Polen de pin

follol.com

Sanatate pentru prieteni feed

Translate

duminică, 5 aprilie 2015

Planta care poate invinge „celula mama” a cancerului


Cercetatorii romani de la Centrul de cercetari biologice Jibou din judetul Salaj au descoperit ca extractul de Agrimonia Eupatoria sau mai exact turita mare, poate stopa multiplicarea celulelor canceroase.
Este vorba de o planta cu frunze paroase pe fata interioara, cu flori galben-aurii si cu fructe cu ghimpi mici la baza, raspandita de la campie si pana la etajul montan, in fanete si poieni umede, in tufarisuri si luminisuri, la margini de paduri si drumuri, in locuri cu umiditate mare. Infloreste din iulie si pana in luna septembrie.
„Vrem sa descoperim acele plante care au efect asupra celulei canceroase pentru a avea un tratament asupra cancerului direct si tintit pentru a nu distruge celula normala. Pana acum am studiat efectele a doua plante, Angelica si Agrimonia Eupatoria, separat. Un efect l-am observat la Agrimonia si anume ca extrasul din aceasta planta se manifesta ca un citostatic, mai exact inhiba multiplicarea exagerata a celulelor canceroase”, a explicat Cosmin Sicora, directorul Centrului de cercetari.


Conform spuselor sale, descoperirea a fost facuta prin intermediul unui proiect de cercetare demarat in urma cu aproximativ trei ani, finantat din fonduri proprii.

Turita mare (agrimonia eupatoria)

Planta medicinala paroasa, acoperita cu peri fini care creste sporadic din zona de ses pana in zona alpina, la noi in tara.
Tulpina este dreapta si are in varf flori grupate, de culoare galben auriu. Florile au culoare galben aurie.  Frunctul este o achena.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana recoltata in timpul infloririi. Turita mare infloreste din luna iunie pana in luna septembrie.
Planta contine uleiuri volatile,acizi organici, mucilagii, tanin, cumarine, vitamine (vitamina c, vitamina k), triterpene,acizi grasi, flavonoizi, poliglucide, saponine. Gustul plantei este amar.
Turita mare are efect colagog, astringent, antidiareic, decongestionant.

Uz intern: 
- boli hepatice, afectiuni ale cailor biliare, boli gastrointestinale, diaree, dizenterie, colici nefritice, leucoree, diabet, obezitate, astm, faringite, laringite, litiaza biliara, boli reumatice, urticarii, insomnie, cefalee - sub forma de infuzie, decoct.

Uz extern:
- ulcere varicoase, plagi, afectini oculare, gingivite, afte, stomatite, angine, entorse, contuzii, muscaturi de sarpe, eczeme, intepaturi de insecte, hemoroizi, eruptii cutanate  - sub forma de bai locale, gargara, cataplasma.

Contraindicatii:
- Nu se recomanda consumul plantei sub nici o forma in cazul bolilor cardiace.
SURSA: http://caplimpede.ro/, http://www.sfatulmedicului.ro/plante-medicinale/

                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu