Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 15 septembrie 2021

Ce provocări generează o alimentatie sanatoasa la copii?

 

Ce provocări generează o alimentatie sanatoasa la copii?

de ce este greu sa aborzdezi o alimentatie sanatoasa la copii

Sursa: Freepik.com

Cu toate că oferă beneficii evidente, alimentatie sanatoasa la copii implică următoarele provocări:

  • Pretențiile copiilor – abordarea unei alimentații sănătoase poate fi dificilă. Preferințele alimentare și obiceiurile pot fi modelate de la vârste fragede. Dar uneori este imposibil să convingi copilul să consume alimente nutritive. Se recomandă expunerea repetată a copilului la o varietate de alimente odată ce începe să experimenteze și să consume alimente solide. Acest lucru poate fi un element critic în acceptarea unei game mai largi de arome și texturi mai târziu în viață.
  • Tulburările de alimentație – pot afecta toate categoriile de copii, din motive precum lipsa de încredere în sine, greutatea corporală, etc. Pentru a-ți ajuta copilul să construiască o relație sănătoasă cu mâncarea, trebuie să faci o rutină din a servi mese sănătoase și echilibrate în familie. În plus, este bine să discuți despre importanța alimentelor sănătoase. Poți apela la un specialist în cazul unor forme grave de tulburări alimentare.
  • Costul alimentelor sănătoase – alimentele presupun o cheltuială predominantă într-o gospodăriei. Astfel, părinții cu un buget limitat trebuie să acorde o atenție sporită achizițiilor de alimente care le vor crește costurile. Frustrarea apare atunci când părinții cheltuiesc bani suplimentari pentru a cumpăra alimente sănătoase, pe care copiii refuză să le mănânce. 
  • Comoditatea și restricțiile de timp – confortul este un alt aspect major care influențează intenția părinților de a aborda o alimentatie sanatoasa la copii. Din cauza programului de lucru al părinților sau a activităților copiilor, multe familii sunt presate de timp în ceea ce privește pregătirea mesei. Astfel, aceștia apelează la produse procesate, care deși sunt preparate rapid, conțin un nivel ridicat de zahăr, grăsimi și calorii.

Ce elemente se regăsesc în alimentația sănătoasă la copii?

                    suc de mere si aronia

  1. Cereale – optează pentru cereale integrale, îmbogățite cu calciu și fibre. Cerealele sunt o sursă importantă de folat, fier, zinc, vitamina A și E și unele vitamine B.
  2. Ouă – remarcându-se printr-un conținut ridicat de proteine și vitamine, ouăle sunt una dintre cele mai bogate surse de colină, care ajută la dezvoltarea creierului.
  3. Mere – similar altor fructe, acestea sunt o gustare excelentă. Sunt suculente, dulci și sărace în calorii, devenind o sursă bună de vitamina C și fibre.
  4. Iaurtul – este un aliment sănătos pentru copii, fiind o sursă bună de calciu și probiotice.
  5. Aronia – consumate ca atare sau ca ingredient în alimente (plăcinte, sucuriceai), fructele de aronia sunt o excelentă sursă de fibre, vitamina C și antioxidanți puternici. Acest fruct are proprietăți sănătoase pentru inimă, imunitate și oferă protecție împotriva bolilor cronice.
  6. Carne – fiind o sursă excelentă de proteine și fier, carnea optimizează dezvoltarea și funcționarea creierului și susține sistemul imunitar.
  7. Fructe și legume viu colorate – bogate în beta-caroten și alte carotenoide, această categorie de alimente este esențială pentru o piele și o viziune bune. De asemenea, are un rol important în creșterea și repararea țesuturilor corpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu