Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 8 aprilie 2015

Seminte, 5 tipuri pe care trebuie sa le introduci in alimentatia zilnica

               
           
Semintele sunt considerate "mancarea viitorului". Iar astea pentru ca sunt super-alimente, cu niste proprietati incredibile. Calciu, proteine, vitamine si tot ce are nevoie corpul tau, toate se gasesc din plin in seminte. 

1. Semintele de chia

Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si pline de nutrienti alimente din lume. Extrem de bogate in fibre si pline de antioxidanti, proteine, minerale, vitamine si Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos.
Semintele chia:
  • au mai multi antioxidanti decat murele
  • au de 5 ori mai mult calciu decat laptele
  • au mai multe fibre decat fulgii de porumb
  • au de 3 ori mai mult fier decat spanacul.
  • au de 2 ori mai multe proteine decat orice fel de fasole, samanta sau cereala
  • au de 2 ori mai mult potasiu decat bananele
Beneficiile semintelor de chia sunt multe, asa ca incearca-le sa le incluzi in cat mai multe mese. Noi iti dam 5 retete cu seminte de chia pentru micul dejun.

2. Semintele de susan

Semintele de susan sunt folosite atat in gastronomie, cat si in medicina traditionala, datorita proprietatilor nutritive, preventive si curative incredibile. Delicioase, aromate si crocante, aceste seminte sunt pline de nutrienti, minerale, antioxidanti si vitamine.
Semintele de susan sunt in special de apreciat pentru acidul oleic, care inlatura colesterolul rau din corp si curata sangele. Au proprietati foarte benefice pentru copiii aflati in crestere, datorita aminoacizilor si a proteinelor de calitate continute. Sunt o sursa excelenta de vitaminele din complexul B (niacina, acid folic, tiamina, piridoxina si riboflavina).Semintele de susan sunt si niste surse incredibile de minerale esentiale, precum fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu si cupru. Include-te in orice iaurt, salata sau mancare preferata.

3. Semintele de in 

Contin unul din cele mai bogate pachete de nutrienti de pe planeta. Au fost cultivate inca din cele mai vechi timpuri in Babylon, iar beneficiile ii sunt recunoscute in continuare. Ba chiar incep sa fie din ce in ce mai populare in toate colturile globului.
Acestea sunt pline de grasimi bune (Omega 3) si protejeaza inima si sistemul circulator. Contin atat fibre solubile, cat si insolubile. De asemenea, sunt pline de fitochimicale, care includ si antioxidanti puternici. Semintele de in sunt si una din cele mai bune surse de lignani, substante care echilibreaza nivelul hormonilor la femei. Tocmai de aceea, semintele de in joaca un rol cheie in lupta contra cancerului la san, a problemelor de fertilitate si a simptomelor pre-menstruale.

4. Semintele de dovleac
Sunt excelente pentru piele si pentru tratarea acneei, iar asta pentru continutul bogat de zinc, seleniu, vitamina E si acizi grasi. De asemenea, aceste seminte au una din cele mai ridicate doze de fitosteroli, substante care lupta cu colesterolul si ii ajuta pe cei care mananca foarte gras sa isi mentina sanatatea inimii.
Semintele de dovleac sunt o solutie si pentru persoanele care au piatra la rinichi, deoarece previn formarea de pietre din oxalat de calciu. Nu in ultimul rand, ajuta persoanele care sufera de artrita sau osteoporoza.


5. Semintele de canepa


Sunt intr-adevar un super-aliment. Au o lista impresionanta de atribute nutritionale. Contin 10 aminoacizi esentiali, contin peste 30% proteina pura si sunt compuse de 40% fibre, o cantitate impresionanta care ajuta in cazul problemelor gastro-intestinale, iar continutul bogat de Omega 3 si Omega 6 le recomanda pentru sanatatea parului si a pielii. De asemenea, semintele de canepa ajuta in cazul bolilor de inima, a mai multor forme de cancer si a bolilor  Alzheimer si Parkinson.Le poti introduce in salate, smoothie-uri, cereale si iaurt.

Sursa : http://www.foodstory.ro/meatless-friday/


                                             Cufarul Naturii 
Cufarul Naturii

marți, 7 aprilie 2015

Stresul tratat cu Ashwagandha

                                        

Exista o incontestabila legatura intre dispozitia mentala si starea generala de sanatate. Un organism ale carui functii sunt tulburate sau ale carui tesuturi sunt afectate de catre inflamatii, procese degenerative sau de acumularea toxinelor, va determina, pe langa disconfortul fizic, si o accentuata indispozitie psihica.   Fie ca neplacerile pe care le resimtim pornesc dinspre fizic catre mental sau urmeaza sensul opus, ambele situatii sunt asociate cu un deficit energetic. Una dintre frecventele probleme pe care le acuza omul modern este oboseala cvasi-permanenta. Sursele acestei stari constau in odihna insuficienta, o prea mare incordare mentala (datorata ritmului alert, transformarilor rapide ori nesigurantei) si incalcarea repetata a regulilor unei vieti echilibrate.Problemele cauzate de tensiunea psihica   Atata vreme cat organismul poate produce suficienta energie si este capabil sa sustina din punct de vedere hormonal schimbarile rapide carora trebuie sa le faca fata, starea de sanatate se mentine la un nivel satisfacator. Ba chiar, in timp, corpul se acomodeaza cu respectivele solicitari si le face fata din ce in ce mai bine.   Insa problemele vietii moderne sunt multiple si se succeda intr-un ritm ametitor, in comparatie cu traiul linistit de acum cateva decenii. Dar in trecut nu ne mai putem intoarce! Totusi, cum sa procedam cand simtim ca nu mai putem face fata?   Tensiunea psihica acumulata se rasfrange asupra fizicului prin boli autoimune, astm, alergii, boli cardiace, raceli frecvente, cancer, depresie, dureri de cap, diabet, hipertensiune, dezechilibre menstruale, afectiuni digestive (ulcer gastro-duodenal), tulburari neurologice si disfunctii in sfera reproductiva.   Datorita unei experiente ce dateaza de milenii, medicina traditionala indiana este in masura sa ofere raspunsul pe care il cautam, in vederea depasirii obstacolelor create de catre problemele de adaptare si uzura accelerata a corpului.Ashwagandha - un remediu adaptogen si reintineritor   Ashwagandha (Withania somnifera) este o planta cunoscuta si sub numele de "ginseng indian". Ea are o faima traditionala de remediu tonic sau de planta adaptogena, deoarece poseda actiuni nespecifice, care contracareaza efectele stresului, promoveaza bunastarea corpului si imbunatateste, la nivel mental, nivelul de energie si dispozitia (moralul).   Ashwagandha isi exercita efectele medicinale prin continutul de lactone steroidale si alcaloizi. Acesti compusi actioneaza ca precursori hormonali care pot fi utilizati de organism, fiind convertiti in hormoni umani fiziologici, atunci cand este cazul. Glicozidele din planta (sitoindozide VII si VIII) exercita o semnificativa activitate antistres.   Potrivit cercetarilor, ingredientul activ al plantei este Withaferine-A, substanta ce ia parte la activitatile antibiotice si antitumorale. Ashwagandha este cunoscuta, totodata, si ca o planta revitalizanta, ce asigura o nutritie corespunzatoare a tesuturilor, in special a muschilor si a oaselor, sprijinind simultan functionarea corespunzatoare a glandelor suprarenale si a sistemului reproducator.   Ashwagandha confera proprietati puternic afrodisiace in combinatie cu Chlorophytum arundinaceum. Aceasta este o planta bogata de saponine. Ea prezinta proprietati de stabilizare a membranei celulare, este imunostimulent, hipocolesterolemiant, antitumoral, afrodisiac, potentator al libidoului si anabolizant in actiune (contribuie la constructia tesuturilor). Principiile sale active sunt asparagina si albumina.   Ashwagandha Rasayan Tab este un supliment alimentar ayurvedic imunostimulator si reintineritor, folosit in caz de epuizare, pentru a intari corpul si a-i imbunatati functionarea. Ca ingrediente, el contine: Ashwagandha, Chlorophytum arundinaceum, Asparagus racemosus si Gumma acacia.   Datorita unor asemenea constituenti, Ashwagandha Rasayan Tab ajuta la refacerea neurotransmitatorilor din creier si, prin urmare, contribuie la eliminarea tulburarilor psihice, precum si a celor inerente unei varste inaintate. Suplimentul are o actiune adaptogena, facilitand acomodarea organismului cu stresul cotidian.     Produsul poate fi utilizat atat de catre barbati, cat si de catre femei. El calmeaza sistemul nervos, genereaza un somn odihnitor si sustine homeostazia (capacitatea organismului de a-si mentine constantele fiziologice in diferite circumstante ambientale - schimbari de temperatura, solicitari fizice etc.).   Ashwagandha Rasayan Tab este un remediu bun impotriva imbatranirii. El previne sau reduce dezechilibrele ce pot conduce la imbolnavire (subnutritia, lipsa de somn, stresul mental ori fizic sau perturbarile generate de catre toxinele chimice din mediul inconjurator).   Suplimentul determina cresterea numarului de celule albe din sange si pregateste corpul pentru a produce antigeni impotriva diferitelor infectii si alergii. In plus, el combate anxietatea, oboseala si stresul, contribuie la refacerea corpului dupa boli infectioase, ajuta la stimularea imunitatii si este adjuvant in terapia anti-tumorala.


                                       

x

Tratamente din plante pentru reglarea ritmului cardiac

                         
In funcţie de intensitatea bătăilor suplimentare ale inimii faţă de ritmul normal, bolnavul percepe dereglările ritmului cardiac sub formă de palpitaţii, uneori cu dureri în piept, înţepături, însoţite de ameţeli, oboseală şi, mai rar, blocaje respiratorii. Aritmiile sunt provocate, frecvent, de unele boli cardiace (cardiopatie ischemică, leziuni valvulare, infarct miocardic, insuficienţă respiratorie, stenoză mitrală, cardită reumatică, tahicardie, bradicardie, hipotensiune arterială) care constituie un risc crescut pentru menţinerea sănătăţii, mai ales la persoanele în vârstă de peste 40 de ani.
Faţă de activitatea continuă şi regulată a inimii, cu aproximativ 60-70 pulsaţii pe minut în stare de repaus, există şi situaţii când pot să apară aritmii cardiace, ca dereglări ale ritmului de contracţie. Astfel, frecvenţa ritmului cardiac poate creşte (tahicardia) sau numărul de bătăi poate scădea sub valorile normale (bradicardia). În unele cazuri, se constată o succesiune neregulată a bătăilor inimii, însoţite de extrasistole, sub forma unor contracţii suplimentare, care tulbură succesiunea regulată a contracţiilor (o bătaie în plus, urmată de o pauză). În crizele de extrasistole, bolnavul resimte mai ales pauza şi se sperie. Aceste crize pot să survină zilnic, mai ales după o masă excesiv de încărcată, când stomacul prea plin presează asupra inimii. Concomitent apar fibrilaţiile atriale, manifestate prin tremurături dezordonate ale fibrelor muşchiului cardiac.
Există foarte mulţi factori care conduc la declanşarea aritmiilor cardiace: mese copioase, balonări abdominale, excese în consumul de cafea, alcool şi tutun, surmenaj fizic şi intelectual, anemie, stări de stres, enervare bruscă, hiperemotivitate, menopauză, hipoglicemie, tulburări endocrine (hipertiroidie), ridicare bruscă în picioare şi consum necontrolat de medicamente antidepresive sau pilule de slăbit.
Cum se resimte creşterea ritmului cardiac
Tahicardia constă din accelerarea ritmului cardiac la valori între 100-160 de pulsaţii pe minut, comparativ cu limita fiziologică normală, de 60-70 de bătăi pe minut, cu variaţii în funcţie de vârsta şi sexul persoanei.
La bebeluşi, tahicardia poate să apară din cauza unor tulburări funcţionale ale sistemului nervos. Aceste tulburări au debut brusc şi urmări severe asupra stării generale a sănătăţii (agitaţie, tegumente cenuşii).
În primele luni de viaţă, copiii au un ritm cardiac foarte rapid (120-140 de pulsaţii pe minut), care scade la vârsta de 4-6 ani (100-110 bătăi pe minut). Creşterea ritmului cardiac faţă de valorile normale apare atunci când copilul este speriat, plânge, ţipă, se agită sau are febră mare.
Fără un tratament de urgenţă, în maximum 48 de ore, poate să intervină insuficienţa cardiacă cu blocaj respirator şi cardiac (mare atenţie la mamele care lasă copiii să ţipe pentru a-şi întări plămânii!).
În declanşarea tahicardiei intervin diferiţi factori de stres, eforturi fizice şi intelectuale, emoţii puternice, stări de excitaţie nervoasă, insomnii, febră ridicată, unele afecţiuni cardiovasculare (insuficienţă cardiacă, malformaţii congenitale ale inimii, miocardită, hemoragii), boli glandulare (hipertiroidism), digestie îngreunată, focare de infecţii (amigdalită, dentare), intoxicaţii (cu alcool, tutun, cafea) sau după tratamente cu miofilină, efedrină, adrenalină şi alte tonice cardiace.
Bolnavii de tahicardie acuză palpitaţii şi jenă în zona inimii, ameţeli, greţuri, mâini şi picioare reci.
Simptomele scăderii ritmului cardiac
Bradicardia este o diminuare a ritmului cardiac sub 60 de bătăi pe minut, fără afectarea frecvenţei. În cazuri rare, ritmul cardiac scade sub 40 de pulsaţii pe minut, chiar la 20-30 de bătăi, când bolnavul îşi pierde cunoştinţa din cauza unei irigări insuficiente a ţesutului specific din miocard, ceea ce poate fi fatal.
Adulţii tineri şi sănătoşi, precum şi sportivii bine antrenaţi, cu mare capacitate de efort, au frecvenţa cardiacă în repaus la valori sub 60 de pulsaţii pe minut. Valori reduse se constată şi la persoanele în vârstă (peste 65 de ani), în timpul somnului sau la sarcina femeilor.
Printre cauzele care determină bradicardia sunt menţionate unele afecţiuni cardiace (hipertensiunea intracraniană şi arterială, infarctul miocardic, endocardita, sarcoidoza, operaţiile pe cord), tulburări endocrine (hipotiroidism), diabet zaharat, colesterol ridicat, febră tifoidă, icter, demineralizarea organismului, nivel crescut de potasiu (hiperpotasemie), intoxicaţii cu nicotină, plumb sau digitală, vome, tuse, obezitate, sedentarism sau statul prelungit în picioare (ortostatism) şi administrare în exces a unor medicamente de sinteză pentru bolile cardiace (betablocante, antiaritmice, digoxină etc.).
Principalele simptome ale bradicardiei simţite de bolnav sunt: ameţeli, presincopă şi sincopă (leşin), oboseală la efort, dispnee, palpitaţii, angină pectorală, edeme la nivelul gleznelor şi dificultăţi de concentrare şi de respiraţie.
Aceste tulburări de ritm cardiac nu prezintă, de regulă, pericole pentru bolnavi, fiind stimulări vremelnice ale centrilor nervoşi din creier şi ale centrilor cardioacceleratori. În acest caz pot exista aritmii fără a exista o boală cardiacă.
Recomandări fitoterapeutice
Principalele specii de plante medicinale, cu rol în tratamentele aritmiilor, intervin în reducerea frecvenţei pulsului şi cu acţiuni antispastice şi sedative asupra tulburărilor neuro-vegetative care dereglează ritmul cardiac, palpitaţiile şi nevrozele cardiace.
Se administrează sub formă de infuzii, decocturi sau tincturi în momentul crizelor, de preferat seara la culcare.
Talpa-gâştei:
- infuzie dintr-o linguriţă herbă uscată şi mărunţită la 250 ml apă clocotită; se infuzează 5 minute şi se beau două ceaiuri neîndulcite pe zi (dimineaţa şi seara), timp de o săptămână, având efecte calmante în afecţiunile cardiace, perturbate de stresuri şi supărări;
- tinctură din 20 g herbă uscată, macerată timp de 7-8 zile în alcool 70O; se strecoară şi se iau câte 20-30 de picături, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Are efect de înlăturare a stărilor de excitaţie cerebrală, produce relaxarea musculaturii netede a cordului şi a vaselor şi reglează presiunea sanguină.
Păducel:
- infuzie dintr-o linguriţă de amestec de flori, frunze şi fructe uscate la 200 ml apă în clocot; se infuzează 10 minute şi se bea o cană pe zi, fracţionată în 3-4 reprize, cu efect de completare a tratamentului medicamentos;
- tinctură din 20-30 g flori şi frunze puse la macerat timp de 7-8 zile în alcool 70O; se strecoară şi se iau câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi;
- pulbere din flori şi frunze uscate şi măcinate, din care se ia câte un vârf de cuţit pe zi, ce se ţine sub limbă.
Aceste forme de tratament dau bune rezultate în tulburările de ritm cardiac, în eliminarea extrasistolelor şi a palpitaţiilor şi în înlăturarea acceselor de tahicardie paroxistică, fiind folosite în cure ce durează până la dispariţia aritmiilor.
Odolean:
- infuzie dintr-o linguriţă de rădăcini uscate şi măcinate la 250 ml apă clocotită; se lasă vasul acoperit 15 minute şi se bea o cană în cursul zilei, fracţionată în 2-3 reprize, având efecte sedative, mai ales în palpitaţii;
- tinctură din 20 g rădăcini uscate, macerate în alcool 70O timp de 8 zile; se iau câte 15-20 de picături de 2-3 ori pe zi;
- pulbere din rădăcini uscate şi măcinate din care se ia câte un vârf de cuţit, de 3 ori pe zi;
Unguraş :
- infuzie din 1-2 linguriţe herbă uscată la 250 ml apă în clocot, care se infuzează 15-20 de minute; se beau câte 2-3 căni pe zi, având efecte pozitive în reglarea ritmului cardiac;
Saschiu:
- infuzie dintr-o linguriţă herbă uscată la 250 l apă clocotită; se infuzează 10-15 minute şi se beau pe parcursul unei zile, având acţiuni în diminuarea ritmului cardiac, reducerea hipertensiunii arteriale şi în oxigenarea creierului.
Degeţel roşu:
- tinctură glicero-alcoolică din care se iau câte 10-15 picături pe zi, timp de 2-3 zile, urmate de un regim de întreţinere cu 3-5 picături pe zi, având acţiune cardiotonică, indicată în fibrilaţie şi insuficienţă cardiacă.
Apiterapia recomandă maceratul din miere de albine şi propolis, cu adaos de usturoi, care se consumă una-două luni pe trimestru.
Regimul alimentar
Se recomandă fulgi de ovăz sau de orz, macerat din coji de ouă cu drojdie de bere (consumat timp de una-două săptămâni pe lună), ulei vegetal, cărbune de lemn sau cenuşă vegetală.
În evitarea aritmiilor cardiace un rol important îl au ionii de potasiu, care asigură o bună funcţionare a muşchilor inimii, a sistemului nervos şi o atenuare a hipertensiunii, contribuind la reglarea excitabilităţii neuromusculare şi a contracţiilor musculare la nivelul inimii, prin menţinerea potenţialului electric al sistemului nervos şi al transmisiei impulsurilor nervoase în tot corpul.
Surse bogate în potasiu sunt unele legume (usturoi, spanac, păstârnac, cartofi noi, dovlecei) şi fructe proaspete (dovleac, coacăze negre, prune, banane, smochine).
Regimul de viaţă
În timpul crizelor cardiace, bolnavul va sta în repaus la pat şi va primi un pahar cu apă îndulcită, luată prin înghiţituri rare. Se va face un masaj uşor pe globii ochilor, cu pleoapele închise, în timp ce bolnavul va respira profund.
Între crize se combate constipaţia şi se vor evita eforturile fizice şi intelectuale, stresurile, emoţiile şi abuzurile alimentare.
                                          

luni, 6 aprilie 2015

Boala batrinetii! Acum face ravagii la tineri de 30 de ani

                                     
Boala Parkinson era considerata boala batranetii care afecteaza persoane cu varste de peste 65 de ani, dar, in ultimii ani, tot mai multi tineri sunt afectati de aceasta maladie.
La nivel mondial, sunt diagnosticate cu boala Parkinson aproximativ şase milioane de persoane. Numai in China exista mai mult de 1,7 milioane de persoane cu aceasta afectiune. In Europa se estimeaza ca sunt in prezent peste 1,2 milioane de pacienti cu boala Parkinson, iar numarul acestora este posibil sa se dubleze pana in 2030.
In Romania, potrivit ultimelor date, sunt tratati peste 70.000 de bolnavi cu maladia Parkinson, dar exista un numar mai mare de bolnavi care inca nu au fost diagnosticati.
„Din nefericire, in ultimii ani, insa, varsta la care este depistata maladia a scazut la 40 – 50 de ani, uneori chiar si la 30 de ani”, a declarat Dafin Mureşanu, preşedintele Societatii de Neurologie din Romania (SNR).
Sursa:http://caplimpede.ro/
 Produsele Bioamazon sunt puternic antioxidante datorita ingredientelor cu proprietati bioactive. In aceasta luna, se afla in promotie!
                           

Otravurile din pateu vegetal

                                     

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – APC Romania a realizat un studiu realizat pe 70 de tipuri de pate vegetal.
Din analizele APC Romania, specialistii subliniaza ca unele din pateurile analizate contin anumiti aditivi alimentari care pot provoca probleme de sanatate atunci cand sunt consumati in cantitati mari.
E1520 – Propilen glicol – produs ce se utilizeaza ca antigel in radiatoarele motoarelor si se extrage din titei. Produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic. In contact cu pielea produce dermatite.
E635 – Ribonucleotid disodic – posibil cancerigen, dar se regaseste in 29 dintre pateurile vegetale analizate.
E621 – Monoglutamat de sodiu – produce dureri de cap, slabiciune, greata, arsuri, astm, poate declansa Alzheimer si Parkinson. Nu trebuie consumat de femeile insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci. Se regaseste in 57 dintre pateurile vegetale analizate.
E412 – Guma guar – Un aditiv ce poate fi consumat moderat pentru ca produce balonari, greata, crampe, astm, alergii, eczeme. Este prezent in 28 de sortimente incluse in acest studiu despre pateul vegetal.
                                        

duminică, 5 aprilie 2015

O bautura miraculoasa… ucide chiar si celulele canceroase! Incercati-o!



          Aceasta bautura miraculoasa are o mare vechime. Merita sa o incercati. Dl Sato a fost cel care a facut-o celebra. El doreste ca bautura sa fie cunoscuta de cat mai multi, in special de cei care au cancer. Aceasta bautura e cea care impiedica formarea celulelor canceroase in trupul uman, impiedicand cresterea lor. Dl Sayo avea cancer; el a luat aceasta bautura timp de 3 luni şi, minune, s-a vindecat definitiv! Merita sa incercati si dvs…nu are ce rau sa va faca. E o bautura miraculoasa si e o bautura simpla! Dl.Sayo a luat aceasta reteta de la un celebru botanist din China.


          Asadar, aveti nevoie de:
                                                   o sfecla, 
                                                   un morcov  Imagini pentru poza morcov
                                                   un mar. 
Combinati-le pe toate trei, stoarceti-le si faceti un suc. Puteti adauga si putina lamaie, pentru ca sa aiba un gust mai racoritor. Iata efectele acestui suc:
1. Previne dezvoltarea celulelor canceroase;
2. Previne bolile de ficat, pancreas si rinichi, putand vindeca si ulcerul.
3. Intareste plamanii, previne atacul cardiac si hipertensiunea arteriala.
4. Intareste sistemul imunitar.
5. Bun pentru ochi; elimina roseata ochilor.
6. Elimina durerea dupa efortul fizic.
7. Detoxifica si elimina constipatia.
Acest suc nu are niciun efect advers. Este foarte nutritiv si usor de absorbit. Dupa 2 saptamani de cura cu acest suc, sistemul vostru imunitar se va imbunatati.

Migrenele si durerile de cap

                            


Acestea pot avea multe cauze și există multe remedii ayurvedice.
Home remedii:
  • Aplica o pasta de lut proaspăt măcinat sau lemn de santal proaspăt măcinat la frunte, lasati sa se usuce, freca off de mână și spălare.
  • Când nu suferă de o răceală, bea o linguriță de miere într-un pahar cu apa calda sau umple stomacul complet cu apă.
  • Masaj frunte, temple, gât și umăr mușchilor, asigurându-vă că pentru a utiliza un pic de ulei pentru a preveni centuri de protecție și de ardere (a se vedea, de asemenea, Masaj Ayurvedic )
  • Dacă înainte de răsărit sau după apus, iar stomacul este gol, nu stau o cap. Acest lucru crește fluxul de sange din cap și se oprește cele mai multe forme de dureri de cap.
Dureri de cap cele mai multe ori sunt cauzate de probleme in alta parte in organism, așa cum se poate vedea pe o privire de ansamblu:

Durere indică aici
A:. Tensiunea și infecții ale gingiilor si a dintilor
B:. Overacidity (durere a globului ocular)
C:. Gastrita (durere de la priza ochiului)
D:. inflamație a stomacului
E: Ulcer
F: Tulburări ale intestinelor.
G :. Tulburări ale trompelor uterine
H:. Tulburări renale
I: Afecțiuni ale tractului urinar.
J:. nevralgie
K:. Formarea de cataractă
L: tulburari ale creierului și nervii spinali.







SURSA: http://www.sanatansociety.org/