un produs magnific dar poate fi folosita la medicament si mai puternic. Se amesteca într-un litru de compozitie, 500ml catina cu miere de albine, 100ml gel de aloe vera, 50ml pasta de usturoi, macerat de afine si 5-6 linguri de polen (crud sau pulbere). Acest produs este mai mult decât poate avea nevoie orice boală ca să dispara din corpul tau.
Excelenta in caz de arsuri, dar si anemie sau alcoolism
Atat catina, folosita ca atare sau uscata, cat si preparatele din catina au darul de a regla tranzitul intestinal. Daca suferi de constipatie, siropul de catina ti-ar putea fi de leac.
Specialistii spun ca uleiul de catina, bogat in acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli, este de un real folos in tratarea arsurilor, termice si chimice, chiar extrem de grave.
Uleiul de catina este, de asemenea, folosit cu bune rezultate si in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, a diareei, urticariei si starilor alergice, a reumatismului, alcoolismului, anemiei, asteniei si stresului.
http://www.frunza-verde.ro/

miercuri, 16 septembrie 2015

Ce proprietati uimitoare are fasolea neagra

Specialistul in nutritie Gheorghe Mencinicopschi afirma despre fasolea neagra ca „detine toti nutrientii din carne, cereale integrale si fructe”.
Fasolea negra este considerata unul dintre sortimentele de fasole care provoaca cele mai putine gaze, ceea ce o califica pentru introducerea in alimentatia copiilor cu varsta de peste 1 an. Pentru a evita orice fel de probleme in cazul acestora, se recomanda punerea la inmuiat cu o seara inainte, clatirea boabelor de fasole in mai multe ape, apoi punerea la fiert in apa rece, schimband apa de 2-3 ori.
In cazul adultilor, se recomanda ca fasolea neagra sa se consume gatita cat mai simplu, preferabil preparata la aburi, pentru a-si pastra continutul bogat in nutrienti si fenoli, aducand astfel maximum de beneficii pentru sanatate.
Sanatatea creierului
Toate tipurile de fasole boabe sunt bune pentru inima, dar niciuna nu are si puteri asupra sanatatii creierului asa cum are fasolea neagra.
Celebra nutritionista americana Rovenia M. Brock, cunoscuta mai ales ca Dr. Ro, afirma ca fasolea neagra este un adevarat combustibil pentru creier, pentru ca este extrem de bogata in antocianozide.
Antocianozidele sunt antioxidanti foarte puternici care contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare si a functiilor creierului.
In plus antocianozidele ajuta la imbunatatirea structurii colagenului, actioneaza impotriva inflamatiilor, confera imunitate bacteriana si virala si contribuie la adaptarea sistemului imunitar si reglarea regimului cardiovascular.
Fasolea neagra este, de asemenea, o sursa buna de tiamina (vitamina B1) care este esentiala pentru a mentine celulele creierului sanatoase si pentru a conserva functia cognitiva, deoarece faciliteaza sinteza de acetilcolina, un neurotransmitator foarte important pentru memorie. Mai multe studii clinice au corelat scaderea nivelului acetilcolinei cu declinul mental legat de varsta si de boala Alzheimer.
Dusmanul impotentei
Fasolea neagra este una dintre cele mai bune surse de molibden, mineral ce contribuie la metabolizarea glucidelor si a grasimilor. Mai mult decat atat, distruge sulful din alimente, ceea ce il face un aliat de nadejde pentru cei care au o sensibilitate la sulf. Mai multe studii au aratat ca lipsa din organism a molibdenului duce la impotenta in cazul barbatilor in varsta.
Te protejeaza de bolile inimii
Fasolea neagra contine cantitati importante de folati, dar si de vitamina B6, ceea ce o face foarte importanta in special pentru femeile insarcinate. Deficienta de acid folic la o gravida poate duce la o dezvoltare anormala a creierului si a coloanei vertebrale a fatului. De asemenea, o dieta bogata in folati ajuta organismul sa se protejeze de bolile cardiace.
Fasolea neagra este si o sursa excelenta de magneziu, substanta ce ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale echilibrate, dar si la stabilizarea fierului in organism, ceea ce asigura sanatatea globulelor rosii.
Antioxidant
Boabele negre, ca si afinele, contin Antocianina. Studiile arata ca pe masura ce boabele de fasole prezinta o nuanta mai inchisa, cu atat este mai accentuat efectul antioxidantului.  Antocianina reduce frecventa tuturor cancerelor, indiferent unde sunt localizate, atat prin actiune directa, de distrugere tumorala, cat si prin reciclarea glutationului (cel mai puternic si mai important dintre antioxidantii produsi de organsim).
Cum se prepara?
Datorita dimensiunilor boabelor, nu mai mari de 7-8 mm, dar si din cauza invelisului mai subtire si usor penetrabil al boabelor, sunt suficiente 2-4 ore de inmuiere in apa rece sau numai 1 ora in apa fierbinte, in vas acoperit, dupa ce apa a clocotit pentru 1-3 minute. Dar cum invelisul boabelor negre este mai usor permeabil, cea de-a doua metoda are dezavantajul pierderii de substante nutritive, o parte din cei continuti in miez trecand in apa fierbinte.
Rehidratata, fasolea neagra fierbe in 2 ore, la foc mic. Daca le fierbem in oala sub presiune, timpul de preparare se reduce mult. Pentru a evita disconfortul digestiv, la fierbere putem adauga chimen, ghimbir, marar, dafin, alge marine. Adaugati sare la sfarsit.
Fasolea neagra se combina foarte bine in meniurile care contin orez si porumb. Usturoiul, frunzele proaspete de coriandru sunt condimentele care acompaniaza cel mai bine fasolea neagra. Ati putea incerca, de asemenea, combinarea fasolei negre cu piure de morcovi, mazare, mere sau banane pentru a adauga arome, vitamine si minerale, transformand-o in gustari savuroase ori intr-un preparat adecvat pranzului.
Fasolea neagra poate fi gasita in orice plafar sau magazin comercial.
SURSA : http://caplimpede.ro/

Cum sa scapi de colesterolul rau


Atunci când colesterolul LDL, numit şi colesterol rău, este în cantitate prea mare, se poate depune pe artere. Că urmare, arterele se vor îngustă, iar fluxul sanguin către inima va scădea, ceea ce creşte riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.
Consumul excesiv de grăsimi, dulciuri rafinate şi alimente bogate în colesterol reprezintă principala cauza a blocării arterelor. Din fericire puteţi preveni bolile ce inima curatându-va arterele, iar cel mai la îndemână este mixul format din usturoi şi lămâie. Iată două metode de preparare a acestui mixt, care nu doar curată arterele coronare ci şi reglează nivelul de grasmi în sânge.
Metodă 1
Ingrediente:
4 căpăţâni mari de usturoi
4 lămâi cu coajă
rădăcina de ghimbir (3-4 cm) tăiat felii
2 litri de apă curată
Mod de preparare:
Spălaţi lămâile, tăiaţi-le felii, curăţaţi usturoiul. Acestea, împreună cu ghimbirul, le mixati cu un blender. Aşezaţi amestecul într-un vas cu 2 litri de apă, şi puneţi-l pe foc până se fierbe. Se amestecă ocazional, iar după primul clocot, stingeţi focul.
Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l să se răcească. Păstraţi amestecul într-un vas de sticlă, la rece.
Mod de administrare: bea zilnic o cană, cu cel puţin 2 ore înainte de a mânca, timp de trei săptămâni.
Metodă 2
Ingrediente:
6 lămâi decojite, tăiate în bucăţi mici
30 căţei de usturoi, tocat în bucăţi mici
Mixati ingredientele, iar amestecul obţinut îl turnaţi într-o oală şi adăugaţi 2 litri de apă. Lăsaţi-l să fiarbă 5 minute, apoi răciţi-l. Se strecoară, iar lichidul se păstrează într-o sticlă, la frigider.
Mod de administrare:
Beţi zilnic 50 de ml, timp de trei săptămâni, faceţi pauză o săptămâna, apoi continuaţi cu încă 50 de ml, timp de trei săptămâni.

SURSA : http://ampress.ro/

duminică, 13 septembrie 2015

Mierea şi nucile au efecte uluitoare asupra corpului


Mierea şi nucile au efecte uluitoare asupra corpului, dacă sunt consumate împreună, şi nu separat, aşa cum poate obişnuiai să o faci. Află ce afecţiuni poţi trata cu acest remediu natural.

Împotriva anemiei

Ai nevoie de o jumătate de kilogram de miere, o jumătate de kilogram de nuci pisate sau jumatati şi de sucul de la o jumătate de lămâie. Ingredientele se amestecă bine, după care se depozitează într-un borcan care se închide ermetic. Pentru tratarea anemiei se ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, cel puţin o lună.

Contra tensiunii arteriale crescute

Pentru combaterea hipertensiunii, consumă câte 100 de grame de nuci în combinaţie cu 100 de grame de miere, în fiecare zi.

Tratează durerile de cap

Pe lângă faptul că această combinaţie este delicioasă, studiile arată că este benefică şi în tratarea durerilor de cap şi chiar a insomniilor. Dacă te doare capul, consumă câteva nuci în combinaţie cu puţină miere, iar în cazul în care nu poţi să dormi, consumă seara un amestec preparat din 5-10 nuci pisate şi 2-3 linguriţe de miere.

Remediu eficient împotriva ulcerului gastric

În cazul în care suferi de ulcer gastric, amestecul pe bază de miere şi nuci poate face minuni. Ai nevoie de 20 de grame de nuci care se fierb în apă, după care se filtrează şi se pisează, apoi se amestecă cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte. Din băutura preparată, se iau câte 2-3 linguri înainte de mesele principale ale zilei.

Contra impotenţei

Mierea în combinaţie cu nuci funcţionează şi în caz de impotenţă. Se consumă câte 2-3 linguri dintr-un amestec preparat din 20 de grame de nuci pisate şi 2-3 linguri de miere. Pentru efecte maxime, remediul trebuie să se administreze cel puţin 20-30 de zile.
SURSA : http://www.frunza-verde.ro/

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Osteoporoza tratata cu coada calului

De-a lungul timpului oasele noastre sufera transformari ce ne predispun la dureri articulare si fracturi, transformari cauzate in principal ca urmare a demineralizarii oaselor. In timp, aceasta demineralizare a oaselor duce la aparitia osteoporozei. 

Desi suntem obisnuiti sa ne gandim ca osteoporoza este o boala care apare ca urmare a inaintarii in varsta, ea este insa o consecinta a stilului nostru de viata. Alimentatia deficitara, lipsa miscarii, problemele de sanatate trecute cu vederea, toate acestea ar putea fi remediate astfel incat sa ne bucuram de o sanatate de fier chiar daca anii trec si inaintam in varsta. 

Potrivit statisticilor, osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare. Cunoscuta drept boala oaselor demineralizate, osteoporoza afecteaza o femeie din trei, aflata la varsta de 50 de ani. 

Remineralizarea oaselor cu ajutorul capsulelor de Coada Calului 

"Primul pas in combaterea osteoporozei este acordarea unei atentii sporite stilului de viata, inca din tinerete. Trebuie sa mancam sanatos, sa facem miscare si sa ne completam dieta cu suplimente naturale care ne aduc un plus de sanatate sistemului osos.
Extractul de Coada Calului, cuprins in arkocapsulele produse de Arkopharma reprezinta un astfel de supliment indicat a fi administrat pentru a ne bucura de oase puternice si de articulatii sanatoase", a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, reprezentant medical al arkocapsulelor produse de Arkopharma. 

Coada Calului, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de Equiseto, are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor si articluatiilor, favorizand procesul de remineralizare, datorita continutului sau ridicat in siliciu. 

Coada Calului este o specie de planta erbacee, lipsita de frunze, cu doua feluri de tulpini.Primavara se dezvolta tulpinile simple, brune, fertile, inalte de 40 cm, care dupa fructificare putrezesc si in locul lor apar tulpini sterile de vara inalte de 20-50 cm, mai subtiri, verzi, mult ramificate, avand ramurile laterale dispuse in verticile. 

De ce recomanda specialistii Coada Calului: 

1. este cunoscuta si folosita inca din antichitate in medicina traditionala ca si sursa de acid salicilic (substanta activa continuta in Aspirina moderna).
2. este folosita pentru vindecarea contuziilor (umflaturi, vanatai), cicatrizarea ranilor, ulcerului varicos, bubelor, edemelor la picioare, degeraturilor, eczemelor, neurodermitelor, combaterea transpiratiei excesive a picioarelor.
3. datorita actiunii diuretice a ceaiuluide Coada Calului, acesta este indicat in prevenirea calculozei renale (spala rinichii si caile urinare).
4. este un bun remediu pentru bronsita cronica si tuberculoza pulmonara.
5. ajuta in tratamentul reumatismului acut sau cronic, in artrite, in pericardite si in pleurezii.
SURSA : http://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/

Reteta de tratament naturist al osteoporozei

Conform statisticilor Ministerului sanatatii in tara noastra se estimeaza ca aproape 1,5 milioane de romani sufera de osteoporoza, dintre care 88% sunt femei.
Pentru tratarea osteoporozei puteti incerca un tratament naturist verificat simplu de facut dar extrem de eficient cu miere, nuca si oua.
Aveti nevoie de 15 oua de tara, 15-20 de lamai, un kg de miere, un kg de nuca macinata, 200 ml de tuica naturala sau de bitter suedez.

Mod de preparare

Coaja oualor se piseaza marunt pana se face praf apoi se iau lamaile si se storc. Urmatorul pas e sa strecuram sucul lamailor si sa-l amestecam cu coaja de ou pana cand sucul de lamaie o acopera. Se inchide bine vasul si se lasa la loc racoros si la intuneric, pana cand praful se topeste.
Procesul de topire va dura in jur de cincisprezece-nouasprezece zile. Din cand in cand se deschide vasul si se amesteca compozitia cu o lingura din lemn sau din plastic.
Dupa ce s-a dizolvat praful de oua, se strecoara compozitia, se adauga mierea,nuca si tuica. Se pune preparatul la frigider si se poate consuma a doua zi.
Doza recomandata este de doua linguri, de 3 ori pe zi, dupa mese. Cura de calciu natural se poate repeta dupa sase luni.
Acest tratament naturist este foarte eficace nu doar osteoporoza, ci si pentru decalcifiere, demineralizare in bolile reumatismale, spasmofilii cauzate de lipsa de calciu, rahitism sau fracturi osoase.
SURSA : http://www.frunza-verde.ro/