Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 6 mai 2018

Chisturi ovariene-Tratamente naturiste


Pentru multe femei, chisturile ovariene sunt rezultatul unui dezechilibru hormonal. Chisturile reprezintă un produs natural al ovulației lunare și fiecare femeie are potențialul să le dezvolte.

Adesea, chisturile sunt mici, deci nu determină simptome și nu prezintă probleme. Ele pot dispărea de la sine o dată cu trecerea timpului. Există posibilitatea să nu aflați niciodată că ați avut unul sau îl puteți descoperi în timpul unei ecografii.
Foarte rar, chisturile pot fi canceroase. De asemenea, ocazional, chisturile pot fi de dimensiuni mai mari și se pot rupe. Acestea pot cauza dureri abdominale, balonare sau sângerări între menstruații.
Tipuri de chisturi ovariene
Există două tipuri de chisturi ovariene: funcționale și anormale.
Chisturile funcționale apar ca urmare a funcționării anormale a ovarelor, fiind și cel mai frecvent tip de chisturi ovariene. Chisturile se pot forma în orice moment al ciclului menstrual.
Chisturile anormale se prezintă în trei categorii: chistadenom (se dezvoltă din celulele de la suprafața ovarelor), endometrial și dermoid.
Ele sunt cauzate de creșterea anormală a celulelor, nefiind neapărat canceroase, iar în unele cazuri, nu vor determina probleme. Totuși, dacă aceste chisturi anormale se rup sau se torsionează, este nevoie urgent de intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea chistului.
Chisturile sunt rezultatul natural al ovulației lunare și fiecare femeie are potențialul să le dezvolte. Există șanse mai mari ca ovarele să dezvolte chisturi funcționale în cazul întârzierii fertilizării și apariției mai multor cicluri menstruale. De asemenea, fumătoarele sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta astfel de chisturi.
Deoarece principala cauză a apariției acestei afecțiuni este dezechilibrul hormonal, specialiștii în medicină naturistă recomandă câteva plante care restabilesc balanța hormonală. Important este să ceri sfatul medicului înainte de a apela la acest tip de tratamente.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mărul lupului
Se vor face spălături intravaginale cu infuzie de mărul lupului (Aristolochia Clematitis) de două ori pe zi. Mărul lupului este una dintre plantele cu cele mai bune rezultate în tratarea cancerelor de toate felurile, inclusiv a celui uterin și a chisturilor ovariene.
Planta acționează benefic stabilizând boala prin oprirea înmulțirii necontrolate a celulelor de la nivelul ovarelor și prin îmbunătățirea imunității organismului. Infuzia se prepară dintr-o mână de plantă mărunțită, peste care se toarnă 2 litri de apă în clocot. Preparatele cu mărul lupului nu se vor administra intern decât la recomandarea expresă a medicului, întrucât prezintă toxicitate.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: năpraznic
Pulberea de năpraznic (Geranium robertianum) este folosită în tratamentul ovarului polichistic, dar şi împotriva chistului singular. Se administrează o linguriţă de pulbere, care se menţine sublingual 5-10 minute, apoi se inghite cu un pahar de apă.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: tinctura de soc
Tinctura de soc este folosită în cadrul curelor de lungă durată pentru tratarea chisturilor ovariene (ovare fibrochistice). Tinctura combate şi unele tulburări care, în viziunea medicinei holistice, se află în relatie cu dezvoltarea de chisturi. În plus, tinctura de soc detoxifiază organismul.
Pentru preparare, se vor utiliza fructele de soc nematurate, culese atunci când au o culoare roșiatica. Ele vor fi stoarse cu ajutorul unui dispozitiv electric, sucul va fi filtrat și, apoi, amestecat cu alcool alimentar, În cantități egale (poate fi cumpărată şi de la magayinele naturiste).
Preparatul va fi păstrat în recipiente mici de sticlă, închise ermetic și de culoare închisă. Dimineața, pe stomacul gol, și seara se consumă 1-2 lingurițe de tinctură, diluate în apă.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: infuzie de traista ciobanului
Este benefică în tratarea afecțiunilor aparatului genital feminin, însoțite de metroragii. Astfel, se pun 2 lingurițe de plantă într-o cană cu apă clocotita și se lasă la infuzat amestecul, timp de 10 minute. Se filtrează și se pot consuma 2 căni pe zi.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: infuzie din amestec de plante
Infuzia din amestec de plante, recomandată  pentru chisturi, include 300 g gălbenele, 100 g coada-șoricelului și 100 g urzică. Se adaugă 2 lingurițe din amestec în 250 ml de apă si se lasă la infuzat un sfert de oră. Se pot adăuga și câteva picături de suc de măcrilul iepurelui (Oxalis acetosella), după răcirea ceaiului.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: boabele de soc au o eficiență formidabilă în tratarea tulburărilor hormonale diverse, a chisturilor ovariene și ovarelor polichistice, a fibromului uterin și a mastozei.
Faceţi cure de lungă durată cu câte 1 lingură de tinctură de boabe de soc diluată în jumătate de pahar cu apă, de 2 ori pe zi, dimineața (pe stomacul gol) și seara.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mugurii de zmeur
Sunt considerați de medicii specialişti ca cel mai bun leac contra chistului ovarian şi a fibromului uterin. Ei au proprietatea de a regla extrem de bine activitatea endocrină şi de aceea sunt un medicament miraculos şi în durerile menstruale, în ciclul menstrual neregulat şi în tulburările de menopauză.
Mugurii de zmeur se administrează foarte bine în combinaţie cu boabele de soc, cel mai indicat fiind extractul de zmeur, câte 50 de picături, de 3 ori pe zi.
Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mugurii de plop
Studiile în ceea ce privește eficiența mugurilor de plop asupra tumorilor maligne sunt în curs de desfășurare, fiind emise doar mai multe teorii despre mecanismul lor de acțiune. Până în prezent s-a descoperit că tratamentul cu muguri de plop stimulează imunitatea, reglează nivelul hormonal și are acțiune  citostatică directă.
Astfel, mugurii de plop ajută la tratarea chisturilor ovariene, mai ales atunci când se urmează și o dietă vegetariană. Se va lua câte o linguriță rasă de pulbere de câte 4 ori pe zi, pe stomacul gol, minim 3 luni. Se mai poate utiliza și tinctura - câte 50 de picături de 4 ori pe zi.
Schimbarea alimentației ajută și ea în prevenirea și tratarea chisturilor ovariene
Astfel, meniul zilnic poate influenţa apariţia sau dispariţia acestora. Astfel, cercetări recente făcute în Italia au arătat că femeile care mănâncă multă carne şi brânzeturi au o incidenţă mai mare de apariţie a chisturilor ovariene, în comparaţie cu cele a căror alimentaţie este mai săracă în acest tip de produse.
De aceea, ar fi bine ca în perioadele în care încercaţi să scăpaţi de chisturi să includeţi mai multe fructe şi legume în alimentaţie sau să urmaţi un regim vegetarian. Alte recomandări nutriţionale includ diete bogate în fructe, legume, usturoi şi cereale integrale. Consumând mai puţin zahăr şi mai puţină făină albă veţi permite corpului să se vindece şi să se echilibreze mai repede.
Sursa : Click Sanatate

miercuri, 2 mai 2018

Detoxifierea de primavara



Tranzatia de la iarna la primavara ofera oportunitatea ideala de a elimina deseurile – indiferent ca este vorba despre curatarea casei sau de eliminarea toxinelor din corp. In timpul frigului, resturile metabolice si toxinele au tendinta de a se acumula in incheieturi, organe si tesuturi. Daca la sedentarismul de iarna, adaugam expunerea la diversi virusi, la excese alimentare si la stresul de sarbatori este clar ca ai nevoie de o detoxifiere in profunzime. In acest fel, vei lasa calea libera vitalitatii aduse de primavara.
Alimentatia este cel mai important medicament pe care l-ai putea lua.

Pasul 1: Energizeaza-ti dieta

Alimentele potrivite pot detoxifia si vindeca organismul, cresc vitalitatea si, totodata, speranta de viata. Alimentele gresite pot fi asemenea drogurilor: periculoase si cresc dependenta fata de ele.
Un avantaj major al detoxifierii de primavara este ca te ajuta sa-ti „resetezi” dieta. Cand nivelurile glucozei si insulinei din sange sunt echilibrate, prin consumul de alimente bogate in nutrienti si cu un indice glicemic mic, poftele nesanatoase sunt, adesea, anulate. In plus, Adevarata Stare de Bine si un nivel crescut de energie pot fi obtinute in urma adoptarii unei diete sanatoase.
O dieta sanatoasa poate fi fundatia pentru o detoxifiere profunda. Iata si cateva sfaturi:
– Mai intai trebuie eliminate alimentele care favorizeaza acumularea de toxine. In general ar fi bine ca, macar pentru o perioada, sa fie eliminata proteina animala, insa daca acest lucru nu este posibil, atunci ar trebui folosite cantitati mici de carne organica provenita de la animale hranite cu iarba si evitarea lactatelor;
– Eliminarea alimentelor si bauturilor ce genereaza inflamatii – este vorba de produsele procesate, rafinate, zaharul si indulcitorii, grasimile trans, excesul de sare, alcoolul, cafeina si conservantii;
– Adauga in dieta alimente organice care nu contin organisme modificate genetic;
– Consuma mai multe fibre, ca de exemplu ORGANIC INDIA Tarate de Psyllium Integrale este un produs 100% Certificat Organic, au peste 85% fibre. Totodata, in aceasta perioada sunt indicate fructele, legumele si proteinele pe baza de fructe. Legumele cu frunze verzi si cruciferele sunt bogate in nutrienti si in agenti de detoxifiere precum compusii de sulf si clorofila;
– Inmoaie legumele, mugurii si nucile sau alunele pentru o mai buna digestie, o acciditate scazuta si un continut nutritional mai ridicat;
– Nu uita de flora benefica. Bacteriile sanatoase sunt de un real folos in timpul procesului de detoxifiere. Aici sunt recomandate probioticele. Alegeri inspirate: muraturi si varza murata, si natto (mai putin cunoscut in Romania);
– Hidrateaza-te! Bea cel putin 2l de lichide pe zi: in special apa filtrata, ceauri de plante (Ceai Tulsi – Busuioc sfant – Ghimbir, care este un  Antistres Natural si Revigorant). Evita bauturile carbogazoase care pot interfera cu digestia. De pe lista trebuie eliminate si sucurile de fructe de vreme ce crsc glicemia si favorizeaza inflamatia.

Pasul 2: Eliminarea toxinelor din organism

Una dintre problemele programelor de detoxifiere este ca sunt prezentate ca o solutie rapida. Insa detoxifierea nu este un proces rapid, iar incercarea accelerarii sale poate cauza probleme, ca de exemplu „crizele de detoxifiere”. Unii experti considera ca aceste crize sunt un semn ca programul „functioneaza”. In realitate, insa, oamenii devin mai sensibili din cauza stresului oxidativ care apare ca urmare a accelerarii procesului de detoxifiere, iar toxinele sunt eliberare prea rapid din tesuturi. Cum organismul nu are timp sa le proceseze, toxinele vor fi redistribuite in corp. Intre timp, tu te vei confrunta cu dureri de cap, oboseala si alte rezultate negative ca urmare a faptului ca organismul este obligat sa gestioneze un flux crescut de toxine.
Daca, insa, toxinele sunt eliberate treptat, ele pot fi eliminate corespunzator fara sa te confrunti efecte adverse. Cum poti face asta? Dupa o saptamana sau doua de la adoptarea unei diete sanatoase, urmatorul pas este sa folosesti produse care sa ajute la curatarea sangelui si a tractului digestiv astfel incat sa poti elimina in siguranta toxinele.
In acest stadiu poti folosi ciupercile, ca de exemplu: Mesima, reishi, chaga care sprijina detoxifierea. In acest fel, organismul ca fi pregatit pentru o detoxifiere mai profunda, pentru eliminarea toxinelor din ficat, rinichi, sange si alte organe. Ciupercile actioneaza precum buretii care atrag agentii patogeni si toxinele
Pasul 3: Detoxifierea organelor
Dupa ce ai incorporat o dieta sanatoasa si agentii care au eliminat toxinele de la suprafata, este momentul sa treci la urmatorul punct detoxifierea in profunzime. Unele persoane ajung in aici in numai cateva zile, insa altii au nevoie si de cateva saptamani. Totul depinde de starea de sanatate, de concentratia toxinelor, dar si de alti factori.
– Folosirea unor suplimente ca de exemplu Ceai Tulsi Lax (Busuioc sfant) | Laxativ Natural Bland si Eficient, produs din plante 100% Certificate Organic. Faciliteaza tranzitul intestinal, sprijina digestia, sustine sistemul imunitar;
– Folosirea ORGANIC INDIA Ficat & Rinichi, Detoxifiere Ficat & Revitalizare – este un produs 100% Certificat Organic si nu contine organisme modificate genetic. Ajuta procesele naturale de detoxifiere, stimuleaza procesele de regenerare celulara de la nivelul ficatului, purifica sangele, protejeaza organismul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, stimuleaza procesele de regenerare celulara de la nivelul ficatului;
– Sport: Miscarea faciliteaza eliminarea toxinelor si aduce oxigen si nutrienti in tesuturi;
– Gestionarea stresului este un aspect important al procesului de detoxificere pentru ca poate reduce inflamatiile si acumularea toxinelor. Yoga poate fi un real ajutor in timpul detoxifierii.
Meditatia de detoxifiere
Revitalizeaza-ti mintea si corpul prin meditatie. Meditatia te ajuta sa scapi de vechile modele de energie, sa-ti revitalizezi mintea si spiritul. Petrece timp in liniste, gandeste-te la lucrurile de care vrei sa te eliberezi. Asaza-te confortabil si concentreaza-ti respiratia pe un obiect aflat in fata ochilor, ca de exemplu o piatra sau o lumanarica, Cand inspiri imagineaza-ti ca lumina iti intra in corp prin respiratie. Cand expiri, imagineaza-ti ca elimini deseurile, toxinele sau orice altceva de care vrei sa scapi. Daca este posibil, practica acest exercitiu timp de 10-20 minute. Incheie, transmitand o urare de bine tuturor fiintelor.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.
Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!
Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.
ORGANIC INDIA – True Wellness

vineri, 27 aprilie 2018

Aparate de aer conditionat




Toate tipurile de aparate de aer conditionat disponibile: rezidentiale (pentru locuinte), comerciale (pentru suprafete mai mari, hale, magazine, etc.) si sisteme multisplit (mai multe unitati interioare, in diverse incaperi, conectate la o singura unitate exterioara).


Experienta de peste 25 de ani in acest domeniu, ne-a creat renumele de lider in comercializarea aparatelor de aer conditionat din Romania. La noi gasesti toate tipurile de aparate de aer conditionat. Aparatele de aer conditionat au nevoie de personal specializat pentru a putea fi montate. Oferim 3 pachete diferite de montaj la fiecare sistem, rapid si fara degajare de praf, efectuate de catre personal calificat in frigotehnie.
Suntem certificati "Daikin Home Comfort Expert". Primesc aceasta certificare DOAR acei distribuitori care au participat la cursurile de informare si instruire asupra produselor si tehnologiilor folosite.

Blog

Categorie produs


  • Aparate rezidentiale
  • Sisteme multi-split
  • Accesorii
  • Aparate comerciale
  • Sisteme VRV 


  •                                            

                                                                                                                    

    luni, 23 aprilie 2018

    Beneficii-Ceaiul de urzica

    Ceaiul de urzica – Beneficii

    – ajută de detoxifierea organismului de substanţe chimice şi metale grele
    – fiind bogat in minerale si vitamine, este execelnt pentru vitaminizarea, remineralizarea si echilibrarea sistemului de aparare al organismului.
    – elimina starile de anemie, ce apar mai ales primavara
    – ajută la reducerea retenţiei de apă, sunt în particular foarte eficiente în sindromul premenstrual şi menoragie
    – stimulează lactaţia şi este ajută la recuperarea energiei după naştere
    – cu ceai de urzici se creşte concentraţia de testosteron în mod natural, crescând vitalitatea la bărbaţi
    – este diuretic, crescând secreţia de acid uric, dar în acelaşi timp este eficient în tratamentul enurezisului nocturn
    – contine sterolii, componente din frunzele de urzici, reduc activitatea dehidrotestosteronului, care cauzează afecţiuni ale prostatei
    – prin acţiunea antiinflamatoare ceaiul de urzici reduce simptomele cauzate de artrită. Cantităţile însemnate de bor şi siliciu din frunzele de urzici sunt de ajutor în reducerea durerilor provocate de osteoartrite, tendinite, bursite,  reumatoidă sau guta. Frunzele pot fi folosite si pentru a obţine o pastă care se poate aplica directe pe locurile dureroase
    – proprietăţile antihemoragice pot fi utile în hemoragiile interne sau în tratarea rănilor sau tăieturilor de mici dimensiuni
    – actioneaza bactericid limitand sau inlaturand multiplicarea bacteriilor
    – are efect benefic in bronsita si astm – magneziul din urzici moderează durerea cauzată de fibromialgie
    – conţine antihistaminice naturale care sunt eficace pentru diferite alergii
    – are proprietăţi analgezice
    – se poate folosi ceai de urzici ca tonic feminin, mai aels pentru femeile tinere, aflate la începutul menstrutiei şi pentru femeile în vârstă aflate la menopauza;

     Sursa:http://www.frunza-verde.ro/ceai-de-urzica

    duminică, 15 aprilie 2018

    Sirop din miere si muguri de brad

     

    Un medicament preparat pe baza de produse naturale in conditiuni gospodaresti cu mare eficienta in bolile cailor respiratorii este siropul din miere si muguri de brad cu adaus de propolis . 

    Modul de preparare este urmatorul :
      Se recolteaza mugurii de molid sau brad in faza cind ei sunt crescuti de 3-5 cm (la sfirsitul lunii aprilie si luna mai). Se spala in apa rece . Se toaca marunt.
      La 1 kg de muguri se adauga 3-4 l apa. Se fierbe in vas smaltuit, acoperit , in clocot, timp de 10-15 minute .Dupa fierbere se strecoara prin sita de bucatarie obisnuita si se lasa sa se decanteze. Apoi se strecoara prin tifon. Se lasa din nou sa se decanteze ( sa se aseze) dupa care se strecoara a doua oara prin tifon.
      Cu decoctul astfel obtinut din muguri de brad, se prepara , in continuare , siropul propriu-zis , realizindu-se urmatoarele operatiuni:
      La 1 kg decoct din muguri de conifere (temperatura sa nu depaseasca 40-50 grade Celsius) se adauga 1 kg miere ( de preferat de tei sau de fineata) si 10 gr extract moale de propolis (concentratia extractului de propolis : cca 30% in alcool).
      Se amesteca bine pentru omogenizarea decoctului ci mierea si propolisul, iar siropul astfel obtinut se incalzeste fara ca temperatura sa depaseasca 40-50 grade Celsius.Dupa racire se pastreaza in sticle de 0.5 l ermetic inchise.Se depoziteaza in camere racoroase.
      Se utilizeaza in general in tratamentele  afectiunilor cailor respiratorii :
                            -tuse
                            -stari gripale
                            - laringite
                            -faringite
    Se administreaza  ziilnic de 3 ori pe zi, cite o lingurita inainte de mese

                              BRADUT-

     SIROP DE MUGURI DE BRAD CU MIERE 230ML PRISACA

    luni, 9 aprilie 2018

    Mierea -aliment si medicament


                                  apiland.ro                                

    Mierea , produs nobil al albinei, este un aliment usor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza si glucoza, intr-o forma care - fara a mai fi transformata de organism, se asimileaza direct, constituind o sursa de energie.

     Important pentru economia alimentara , pentru echilibrul biologic al corpului omenesc, este faptul ca mierea are , in proportii echilibrate , fermenti, vitamine, substante minerale, acizi si aminoacizi ca si hormoni, substante bactericide si arome.
    Zaharul rafinat contine numai zaharoza. In 100 grame zahar, numai 0,1%  este apa si 99,9 % zaharoza.
    In schimb 100 grame miere -care furnizeaza 328 calorii-inseamna un aport de 17,2 % apa, 0,4-0,8 % proteine (aminoacizi) , 81,3 %zaharuri din care :38,195fructoza, 31,28% glucoza, 5,00% zaharoza , 6,83% maltoza si alte zaharide, in rest amidon si alte polizaharide. La acestea se mai adauga 3,21% vitamine, saruri minearale, oligoelemente, substante bactericide, etc.In miere se mai gasesc si alte vitamine importante :tiamina, ribovlavina , pirodoxina, acid pantoteic, acid nicotinic, acid folic.
    Deci,mierea are un spectru larg de actiune , constituind o ratie alimentara echilibrata, in miniatura.Astfel , mierea inglobata sub diverse forme de preparate si desigur mierea ca atare consumata in cantitati mici previne si inlatura anumite carente provocate de alimentatia dezechilibrata, ca si de suprasolicitarea mediului ambiant. Si sa nu uitam substantele bactericide pe care le contine mierea si efectul lor asupra unor micro-organisme daunatoare, prin cunoscuta actiune de inhibare pe care o exercita.
                              
    Sortimente de miere si efecte terapeutice:
      
    Mierea de tei - sedativ nervos, antiseptic, in tuse, insomnii, in bronsite
    Mierea poliflora care contine si roinita - antisastic, sedativ
    Mierea de menta - analgezic usor, carminativ, tonic, antispastic, dischinezie biliara si gastro-intestinala
    Mierea de trifoi - diuretic, antidiareic, expectorant
    Mierea de salcim - calmant al tusei, antiseptic
    Mierea de conifere (mirea de mana) - laxativ, calmant in inflamatiile intestinale

    Mierea in faguri

    Aceleasi sortimente de miere, florale sau de mana , despre care am facut mentiune mai sus, pot fi consumate ca miere in faguri. Sub acesta forma , valoarea biologica a produsului este mult sporita prin :
    - aportul de vitamine continute in ceara ( in special vitamina A) , precum si alte substante si principii active, care prinprocesul de masticatie trec din ceara in organismul uman, odata cu mierea ingerata.
    -actiunea de curatire si dezinfectie a dintilor
    -efectul psihologic datorat consumului unui produs natural
    Sub aceasta forma de miere in faguri (sectiuni) se pot consuma absolut toate sortimentele de miere, chiar si acelea care, dupa un anumit timp de pastrare la rece, cristalizeaza.
    In general , fagurii cu miere se consuma prin masticatie (se sug) iar ceara nu se inghite. 


    Căpăceala de albine reprezintă produsul apicol compus din miere, propolis, ceară și substanțe active. În stup albinele căpăcesc fiecare celulă din fagure cu un căpăcel alcătuit din straturi alternative de ceară și propolis. Înainte de a extrage mierea, tăiem aceste căpăcele cu un cuțit special, rezultând astfel renumita căpăceală.




  • acest remediu intervine în igiena orală ( în cazul stomatitei şi paradontozei), vindecă bolile respiratorii ( laringita, faringita, astmul), de ficat, creşte şi menţine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are şi efect de lubrifiere a vaselor de sânge, fiind de mare ajutor în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme ale aparatului circulator.

  •                                              
                            apiland.ro
                                   

    duminică, 8 aprilie 2018

    Curiozitatile apiculturii

                                         apiland.ro                                                 

    1.-Cel mai vechi "document" din istoria apiculturii, este o pictura gasita in Spania, datind din epoca paleolitica


    2.-Cel mai vechi documentt in care se vorbeste de apicultura de pe melegurile noastre este cuprins in scrierile lui Herodot, care arata ca "tinuturile de dincolo de Istru"( numele geto-grec al Dunării, în special al cursului ei inferior) sunt ocupate de albine si din cauza acestora oamenii nu pot merge mai departe

    3.-Mierea are insusiri consevante. Populatia insulei Ceylon, taie carnea bucati, pe care le ung bine cu miere si le aseaza cu 1 m deasupra pamintului, unde ramin nealterate si cu gust bun mai mult de un an.

    4.-Ouale conservate in miere timp de patru ani si-au pastrat prospetimea intacta.

    5.-Facind o experienta comparativa specialistii au gasit unele asemanari intre actiunea antimicrobiana a mierii si anumite antibiotice ca Penicilina si streptomicina.

    6.-In legatura cu intrebuintarea mierii in inbolnavirile sistemului nervos, profesorul Zander scrie : "Nu exista somnifer mai bun , inofensiv , decit un pahar cu apa in care este dizolvata miere".

    7.-Se fac tratamente cu aerosoli ( prin inhalatii cu miere) eficiente in diferite boli ca : bronsita cronica,emfizemul pulmonar, bronsictazie, abcesul pulmonar etc.

    8.-In Suedia , la spitalul universitatii , s-a constatat ca extractul de polen actioneaza favorabil in inflamatia prostatei.

    9-In Rusia veninul de albine este folosit la tratamentul bolilor hipertensive.

    10-Laptisorul de matca luat pe cale bucala , imbunatateste functiile sistemului nervos.

                                  apiland.ro                                   11.-Mierea se recomanda ca mijloc terapeutic si profilactic intr-o doza ziilnica de 80 pina la 120 g . Se recomanda luarea ei in combinatii cu suc de lamiie , macese etc. ca factor energizant.

    12-Bautura antica "Ambrozia" care dadea zeilor viata vesnica , avea la baza mierea albinelor.

    13.-Mierea a fost numita si " laptele batrinilor". Oamenii in virsta au putut sa-si recapete o parte din forta , consumind miere.

    14-Supusa luminii solare si temperaturii de peste 40 grade Celsius mierea isi micsoreaza insusirile terapeutice. 

    15-Consumatorii, se orienteaza tot mai mult spre ....fagurii cu miere.

    16.-Mierea din faguri, masticata o data cu ceara , devine mai placuta la gust si mai aromata , se tine mai mult in gura , contine mai multe substante antibiotice, este mai bogata in vitamine , polen si alte substante , constituind un adevarat medicament pentru unele din afectiunile organismului uman.

    17.-Oamenii de stiinta din Rusia , R.F.G., Franta, S.U.A., sunt de acord ca folosirea regulata a mierii prelungeste viata omului si mareste rezistenta organismului.

    18-Cum asimileaza organismul uman diferite alimente: carnea-95%, laptele-91%, ouale-92%, piinea neagra-85%, piinea alba -89%, cartofii-89%, mierea de albine -98%.

    19-In Egiptul antic se folosea foarte mult mierea in scoli. Elevii care consumau miere , erau mai dezvoltati fizic si intelectual. Grecii , la rindul lor , aveau tain de miere pentru soldati si nu de tutun , cum s-a intimplat mai aproape de zilele noastre.
                               
    20.-In Georgia, doi neuro-chirurgi au transplantat o vertebra intreaga pentru a inlocui-o pe una vatamata a pacientului lor-un baboon.
          Dupa doua ore de la operatie baboonul si-a revenit , desfasurind intreaga gama de miscari normale. Baboonul fiind atit de apropiat de om, rezultatele operatiei au suscitat un mare interes in lumea nerochirurgicala . Cel mai interesant chiar decit operatia in sine , este modul in care s-a conservat vertebra de transplant. "Conservantul" folosit a fost mierea sterila , despre care cei doi chirurgi spun ca este un excelent mediu de pastrare a osului in stare vie in afara organismului, pentru perioade de timp destul de lungi.
    Citeste si : Mierea -aliment si medicament