Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

sâmbătă, 28 martie 2015

Presiunea atmosferica, umiditatea si sanatatea




PRESIUNEA ATMOSFERICA SI UMIDITATEA INFLUENTEAZA STAREA NOASTRA DE SANATATE
Harta durerilor reumatice indica zonele in care exista o mare probabilitate ca, din cauza conditiilor meteorologice, acest gen de dureri sa fie agravate. Observatia a demonstrat ca presiunea atmosferica si umiditatea sunt parametri a caror evolutie poate fi corelata cu ameliorarea sau agravarea suferintelor provocate de reumatism. Este bine stiut ca, in zona temperata (in care se afla si tara noastra), in perioadele in care presiunea atmosferica este scazuta (regim ciclonic) se formeaza nori generatori de precipitatii, iar umiditatea creste. Altfel spus, inrautatirea vremii duce la agravarea durerilor. Harta durerilor reumatice a fost realizata coreland valorile mari de umiditate cu presiunea scazuta.
Evolutia pentru urmatoarele zile o puteti vedea aici : http://vremea.meteoromania.ro/taxonomy/term/25
SURSA: http://vremea.meteoromania.ro/taxonomy/term/25

Dieta naturista pentru cancer - Dieta BUDWIG cu ulei de in

IN FAZA AVANSATA SE RECOMANDA ZILNIC:

  1. 6 liguri de branza de capra (sau alta branza organica, cu continut redus de grasime), 3 linguri de ulei de in si cu 3 linguri de seminte de in macinate ce se amesteca pina se fac maioneza. Semintele de in se macina in rasnita de cafea. Se poate adauga miere de albine (mierea nu este indicata in neoplasmele hormonale).Apoi se adauga fructe de padure, antioxidanti puternici ca mure, zmeura, capsuni, proaspete sau uscate (fructe antioxidante, in general).
  • Tratamentul, nu trebuie intrerupt dupa disparita cancerului. Se pot reduce cantitatile la 2 linguri de branza de capra cu o lingura de ulei de in si cu o lingura de seminte de in macinate.
Nu se macina mai multe seminte de in decit e necesar deoarece calitatile antioxidante ale lor dispar dupa cateva minute. Evitati consumul de carne de orice fel!!!.
Opţional se poate adauga piper rosu (sauCayenne) si usturoi.
Daca nu puteti consuma produse lactate trebuie inlocuite cu nutrienti ce contin proteine si enzime sulfurate uscate. 
DIETA BUDWIG:
 Înainte de micul dejun:se consuma un pahar cu lapte acidofil (Kefir) sau cu zeamă de varză acră.
Mic dejunse consuma Müsli (din cereale obişnuite) la care se adaugă 2 linguri (30 ml) de ulei de in, miere (daca boala nu este hormonala) şi fructe proaspete în funcţie de anotimp ( fructe de pădure, cireşe, caise, piersici, mere rase). Utilizaţi orice fructe cu coajă lemnoasă, cu excepţia arahidelor / alunelor! Se servesc ceaiuri din plante medicinale aromate sau ceai negru. La mic dejun se adauga crema din ulei de in, respectiv 120 grame.
La ora 10 se consuma un pahar de suc proaspăt făcut din morcovi, din mere,ţelină, sau un amestec de suc de sfeclă de zahăr şi suc de mere.
Masa de prânzse serveste o salată asortată cu maioneză MAYO din iaurt si ulei de in, dupa reteta de mai jos. Se poate face salata obisnuita (rosii, ceapa, castraveti) dar, in plus, se adauga napi, morcovi, varză creaţă, ridichi, varză sau conopidă rase. Se adauga arome din pulbere de hrean, usturoi sau patrunjel.
Pranzse servesc legume, cartofi, sau grane (boabe de orez, hrisca sau mei fierte in abur). La acestea se adauga crema din in. Se adaugă chimen, usturoi, pătrunjel sau alte plante medicinale.
Desert: se amestecă fructe proaspete (altele decât cele utilizate pentru micul dejun) cu crem,a de in, insa în loc de miere se adauga kefir cu diferite arome.
Ora 16 : se serveste un păhăruţ cu vin natural (fără conservanţi) sau de şampanie sau suc proaspăt de fructe cu 1-2 linguri cu seminţe de in învelite în miere.
Cina: se serveşte devreme, la ora 18.Se fac turte de hrişcă, ovăz sau soia. Găluştile de hrişcă sunt cele mai bune şi pot fi folosite într-o supă de legume sau, într-o formă mai solidă sub formă de prăjituri cu sos pe bază de plante. Sosurile dulci & supele vă pot întotdeauna furniza mult mai multă energie de vindecare prin adăugarea de crema de in. Doar mierea de albine sau sucul de struguri pot fi folosite ca îndulcitori.
 Cum să se pregătească crema de ulei de in:
Se mixeaza: 250 ml de ulei de in într-un castron, se adauga o jumătate de kilogram (450 g) de branza de capra sau orice branza cu conţinut redus de grăsimi (1%) şi se adaugă 4 linguri (60 ml) de miere, cu suficient lapte (cu % scăzut în grăsimi), apă  sau kefir. Se amesteca bine împreună timp de 5 minute si se obtine un preparat de consistenţa unei creme de budincă, fara gust de ulei de in.
Alternativ, puteţi folosi iaurt în loc de branza, 30 g iaurt la fiecare 1 lingura (15 ml) de ulei de in şi miere şi se amestecă ca mai sus.
 Când uleiul de in este amestecat în acest fel, nu produce diaree chiar şi daca este administrat în cantităţi mari.  
Cum să se pregătească “MAYO” (maioneza):
Se amestecă împreună 2 linguri (30 ml) de ulei de in, 2 linguri (30 ml) de lapte şi 2 linguri (30 ml) de iaurt.
Apoi se adaugă 2 linguri (30 ml) de suc de lămâie şi se adaugă 1 linguriţă (2,5 g) de muştar plus şi alte plante, cum ar fi maghiran sau mărar.
Apoi se adaugă 2 sau 3 felii de muraturi de la un magazin de produse alimentare (fără conservanţi!), precum şi un praf de sare pe bază de plante.
 ATENTIE: 
  • Va trebui să urmaţi această dietă timp de 5 ani. Dacă nu se respectă indicaţiile acestei diete, (de ex. se mănâncă carne conservată, bomboane etc) tumorile vor evolua rapid.
  • ULEIUL DE (SEMINŢEDE) IN se alterează uşor de oxigen la căldură şi lumină, devenind nociv pentru sănătate. De aceea uleiul TREBUIE atent produs, ambalat în mediu de azot în recipiente rezistente la lumină, să fie ţinut în frigider până la utilizare, folosit cât mai proaspăt cu putinţă, şi stabilizat cu proteine  imediat după ce s-a deschis ambalajul.
  • Pot fi, de asemenea, folosite si seminte de in. Seminţele trebuie să fie sparte numai într-un mixer de produse alimentare, sau ele pot fi râşnite într-o râşniţă de cafea. Este nevoie de o cantitate de trei ori mai mare de seminţe pentru a obţine echivalentul uleiului. Seminţele sunt bogate în calorii, aşa ca s-ar putea să creşteţi în greutate. Seminţele sunt, de asemenea, bogate în fibre solubile, astfel încât amestecarea lor cu un produs lichid tinde să producă “jeleuri” din ce in ce mai tari. Seminţele proaspat sparte pot fi presărate pe Müsli (fulgii de cereale) şi ar trebui să fie consumate imediat.
  • Sunt foarte bune sucurile proaspăt stoarse din legume – morcovi, ţelină, mere şi sfeclă roşie.
  • De trei ori pe zi, un ceai cald este esenţial – ceai de mentă, măceşe sau de struguri – toate îndulcite, după cum doriţi, cu miere. Consumati o ceaşcă de ceai negru înainte de prânz .
  • Se poatea adauga sampanie in loc de suc, daca persoana este foarte bolnava, deoarece se absoarbe usor, este usor de asimilat.
  • O clismă cu 250 ml de ulei de in, reţinut în colon timp de 30-60 de minute este un alt mod de a introduce în corp acest ulei. De asemenea acesta poate fi aplicat pe piele pentru absorbţia transdermică.
  • PRODUSE INTERZISE:   – zaharul (alb sau brun)toate grăsimile animaleuleiul pentru salata (inclusiv maioneza comercială)orice tip de carne (produse chimice & hormoni)unt si margarina-produse din conserve (conservanţii blochează metabolismul uleiului de in).
 CERETI SFATUL MEDICULUI DV.! URMATI ACEASTA DIETA PE PROPRIE RASPUNDERE! NU RENUNTATI LA TRATAMENTUL DV.DECAT DACA MEDICUL DECIDE ACEASTA!
Se pare ca sanatatea vine mancand. Speranta si optimismul sunt armele cu care se invinge aceasta boala!

cititi : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric

vineri, 27 martie 2015

ASR

Active Search Results

Ghimbirul - planta care face minuni

                                       

În ayurveda, medicina tradiţională indiană, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru că acest condiment-minune a dovedit că are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv şi s-a arătat de folos în tratarea a numeroase probleme ale organismului.
Întărește sistemul imunitar
Întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni. De exemplu, o ceaşcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
Combate cancerul şi artrita
Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, consumul regulat ajută pacienţii cu artrită, neavând efecte secundare. Ceaiul din această rădăcină s-a dovedit a fi eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie. Sucul, consumat într-o anumită concentraţie, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Specialiştii au demonstrat că planta împiedică dezvoltarea acestora, situate la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, dar opreşte şi vascularizarea tumorii.
Topește grăsimea
O variantă la îndemână pentru a slăbi e cura bazată pe ceai de ghimbir, pe care îl puteţi prepara foarte simplu, singuri, acasă.  Aşadar, pentru a slăbi trebuie să consumaţi de două ori pe zi ceai din ghimbir, pe lângă cele trei mese principale ale zilei.
Viagra naturală
Studiile științifice au demonstrat că ghimbirul mai are și o întrebuințare mai puțin obișnuită: acționează asemenea unei pastile destinate creșterii potenței sexuale.
SURSA: 
http://www.doctorulzilei.ro/ceaiul-de-ghimbir-cel-mai-puternic-medicament-natural-si-arma-anti-obezitate/
I

                                                      

Desertul biblic care va scapa de durererile de inima , herpes si acnee si lupta cu cancerul



Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herpesul si insomnia, ba chiar lupta cu cancerul si impotriva infectiilor cu candida.
Chiar daca istoricul acertui desert este foarte dezbatut, fiecare dintre ingrediente luate in parte au proprietati deosebite pentru sanatate, asa ca nu ar strica sa il incluzi in meniul tau si sa il consumi cel putin o data pe saptamana. Alaturi de cereale, poate fi o foarte buna varianta pentru micul dejun.
Mod de preparare:
Se freaca bine mierea cu scortisoara, treptat adaugam cubuletele de mere (care lasa putin suc; marul poate fi dat si pe razatoare), apoi adaugam curmalele maruntite, stafidele (spalate si inmuiate putin) si nuca maruntita. Toate se amesteca bine, se lasa 5 minute, dupa care se poate servi.

Sursa : http://www.obiectiv.info/

 

Suplimente si produse naturiste