Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 15 septembrie 2021

Ce presupune alimentația sănătoasă la copii?

 

O alimentatie sanatoasa la copii aduce numeroase beneficii mai ales datorită amestecului unic de nutrienți, fie că vorbim de carbohidrați, proteine și grăsimi, fie de vitamine și minerale. O alimentatie sanatoasa la copii este construită pe principii similare dietei adulților. Totuși, ea se deosebește prin consumul unor cantități diferite de nutrienți.

Ce reprezintă o alimentație sănătoasă la copii?

ce presupune o alimentatie sanatoasa la copii

Sursa: Freepik.com

Ca părinte, este normal să fii interesat de maniera în care îți poți obișnui copilul să mănânce sănătos. Pentru a-și menține sănătatea și o greutate optimă, copiii trebuie să consume cantitatea potrivită de nutrienți și să fie activi fizic. 

                              aronia-charlottenburg.ro

O alimentatie sanatoasa la copii implică consumul unei varietăți de alimente nutritive. Prin încorporarea unor alimente diferite în fiecare masă, copiii ar trebui să aibă o dietă sănătoasă și bine definită. De aceea, o alimentatie sanatoasa la copii presupune consumul de:

  • Fructe și legume –  acestea oferă copilului tău energie, vitamine, antioxidanți, fibre și apă. Încurajează-ți copilul să aleagă fructe și legume la fiecare masă și gustare. Aici sunt incluse fructe și legume de diferite culori, texturi și gusturi, proaspete și gătite.
  • Alimente din cereale – această categorie inlcude pâinea, pastele, tăițeii, cerealele, orezul, porumbul. Aceste alimente furnizează micuților energia de care au nevoie pentru a crește, a se dezvolta și a învăța.
  • Produse lactate și/sau alternative – fiind surse excelente de calciu, aceste alimente sunt esențiale pentru oase puternice și sănătoase.
  • Alimente bogate în proteine (carne slabă, pește, ouă, nuci, semințe, ș.a.) – proteinele sunt responsabile de producția de hemoglobină și adrenalină. Totodată, contribuie la construirea, întreținerea și repararea țesuturilor.  

De asemenea, este bine de știut că o alimentație sănătoasă implică limitarea consumului de alimente cu conținut de grăsimi saturate, sare sau zahăr adăugat.

Mai mult aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu