Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 15 septembrie 2021

Ce rol are o alimentatie sanatoasa la copii?

 

Ce rol are o alimentatie sanatoasa la copii?

importanta alimentatie sanatoasa la copii

Sursa: Freepik.com

O dietă echilibrată și bogată în substanțe nutritive joacă un rol primordial în viața copilului. Nutrienții obținuți din consumul alimentelor sănătoase îi ajută pe copii să crească și să se dezvolte optim. În plus, îi va face să se simtă plini de energie și motivație.

Ce beneficii aduce o alimentatie sanatoasa la copii?

avantaje alimentatie echilibrata la copii

Sursa: Freepik.com

Începută de la vârste fragede, urmarea unor obiceiuri de alimentatie sanatoasa la copii va aduce numeroase beneficii pe tot parcursul vieții. Printre principalele avantaje, menționăm:

  • Dezvoltare normală – în procesul de creștere, alimentele hrănitoare asigură dezvoltarea optimă. Organismul unui copil are nevoie de cantități suficiente de nutrienți pentru a face oasele sănătoase și puternice, pentru a îmbunătăți mușchii și sistemul imunitar și pentru a spori bunăstarea generală. Copiii pot obține acești nutrienți de consumul alimentelor lactate, cereale, verdeață sau chiar pește.
  • Obținerea unei greutăți corporale optime – chiar dacă greutatea corporală ideală variază de la o persoană la alta, consumul de alimente sănătoase ajută la controlul poftei de mâncare și al greutății. Studiile arată că odată cu creșterea numărului de alimente procesate cu conținut scăzut de nutrienți, crește și riscul de obezitate în rândul copiilor. Pentru a menține greutatea corporală optimă, se recomandă introducerea unor obiceiuri de alimentatie sanatoasa la copii. Adică vei adăuga alimente nutritive în mesele și gustările pe care le servești acestora.
  • Îmbunătățirea imunității – un sistem imunitar mai bun înseamnă un risc mai scăzut de apariție a răcelii și gripei. Un studiu privind legătura dintre dietele alimentare și sănătatea respiratorie a copiilor a arătat că un consum ridicat de fructe și legume diminuează riscul de rinoconjunctivită, care provoacă simptome nazale, congestie și ochi roșii sau eczeme.
  • Dezvoltarea eficientă a funcțiilor creierului – alimentația sănătoasă permite îmbunătățirea nivelului de concentrare și memoria. Astfel, copiii se vor descurca mai bine în situațiile de la școală sau acasă. Alimentele care sporesc funcțiile cognitive sunt: peștele, ouă, cerealele, aronia, ș.a.
  • Mai multe aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu