Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 13 mai 2015

Reteta cu efect absolut uimitor asupra sanatatii


Dupa ce veti citi combinatia de mai jos, punem pariu ca vei merge de urgenta acasa pentru a incepe sa o prepari, mai ales ca ingredientele le ai chiar in bucataria ta. Nu o sa-ti vina sa crezi cu ce te vei alege dupa ce o vei consuma.


Ingrediente necesare:
– 1 capatana de usturoi
– Suc din 2 lamai
– 100 de grame de miere ecologica
– O lingurita de bicarbonat de sodiu

Metoda de preparare:
Se curata si se taie usturoiul in bucati foarte mici, apoi se amesteca impreuna cu sucul din lamaie, mierea si bicarbonatul. Se transfera amestecul rezultat intr-un borcan de sticla curat si se lasa sa stea timp de 8-10 zile. Dupa scurgerea celor 10 zile este perfect pentru consum. Se pastreaza la frigider.
Aceasta combinatie este facuta de populatia tibetana, care o recunoaste a fi una dintre cele mai bune si usoare combinatii cu un efect absolut uimitor asupra sanatatii.

                                           
Acest „medicament” este consumat de tibetani pentru urmatoarele conditii de sanatate:
– datorita proprietatiilor sale antioxidante, mierea din amestec te va feri de aparitia cancerului, aparitia diabetului, constipatie, osteoporoza , ajutandu-va la mentinerea unei greutati optime a corpului.
– o multitudine de cercetari indica faptul ca sucul de lamaie combinat cu bicarbonatul de sodiu ar putea salva milioane de vieti aflate in pericolele aparitiei bolilor cronice. Secretul acestei combinatii sta in adaugarea bicarbonatului de sodiu, ingredient care aduce pH-ul din organism in limitele normale. Se spune ca acesta combinatie intre sucul de lamaie si bicarbonat ar fi de 10.000 de ori mai puternic decat orice citostatice.

– usturoiul este considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural existent, cercetarile in domeniu dezvaluind faptul ca acesta curata organismul de orice fel de parazit, protejeaza organismul de aparitia diabetului precum si de aparitia multor tipuri de cancer.



Tratament:
– Pentru tratamentul cancerului se administreaza zilnic 3 lingurite, timp de 6 luni pe an, o luna da, o luna nu.
– Pentru prevenirea cancerului si a diabetului se administreaza zilnic o lingurita pe stomacul gol, timp de 4 luni pe an (de preferinta in prima luna a fiecarui anotimp)
– Pentru mentinerea unei greutati optime, este necesar sa consumati 7 zile pe luna cate o lingurita dimineata pe stomacul gol, dar nu mai mult de 6 luni pe an.
– Pentru eliminarea parazitilor intestinali, este necesar sa consumati acest amestec zi de zi, timp de 10 zile, o lingurita dimineata pe stomacul gol.
– Pentru o detoxifiere completa a organismului, se consuma timp de o luna zi de zi, 3 lingurite.

Intrucat aceste ingrediente sunt usor accesibile si ieftine, oferind extrem de multe beneficii, nu ezitati sa incercati aceasta reteta acasa la voi si sa o impartasiti si prietenilor!


citeste si : Cel mai puternic antibiotic si remediu anti-cancer!

SURSA : http://caplimpede.ro/

Alimente pentru mentinerea unui ficat sanatos



Modul principal in care corpul tau scoate toxinele afara este prin ficat. Ficatul detoxifiaza si curata corpul filtrand in mod continuu sangele  si inlaturand astfel otravurile care intra in corp prin tractul digestiv, sistemul respirator sau prin piele.
Dar in momentul in care ficatul devine suprasolicitat si obosit din cauza expunerii excesive la toxine, intreg sistemul corpului tau poate cadea in dezechilibru iar sanatatea iti poate fi serios compromisa.
“Miile de enzime care sunt responsabile pentru aproape toate activitatile corpului sunt construite in ficat”,  spune doctorul Karl Maret, despre importanta sanatatii vibrante a ficatului. „Functionarea buna a ochilor, inimii, creierului, incheieturilor si a rinichilor sunt toate dependente de o buna functionare a ficatului”
“Daca ficatul este in incapacitate de a construi chiar si numai una dintre miile de enzime de care corpul are nevoie , apare o disfunctionalitate in functiile corpului ceea ce rezulta intr-un mai mare stres metabolic.”
Asa ca iata sapte alimente importante pe care ar fi bine sa le incorporezi in dieta ta daca iti doresti sa ai un ficat sanatos.
                                

Usturoiul, grapefruit-ul, ceaiul verde si verdeturile ajuta in detoxifiere

Usturoiul contine numerosi compusi care contin sulf ce activeaza enzimele responsabile pentru eliminarea toxinelor din corp. Aceasta ruda bulboasa a cepei contine de asemenea alicina si seleniu, doi nutrienti puternici care ajuta la protejarea ficatului si care ajuta in procesul de detoxifiere.
Grapefruit-ul este bogat in vitamina C naturala  si antioxidanti , care ajuta in detoxifierea ficatului. La fel ca si usturoiul, grapefruit-ul contine compusi care incurajeaza productia de enzime responsabile pentru detoxifiere. Contine de asemenea un compus flavonoid numit narigenin care determina ficatul sa arda grasimea in loc sa o stocheze.
Ceaiul verde este plin de catechine, un fel de antioxidanti din plante despre care s-a demonstrat ca elimina acumularile de grasimi de pe ficat. Aceasta puternica bautura protejeaza de asemenea ficatul impotriva toxinelor care, altfel, s-ar putea acumula si ar putea creea probleme serioase de sanatate.
Verdeturile precum : spanacul, patrunjdelul, papadiile, kale, salatele etc, contin numerosi compusi care neutralizeaza metalele grele, care pot fi o povara mare pentru ficat. Acestea elimina de asemenea pesticidele si ierbicidele din corp.

Avocado, nuci si turmeric pentru o detoxifiere eficienta si regenerarea ficatului

Bogate in compusi producatori de glutationa, fructele de avocado, ajuta la sanatatea ficatului protejandu-l impotriva supra incarcarii de toxine si marindu-i capacitatea de detoxifiere. Unele cercetari au aratat ca daca mananci unul sau doi avocado pe saptamana pentru cel putin 30 de zile iti poti repara ficatul bolnav.
Nucile contin nivele mari de l-arginina, un aminoacid, glutationa si acizi grasi omega 3 si ajuta la detoxifierea ficatului de amoniac, care este un mare pericol pentru sanatate. Nucile ajuta de asemenea la oxigenarea sangelui, iar extractele din acestea sunt des folosite in formule de detoxifiere a ficatului.
Turmericul, unul dintre cele mai puternice alimente pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca ajuta ficatul sa lupte impotriva toxinelor dar chiar si sa isi regenereze celulele. Turmericul incurajeaza de asemenea productia naturala de bila si imbunatateste functionarea acesteia, alt organ purificator al corpului.

O operatiune complexa de detoxifiere

Este foarte important sa intelegem ca o parte importanta a detoxifierii ficatului consta intr-o alimentatie si un stil de viata sanatoase.  Pentru ca ficatul sa apuce sa aibe sansa de a se detoxifia trebuie intrerupt asaltul toxinelor si a substantelor nenaturale care patrund in fluxul sanguin.  Astfel in momentul in care ii se da sansa corpul incepe sa se refaca, sa se repare, sa se regenereze. Sfatul meu este sa reduceti cat mai mult sau sa inlaturati definitiv din alimentatia voastra orice alimente de provenienta animala, uleiuri si grasimi procesate, hidrogenate, gatite, bauturile carbogazoase, produsele de patiserie, sarea iodata, zaharul alb si faina alba. Pe langa toate acestea , alcoolul, cafeaua si tutunul sunt toate alimente toxice nu numai pentru ficat dar pentru intreg organismul.
                                   
Ocupati-va timpul cu lucruri care va fac placere si va aduc bucurie in suflet. Concetrati-va pe ganduri frumoase, pozitive , fiti recunoscatori, fiti iubitori si zambiti !
SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                       
                                                     

Vitamina care ucide cancerul


În volumul său „World Without Cancer”, autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, şi anume proprietăţile curative ale vitaminei B17, numită şi laetril sau amigdalina, scrieEsoReiter, citat de Agerpres.
Este un fapt demonstrat faptul că această substanţă distruge repede celulele canceroase. Autorul oferă mai multe informaţii despre vindecarea bolnavilor de cancer graţie B17, precum şi explicaţiile ştiinţifice ale acţiunilor sale şi ridică întrebarea ‘De ce medicina convenţională nu recurge la aceasta pe scară largă împotriva bolii înşelătoare?’.
                                                         rik.ro
Griffin susţine că vitamina B17 nu este utilizată în medicina convenţională nu din raţiuni de ordin ştiinţific, ci din cauza politicii elitei mondiale în domeniul oncologic. Miliarde de dolari sunt cheltuite anual pe cercetare şi tratamente ale cancerului, alte miliarde sunt cheltuite pe producţia armatei de substanţe chimice destinate să lupte împotriva bolii. Astfel, ascunderea vitaminei B17 este de ordin economic pentru o industrie farmaceutică dominantă în lumea noastră.
Vitamina B17, care ucide cancerul, este conţinută în special în sâmburii de caise. Aceştia au fost declaraţi oficial medicament împotriva tuturor tipurilor de cancer încă acum 35 de ani. După cel de-al Doilea Război Mondial, dr. Max Gerson şi-a tratat cu succes pacienţii cu acest remediu şi l-a inclus în metoda sa de combatere a cancerului.
                                         rik.ro

Amigdalina se găseşte în sâmburii de caise, migdale, vişine, piersici, prune şi mere, precum şi în seminţele de mere, sorg, mei, seminţe de in, linte, unele soiuri de fasole şi struguri. De asemenea, în unele plante şi multe alte produse pe care omul modern nu le utilizează în mod curent în alimentaţie.
Modul actual de viaţă ne face să consumăm produse din făină rafinată, mult zahăr, ulei de gătit şi alte produse industriale şi procesate, în timp ce alimentele organice naturale au fost mult timp absente din meniul nostru. Bunicii noştri au mâncat alimente naturale nerafinate, iar cancerul pe vremea lor era un eveniment rar. Ei consumau fructe uscate, pâine din făină brută şi chiar pâine din mei. Astfel, ei aveau acces, fără să ştie, la vitaminele necesare pentru o viaţă sănătoasă, ferită de boli, inclusiv amigdalina (B17).
Vitamina B17 a fost interzisă pentru tratamentul cancerului acum 35 de ani, chiar dacă numeroşi savanţi susţineau că, dacă o persoană ar consuma zilnic această vitamină, ea nu ar dezvolta cancer, susţine autorul volumului menţionat.

citeste si : Alimentatia/ Dieta de cancer!


SURSA : http://www.voceatransilvaniei.ro/

                                            

marți, 12 mai 2015

Durerile de genuchi- cauze


Durerea de genunchi reprezinta una dintre cele mai comune afectiuni in randul populatiei. Potrivit statisticilor, o treime dintre consultatiile medicilor specialisti sunt pentru durerile musculare si de oase.

Unele dintre cele mai frecvente cauze pentru durerile genunchilor sunt ligamentele inflamate sau rupte si alte afectiuni ale cartilajelor. Dar genunchiul este o articulatie complexa si pot exista o multime de alti factori care pot cauza durerea. Iata cateva cauze ale durerilor de genunchi:


Aschii de os
Uneori, o accidentare la genunchi poate determina ruperea unor fragmente de os sau cartilaj. Aceste bucati se pot fixa in articulatie, declansand inflamatie si durere.

Ce afectiuni pot ascunde durerile de genunchi

Bursita
Bursa este un saculet de fluid care are rol de tampon si protejeaza articulatiile in mai multe zone ale genunchilor. Suprasolicitarea, caderile sau indoirile bruste si repetate pot irita bursa, provocand dureri si umflaturi la nivelul genunchilor.

                                          Water Shopping
Exista doua tipuri de bursita numite "genunchii servitoarei" si "genunchii predicatorului".

Un chist "Baker", umflarea bursei din spatele genunchiului, poate fi cauzat de diferite leziuni sau de artrita.

Sindromul tendonului iliotibial
Tendonul iliotibial este o bucata de tesut dur care face trecerea de la sold in josul tibiei. Daca devine iritat din cauza suprasolicitarii sau a altor probleme, se poate umfla, provocand dureri pe partea exterioara a genunchiului.

Sindromul plicii sinoviale
Plica este un pliu de tesut aflat in articulatia genunchiului. Atunci cand aceasta devine iritata de la utilizarea excesiva, rezultatul poate fi inflamarea zonei, urmata de aparitia durerii.

Boala Osgood-Schlatter
Aceasta afectiune determina o umflatura dureroasa mai jos de genunchi, unde tendonul de la rotula se "conecteaza" la tibie. De obicei, este cauzata de suprasolicitarea si iritarea tendonului, durerea putand aparea si disparea in timp. Este deosebit de frecventa la baietii si fetele aflati la varsta adolescentei.

Osteoartrita
Aceasta este o cauza frecventa pentru durerile de genunchi ale sportivilor sau non-sportivilor deopotriva, in special pentru persoanele de peste 60 de ani.


Cufarul Naturii

Dislocarea rotulei
In acest caz, rotula se deplaseaza de la locul obisnuit, cauzand umflaturi si dureri ale genunchilor. Poate fi rezultatul unui defect fizic sau al unei leziuni si apare frecvent in adolescenta.

Tendinita sau umflarea tendoanelor
Tendoanele sunt fasii dure de tesut care conecteaza oasele si muschii, iar suprasolicitarea poate face ca acestea sa devina inflamate. In cazul in care o veche accidentare la genunchi nu a fost tratata in mod corespunzator, poate reveni si provoca ocazional dureri constante ale genunchiului afectat.

Tratament miraculos pentru durerile de genunchi

Persoanele care se confrunta cu dureri constante si chinuitoare ce le afecteaza genunchii vor avea in curand la dispozitie un tratament-minune pentru aceasta afectiune.

Afectiunea poarta numele medical de osteoartrita si e cea mai intalnita forma deartrita, scrie ziare.com, care citeaza inquisitr.com. Osteoartrita apare atunci cand cartilajul ce captuseste articulatiile devine mai dur si mai subtire, in urma procesului de degradare suferit.

Drept urmare, oasele incearca sa umple spatiul gol ramas in regiunea respectiva. Durerea apare atunci cand ele se freaca unele de altele, iar articulatia devine mai rigida si se inflameaza. Corpul se apara prin trimiterea unor celule care sa refaca vatamarile suferite.

Surplusul de kilograme iti afecteaza genunchii

                            rik.ro


Unul din cinci adulti cu varsta peste 45 de ani are osteoatrita a genunchilor. Remediul la care recurg multi e reprezentat de analgezice, insa ele doar calmeaza durerea temporar. Aceste medicamente nu lucreaza asupra vatamarii suferite de articulatii. Exista si un tratament chirurgical prin care se fac mici gauri in os cu scopul de a stimula cresterea cartilajului, dar el si-a aratat limitele.

O noua metoda revolutionara de tratament este cea prin care se vor face injectii cu o substanta medicamentoasa. Ele sunt administrate direct in articulatia genunchiului si nu au efecte secundare, sustin specialistii in domeniu. Substanta respectiva actioneaza asupra a doua elemente critice care maresc durerea de genunchi.
Un component este cel denumit Interleukin-1 (IL-1), celalalt purtand numele de citochina-un mesager chimical sistemului imunitar. Medicamentul-minune a fost denumit ABT-981, el urmand a aparea pe piata in aproximativ un an.

In plus, specialistii au mai gasit o metoda de tratare a acestor dureri. Ei introduc in articulatie un ac, acesta livrand o radiofrecventa pentru a incalzi zona respectiva la aproximativ sapte grade, ceea ce ofera pacientului senzatia de calmare a durerii. 


SURSA :http://sanatate.bzi.ro/

                                         

Patrunjelul aliment medicament


Patrunjelul este considerat cea mai populara garnitura din lume. Patrunjelul a fost initial cultivat in Europa si Orientul
Mijlociu, dar a devenit esential in bucataria americana. Aceasta planta are beneficii remarcabile de vindecare si purificare a sangelui care o clasifica in calitate de superaliment.
Patrunjelul a fost respectat dea-a lungul istoriei si a fost folosit atat pentru scopuri culinare, cat si pentru cele medicinale. Grecii faceau coronite de patrunjel pentru a le acorda campionilor lor sportivi. A fost utilizat pentru celebrarea Pastelui evreiesc, ca semn al renasterii din primavara. Romanii il utilizau pentru a deodoriza cadavrele inaintea funerariilor.
                                    
Patrunjelul contine o combinatie unica de nutrienti care il fac un puternic superaliment. Uleiul volatil contine miristicina, limonen, eugenol, iar alfa-tujenul s-a demonstrat ca inhiba formarea celulelor tumorale. In plus, patrunjelul este bogat in flavonoizi – inclusiv apiina, apigenina, crizoeriol si luteolina care au puternice proprietati antioxidante.
Patrunjelul mai contine de trei ori cantitatea de vitamina C pe volum comparativ cu portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru functia imuna si mentinerea tanara a pielii si a articulatiilor. In plus, contine antioxidantii carotenoizi, luteina si zeaxantina, care amplifica functionarea ochiului si ajuta la neutralizarea vatamarilor provocate de radiatia ultravioleta.

Patrunjelul este superbogat in clorofila

Patrunjelul este superbogat in clorofila, substanta ce produce energia care confera plantelor si ierburilor culoarea lor verde caracteristica. Clorofila ajuta la alcalinizarea corpului, la purificarea sangelui si la formarea noilor globule rosii. In plus, clorofila si flavonoizii din patrunjel ajuta la amplificarea formarii de glutation. Niveluri inalte de glutation celular ajuta corpul la detoxifiere si vindecare eficiente.
Prin aceste proprietati, patrunjelul este capabil sa imbunatateasca proprietatile de oxigenare ale celulelor. Oxigenare sporita=energie celulara sporita=mecanisme de detoxificare si vindecare amplificate.
Patrunjelul este o sursa fantastica de acid folic, care este crucial pentru abilitatea lui de a reduce nivelurile de homocisteina. Homocisteina este un mediator inflamator care este corelat cu boala cardiovasculara si degenerarea creierului. Acidul folic este de asemenea important pentru femeile insarcinate si joaca un rol critic in dezvoltarea fetala. Este de asemenea un important factor nutritiv pentru prevenirea cancerului.

Patrunjelul este de asemenea cunoscut ca un diuretic puternic ce reduce presiunea sanguina si amplifica functionarea rinichilor. Patrunjelul sporeste indeosebi eliminarea sodiului si a apei prin urina si sporeste reabsorbtia potasiului in rinichi. Aceasta functie este deosebit de folositoare pentru oricine cu o circulatie sanguina cu probleme, umflarea membrelor, celulita si alte probleme cardiovasculare.

Patrunjelul facut suc se crede ca stimuleaza contractiile uterine in perioada travaliului natal. Acest suc a mai fost folosit si pentru a amplifica textura pielii si parului. Se mai crede ca reduce inflamatiile si formarea de mucus in corp. De aceea multi vad rezultate atunci cand folosesc patrunjelul pentru a reduce simptomele de astm, alergii, bronsita si infectii ale tractului urinar.
Continutul bogat in clorofila improspateaza mirosul corporal si pe cel al respiratiei. Clorofila actioneaza ca antimutagen si reduce numarul de bacterii ce provoaca mirosul si care sunt responsabile pentru producerea mirosului urat corporal si al respiratiei. Patrunjelul se combina bine cu usturoiul si ceapa, si reduce puternicul miros corporal cu tenta de acru pe care aceste alimente bogate in sulf se stie ca il produc.
Patrunjelul inmuiat in otet de mere este deosebit de folositor in reducerea mirosului corporal si imbunatatirea functiei digestive. Acizii naturali, clorofila si enzimele prezente in aceasta combinatie alimentara, toate actioneaza in sinergie pentru a amplifica actiunea microflorei intestinale. Acesta este unul dintre cele mai bune ajutoare pentru neutralizarea refluxului acid, gazelor si balonarii.
citeste : Ceaiul de musetel, proprietăti impresionante pentru sănătate
                                            

duminică, 10 mai 2015

Hrana vie, sfaturi despre cum combinam alimentele


Sunt trei categorii de alimente care trebuie sa asigure baza dietei noastre in hrana vie si nu numai. Frunzele verzi, fructele dulci si cele predominante in grasimi. Dar sa vedem cum trebuie asociate aceste alimente astfel incat sa beneficiem de cat mai multa absorbtie si asimilare, precum si de un mediu alcalin.
Si revenim din nou la simplitate. Cu cat mancam mai putin si mai simplu, cu atat vom avea mai multa energie si vitalitate. Dar acest lucru nu va veni usor, tranzitia de la cantitate la calitate trebuie facuta usor si cu atentie si trebuie sa avem mereu in vedere o destinatie clara.
Oamenii in general vor sfaturi practice de genul ..retete, sau exemplele altor oameni … e in cazul hranei vii lucrurile nu functioneaza asa. Avem structuri si nevoi diferite. Avem gusturi si obiceiuri diferite. Avem mecanisme personalizate foarte fine care necesita reglaje din interior. De aceea fiecare trebuie sa-si gaseasca propria formula. Trebuie sa experimentam pana gasim ce ne face bine, ce functioneaza. Procesul este de a consuma anumite alimente o perioada, urmarind cu atentie formula DAUE  – digestie, asimilarea, utilizare si eliminare.  Nu uitati , nimeni nu stie mai bine decat voi ce va face bine si ce nu.
                                           
Inca odata nu va grabiti, nu puneti presiune pe voi, dar fixati-va un obiectiv clar.

Pentru a veni putin in ajutor…, mai jos aveti cateva sfaturi despre hrana vie si cum combinam alimentele:

  • Daca alimentele sunt gatite sau deshidratate, incercati sa mancati un singur fel la o masa
  • Fructele se digera cel mai bine pe stomacul gol. Este intotdeauna bine sa se manance fructele dulci intr-o dieta mono (un singur fel de fruct la o masa), cu exceptia cazurilor in care sunt hibride (nu au samburi sau au samburi foarte putini), caz in care pot fi combinate cu plante cu frunze verzi sau predominante in grasimi. Daca este nevoie (smoothies), fructele dulci se pot combina cu plantele cu frunze verzi.
  • Urmatoarele fructe se combina bine cu alimentele predominante in grasimi : fructe uscate, banane, mere, fructe alcaline (citricele, fructe de padure, smochine, papaya). Alimentele predominante in grasimi sunt : avocado, masline, ulei de masline, nuci, seminte, nuca de cocos. Combinarea acestora cu fructele dulci permit energiei din fructe sa se degaje mai incet , deci sa ajunga pentru mai mult timp si intr-un mod constant.
  • Daca fructele dulci sunt consumate impreuna cu vegetale care nu contin amidon (asparagus, broccoli, conopida), fructul trebuie consumat inainte, astfel putem obtine acelasi efect al energiei pe termen lung. Pe de alta parte combinarea fructelor dulci cu fructele uscate sau cu alimentele gatite trebuie evitata (potential de a creea gaze)
  • La inceput incercati sa mancati cate un singur fel de fructe dulci la o masa. Puteti adauga mai multe feluri cu timpul in vreme ce puterea digestiva creste (cateva saptamani, luni chiar ani de hrana vie).
  • Vegetalele cu frunze verzi de feluri diferite, pot fi amestecate si consumate impreuna.
  • Fructele deshidratate sub 45 de grade, sunt foarte bune pentru tranzitie si pentru o gustare ocazionala pentru ca au pastrate intacte enzimele si pot fi ca un pod ce duce departe de mancarea gatita.  Pentru cei care vor sa faca tranzitia catre hrana vie, daca stoarceti o lamaie pe mancarea gatita, acest lucru adauga enzime si alcalinitate fara a contribui la fermetarea mancarii in timpul digestiei.
  • Mancarea gatita si fructele dezhidratate nu trebuie combinate. Fermentatia si digestia proasta s-ar putea sa fie rezultatul inevitabil. Aveti grija, nu consumati mai mult de un fel de alimente dense in nutrienti la o masa.
  • Toate alimentele dominante si bogate in proteine trebuie consumate cu vegetale cu frunze, pentru a contracara formarea mediului acid pe care o da digestia proteinelor si pentru a adauga fibra.
  •            
  • Pentru inceput , la fel ca si cu fructele dulci, consumati un singur fel de alimente bogate in grasimi la o masa. Pe masura ce puterea digestia creste puteti adauga si altele.
  • Alimentele iuti, spicy, precum ardeiul iute, usturoiul, ceapa, ghimbirul..etc, nu sunt toxice si chiar au proprietati deosebite daca va plac si le puteti manca.  Consumati-le alaturi de alimentele bogate in grasimi. Atentie ardeiul iute daca nu este copt poate fi toxic.
  • Fructele neutre sau mai putin dulci precum avocado, rosiile sau castravetii pot fi mancate impreuna sau cu frunze verzi si alimente bogate in grasimi.
  • Alegele marine pot fi combinate la fel ca si frunzele verzi.
  • Alimentele fermentate (neprocesate) cum ar fi branza din seminte sau sauerkraut, care sunt folosite adesea in dietele de vindecare accelerate datorita activitatii mari enzematice, pot fi combinate cu frunzele verzi pentru a calma digestia lor.
  • Dupa un timp in care ati consumat hrana vie , veti vedea ca digestia voastra s-a imbunatatit pana la punctul in care puteti combina cam ce alimente doriti , in functie de pofte , adica de ce cere organismul.
  • Cand adoptati hrana vie, daca vreti sa slabiti trebuie sa mancati mai des pentru a accelera metabolismul. Daca vreti sa va ingrasati trebuie sa mancati mai mult si mai rar si cu accentul pus pe frunze verzi si alimente bogate in grasimi si mai putine fructe dulci.
  • Nu va faceti griji si nu calculati calorii sau vitamine si minerale. Tot ce avem nevoie, tot ce este esential se afla in alimentele crude si in cea mai buna proportie si forma asimilabila.
  • Pentru a obtine o stare de claritate a mintii, mancati pentru cateva zile numai fructe dulci. Combustibilul creierul este format doar din glucoza si oxigen.
  • Daca veti simti o raceala a extremitatilor, nu va speriati. Personal am experimentat asa ceva si am vazut apoi ca mai toti cei care incearca hrana vie trec prin asa ceva. Explicatia este ca in urma detoxifierii, sangele devine mai subtire ceea ce scade circulatia. De asemenea sangele tinde sa se stranga in jurul organelor vitale carora le este in sfarsit data o sansa sa se vindece.
  •                                
  • Aveti grija la proportia alimentelor alcaline fata de cele acide. Corpul nostru are nevoie de un mediu situat undeva la un Ph de 7,4 in conditiile in care de la 0 la 7  este acid iar de la 7 la 14 este alcalin. Pentru a realiza asta trebuie sa consumam o proportie de 80% alimente alcaline si 20% acide.
Cateva linii generale :
Dimineata pe stomacul gol beti apa, cata puteti si va simtiti confortabil. Apa nu numai ca hidrateaza organismul dupa orele de pauza dar si curata si ajuta la eliminarea toxinelor si a deseurilor acumulate dupa reparatiile facute in timpul somnului.
Pentru micul dejun, cele mai bune sunt fructele. Nu consumati alimente dense in nutrienti, corpul trebuie sa faca o trecere lina din starea de pauza spre cea de lucru. Cuvantul breakfast(mic dejun) inseamna a rupe postul, postul in care a fost corpul in timpul noptii. Un post se rupe(sparge) cel mai bine cu apa si fructe.
Incercati sa aveti masa cea mai bogata intre orele 10 si 14. Aceasta este perioada cand avem cea mai mare putere digestiva. Aceasta informatie este sustinuta atat de medicina traditionala chineza cat si de cea ayurvedica.
Pana corpul se obisnuieste cu noul ritm, e bine sa aveti un snack de fructe o data la 2 ore, pentru ca senzatia de foame sa nu produca ridicarea nivelului de cortizol(hormon de stres) in sange.
Seara incercati sa mancati ceva usor si nu mai tarziu de ora 19. Apoi nu mai consumati nimic nici macar apa. Corpul odata cu lasarea soarelui incepe sa-si opreasca din functii pentru a face mentenanta, odata cu incetinirea metabolismului. Daca nu este lasat, el nu va putea sa se refaca, sa se regenereze si va veti trezi obositi si fara energie.
Consumati superalimente, ganditi pozitiv, plecati de acasa cu o inima curata, buna si radioasa si incercati sa-i zambiti din suflet fiecarui om pe care il intalniti.
Dimineata primele ganduri dau tonul zilei. Este ca o melodie pe care o fredonezi dimineata in baie  si toata ziua nu mai scapi de ea. Fixati-va mintea de cand va treziti, cand sunteti inca in starea dintre somn si trezire, (asa numitele unde alpha), pe sentimente pozitive pe lucruri ce va aduc bucurie, meditati sau spuneti o rugaciune.
Indeletniciti-va in activitati care va dau satisfactie sufleteasca.
Sunt multe altele de spus dar mai avem timp si cu alta ocazie. Data viitoare vom dezvolta mai mult tema alcalin-acid. Pana atunci va doresc sa aveti o minte  si o inima deschise, pentru a lasa lumina sa intre.

citeste : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric
SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                               

sâmbătă, 9 mai 2015

Proprietăţile curative ale caprifoiului


Cine n-a auzit de mâna Maicii Domnului? O plantă foarte des întâlnită pe la noi şi apreciată pentru aspect şi pentru mirosul îmbietor pe care îl degajă. Puţini ştiu însă ce proprietăţi curative are aceasta şi cum poate fi folosită pentru acţiunea sa tonică generală, care sporeşte energia şi vitalitatea afectate de vârstă, stres sau de boală.

Caprifoiul este numit în popor şi mâna Maicii Domnului, este o plantă originară din ţările asiatice (Japonia, China, Coreea) fiind cunoscută la noi pentru florile albe şi delicate cu parfum suav şi miros îmbătător, ce înfloresc încă din timpul primăverii până vara târziu.

Cufarul Naturii

“Multe cupluri întâmpină probleme în a procrea un copil în zilele noastre. Stresul, alimentaţia, mediul înconjurător, sunt factori care dau peste cap organismul şi creează blocaje la nivel mental şi fizic. Sunt un militant al folosirii plantelor în diverse tratamente, acolo unde starea pacientului o permite, pentru că ele ne pot reda chiar viaţa. Aşa cum este cazul, de exemplu, în afecţiunile privind fertilitatea femeilor care nu reuşesc să rămână însărcinate. Stă la îndemâna oricui să folosească anumite plante care pot da rezultate uimitoare. Mâna Maicii Domnului este o minune a naturii, al cărei produs medicinal administrat corect poate trata multiple afecţiuni.”, spune dr. Alin Scarlat, medic internist, fost director al Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Ministerului Administraţiei şi Internelor din Ploieşti.

rik.ro

Salep, cum li se spune tuberculilor acestor specii de plante, sunt foarte apreciaţi în special pentru covalescenţi şi copii.
De asemenea, mâna Maicii Domnului este foarte apreciată în tratamentul iritaţiilor.
Denumită popular şi sculătoare, limba-cucului, iarba-şarpelui sau poroinic, planta are acţiune afrodisiacă, emolientă şi nutritivă. Tinctura este eficientă în tratamentul tulburărilor de dinamică sexuală (stimulează erecţia, creşte numărul şi viabilitatea spermatozoizilor, stimulează ovulaţia, combate sterilitatea, este stimulentă estrogenic şi combate frigiditatea. Pentru fertilitatea femeilor care doresc să aibă copii se face un decoct din planta întreagă, inclusiv tuberculii şi se bea fracţionat pe parcursul zilei.
De menţionat că produsul medicinal se obţine prin recoltarea plantei în prima jumătate a lunii iunie, apoi se spală şi se usucă în strat subţire sau se utilizează imediat.

Combinaţii ale acestei plante cu alte plante şi acţiunea benefică asupra sănătăţii le găsiţi în cartea “Bazele fitoterapiei” scrisă de dr. Alin Scarlat şi Monica Tohăneanu 
În medicina tradiţională chineză, se spune că această plantă acţionează asupra meridianelor stomacului, plămânilor şi intestinului gros. De aceea, decoctul din floarea de caprifoi este indicat la tratarea febrei acute, durerilor de gât, durerilor de cap, dezinterie, urinare dureroasă, tratarea rănilor dureroase, sau pentru abcese mamare, abcese intestinale sau tratarea ochilor umflaţi. Nu se recomandă folosirea decoctului dacă sunteţi răciţi, aveţi o digestie proastă sau diaree. De asemenea, nu se recomandă pe perioada sarcinii sau a alăptării, recomandându-se precauţie şi  persoanelor care suferă de alergii, scrie trezirealarealitate.ro.


Pentru prepararea decoctului folosiţi între 9-15 grame the plante la 300 ml de apă. Se pune la infuzat 10 minute o ceaşcă de flori de caprifoi intr-un litru de apă clocotită. Se strecoară şi se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Nu se bea de către persoanele care au probleme cu stomacul sau care suferă de diaree acută.
Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului.
Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.
                                        vonmag.ro
citeste :  Legatura directa intre cancer si alimentatie

SURSA : www.observatorulph.ro/, http://www.realitatea.net/