Ultima postare - Ce mancam in post? Meniu de post pentru ziua de Simbata
De multe ori extenuarea, lipsa de idei, tentatiile si comoditatea ne imping sa facem exceptii de la post si sa mancam primul preparat care ne iese incale!
Ca sa nu te regasesti in aceasta situatie, iti punem la dispozitie un meniu complet pentru postul Pastelui, al Craciunului sau al altor sarbatori.
Desi spectrul de alegeri pare extrem de limitat, exista o multitudine de optiuni si variante de mancare de post.
Alegerea de a tine post nu trebuie neaparat sa fie motivata de „asa a zis preotul” ci de dorinta interioara de a fi mai bun si de a fi mai sanatos.
👉💥 Avantajele acestui meniu de post
Un meniu de post bine structurat, cum este si cel propus, te va ajuta in foarte multe aspecte ale sanatatii si starii tale generale:
💥 vei da jos din kilogramele in plus
💥 te vei simtii mai energic(a)
💥iti vei normaliza tranzitul intestinal
💥 vei avea un somn mai profund, vei adormi mai usor
si te vei trezi mai odihnit(a)
💥 vei avea mintea mai limpede
💥 iti vei creste imunitatea
💥 iti vei curata corpul de toxine
💥 vei stopa procesele inflamatorii din corpul tau,
astfel vei avea mai putine dureri
💥 iti vei hrani corpul in adevaratul sens al cuvantului,
bucurandu-te de o hrana variata bogata in vitamine
si minerale dar si in toti nutrientii necesari bunei
functionari a organismului
👉 La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici cu paiul)
👉 7:00‐9:00 – Micul dejun
Pasta de seminte:
- 1 pumn seminte de floarea soarelui hidratate o noapte,
- 10 migdale hidratate 1 noapte,
- busuioc,
- coriandru,
- o lingura ulei de masline,
- zeama de lamaie,
- 1 ceapa verde tocata marunt
se mixeaza in blender, adaugandu‐se putina apa pentru a se putea mixa, pana cand devine o pasta fina si cremoasa
Serveste cu paine WASA.
👉 11:00 – Gustare
- 1 portocala
👉 13:00‐14:00 – Pranz:
Salata de cruditati cu chiftele de fasole neagra
1.Salata din:
- ardei,
- ridichi,
- salata verde,
- patrunjel,
- leurda.
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- o lingura ulei de masline presat la rece
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
2.Chiftele cu fasole neagra
Ingrediente:
- 2 cani fasole neagra fiarta
- ½ cana faina de ovaz
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- o ceapa rosie mare tocata
- 2 ardei rosii tocati,
- 1 lingurita de boia dulce,
- 1 lingurita chimen,
- 1/2 lingurita de ghimbir pulbere,
- sare, piper cayenne.
Preparare:
Se zdrobeste fasolea si se amesteca cu restul ingredientelor, se formeaza chiftelute, se coc la cuptor 25‐30 min la 180°C.
👉17:00 – Gustare
- 10 nuci
👉19:00 – Cina
Mamaliga cu nuci caju:
- malai bio
- 1 lingurita ulei de masline
- 3 linguri caju macinat
Se prepara mamaliga, apoi dupa ce s-a racit un pic se amesteca cu caju-ul si uleiul de masline. Se amesteca bine cu telul, rezultand la final o mamaliga cu consistenta smantanoasa
💥Alimentele evidentiate le puteti comanda👉 aici sau cu click pe respectivul aliment
Acest meniu este un exemplu de alimentatie variata, echilibrata care confera energie, luciditate mentala, dezvoltare armonioasa si duce la normalizarea greutatii corporale.
Meniul este conceput si realizat de:
Farm. Anca Ienin
consultant in nutritie si sanatate,
CEO
promotor al conceptului de Naturopatie in Romania.
- In cazul in care doriti o indrumare pentru rezolvarea problemelor de sanatate prin remedii naturiste :
- 👉Programare consultatie online cu Farm. Anca Ienin (farmacie naturopata)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu