Tulsi (Busuioc Sfant) | Minte Calma & Ingrijire Sistem Respirator
Beneficii
- Puternic rol adaptogen ce sustine protectia naturala a organismului la stres
- Sustine imbunatatirea starii psihice
- Sustine sanatatea sistemului imunitar
- Sustine sanatatea tractului respirator
- Poate ameliora senzatia de respiratie grea sau „lipsa de aer”
- Are proprietati antiinflamatorii naturale
- Abunda in antioxidanti, poate incetini procesele de imbatranire prematura
- Poate contribui la reglarea metabolismului si sustine procesele naturale de detoxifiere
- Poate conferi o stare generala de bine
Tulsi, cunoscut și sub numele de Busuioc Sfânt, este o plantă adaptogenă cu numeroase efecte pozitive asupra sănătății. În tradiția Ayurvedică este venerată și i se spune „Regina Plantelor”, fiind una dintre cele mai întâlnite plante din gospodăriile din India. Având o aromă agreabilă, ca de pământ, dar și florală și piperată totodată și ajutând la diminuarea stresului, la îmbunătățirea dispoziției, la întărirea sistemului imunitar și la detoxifiere, nu este de mirare că Tulsi începe să devină tot mai populară în grădinile din întreaga lume.
Dacă vrei să știi cum să cultivi Tulsi și cum să o incluzi în grădina ta, parcurge articolul de mai jos. Când se recoltează, frunzele sale se folosesc mai ales în ceaiuri și infuzii pentru a furniza din plin beneficii spirituale, emoționale, fizice și cognitive.
Este greu să cultivi Tulsi?
La fel ca majoritatea tipurilor de busuioc, Tulsi este relativ simplu de cultivat într-o grădină, dar are nevoie permanent de temperaturi ridicate și trebuie ferită de îngheț. Planta crește tot timpul anului în zone precum Florida, sudul Californiei, în Puerto Rico sau în Hawaii. Cu toate acestea, poate fi cultivată și în zone care nu sunt atât de calde, dacă alegi lunile de vară sau spațiile interioare.
Are nevoie să primească lumina soarelui direct?
Da, are nevoie de așa ceva. Ideal ar fi să primească aprox. 6-8 ore de lumină naturală pe zi pentru a se dezvolta, dar dacă nu este posibil poate supraviețui și dacă are parte de ea cam 4 ore zilnic. Tulsi poate fi sensibilă la soarele arzător al amiezii dacă acesta bate direct pe ea în orele de vârf, așa că este cel mai bine să aibă parte, parțial și de umbră în zilele foarte călduroase.
De ce fel de sol are nevoie Tulsi?
Planta se simte cel mai bine în soluri poroase, aerate, care sunt argiloase, cu un pH de 6-7,5 și care beneficiază de suficient drenaj.
Cât de înaltă crește planta de Tulsi?
Dacă într-o grădină are parte de temperaturile și de solul potrivit, tufele de Tulsi pot ajunge la 1,20- 1,50 m; așa sunt de obicei cele din India. Când cresc în interior sau într-un climat temperat, ajung undeva la 30-60 cm.
Poți să cultivi Tulsi în spații interioare?
Da, se poate, cu condiția să-i asiguri cel puțin 4 ore de lumină naturală în fiecare zi. Așează planta într-un loc călduț și însorit, unde ferestrele sunt orientate spre sud sau pune-o într-un solar.
Ce fel de Tulsi ar trebui să cultiv?
Există cam 108 varietăți de Tulsi în India, așa că este dificil să te hotărăști ce să crești în grădina ta. Un lucru fascinant este că 108 este și numărul perfecțiunii spirituale și al creației în filozofia Yoga și în cosmologia vedică.
Pentru beneficiile pe care le aduc sănătății, se cultivă în special aceste 3 tipuri de Tulsi:
- Rama: este varianta cel mai des cultivată în case, având frunzele mai mari, verzi și o aromă moderată;
- Krishna: este puțin mai dificil de găsit, are frunze mov la maturitate și o aromă picantă;
- Vana: este considerată cea mai benefică dintre variantele de Tulsi, având frunzele verde închis și verde deschis și o aromă apetisantă.
Oricare dintre aceste variante pot fi cultivate fără probleme într-o grădină de acasă.
Unde poți găsi semințe de Tulsi?
Spre exemplu, le poți achiziționa de la furnizori consacrați de semințe. Optează mai ales pentru cele organice, de cea mai înaltă calitate și care sunt cele mai eficiente, cu atât mai mult cu cât intenționezi să utilizezi Tulsi pentru a prepara ceaiuri și infuzii.
Mai mult citeste aici :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu