Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 5 aprilie 2015

Hipertensiunea arteriala-tratamente naturiste

             


Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste

Ce este tensiunea arteriala?

Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste
Sangele este transportat de inima la tesuturile organismului prin artere, presiunea sangelui reprezentand forta cu care impinge sangele in peretii arterelor. La fiecare bataie a inimii (60-70 batai pe minut in repaus) se pompeaza sange in artere. Presiunea arteriala este maxima in momentul contractiei inimii si pomparii sangelui. Aceasta se numeste presiune arteriala sistolica. Cand inima se relaxeaza, intre batai, presiunea arteriala scade. Aceasta reprezinta presiunea arteriala diastolica. Tensiunea arteriala este considerata normala atunci cand are valori mai mici de 130/90 mm Hg.

Anumite activitati fac ca presiunea arteriala sa creasca sau sa scada. De exemplu, daca alergati dupa autobuz presiunea arteriala creste. Cand dormiti presiunea arteriala scade. Aceste variatii ale presiunii arteriale sunt normale.

Unele persoane au o presiune arteriala ce sta majoritatea timpului la valori ridicate. Sangele acestor persoane impinge in peretii arterelor cu o forta mai mare decat in mod normal. Vorbim in acest caz despre hipertensiune.

Care sunt cauzele si factorii de risc?

- Fumatul, consumul de alcool, obezitatea, stresul sau un stil de viata sedentar sporesc riscul de aparitie a hipertensiunii.
- Carente in alimentatia mamei in timpul sarcinii pot predispune fatul la hipertensiune.
- Copiii care se nasc supraponderali sunt mai expusi riscului de hipertensiune ca adulti.
Care pot fi complicatiile bolii?

In cazul netratarii adecvate a hipertensiunii se poate ajunge la probleme medicale serioase cum ar fi ateroscleroza (ingrosarea arterelor), infarctul de miocard (atacul de inima), dureri de piept (angina), marirea volumului inimii (hipertrofia), suferinta rinichilor sau chiar accident vascular cerebral.
Cum putem preveni aparitia hipertensiunii arteriale?
Sus
Pentru a putea preveni aparitia hipertensiunii arteriale este indicat sa reducem cat mai mult factorii de risc. Astfel, sunt foarte importante urmatoarele:
- evitati fumatul
- mancati o dieta sanatoasa
- nu consumati alcool in exces
- faceti exercitii fizice in mod regulat
- supravegheati-va greutatea: o talie de peste 100 cm la barbati si 90 cm la femei prezinta un risc sporit
- evitati stresul.
Cum tratam hipertensiunea?

In primul rand trebuie stiut ca hipertensiunea trebuie tinuta sub observatie si tratata de medic. Pe langa tratamentul medicamentos pe care multi pacienti hipertensivi il folosesc, noi va propunem cateva remedii naturiste, diete si exercitii fizice care va vor veni in sprijinul tratamentului.

Dieta

a. Prima regula a dietei bolnavului hipertensiv este sa consume putina sare. Nu adaugati sare la mancare si nu consumati alimente care contin sare adaugata. Reduceti consumul de alimente ce contin bicarbonat de sodiu, de peste sau carne afumata tratata cu nitrat de sodiu. Folositi un inlocuitor de sare de la farmacie care contine potasiu si magneziu, elemente ce scad tensiunea.

b. Consumati alimente cu continut scazut in grasimi si calorii. Grasimile contin un numar mare de calorii, asa ca reducand consumul de grasimi reduceti si caloriile. Evitati deci alimente precum untul, margarina, carnea grasa, branza, prajelile, dulciurile etc. Dintre alimentele cu continut scazut in grasimi pe care le puteti consuma cu incredere sunt:
- carnea de pui sau curcan la cuptor, gratar sau fiarta (fara piele); pestele; file de muschi fara grasime
- laptele degresat, branza nesarata
- fructele si legumele proaspete, congelate sau uscate
- cerealele si painea cu continut redus de sare.

c. Mancati suficiente alimente care contin acizi grasi esentiali: peste gras, nuci, seminte si ulei de masline.

d. Mancati alimente bogate in amidon si fibre. Ele reprezinta un substituent excelent pentru grasimi, avand un continut redus de calorii, dar bogat in vitamine si minerale. Dintre aceste alimente enumeram fructele, legumele, cerealele, orezul, mazarea si fasolea uscata.

e. Consumati mai multe alimente bogate in calciu, cum ar fi lactatele. Alegeti-le pe cele cu un continut scazut de grasime.

f. Potasiul poate scadea tensiunea arteriala. Cele mai bogate in potasiu sunt bananele, rosiile si mazarea.

g. Reduceti la minim consumul de cofeina si beti foarte putin alcool.

h. Usturoiul ajuta la dilatarea vaselor sangvine, implicit scade tensiunea arteriala.
 HIPERTENSIUNEA ARTERIALA (HTA)

Este cea mai agresiva boala cardiovasculara, cu cea mai crescuta incidenta la populatia adulta

Cand se poate afirma ca o persoana are tensiune marita?
Cu toate ca au trecut doua secole de la prima masurare a presiunii cu care sangele circula in artere, nici in prezent nu exista unanimitate de pareri cu privire la valorile ei normale. (Indiferent de pozitia corpului, in momentul masurarii presiunii arteriale, bratul trebuie tinut la orizontala, la nivelul inimii.)

Expertii O.M.S. (Organizatia Mondiala a Sanatatii) apreciaza normale valorile tensiunii aflate sub 14/9, iar anormale, hipertensive, pe cele care trec peste 16/9,5 pana la varsta de 60 de ani. La nastere tensiunea este 5/3, la o luna - 8/6, iar de la varsta pubertatii pana la maturitate, tensiunea ar trebui sa-si pastreze aceleasi valori.

Persoanele cu obezitate au de doua pana la sase ori mai frecvent HTA decat cele cu greutate normala.

Semnificatia cifrelor: prima cifra, totdeauna mai mare, reprezentand tensiunea maxima sau sistolica, arata mai ales starea inimii, iar a doua cifra, mai mica, minima, reprezentand tensiunea diastolica, este relevanta pentru starea arterelor periferice. Se vorbeste de tensiune oscilanta numai cand diferenta intre masuratori este de peste 5-6 cm.Hg (coloana de mercur).
Este asa de important sa stim toata viata ce tensiune avem?

Raspunsul este categoric "DA".

Apeland la o simpla masurare cu tensiometrul, putem afla mai din vreme daca "viata, fara sa ne dam seama, a luat-o mai mult sau mai putin razna" si masura urgenta este, in caz de alerta, intoarcerea la natural si natura.
Cauze ce pot produce cresterea presiunii arteriale.

Cresterea tensiunii poate sa fie de sine statatoare sau poate sa fie urmarea unor boli de tot felul (aproape toate alterarile renale, vasculare, cardiace, de colagen, metabolice, diabet, guta, dereglari ale sistemului nervos vegetativ si central, cancer, mai ales feocromocitom la suprarenale, boli ale sangelui sau ale glandelor endocrine si inca multe altele).

Iata de ce consider ca este foarte important ca, atunci cand la un control intamplator se descopera o tensiune ridicata, investigatia medicala sa continue cu analize suplimentare, pentru ca rar se intampla ca hipertensiunea sa fie provocata de suferinte necunoscute.
Simptomele hipertensiunii (cele mai frecvente) sunt: ameteli, dureri vagi de cap (mai ales in zona occipitala), palpitatii, tulburari de vedere, zgomote in urechi, amorteli ale fetei, limbii ori membrelor, tulburari de echilibru, greturi sau voma, jena precordiala, senzatie de cap greu (epistaxis), somnolenta s.a.
Tratamentul hipertensiunii arteriale.

Desi majoritatea hipertensivilor nu necesita imobilizare prelungita la pat, repausul si relaxarea le sunt de folos.

Bolnavul hipertensiv trebuie sa evite toate obiceiurile si activitatile care ii pot face rau: abuzul de cafea, bauturi alcoolice, tigari, mese copioase (cu multe grasimi), dulciuri, condimente, multa sare, eforturi fizice si sexuale exagerate, administrarea de afrodisiace (Viagra), expunerile prelungite la soare, bai fierbinti, frig excesiv, abuz de medicamente (dupa regula: "Am auzit ca face bine".), cure de slabit si de post prelungit, fara supraveghere medicala.

Pentru evitarea efortului defecatiei la cei constipati (medicamentele constipa) se recomanda clisme cu apa la 37grade C, aproximativ 1500 ml, fara a apela la purgative ori ceaiuri, care pot irita mucoasa foarte fina a intestinelor, prezentand riscul aparitiei colitelor si cancerului. In zilele urmatoare, aportul de apa si alimente bogate in fibre trebuie sporit.

Reducerea aportului de sare in mancare este o masura importanta in tratarea tensiunii ridicate, in schimb cantitatea de apa ce trebuie consumata zilnic nu trebuie micsorata.

Nu apa produce hipertensiune.

Dimpotriva!

Ea este tratamentul de urgenta al hipotensivilor, al celor care cad de pe picioare, pentru ca au tensiunea arteriala mica.

In mare masura, ne imbolnavim si pentru faptul ca nu ne preocupam sa avem apa suficienta in organism.

Multe persoane spun: "De ce sa beau apa daca nu mi-e sete?", fara sa stie ca senzatia de sete apare abia dupa ce in corp lipsesc peste trei litri de apa, cand sangele deja are o vascozitate mai crescuta, fapt ce ingreuneaza circulatia in micile arteriole si capilare ce hranesc toate celulele corpului.

Pacientii obezi si cu tensiune mare trebuie sa faca efortul ca, printr-o dieta cu mai putine calorii, saraca in grasimi animale si dulciuri rafinate, sa ajunga la normalitate ponderala. (Valorile ideale prevad o greutate cu 10 kg mai mica decat ultimele doua cifre ale inaltimii exprimate in centimetri.

De exemplu: un barbat de 1,90 m inaltime trebuie sa aiba 80 de kg.)
Tratamentul hipertensiunii se stabileste in raport cu cresterea usoara sau mai mare a tensiunii, de scurta ori de lunga durata, de starea inimii, a irigatiei creierului, a rinichilor.

In cazul in care o persoana ce stie ca are un istoric de boala hipertensiva (ori cardiovasculara) simte brusc ameteala, o stare de frica de neexplicat, tendinta de dezechilibru si cadere, incetosarea vederii, durere de cap sau in dreptul inimii, amorteala la o jumatate a fetei, la limba, la o mana, la un picior, daca are senzatie de voma sau varsa, ori daca ii curge sange din nas, inseamna ca pe moment se afla in mare pericol. 

Prima masura ce trebuie rapid luata in asemenea imprejurari este intreruperea oricarei activitati.

Bolnavul trebuie sa se aseze, ba chiar sa se intinda pe pat, sa se elibereze din stransoarea hainelor si, cu vointa, sa-si impuna sa ramana cat mai linistit.

Este total gresita incercarea de a depasi activ acest moment de real impas. In schimb, un sfat intelept, cu bune urmari, este acela ca iesirea din cumpana sa fie insotita de rugaciune (bineinteles, e vorba doar de oamenii credinciosi), care induce speranta si echilibru, o pozitivare, ideea ca esti auzit si ajutat. 

Bolnavul de hipertensiune sau orice persoana, aparent sanatoasa, care resimte starea de rau descrisa mai sus, declansata pe neasteptate, trebuie sa ajunga la spital in cel mai scurt timp.

In cazul unui infarct de cord sau al unui accident vascular al creierului, daca tratamentul nu se aplica in primele cateva ore, orice alte tentative ulterioare raman fara rezultat.
Tratamentul cu medicamente completeaza celelalte masuri, urmarind scaderea presiunii arteriale si a grasimilor din sange.

La inceput, daca tensiunea este mare (peste 18-20 cm.Hg), medicamentele se administreaza in ritm sustinut, concomitent cu celelalte masuri.

Cu trecerea timpului, daca tensiunea scade, medicamentele se reduc treptat, pana la renuntare.

Total riscanta este optiunea ca la depistarea hipertensiunii, bolnavul sa apeleze doar la medicamente, continuand acelasi mod de viata si de hranire ce au dus de-a lungul anilor la deteriorarea functionarii organismului. (Medicamentele ce scad tensiunea sa nu se administreze tarziu, seara, pentru ca pot produce scaderi brutale ale presiunii arteriale, chiar oprirea respiratiei in somn.)
O parte dintre hipertensivi pot vietui multa vreme chiar si fara tratament, cu conditia sa apeleze definitiv la o dieta saraca in sare si fara excedente calorice.

Grasimile sa nu depaseasca 15-20% din totalul caloric, iar originea lor sa fie predominant vegetala.



Cateva sfaturi legate de administrarea medicamentelor:

- Deoarece majoritatea medicamentelor folosite in maladia hipertensiva sunt cele ce produc dilatarea vaselor de sange, ele nu trebuie administrate timp prea indelungat.
 - Este indicat ca la bolnavii cu forme usoare de hipertensiune sa fie preferate medicamentele mai putin toxice.
 - Cand un bolnav cu tensiune ridicata are simptome de agravare a bolii dupa administrarea medicamentelor (se accentueaza ameteala, apar palpitatii, o stare de frica), el nu mai trebuie sa repete medicatia pana la un nou control al presiunii arteriale, care ar putea avea valori mult mai scazute.
 - Administrarea obligatorie a medicamentelor hipotensive se aplica in cazurile de insuficienta cardiaca, encefalopatie sau vatamare a ochilor, toate produse de prezenta presiunii arteriale ridicate.

- Gradul de reducere a tensiunii trebuie sa fie moderat in prima saptamana, fara a forta coborarea la valori normale. (Daca sunt suportate tensiuni de 15-16, fara simptome grave, acestea pot sa apara in schimb la o tensiune prea scazuta, dobandita cu ajutorul medicamentelor.)
Mesajul final este acela ca pentru a evita inrautatirea starii de sanatate ca urmare a modificarilor valorilor tensiunii arteriale, este neaparat nevoie de control medical periodic, de un regim de viata echilibrat si, daca este cazul, de un tratament urmat cu credinta.


Hipertensiune arteriala

In cazul unei predispozitii la tensiune arteriala                   
ridicata, inima si vasele sanguine sunt solicitate mai
mult si pot fi mai usor vatamate.
Tratamentul: Usturoiul curata cel mai bine vasele
sanguine, dar numai in cantitate mare (1-2 catei
proaspeti, zilnic).
Efectul: Usturoiul contine sulfide care reduc
nivelul colesterolului.

Hipotensiune

La persoanele hipotensive, inima pompeaza sangele
cu putere scazuta. Pentru intarirea puterii de
pompare, se recomanda o reteta a pastorului Kneipp.
Tratamentul: Turnati 3/4 l de vin alb tare peste
20 g frunze de rozmarin, lasati sa stea 5 zile si beti
apoi in mod regulat, cate un paharel, la pranz si
seara. (Hipotensiunea este mai putin grava decat
hipertensiunea.)
Efectul: Rozmarinul regleaza puterea de pompare a
inimii si, la fel, o substanta activa (camphen) din
vin.

HIPERTENSIUNEA - Metode de prevenire si vindecare cu remedii pur naturale

Cum o masuram fara tensiometru   

Majoritatea oamenilor predispusi la hipertensiune nu au in casa tensiometru (aparat de masurarea tensiunii arteriale). Dar nici nu e cazul sa-l cumparati daca invatati sa folositi o metoda mai putin cunoscuta. Pentru masurarea tensiunii, mana stanga se intinde pe o suprafata plana (pe o masa, de exemplu), cu palma in sus. Se aseaza o linie pe mana, cu gradatia 0 aflata in dreptul primei bratari (linie circulara ce inconjoara mana) de sub podul palmei. Cu degetele mainii drepte se deplaseaza un pendul (o ata subtire de cca 20 cm care are atarnata o verigheta sau o alta greutate asemanatoare) de-a lungul liniei, la 1 cm deasupra ei. Pendulul trebuie
sa se roteasca in dreptul cifrelor de pe linie, care indica minimumul si maximumul tensiunii arteriale.
Metode rapide de reglare a hipertensiunii

Presopunctura

Pentru reglarea rapida a tensiunii, degetele mari se introduc in urechi si se apasa foarte puternic pe tragus, care trebuie masat timp de 2-3 minute.
Se introduc in urechi degetele aratatoare, in asa fel ca varfurile sa fie indreptate inainte spre coada ochiului. In gropitele care se gasesc dupa tragus se efectueaza diferite miscari: masaj, vibratii, apasari, rotatii de 60 de ori pe zi.

Comprese cu otet. Se inmoaie un prosop flausat in otet de masa sau otet de mere si bolnavul sta cu talpile pe el timp de 8-10 minute. Sau se infasoara talpile cu cate un prosop sub forma de compresa. La expirarea celor 10 minute, se masoara tensiunea. In acelasi timp, o bucatica de zahar sau o acadea (sau orice altceva dulce), se inmoaie in miere de albine sau in dulceata, se pune pe limba si se suge timp de 5-7 min. Daca nu suportati dulciurile, puteti sa mancati o bucata de lamaie cu coaja, dar fara zahar.

Respiratie blocata. Se inspira mult aer si se opreste respiratia pentru cateva secunde, creand o presiune puternica in piept, ca atunci cand ne desfundam timpanele. Se repeta de cateva ori.


Tratamente alternative

Bai de lumina. Zilnic, timp de 15 minute, se lumineaza cu lumina verde crestetul capului. Daca nu aveti bec de culoare verde, puteti folosi un patrat din tesatura de culoare verde, cu care se acopera crestetul capului, si se foloseste un bec obisnuit. In acelasi timp, se bea "apa verde". Un pahar de apa se tine pe un suport sau pe un cerc decupat din hartie de culoare verde, timp de 5-6 ore, la lumina soarelui sau a lampii. Se beau de 3-4 ori, cate 50 de ml, inainte de masa.

Metoda de vindecare cu iod. Se practica de doua ori pe an: in septembrie, de pe 1 pana pe 10, si se repeta de pe 21 pana pe 30, si in martie, de pe 1 pana pe 10, si de pe 21 pana pe 30. Cum se procedeaza: un betisor cu vata in varf se inmoaie in iod si se deseneaza cercuri sau linii pe diferite zone ale trupului, dupa urmatoarea schema: 1 martie - se deseneaza un cerc in jurul mainii stangi, imediat sub palma; 2 martie - se deseneaza un cerc in jurul piciorului drept, imediat deasupra gleznei; 3 martie - aceeasi operatie, la mana dreapta; 4 martie - aceeasi operatie la piciorul stang; 5 martie - se deseneaza un cerc in jurul cotului de la mana stanga; 6 martie - un cerc in jurul genunchiului piciorului drept; 7 martie - un cerc in jurul cotului de la mana dreapta; 8 martie - un cerc in jurul genunchiului de la piciorul stang; 9 martie - se deseneaza o linie diagonala pe spate, de la articulatia umarului stang pana la articulatia soldului (coapsei) drepte; 10 martie - o line dreapta de la umarul drept pana la soldul stang.

Reteta cu hrean. Iata o metoda foarte veche pentru reglarea hipertensiunii: cateva radacini de hrean se spala bine cu periuta si se lasa in apa rece timp de 36 de ore. Se dau apoi prin razatoarea marunta sau se toaca. In masa obtinuta se adauga atata apa fiarta cat sa fie la acelasi nivel cu terciul. Se amesteca energic si se stoarce bine. Sucul obtinut se combina cu suc de morcov rosu si miere de albine. Se pastreaza in frigider, intr-un borcan care se inchide ermetic. Se consuma cate 2 lingurite, cu o ora inainte de masa sau cu 2-3 ore dupa masa, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.

Reteta cu aloe. Cateva frunze de aloe se tin 12 zile in partea de jos a frigiderului, invelite intr-o hartie (ca un rulou), astfel incat capetele sa nu fie acoperite. Biostimulate in acest fel, se dau apoi prin masina de tocat, ca sa se obtina o jumatate de pahar de masa verde. Se amesteca cu 4 lamai tocate impreuna cu coaja (semintele se arunca), un pahar de miere de albine si un pahar de tuica. Se consuma cate 2 linguri, de doua ori pe zi.
Inspiratii cu tinctura de valeriana (odolean). Este o metoda care ajuta la scaderea tensiunii, eliminarea durerilor de inima, a spasmelor vaselor sanguine din creier, a insomniei, la imbunatatirea vederii. Inainte de culcare, mirosul picaturilor de valeriana se inspira pe nas, numarul de inspiratii crescand treptat. In primele zile se face cate o inspiratie superficiala cu fiecare nara, apoi cate doua inspiratii, crescand numarul pana la 5-6 inspiratii cu fiecare nara. In primele zile pot aparea dureri de cap, care cu timpul dispar.

Flori de hamei. Pentru prevenirea cresterii tensiunii care apare seara sau in timpul noptii, este indicat sa se puna in fata de perna 4-5 flori sau o mana de frunze cu flori de hamei.

Leac cu usturoi. Dimineata, inghititi un catel de usturoi fara a-l mesteca, si beti apa rece dupa el. Se procedeaza astfel pana cand tensiunea va scadea.

Castane salbatice. 2-3 castane proaspete se pun in buzunarul stang si din cand in cand se amesteca cu mana.

Muscate. O frunza de muscata se striveste putin intre degete si se leaga, la ambele maini, in zona unde se ia pulsul. In scurt timp, tensiunea se va normaliza.

Retete cu alimente                                 

In reglarea tensiunii, in loc de medicamente, se pot folosi cu mult succes si unele alimente. Stramosii nostrii foloseau faina de porumb (malaiul). Seara, intr-un pahar in care s-a pus o lingura de faina de porumb, se toarna apa fierbinte (dar nu clocotita), se acopera paharul si se lasa toata noaptea. Dimineata, imediat dupa trezire, se consuma doar apa. Periodic se masoara tensiunea.

Dimineata, se consuma 5-7 mieji din samburi de caise.

Scortisoara.O lingura de scortisoara se amesteca cu 3 linguri de zahar. Se consuma cate o lingurita, de 3 ori pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de 10 zile, luandu-se periodic tensiunea. Scortisoara mai poate fi amestecata cu miere de albine sau cu lapte acru.

Faina de hrisca. Hrisca se prajeste intr-o tigaie, pana devine inchisa la culoare, apoi se da prin rasnita de cafea. Pentru a se controla reactia organismului, prima data se ia tensiunea si se consuma o lingurita de faina, fara sa se bea nimic. Dupa o ora, se ia din nou tensiunea. Daca reactia organismului este slaba, puteti consuma cate 2 lingurite zilnic. Consumul in doze mai mari (2-3 linguri pe zi) duce si la scaderea nivelului glicemiei (concentratia de zahar in sange), dar tratamentul dureaza ani de zile. Ca tratament pentru scaderea tensiunii, faina de hrisca se consuma dimineata cu apa sau ceai, cu o ora inainte de masa.

Dude. De trei ori pe zi se recomanda consumarea fructelor de dud, cate 1-2 linguri. Pentru iarna fructele pot fi congelate.

Fiertura de nuci si miere. 4 nuci, pisate cu coaja cu tot, se amesteca cu cate o lingura de flori de soc si una de miere de albine. Peste amestecul obtinut se toarna 0,5 l de apa si se pune la foc mic. Se fierbe 30 de minute, se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se bea cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de masa. Dupa consumarea lichidului, se face o pauza de o luna, dupa care tratamentul se repeta.

Reteta cu cafea. O lingurita plina varf de cafea, o lingurita rasa de acid citric (sare de lamaie) la 100 ml de apa. Se fierbe amestecul si se bea cald cu inghitituri mici. Nu se mai bea nimic dupa aceea. Chiar din timpul cand beti va veti simti mai bine. Dupa tratament, timp de 30 minute, tensiunea se restabileste.
HIPERTENSIUNEA - Metode de prevenire si vindecare cu remedii pur naturale


Reteta cu lapte. Laptele proaspat de dimineata se fierbe si se lasa 30 minute sa se raceasca. In 0,5 l de lapte se adauga 50 g de seminte de marar si se fierbe din nou, amestecand permanent, pana raman 250 ml de lichid. Se strecoara si se consuma cate o lingura de 3 ori pe zi, cu 20-30 minute inainte de masa. Se tine neaparat in frigider. Semintele de marar scad si tensiunea intraoculara.

Secara, pentru stabilizarea tensiunii. Un pahar de secara si 4 pahare de apa se pun pe foc si se aduc pana la punctul de fierbere. Se lasa lichidul acoperit bine o ora. Se beau cate 10 ml, in timpul zilei, cand ne este sete (in loc de apa).

Sfecla rosie. 1 kg de sfecla rosie se taie in bucati mici, se amesteca, intr-un borcan de 3 l, cu 2 l de apa la temperatura camerei, si se lasa 4-5 zile la macerare. Se bea cate o jumatate de pahar, de 3-4 ori pe zi.

Leac cu castraveti. Este foarte indicat pentru hipertensivi, ca pe toata perioada cat exista castraveti proaspeti in piata, sa consume cate 1/4 pahar de suc de castraveti, de 2-3 ori pe zi. Se poate si amestecat cu miere de albine.

Coaja de cartofi. Inca o metoda, mai putin folosita in zilele noastre, dar cunoscuta de batrani. Un cartof se sterge bine, dar nu se spala, si se taie o fasie lunga de coaja, care se leaga pe zona pulsului, in asa fel incat capetele sa aiba o distanta de un cm intre ele. Se leaga dimineata, cand rasare soarele, si se tine pana seara. Pentru scaderea tensiunii, femeile leaga coaja pe bratul stang, iar barbatii pe bratul drept.

Remediu cu apa. De cu seara, se pune pe masa un pahar cu apa. Dimineata, dupa trezire, se maseaza usor pielea capului cu varfurile degetelor si se intinde bine tot corpul cu cateva miscari de brate. Apoi se ia intr-o mana paharul cu apa, iar in cealalta mana, un pahar gol. Mainile se ridica sus, deasupra capului si se toarna atent apa dintr-un pahar in altul, de 30 ori. Apa ramasa (care nu s-a varsat) se bea incet, cu inghitituri mici. La inceput o sa va tremure mainile, dar cu timpul, in pahar o sa ramana tot mai multa apa, tensiunea scade treptat, dispar durerile de cap si alte manifestari specifice.

Tratamente cu plante



Seminte de marar: 4 linguri de seminte de marar se dau prin rasnita de cafea, se amesteca cu 21 de lingurite de zahar si se consuma dimineata, pe nemancate, cate o lingurita, cu apa.

Ceai de zmeura. La 250 ml de apa clocotita, se pun 5-6 frunze de zmeur maruntite, se acopera bine sau se tin in termos timp de 30 de minute. Frunzele pot fi folosite de 3-4 ori. Se bea de 2 ori pe zi, dimineata si seara, timp de 7 zile. Dupa o pauza de 5-7 zile tratamentul se repeta.

Frunze de muscata. O lingura de planta se infuzeaza intr-un pahar de apa clocotita, 20-30 minute, si se bea cate o lingura, de 4-5 ori pe zi.


Cuisoare. Peste 12 cuisoare (condiment), faramitate, se adauga 9 linguri de apa clocotita si se lasa 24 de ore. A doua zi se prepara aceeasi doza. Toata cantitatea obtinuta se consuma in 3 zile, cu 30 de minute inainte de masa, dupa urmatoarea schema: in prima zi cate 3 linguri, a doua zi cate 2 linguri, iar a treia zi cate o lingura. Cura se repeta de 3 ori, cu o pauza de 3 zile intre cure.

Fenicul. 10 g de seminte de fenicul, amestecate cu un pahar de apa clocotita, se tin intr-o baie de aburi sau in termos timp de 15 minute, se racesc si se strecoara. Se adauga apa fiarta pana la 200 de ml si se consuma in timpul zilei. Daca in urma tratamentului sau din alt motiv, tensiunea a scazut prea mult, puteti obtine cresterea ei, tinand sub limba, timp de 2-3 minute, o frunza de dafin nu prea mare.
         
    SURSA: http://cristina1980blog.blogspot.ro/

                       

Incaltaminte pentru femei

                              dEpurtat.ro



























                                         


dEpurtat.ro (incaltaminte pentru femei). Unul din magazinele cu cea mai mare ascensiune in 2012 cu peste 30.000 de comenzi livrate, peste 80.000 fani pe facebook. Colectii noi de incaltaminte in fiecare saptamana. Preturile sunt foarte accesibile, toate produsele sunt pe stoc iar livrarea se face de pe o zi 
pe alta.

                             
                          dEpurtat.ro

Planta care poate invinge „celula mama” a cancerului


Cercetatorii romani de la Centrul de cercetari biologice Jibou din judetul Salaj au descoperit ca extractul de Agrimonia Eupatoria sau mai exact turita mare, poate stopa multiplicarea celulelor canceroase.
Este vorba de o planta cu frunze paroase pe fata interioara, cu flori galben-aurii si cu fructe cu ghimpi mici la baza, raspandita de la campie si pana la etajul montan, in fanete si poieni umede, in tufarisuri si luminisuri, la margini de paduri si drumuri, in locuri cu umiditate mare. Infloreste din iulie si pana in luna septembrie.
„Vrem sa descoperim acele plante care au efect asupra celulei canceroase pentru a avea un tratament asupra cancerului direct si tintit pentru a nu distruge celula normala. Pana acum am studiat efectele a doua plante, Angelica si Agrimonia Eupatoria, separat. Un efect l-am observat la Agrimonia si anume ca extrasul din aceasta planta se manifesta ca un citostatic, mai exact inhiba multiplicarea exagerata a celulelor canceroase”, a explicat Cosmin Sicora, directorul Centrului de cercetari.


Conform spuselor sale, descoperirea a fost facuta prin intermediul unui proiect de cercetare demarat in urma cu aproximativ trei ani, finantat din fonduri proprii.

Turita mare (agrimonia eupatoria)

Planta medicinala paroasa, acoperita cu peri fini care creste sporadic din zona de ses pana in zona alpina, la noi in tara.
Tulpina este dreapta si are in varf flori grupate, de culoare galben auriu. Florile au culoare galben aurie.  Frunctul este o achena.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana recoltata in timpul infloririi. Turita mare infloreste din luna iunie pana in luna septembrie.
Planta contine uleiuri volatile,acizi organici, mucilagii, tanin, cumarine, vitamine (vitamina c, vitamina k), triterpene,acizi grasi, flavonoizi, poliglucide, saponine. Gustul plantei este amar.
Turita mare are efect colagog, astringent, antidiareic, decongestionant.

Uz intern: 
- boli hepatice, afectiuni ale cailor biliare, boli gastrointestinale, diaree, dizenterie, colici nefritice, leucoree, diabet, obezitate, astm, faringite, laringite, litiaza biliara, boli reumatice, urticarii, insomnie, cefalee - sub forma de infuzie, decoct.

Uz extern:
- ulcere varicoase, plagi, afectini oculare, gingivite, afte, stomatite, angine, entorse, contuzii, muscaturi de sarpe, eczeme, intepaturi de insecte, hemoroizi, eruptii cutanate  - sub forma de bai locale, gargara, cataplasma.

Contraindicatii:
- Nu se recomanda consumul plantei sub nici o forma in cazul bolilor cardiace.
SURSA: http://caplimpede.ro/, http://www.sfatulmedicului.ro/plante-medicinale/

                                            

Planta indiana care alunga cele mai grave forme de cancer

OBLIGEANA
Proprietatile terapeutice ale rizomilor de obligeana prezinta o larga diversitate, iar pe grupe de afectiuni pot fi mentionate cele antitumorale, anticancerigene, digestive, stomahice, antibacteriene, antispastice, vomitive, vermifuge, carminative (elimina gazele), tonic-aperitive, eupeptic-amare, sedative, analgezice, tranchilizante, calmante-psihic, diuretice, febrifuge, sudorifice, insecticide, revulsive, hemostatice, aromatizante, odorante, stimulente.
La nivelul aparatului digestiv, obligeana actioneaza in combaterea durerilor stomacale, cu specificitate in gastrite, ulcer gastric si duodenal, hiperaciditate, balonari, enterite, crampe, diaree si dizenterie, colite abdominale aparute pe fond de stres, rani de intestine.
In anotimpurile mai reci ale anului, obligeana se dovedeste utila in afectiunile aparatului respirator, in caz de raceli, stari gripale cu febra, bronsite, astm bronsic, sinuzita, laringita, tuse, guturai si raguseala.
Importante sunt si efectele de fortificare a sistemului nervos central, obligeana fiind recomandata in surmenajul intelectual, in tulburari de memorie, convalescenta dupa boli grele si pentru indepartarea crizelor de epilepsie si schizofrenie, in rahitism si stari de depresie psihica, anxietate, cosmaruri, melancolie, nevroze si insomnii.
Rinichii sunt protejati in caz de nefrite si exces de acid uric (guta). Prin tratamente externe intervine favorabil in reglarea circulatiei periferice a sangelui in caz de tromboze, varice, ulcere varicoase, rani, hemoroizi, reumatism, hipoacuzie, degeraturi si caderea parului.

dr.Oz : Lista de cumpărături anticancer



Alimentaţia corectă, precum şi asocierea adecvată pe care o facem între alimente ne menţin sănătoşi. Nu uita să incluzi în dieta zilnică următoarele alimente anticancer recomandate de Dr. Oz!

Nu numai că vei reuşi să slăbeşti dacă faci schimbări importante în planul tău alimentar, dar vei reuşi să restabileşti buna funcţionare a organelor, asigurând astfel detoxifierea şi regenerarea lor. Numai în urma unei diete echilibrate, cu un consum redus de produse procesate, dulciuri, fast-food şi grăsimi saturate, vei reuşi să ai grijă de sănătatea ta, care este cel mai preţios lucru.

Fă o listă de cumpărături la recomandarea lui Dr. Oz şi alege alimentele anticancer:

Legume şi fructe

  • legume cu frunze verzi;
  • varză de Bruxelles;
  • roşii;
  • sfeclă roşie;
  • morcovi;
  • cartofi dulci;
  • dovlecei;
  • broccoli;
  • ceapă;
  • ciuperci;
  • linte;
  • ardei;
  • spanac;
  • portocale;
  • grepfrut;
  • lămâi;
  • lime;
  • mere;
  • zmeură, căpşuni, afine, mure;
  • caise;
  • rodii;
  • mango.

Cereale integrale

  • ovăz;
  • seminţe de in;
  • quinoa.

Proteine

  • somon;
  • macrou;
  • fructe de mare;
  • ton;
  • soia.

Mirodenii şi verdeaţă

  • turmeric;
  • ghimbir;
  • scorţişoară;
  • rozmarin;
  • curry;
  • usturoi;
  • busuioc;
  • apragic.

Nuci/seminţe/uleiuri

  • nuci pecan;
  • nuci;
  • migdale;
  • alune de pădure;
  • nuci braziliene;
  • germeni de grâu;
  • ulei din seminţe de in;
  • ulei de măsline;
  • ulei de rapiţă.

Deserturi

  • ciocolată neagră.

Băuturi

  • ceai verde;
  • ceai de ghimbir;
  • vin roşu (1 pahar pe zi)
  • .

vineri, 3 aprilie 2015

Topul alimentelor anti-cancer

                           

In ce priveste mentinerea unei bune stari de sanatate si prevenirea maladiilor grave, ajutorul unora dintre vegetale este mai pretios decat al altora. Specialistii nutritionisti au realizat un top al celor mai sanatoase alimente
E bine stiut faptul ca toate fructele si legumele intens colorate (cu cat e mai intensa culoarea, cu atat mai bine), incluzand morcovii, capsunile, strugurii, sunt bogate in substante anticancerigene si antioxidanti. Insa nu doar ele
Rosii
In afara de pretioasa vitamina C, rosiile mai contin cantitati importante de licopen (pigmentul care le confera culoarea), un puternic antioxidant care impiedica distrugerea prematura a celulelor. Studiile au demonstrat ca licopenul reduce cu 45% riscul aparitiei cancerului de plamani, de cervix, de prostata si al cancerului bucal. Rosiile pot fi consumate crude sau gatite, sub forma de suc sau pasta. Este suficient sa bei zilnic doua pahare cu suc de rosii sau sa folosesti din belsug pasta de tomate la prepararea mancarurilor, cel putin de 3-4 ori pe saptamana.
                                      
Afine
In afara de cantitatile impresionante de flavonoide, pigment ale carui proprietati anticancer au fost de nenumarate ori demonstrate, afinele contin si "secretul tineretiii. Un studiu publicat in "Journal of Neurosciencei releva faptul ca afinele imbunatatesc substantial echilibrul, coordonarea si memoria, incetinind procesul de degradare a functiilor creierului. Conditia este sa consumi o jumatate de pahar de afine zilnic. In plus, aceste mici fructe negre previn si trateaza infectiile tractului urinar (precum cistita) deoarece contin substante cu efecte antiinflamatoare si antibacteriene puternice. In acest scop trebuie sa bei 100 ml de suc de afine zilnic, timp de 7-10 zile.
Portocale
Portocalele, asemenea celorlalte citrice (kiwi, lamai, mandarine, grepfruit) sunt bogate in vitamina C. O portocala, de exemplu, acopera necesarul zilnic din aceasta vitamina. Citricele insa au si altceva de oferit, ca de exemplu flavonoide, care au proprietati antioxidante, jucand un rol important in prevenirea cancerului (in special de stomac si plamani) si a maladiilor cardiovasculare. Mai mult, aceste substante ajuta la scaderea nivelului de colesterol si previn formarea cheagurilor de sange. De asemenea, citricele sunt bogate in fibre, care contribuie la scaderea nivelului de colesterol si, in plus, ajuta la mentinerea glicemiei intre valori normale.
Spanac
Este bogat in vitaminele A, B6 si C, acid folic, calciu, fier, magneziu, betacaroten. Numeroase studii au dovedit faptul ca persoanele care mananca spanac de doua-trei ori pe saptamana prezinta un risc considerabil mai mic de a dezvolta un cancer de plamani, de colon sau de san. De asemenea, gratie compusilor sai, spanacul intareste rezistenta organismului la boli, ne protejeaza de osteoporoza, de artrita si de maladiile cardiovasculare.
Mere
Sunt o sursa excelenta de pectine, fibre alimentare care ajuta la scaderea nivelului de colesterol si a glucozei din sange. De asemenea, ofera cantitati deloc de neglijat de vitamina C, un antioxidant puternic care protejeaza celulele de actiunea nefasta de radicalilor liberi si ajuta la absorbtia fierului si acidului folic. Asemenea majoritatii vegetalelor, si merele ne furnizeaza pretioasele flavonoide, care joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului. Studiile au demonstrat ca un mar pe zi poate reduce cu 32% riscul de a suferi de un atac de cord.
Migdale
Ne ofera fibre, riboflavina, magneziu, fier, calciu si vitamina E, un antioxidant natural. Un sfert de pahar de migdale contine aproape 99 mg de magneziu, ceea ce reprezinta 25% din necesarul zilnic din acest important element care intareste rezistenta vaselor de sange, imbunatateste circulatia sangelui si reduce riscul unui atac de cord. Migdalele sunt bogate in grasimi mononesaturate, acelasi tip de grasimi care se gasesc in uleiul de masline, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol, fiind asociate cu reducerea riscului maladiilor cardiovasculare. Nutritionistii ne recomanda sa inlocuim grasimile saturate, care contribuie la cresterea colesterolului si la depunerea acestuia pe vasele de sange, cu grasimile mononesaturate. Cei care mananca in mod regulat nuci, alune, migdale, prezita un risc cu 20% mai mic de a suferi de o boala de inima.
Broccoli
Ca si celelalte crucifere (varza, conopida), broccoli contine fitonutrienti, ale caror efecte anticancer au fost dovedite de numeroase studii efectuate de-a lungul timpului. S-a demonstrat ca persoanele care consuma in mod regulat asemenea vegetale prezinta un risc cu 50% mai mic de a suferi de cancer colono-rectal, de prostata, de plamani. Pentru a beneficia de proprietatile sale anticancer, ar fi bine sa mananci broccoli sau alte vegetale crucifere (in special varza rosie) de 3-5 ori pe saptamana, cel putin 250 g. De asemenea, broccoli ne furnizeaza calciu, potasiu, acid folic, fibre, betacaroten si vitamina C, elemente nutritive fara de care nu putem beneficia de o sanatate de fier.
vonmag.ro
Avocado
Beneficiile pe care le aduce avocado sanatatii nu sunt deloc putine: scade nivelul colesterolului, regleaza tensiunea arteriala, previne accidentul vascular cerebral, combate cancerul si este un aliment excelent pentru persoanele cu diabet. Este bogat in grasimi mononesaturate, care contribuie la cresterea colesterolului "buni, HDL, si scade nivelulul celui "raui, LDL, cel care se depune pe peretii vaselor de sange. Studiile au dovedit ca o jumatate de avocado pe zi timp de trei saptamani poate reduce nivelul colesterolului total si al trigliceridelor cu peste 8%, fara ca nivelul colesterolului "buni sa scada. De asemenea, avocado furnizeaza fibre, betacaroten si acid folic, vitaminele C si E (care previn efectele negative ale radicalilor liberi si reduc riscul aparitiei cancerului), precum si potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Somon
Este nu doar delicios, ci si o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, care au efecte benefice asupra inimii. Somonul ne furnizeaza cantitati importante de triptofan, vitamina D, seleniu, vitaminele B3, B6 si B12, fosfor, magneziu, proteine. In schimb, contine cantitati reduse de grasimi saturate si colesterol, considerate substante novice pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Asadar, somonul, si pestele in general, n-ar trebui sa lipseasca de pe masa noastra pentru ca beneficiile asupra sanatatii sunt foarte importante: ne fereste de accidentul vascular cerebral, de infarctul de miocard, previne obezitatea, are efecte antiinflamatorii, ne protejeaza vederea... Nutritionistii ne recomanda sa consumam peste cat mai des posibil: cel putin o data pe saptamana, desi ideal ar fi sa mancam zilnic.
Usturoi
A fost denumit "trandafirul urat mirositor", deoarece efectele sale benefice asupra sanatatii pot fi comparate cu incantarea pe care ne-o produce vederea unui minunat trandafir. Cercetatorii au descoperit ca usturoiul poate fi intr-adevar inclus pe lista alimentelor anticancer, deoarece proprietatile sale ajuta nu doar la prevenirea acestei cumplite boli, ci si la tratarea ei. Studiile efectuate de-a lungul timpului releva ca anumiti compusi ai usturoiului, in special sulful (care ii confera si mirosul puternic, de altfel) neutralizeaza celulele canceroase si incetinesc inmultirea acestora. In plus, usturoiul are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului "raui din sange si scade tensiunea arteriala. S-a constatat, astfel, ca persoanele care consuma in mod regulat usturoi, crud sau adaugat in mancare (cel putin o capatana de usturoi pe saptamana) prezinta un risc de trei ori mai mic de a face cancer gastro-intestinal sau cancer de san.