Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 5 aprilie 2015

Incaltaminte pentru femei

                              dEpurtat.ro



























                                         


dEpurtat.ro (incaltaminte pentru femei). Unul din magazinele cu cea mai mare ascensiune in 2012 cu peste 30.000 de comenzi livrate, peste 80.000 fani pe facebook. Colectii noi de incaltaminte in fiecare saptamana. Preturile sunt foarte accesibile, toate produsele sunt pe stoc iar livrarea se face de pe o zi 
pe alta.

                             
                          dEpurtat.ro

Planta care poate invinge „celula mama” a cancerului


Cercetatorii romani de la Centrul de cercetari biologice Jibou din judetul Salaj au descoperit ca extractul de Agrimonia Eupatoria sau mai exact turita mare, poate stopa multiplicarea celulelor canceroase.
Este vorba de o planta cu frunze paroase pe fata interioara, cu flori galben-aurii si cu fructe cu ghimpi mici la baza, raspandita de la campie si pana la etajul montan, in fanete si poieni umede, in tufarisuri si luminisuri, la margini de paduri si drumuri, in locuri cu umiditate mare. Infloreste din iulie si pana in luna septembrie.
„Vrem sa descoperim acele plante care au efect asupra celulei canceroase pentru a avea un tratament asupra cancerului direct si tintit pentru a nu distruge celula normala. Pana acum am studiat efectele a doua plante, Angelica si Agrimonia Eupatoria, separat. Un efect l-am observat la Agrimonia si anume ca extrasul din aceasta planta se manifesta ca un citostatic, mai exact inhiba multiplicarea exagerata a celulelor canceroase”, a explicat Cosmin Sicora, directorul Centrului de cercetari.


Conform spuselor sale, descoperirea a fost facuta prin intermediul unui proiect de cercetare demarat in urma cu aproximativ trei ani, finantat din fonduri proprii.

Turita mare (agrimonia eupatoria)

Planta medicinala paroasa, acoperita cu peri fini care creste sporadic din zona de ses pana in zona alpina, la noi in tara.
Tulpina este dreapta si are in varf flori grupate, de culoare galben auriu. Florile au culoare galben aurie.  Frunctul este o achena.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana recoltata in timpul infloririi. Turita mare infloreste din luna iunie pana in luna septembrie.
Planta contine uleiuri volatile,acizi organici, mucilagii, tanin, cumarine, vitamine (vitamina c, vitamina k), triterpene,acizi grasi, flavonoizi, poliglucide, saponine. Gustul plantei este amar.
Turita mare are efect colagog, astringent, antidiareic, decongestionant.

Uz intern: 
- boli hepatice, afectiuni ale cailor biliare, boli gastrointestinale, diaree, dizenterie, colici nefritice, leucoree, diabet, obezitate, astm, faringite, laringite, litiaza biliara, boli reumatice, urticarii, insomnie, cefalee - sub forma de infuzie, decoct.

Uz extern:
- ulcere varicoase, plagi, afectini oculare, gingivite, afte, stomatite, angine, entorse, contuzii, muscaturi de sarpe, eczeme, intepaturi de insecte, hemoroizi, eruptii cutanate  - sub forma de bai locale, gargara, cataplasma.

Contraindicatii:
- Nu se recomanda consumul plantei sub nici o forma in cazul bolilor cardiace.
SURSA: http://caplimpede.ro/, http://www.sfatulmedicului.ro/plante-medicinale/

                                            

Planta indiana care alunga cele mai grave forme de cancer

OBLIGEANA
Proprietatile terapeutice ale rizomilor de obligeana prezinta o larga diversitate, iar pe grupe de afectiuni pot fi mentionate cele antitumorale, anticancerigene, digestive, stomahice, antibacteriene, antispastice, vomitive, vermifuge, carminative (elimina gazele), tonic-aperitive, eupeptic-amare, sedative, analgezice, tranchilizante, calmante-psihic, diuretice, febrifuge, sudorifice, insecticide, revulsive, hemostatice, aromatizante, odorante, stimulente.
La nivelul aparatului digestiv, obligeana actioneaza in combaterea durerilor stomacale, cu specificitate in gastrite, ulcer gastric si duodenal, hiperaciditate, balonari, enterite, crampe, diaree si dizenterie, colite abdominale aparute pe fond de stres, rani de intestine.
In anotimpurile mai reci ale anului, obligeana se dovedeste utila in afectiunile aparatului respirator, in caz de raceli, stari gripale cu febra, bronsite, astm bronsic, sinuzita, laringita, tuse, guturai si raguseala.
Importante sunt si efectele de fortificare a sistemului nervos central, obligeana fiind recomandata in surmenajul intelectual, in tulburari de memorie, convalescenta dupa boli grele si pentru indepartarea crizelor de epilepsie si schizofrenie, in rahitism si stari de depresie psihica, anxietate, cosmaruri, melancolie, nevroze si insomnii.
Rinichii sunt protejati in caz de nefrite si exces de acid uric (guta). Prin tratamente externe intervine favorabil in reglarea circulatiei periferice a sangelui in caz de tromboze, varice, ulcere varicoase, rani, hemoroizi, reumatism, hipoacuzie, degeraturi si caderea parului.

dr.Oz : Lista de cumpărături anticancer



Alimentaţia corectă, precum şi asocierea adecvată pe care o facem între alimente ne menţin sănătoşi. Nu uita să incluzi în dieta zilnică următoarele alimente anticancer recomandate de Dr. Oz!

Nu numai că vei reuşi să slăbeşti dacă faci schimbări importante în planul tău alimentar, dar vei reuşi să restabileşti buna funcţionare a organelor, asigurând astfel detoxifierea şi regenerarea lor. Numai în urma unei diete echilibrate, cu un consum redus de produse procesate, dulciuri, fast-food şi grăsimi saturate, vei reuşi să ai grijă de sănătatea ta, care este cel mai preţios lucru.

Fă o listă de cumpărături la recomandarea lui Dr. Oz şi alege alimentele anticancer:

Legume şi fructe

  • legume cu frunze verzi;
  • varză de Bruxelles;
  • roşii;
  • sfeclă roşie;
  • morcovi;
  • cartofi dulci;
  • dovlecei;
  • broccoli;
  • ceapă;
  • ciuperci;
  • linte;
  • ardei;
  • spanac;
  • portocale;
  • grepfrut;
  • lămâi;
  • lime;
  • mere;
  • zmeură, căpşuni, afine, mure;
  • caise;
  • rodii;
  • mango.

Cereale integrale

  • ovăz;
  • seminţe de in;
  • quinoa.

Proteine

  • somon;
  • macrou;
  • fructe de mare;
  • ton;
  • soia.

Mirodenii şi verdeaţă

  • turmeric;
  • ghimbir;
  • scorţişoară;
  • rozmarin;
  • curry;
  • usturoi;
  • busuioc;
  • apragic.

Nuci/seminţe/uleiuri

  • nuci pecan;
  • nuci;
  • migdale;
  • alune de pădure;
  • nuci braziliene;
  • germeni de grâu;
  • ulei din seminţe de in;
  • ulei de măsline;
  • ulei de rapiţă.

Deserturi

  • ciocolată neagră.

Băuturi

  • ceai verde;
  • ceai de ghimbir;
  • vin roşu (1 pahar pe zi)
  • .

vineri, 3 aprilie 2015

Topul alimentelor anti-cancer

                           

In ce priveste mentinerea unei bune stari de sanatate si prevenirea maladiilor grave, ajutorul unora dintre vegetale este mai pretios decat al altora. Specialistii nutritionisti au realizat un top al celor mai sanatoase alimente
E bine stiut faptul ca toate fructele si legumele intens colorate (cu cat e mai intensa culoarea, cu atat mai bine), incluzand morcovii, capsunile, strugurii, sunt bogate in substante anticancerigene si antioxidanti. Insa nu doar ele
Rosii
In afara de pretioasa vitamina C, rosiile mai contin cantitati importante de licopen (pigmentul care le confera culoarea), un puternic antioxidant care impiedica distrugerea prematura a celulelor. Studiile au demonstrat ca licopenul reduce cu 45% riscul aparitiei cancerului de plamani, de cervix, de prostata si al cancerului bucal. Rosiile pot fi consumate crude sau gatite, sub forma de suc sau pasta. Este suficient sa bei zilnic doua pahare cu suc de rosii sau sa folosesti din belsug pasta de tomate la prepararea mancarurilor, cel putin de 3-4 ori pe saptamana.
                                      
Afine
In afara de cantitatile impresionante de flavonoide, pigment ale carui proprietati anticancer au fost de nenumarate ori demonstrate, afinele contin si "secretul tineretiii. Un studiu publicat in "Journal of Neurosciencei releva faptul ca afinele imbunatatesc substantial echilibrul, coordonarea si memoria, incetinind procesul de degradare a functiilor creierului. Conditia este sa consumi o jumatate de pahar de afine zilnic. In plus, aceste mici fructe negre previn si trateaza infectiile tractului urinar (precum cistita) deoarece contin substante cu efecte antiinflamatoare si antibacteriene puternice. In acest scop trebuie sa bei 100 ml de suc de afine zilnic, timp de 7-10 zile.
Portocale
Portocalele, asemenea celorlalte citrice (kiwi, lamai, mandarine, grepfruit) sunt bogate in vitamina C. O portocala, de exemplu, acopera necesarul zilnic din aceasta vitamina. Citricele insa au si altceva de oferit, ca de exemplu flavonoide, care au proprietati antioxidante, jucand un rol important in prevenirea cancerului (in special de stomac si plamani) si a maladiilor cardiovasculare. Mai mult, aceste substante ajuta la scaderea nivelului de colesterol si previn formarea cheagurilor de sange. De asemenea, citricele sunt bogate in fibre, care contribuie la scaderea nivelului de colesterol si, in plus, ajuta la mentinerea glicemiei intre valori normale.
Spanac
Este bogat in vitaminele A, B6 si C, acid folic, calciu, fier, magneziu, betacaroten. Numeroase studii au dovedit faptul ca persoanele care mananca spanac de doua-trei ori pe saptamana prezinta un risc considerabil mai mic de a dezvolta un cancer de plamani, de colon sau de san. De asemenea, gratie compusilor sai, spanacul intareste rezistenta organismului la boli, ne protejeaza de osteoporoza, de artrita si de maladiile cardiovasculare.
Mere
Sunt o sursa excelenta de pectine, fibre alimentare care ajuta la scaderea nivelului de colesterol si a glucozei din sange. De asemenea, ofera cantitati deloc de neglijat de vitamina C, un antioxidant puternic care protejeaza celulele de actiunea nefasta de radicalilor liberi si ajuta la absorbtia fierului si acidului folic. Asemenea majoritatii vegetalelor, si merele ne furnizeaza pretioasele flavonoide, care joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului. Studiile au demonstrat ca un mar pe zi poate reduce cu 32% riscul de a suferi de un atac de cord.
Migdale
Ne ofera fibre, riboflavina, magneziu, fier, calciu si vitamina E, un antioxidant natural. Un sfert de pahar de migdale contine aproape 99 mg de magneziu, ceea ce reprezinta 25% din necesarul zilnic din acest important element care intareste rezistenta vaselor de sange, imbunatateste circulatia sangelui si reduce riscul unui atac de cord. Migdalele sunt bogate in grasimi mononesaturate, acelasi tip de grasimi care se gasesc in uleiul de masline, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol, fiind asociate cu reducerea riscului maladiilor cardiovasculare. Nutritionistii ne recomanda sa inlocuim grasimile saturate, care contribuie la cresterea colesterolului si la depunerea acestuia pe vasele de sange, cu grasimile mononesaturate. Cei care mananca in mod regulat nuci, alune, migdale, prezita un risc cu 20% mai mic de a suferi de o boala de inima.
Broccoli
Ca si celelalte crucifere (varza, conopida), broccoli contine fitonutrienti, ale caror efecte anticancer au fost dovedite de numeroase studii efectuate de-a lungul timpului. S-a demonstrat ca persoanele care consuma in mod regulat asemenea vegetale prezinta un risc cu 50% mai mic de a suferi de cancer colono-rectal, de prostata, de plamani. Pentru a beneficia de proprietatile sale anticancer, ar fi bine sa mananci broccoli sau alte vegetale crucifere (in special varza rosie) de 3-5 ori pe saptamana, cel putin 250 g. De asemenea, broccoli ne furnizeaza calciu, potasiu, acid folic, fibre, betacaroten si vitamina C, elemente nutritive fara de care nu putem beneficia de o sanatate de fier.
vonmag.ro
Avocado
Beneficiile pe care le aduce avocado sanatatii nu sunt deloc putine: scade nivelul colesterolului, regleaza tensiunea arteriala, previne accidentul vascular cerebral, combate cancerul si este un aliment excelent pentru persoanele cu diabet. Este bogat in grasimi mononesaturate, care contribuie la cresterea colesterolului "buni, HDL, si scade nivelulul celui "raui, LDL, cel care se depune pe peretii vaselor de sange. Studiile au dovedit ca o jumatate de avocado pe zi timp de trei saptamani poate reduce nivelul colesterolului total si al trigliceridelor cu peste 8%, fara ca nivelul colesterolului "buni sa scada. De asemenea, avocado furnizeaza fibre, betacaroten si acid folic, vitaminele C si E (care previn efectele negative ale radicalilor liberi si reduc riscul aparitiei cancerului), precum si potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Somon
Este nu doar delicios, ci si o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, care au efecte benefice asupra inimii. Somonul ne furnizeaza cantitati importante de triptofan, vitamina D, seleniu, vitaminele B3, B6 si B12, fosfor, magneziu, proteine. In schimb, contine cantitati reduse de grasimi saturate si colesterol, considerate substante novice pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Asadar, somonul, si pestele in general, n-ar trebui sa lipseasca de pe masa noastra pentru ca beneficiile asupra sanatatii sunt foarte importante: ne fereste de accidentul vascular cerebral, de infarctul de miocard, previne obezitatea, are efecte antiinflamatorii, ne protejeaza vederea... Nutritionistii ne recomanda sa consumam peste cat mai des posibil: cel putin o data pe saptamana, desi ideal ar fi sa mancam zilnic.
Usturoi
A fost denumit "trandafirul urat mirositor", deoarece efectele sale benefice asupra sanatatii pot fi comparate cu incantarea pe care ne-o produce vederea unui minunat trandafir. Cercetatorii au descoperit ca usturoiul poate fi intr-adevar inclus pe lista alimentelor anticancer, deoarece proprietatile sale ajuta nu doar la prevenirea acestei cumplite boli, ci si la tratarea ei. Studiile efectuate de-a lungul timpului releva ca anumiti compusi ai usturoiului, in special sulful (care ii confera si mirosul puternic, de altfel) neutralizeaza celulele canceroase si incetinesc inmultirea acestora. In plus, usturoiul are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului "raui din sange si scade tensiunea arteriala. S-a constatat, astfel, ca persoanele care consuma in mod regulat usturoi, crud sau adaugat in mancare (cel putin o capatana de usturoi pe saptamana) prezinta un risc de trei ori mai mic de a face cancer gastro-intestinal sau cancer de san.
                                

Casexia! urgent!


CE ESTE CASEXIA?

Cașexia este un ciclu de moarteCașexie ucide minim 40% dintre pacienții cu cancer.

Nu este de gluma.Este bine sa includeti tratamente fie pentru prevenirea sau blocarea acesteia.
NICI chimioterapia NICI radioterapia NU fac absolut nimic pentru a opri casexia(deoarece efectiv NU au ca tinta nici detoxifierea de acid lactic, nici oprirea formarii de acid lactic , nici nutritia celulara- veti vedea mai jos).
O cauză majoră de slabiciune este “ciclul” dintre celulele canceroase si ficat, care consumă cantități enorme de energie și lasă cantități mari de acid lactic în sânge: 
Celulele canceroase consumă glucoză și excreta acid lactic, care ajunge în sange.Acidul lactic calatoreste la ficatFicatul transformă acidul lactic în glucoză (cu ajutorul unei enzime)Ficatul eliberează glucoza si celulele canceroase sunt cele mai susceptibile a ridica glucozadeoarece celulele canceroase consuma aproximativ de 15 de ori mai multa glucoza decat celulele normale deci ciclul reîncepe. Ambele capete ale acestui ciclu consuma cantitati mari de energie, care pot slabi pacientul cu cancer.( a se vedeaCAUZELE CANCERULUI(click aici))
În timp ce acest lucru poate părea ca un ciclu inofensiv, există două motive care aproximativ 50%  din TOTI PACIENTII CU CANCER MOR DIN CAUZA CASEXIEI.
  1. Conversia glucozei in acid lactic a celulelor canceroase și conversia acid lactic in glucoza in ficatconsumă cantități masive de energie.
  2. Acidul lactic în sine, în timp ce acesta este în sange, poate bloca substantele nutritive cheie de a ajunge la celulele sănătoase (celulele non-canceroase) –  CELE CARE VA TIN IN VIATA.
Observati va rog ca ACIDUL LACTIC este responsabil pentru ambele motive de slabiciune de mai sus.
Toti bolnavii de cancer au acid lactic in sange dar nu toti sufera de casexie(sau nu inca).

 

PREVENIREA si COMBATEREA CASEXIEI

Bazat pe cele de mai sus, combaterea prevenirea casexiei se face, SIMULTAN:
1.Acidul lactic este tot o toxina. Orice lucru ajuta cu detoxifierea vor ajuta cu eliminarea acidului lactic din organism, deci atat prevenirea cat si combaterea casexiei.Incepand de la vitamina C, MSM, zeoliti, alge marine  ( Spirulina si Chlorella)orice detoxifiant puternic luat in dozele adecvate, inclusiv clisme de cafea;
2.Pentru bolnavii avansati, care prezinta deja semne de casexie (a se vedea mai jos semnele casexiei) exista o substanta, care va bloca formarea glucozei din acidul lactic in ficat numita sulfat de hidrazina(click aici).
3.Este foarte important, dincolo de blocajul acidului lactic, pentru a obține  NUTRIENTI pentru a HRANI celulele sanatoase IMEDIAT(desi nu sunt adeptul suplimentelor , aici suplimente de calitate ce ofera nutrienti de calitate sunt necesare, incepand de la sucuri de legume ,verdeturi si fructe, alge marine si alte suplimente nutritive de calitate, alaturi de o alimentatia de cancer – alcalina si DIVERSIFICATA – este foarte IMPORTANT, ca, alaturi de sucuri de legume, ierburi, verdeturi, fructe si alte suplimente lichide  (algele marine, etc.) , bolnavul de cancer sa manance DIVERS, din TOATE grupele de alimente recomandate in cancer,  atat cat poate, pentru ai asigura organismului TOT CE TREBUIE pentru a functiona corect si a se pune pe picioare (INCLUSIV leguminoase(fasole, linte, mazare, etc.), nucifere ,samburi si seminte(migdale, nuci, nuca de cocos, samburi caise,  seminte in,  dovleac, etc.  ),oua ecologice/de tara fierte, etc. -a se vedea alimentatia in cancer )!

 Mai multe informatii gasiti aici : SURSA: https://tratamenteanticancer.wordpress.com/casexie-cancer/