Deoarece
multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor,
persoana a carei inima bate necorespunzator si care incepe sa simta o
stare de lesin, are doar aproximativ 10 secunde inainte de a-si pierde
conştienţa.
Cu
toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi in mod repetat
si foarte energic. O respiratie adanca ar trebui sa fie luata inainte de
fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, asa cum e
atunci cand se produce sputa din adancul pieptului.
O
respiratie si o tuse trebuie repetate la fiecare doua secunde, fara
oprire pana soseste ajutorul sau pana cand inima se simte ca bate in mod
normal din nou.
Respiratiile
adanci aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima si
pastreaza sangele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o
ajuta sa recapete ritmul normal. In acest fel, victimele atacurilor de
inima pot ajunge la spital.
Spuneti
la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un
cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10
persoane, putem salva cel putin o viata.
Decat sa trimiteti bancuri, contribuiti prin raspandirea acestei informatii, care poate salva viata unei persoane!!!…
Multa lume inca nu stie….!!! Distribuiti!!!
The feed contains great deals for
Windows XP, 7 and Windows 10 which go as high as 50 % off. Moreover,
you'll never miss the product as the feed is updated several times a day
in order to provide up-to-date information to our customers. Being a
bit afraid of limited offers? No worries, Software deals is beating
prices in several CEE countries and hence our customers can always find
great offers.
Arnica creste in regiunile de munte, impodobind pasunile cu florile ei galben-aurii.Poporul o mai numeste podbal de munte, carul padurilor, cujda sau carul zinelor.
De la aceasta planta se folosesc florile- Flores Arnicae- mai rar planta intreaga si radacina. Ele contin ulei volatil, colina, alcooli triterpenici, substante colorante de natura carotinoidica.
Din florile acestei plante se prepara un ceai care se foloseste, sub forma de gargara, in laringita si raguseala.
Mai ales din flori de arnica se prepara o tinctura care, diluata cu apa, in proportie de 10-20 g la 100 ml apa, se utilizeaza ca pansament antiseptic si cicatrizant pentru rani. In amestec cu apa de plumb , aceasta tinctura are proprietatea de a descongestiona umflaturile si loviturile. La un litru de apa de plumb se pun 100 ml tinctura , cu care se fac comprese ce se aplica pe locurile umflate sau lovite. Infuzia de 4 % , sub forma de comprese , invioreaza tenurile palide.
Cu avizul medicului, se pot folosi, pentru uz intern, ca stimulent nervin, dimineata si seara, 25-50 picaturi de tinctura ( care se procura de la farmacie) in amestec cu apa indulcita sau cu ceai. In general, nu se recomanda a se administra intern deoarece provoaca gastro-enterite, ridica tensiunea arteriala, iar in cantitati prea mari paralizeaza centrii nervosi.
De la aceasta planta se folosesc frunzele-Folium Cynarae-care contin cinarina, polifenoli derivati flavonici, un principiu amar, inulina, saruri de potasiu, magneziu, etc.
Din punct de vedere terapeutic, frunzele de anghinare se caracterizeaza prin efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi , avind proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, reglind , in acelasi timp, procesul de formare a colesterolului.
Paralel cu aceste efecte, ceaiul de anghinare are si insusirea de a diminua zaharul din singe, dind bune rezultate in unele forme de diabet. Actiunea antidiabetica se datoreaza bunei oxidaze.
Ca diuretic, ceaiul din aceasta planta se recomanda in nefritele acute si cronice deoarece mareste volumul de urina si favorizeaza , in acelasi timp, eleiminarea ureei si a substantelor toxice ce se formeaza la nivelul ficatului si rinichilor.Datorita eliminarii de toxine, se observa efecte favorabile in tratarea urticariilor si a diferitelor forme de prurit ( mincarime).
Bune rezultate da ceaiul de anghinare si in bolile tubului digestiv, manifestate prin constipatie, varsaturi, enterite, fermentatii intestinale, colite, hemoroizi si lipsa poftei de mincare.
Ceaiul de anghinare este un bun adjuvant in unele afectiuni ale inimii care se manifesta prin hipertensiune, ateroscleroza si anghina pectorala.
Cercetarile mai noi ii atribuie proprietati antimicrobiene.
Pentru a prepara ceaiul de anghinare, se va proceda in felul urmator:
Intr-un vas, se pune o lingura de frunze maruntite care se oparesc cu 500 ml apa clocotita. Dupa racire, se strecoara lichidul si se indulceste cu zahar. O parte din ceai se bea dimineata , pe stomacul gol, dupa care bolnavul va sta culcat o jumatate de ora pe partea dreapta. Restul cantitatii de ceai se bea in cursul zilei , cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.
E bine ca tratamentul cu anghinare sa se faca progresiv, incepind cu doze mici, in primele zile , cara apoi sa creasca treptat. Tratamentul va dura 20-30 zile, urmat de o luna pauza, dupa care se va relua.
Pe marginea drumurilor, in aproprierea lanurilor de cereale, intilnim, vara, niste flori albastre, cunoscute popular sub numele de albastrele, vinetele, floarea griului, floarea paiului, corobatica, maturice sau zglavoc.
In scopuri medicinale, din flori -Flores Cyani-se prepara un ceai care are propietati diuretice si astringente. Aceasta actiune este atribuita unui glicozid, numit centaurina si taninului. Pentru a obtine un asemenea ceai, vom opari o lingurita si jumatate de flori cu un pahar de apa clocotita si le vom lasa acoperite 20 de minute. Apoi , se strecoara lichidul si se bea indulcit (de preferat cu miere). Pentru marirea actiunii diuretice , florile de albastrele se vor asocia cu frunze de mesteacan, frunze de merisor, cozi de cirese.
In cazul afectiunilor renale si vezicale, se bea cite un sfert de pahar de ceai cu 20de minute inainte de masa. Datorita gustului amar, se recomanda ca tonic de dispepsie.
Ceaiul diuretic are in compozitia sa si flori de albastrele.
Florile se mai folosesc, sub forma de cataplasme, in comprese odihnitoare pentru ochi, in tratamentul pleoapelor ridicate si ca tonifiant al muschilor lasati.
This tincture of ginger is very useful for colds, in
particular, for viral infections. Thanks to the tincture of ginger, the
inflammatory processes in the body quickly disappear.
This tincture is an excellent natural remedy for headache, toothache, pain in the joints and osteochondrosis.
It is very effective for the treatment of sore throats, tonsillitis, angina. It is useful to improve vision and to increase the sexual activity in both, women and men.
However, lately, the ginger tincture is usually used for weight loss, because it has proved to be a very effective tool in the fight against excess weight.
For those who want to make a correction to their weight, it is
recommended to use this medicine in the morning and afternoon, 1-2
tablespoons, during one month.
Afterwards, the procedure should be paused for a month, and then
repeated. The ginger tincture efficiently reduces appetite and tones the
body.
You can prepare this effective natural remedy by yourself.
For the preparation of the medicinal tincture you will need:
- 300gr Ginger root
- Excellent local brandy
- 2 tablespoons honey
- Juice of 1 lemon
- Glass jar of 1 l.
Prepare
Wash the ginger root well. Peel it and cut it into small slices.
Put the slices of ginger in a pot and pour the brandy over them (2/3 jar).
Close the lid and leave it in a warm place for 14 days. From time to time, shake the jar.
After this period, strain the tincture, add honey, lemon juice and stir.
Take per 1 teaspoon, three times a day before meals.
This ancient Tibetan recipe is very efficient. It purifies the blood, increases immunity and improves the protective properties of the organism.
Be Healthy!
SURSA : http://www.goodmorningcenter.com/ginger-tincture-ancient-tibetan-remedy-for-joint-pain-and-headache/
Beneficiile pentru sanatate pe care ti le ofera curmalele sunt
nenumarate, intrucat acest fruct care abunda in fibre naturale face
minuni pentru digestia si viata ta sexuala.
Acest desert
dulce si cremos, bogat in vitamine si minerale, s-a dovedit a fi
eficient si in prevenirea bolilor grave, precum cancerul abdominal.
O singura curmala pe zi poate fi un cec in alb pentru sanatatea ta pe termen lung.
Beneficiile
curmalelor provin din compozitia speciala a acestor fructe, constituita
din uleiuri esentiale, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan,
cupru si magneziu, minerale esentiale pentru sanatatea organismului.
Curmalele pot face parte atat dintr-o cura excelenta de reglare a
greutatii, cat si din tratamentul diverselor afectiuni, precum
constipatia, problemele cardiace, disfunctiile sexuale, diareea si
tulburarile intestinale.
Curmalele si efectelor lor asupra sanatatii
Curmalele
sunt clasificate de nutritionisti drept surse foarte sanatoase de
zaharuri naturale, care contribuie la digerarea eficienta a hranei.
Suplimenteaza rezervele energetice dupa 30 de minute de la consumul lor,
Societatea Americana a Cancerului recomandand consumul zilnic de 20-35 g
de fibre solubile, preferabil preluate din curmale. Doar un astfel de
fruct pe zi iti mentine acuratetea vizuala in parametri optimi.
Regleaza greutatea corporala
Curmalele
contin zahar, grasimi nesaturate, proteine si multe vitamine esentiale,
un mix excelent de substante nutritive care te ajuta sa ajungi la o
greutate ideala daca esti subponderala. Un kilogram de curmale
furnizeaza in jur de 3000 de calorii.
Imbunatatesc viata sexuala
Curmalele
sunt benefice si pentru viata sexuala, crescand libidoul si contribuind
la tratarea disfunctiilor sexuale. O mana de curmale, pusa la inmuiat
peste noapte intr-un bol cu lapte de capra si consumata dimineata cu
pudra de cardamom si miere, functioneaza ca un tonic puternic pentru
aparatul reproducator (creste potenta si fertilitatea).
Trateaza problemele digestive
Curmalele
au efect laxativ, de aceea sunt bune in combaterea constipatiei.
Cantitatea de substante nicotinice continuta de curmale trateaza
problemele intestinale, omorand bacteriile care cauzeaza infectii.
Curmalele coapte contin potasiu, mineral care te scapa de diaree.
Energizeaza
Considerate
a fi stimulente energetice naturale, curmalele au un efect tonic asupra
organismului, furnizand zaharuri precum glucoza, sucroza sau fructoza.
Echilibreaza sistemul nervos
Bogate in potasiu si sarace in sodiu, curmalele echilibreaza activitatea sistemului nervos.
Trateaza anemia
Fierul
pe care il contin curmalele este motivul pentru care aceste fructe
trateaza eficient si anemia. Fluorul, alt mineral din curmale,
incetineste procesul de deteriorare a dentitiei.
Trateaza intoxicatiile cu alcool
Curmalele neutralizeaza efectele intoxicatiei cu alcool, fiind un bun remediu si pentru mahmureala.
Intaresc sistemul cardiac
Curmalele
isi ajuta inima sa functioneze optim, intarind rezistenta sistemului
cardiac. Consuma de doua ori pe saptamana curmale, pentru a beneficia de
toate aceste avantaje.
Combat cancerul abdominal
Studiile
au descoperit efecte benefice ale curmalelor in controlul cancerului
abdominal, functionand la fel de bine ca medicamentele specifice acestei
afectiuni.
Curmalele pot fi consumate in stare uscata ca atare
sau ca ingrediente in preparatele dulci. Cand le cumperi, asigura-te ca
au o culoare intensa si un aspect carnos, indiciile principale ale
starii lor de prospetime!
SURSA :
http://www.ele.ro/sanatate/tratamente-naturiste/curmalele-imbunatatesc-digestia-viata-sexuala-si-previn-boli-grave-24260