Fulgi de ovaz 1000g - SANOVITA
Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre si vitamine fiind un aliment integral preferat de foarte multe persoane. Ovazul este preferat si pentru proprietatile sale de prevenire sau ameliorare a diferitelor afectiuni.
Grabeste slabirea:
Gratie fibrelor solubile, ovazul confera rapid senzatia de satietate, senzatie care dureaza mult timp. De asemenea, dupa consumul de ovaz dispar poftele alimentare.
Scade nivelul de colesterol:
Ovazul este recunoscut pentru capacitatea lui de a scadea nivelul de colesterol si de a preveni asimilarea altor grasimi nesanatoase in organism. Odata cu scaderea nivelului de colesterol scade si tensiunea arteriala, iar infundarea arterelor este impiedicata.
Scade riscul de diabet zaharat de tip II:
Un consum regulat de ovaz contribuie la scaderea riscului de diabet de tip II, deoarece fibrele solubile au o absorbtie lenta in sange si regleaza glicemia.
Intaresc sistemul imunitar - beta-glucanul din fulgii de ovaz ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acesta ajuta celulele albe sa lupte impotriva infectiilor, la fel ca zincul si seleniul, minerale care se gasesc din belsug in fulgii de ovaz.
Scade riscul de cancer:
Ovazul este un aliment ideal pentru persoanele care au un tranzit intestinal lent si o digestie inceata, deoarece imbunatateste ambele procese. De asemenea, ovazul scade riscul de cancer de colon, gratie fibrelor care in drumul lor absorb toxinele si substantele care ar putea produce tumori.
Reduc hipertensiunea arteriala - deoarece fulgii de ovaz contin o cantitate ridicata de fibre, pot preveni atat cresterea tensiunii arteriale, cat si riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Scad riscul de aparitie a astmului la copii - fulgii de ovaz pot fi introdusi in etapa de diversificare la bebelusi, deoarece au rol protectiv si scad riscul de aparitie a astmului si a rinitei alergice.
Imbunatatesc calitatea somnului - aminoacizii din fulgii de ovaz produc melatonina, hormonul care induce somnul. Totodata, datorita continutului bogat de vitamina B6 si carbohidrati, este eliberata serotonina, hormonul care reduce stresul si ne face sa ne simtim mult mai relaxati.
Sunt utili in curele de slabire - consumul de fulgi de ovaz contribuie la mentinerea satietatii pe termen lung si reduce apetitul, in special daca ii consumi la micul dejun. Beta-glucanul sau hormonul satietatii favorizeaza reducerea cantitatii de calorii consumate si scade riscul de aparitie a obezitatii.
Alte beneficii ale ovazului:
- contribuie la absorbtia substantelor nutritive in intestinul subtire
- previne constipatia
- grabeste eliminarea enzimelor pancreatice
- mentin energia organismului la cote optime
- contribuie la tratarea sindromului de colon iritabil
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu