Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 2 aprilie 2015

Probleme cu gingiile? Viitorul nu sună bine



Nimic nu îți poate indica mai bine starea de sănătate orală decât condiția în care se află gingiile tale. La controlul stomatologic, medicul începe să îți verifice gingiile și starea lor, care este mai importantă chiar decât numărul dinților tăi.
Un șanț gingival de 3 milimetri este considerat a fi unul sănătos, asta în vreme ce un șanț între gingie și dinte de 4 milimetri trage un semnal de alarmă. Când acesta ajunge la 5 sau la 6 milimetri, este recomandată o curățare profundă. Dacă mărimea șanțul gingival nu se micșorează, atunci este necesară intervenția chirurgicală. În cazul în care aceasta este eficientă, pacientul poate reveni la activitățile normale
Gingiile se retrag și devin inflamate sau infectate în funcție de acumularea bacteriilor. Bolile de gingie și cariile dentare stau la baza a 90% din cazurile în care oamenii își pierd dinții, asta potrivit noilor studii publicate în revistele asociațiilor de specialitate dentară.
Cum putem evita gingivita?
Prevenirea bolilor gingivale poate fi făcută prin spălatul regulat al dinților. Iar aici vorbim de periajul dinților, de folosirea aței dentare și a apei de gură și de vizitele dese pentru controlul stomatologic. Tocmai de aceea este foarte important să acorzi deosebită atenție igienei dentare, iar astfel vei evita evenutalele proceduri stomatologice costisitoare și consumatoare de timp în viitor.
Știai că masajul gingival menține dinții sănătoși? 

SURSA: http://www.oral-dent.ro/
                                                       

Gangrena dentara, o urgenta stomatologica

Gangrena este o urgenţă stomatologică datorită complicaţiilor pe care le poate determina, răspândirea infecţiei în alte zone. Apare în urma descompunerii pulpei dentare moarte.
Nichiduta


Cum se ajunge la infecţie?
√ În prima faza apare caria pe care dacă nu o tratăm evoluează încet în profunzime până ajunge la nerv. În acest moment apar durerile, nopţile nedormite.  Pe măsură ce moare dintele dispare şi durerea, de aceea multe persoane nu se mai prezintă la medicul dentist.
Lipsa durerii NU înseamnă că a trecut de la sine problema la dintele respectiv, ci din contră, agravarea ei!
Cauza cea mai frecventa a gangrenei dentare este caria profunda netratata.
√ Nervul distrus, care este încă în dinte, începe să se descompună şi se elimină gaze. De cele mai multe ori caria este acoperită cu resturi de mâncare, de unde apare mirosul urât şi nu permite eliminarea gazelor. Din această cauză apare din nou durerea, zona se umflă şi dacă iar neglijăm dintele, în scurt timp apare şi febra.

                                         Nichiduta
√ Gangrena netratată duce la infectarea osului din jurul vârfului rădăcinii şi se formează aşa numitul granulom. Gangrena întreţine o sursă mare de bacterii care pot duce la infecţii grave cum ar fi afecţiuni la nivelul cordului, renal, reumatismale.
 Gangrenă netratată ce poate cauza?
♦ În primul rând infectarea zonelor vecine dintelui: dinţii vecini, osul din jurul dintelui şi infecţii la distanţă în alte z.
♦ Fractura dintelui, deoarece se slăbeşte rezistenţa lui prin lipsa nervului.
♦ Extracţia dintelui, când se formează un granulom de dimensiuni mai mari care întreţine infecţia.
♦ Tratamente de lungă durată, de minimând gangrena se complică cu granulom de mici dimensiuni.


Pe măsură ce moare dintele dispare şi durerea, de aceea multe persoane nu se mai prezintă la medicul dentist.
                                                           Nichiduta

Maseaua umflata- URGENTA stomatologica


Umflarea zonei din jurul unui dinte este o urgenţă stomatologică.
Primul pas este să suni medicul dentist, urgenţele stomatologice au mereu prioritate. Pasul doi este să îţi faci o radiografie la dintele respectiv, cu care vei merge la medic.
Există cazuri în care majoritatea amână tratamentul, în ideea că trece după câteva antibiotice. Este greşit! Dinţii comunică cu tot organismul, prezenţa puroiului timp îndelungat poate să cauzeze apariţia infecţiilor şi la nivelul inimii sau capului.
De ce se umflă?
                                Nichiduta
Cauza acestei urgenţe este de cele mai multe ori prezenţa puroiul. Dacă durerea este acută, exacerbată la cald, pulsează şi nu vă puteţi atinge dintele, înseamnă că aveţi puroi. Durerea ajunge să nu mai cedeze la antiinflamator şi doare cel mai tare noaptea.
Ce puteţi face?
Repet, sunaţi medicul dentist. În cazul în care nu puteţi ajunge la un cabinet stomatologic, respectaţi următoarele indicaţii:
 Nu dormiţi pe partea umflată şi nu beţi lichide fierbinţi. Căldura va amplifica durerea.
 Nu puneţi aspirină, lămâie şi să nu vă daţi cu Lidocaina spray pe dinte deoarece este inutil şi vă mai răniţi şi gingia. Orice tratament naturist este ineficient.
Antibioticele se administrează la indicatia medicului. Ele ajută la dezumflare, dar NU tratează cauza urgenţei dentare.
                                                Nichiduta
 Luaţi antibiotice la indicaţia medicului dentist. Dar, există momente în care nu avem cum să mergem la medic şi trebuie să ştim ce antibiotic putem lua. Se poate administra Amoxicilină 500 mg la 8 ore sau Augmentin 1 g la 12 ore, împreună cu Metronidazol o dată pe zi. La persoanele alergice la penicilină se administează Ciprofloxacină 1 g la 12 ore. Antibioticele se iau 5-7 zile. Trebuie să fiţi atenţi la prospect şi dacă sunteţi alergici la vreun antibiotic. Persoanele însărcinate NU iau antibiotice fără acordul medicului ginecolog. Antibioticele se iau după ce se mănâncă, la o distanţă de jumătate de oră. Pansament gastric (Omez, Omeran) se administrează cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.
Antibioticul nu va trata dintele. Va ajuta la dezumflarea zonei respective, însă puroiul rămâne acolo.
Pentru a se elimina puroiul, trebuie să mergeţi la medicul stomatolog pentru a “da drumul la puroi”.  Acest lucru se realizează fie prin dinte, adică se curăţă canalul dintelui şi acesta se lasă deschis sau se face o mică incizie pe gingie în dreptul dintelui, unde este cel mai umflat, şi puroiul se va elimina.
Umflarea zonei din dreptul unui dinte apare şi la gangrenă. Vă invit să citiţi articolul Gangrena dentară, o urgenţă stomatologică.
Nichiduta

miercuri, 1 aprilie 2015

Alimente care previn cancerul de colon

Broccoli, usturoi, soia sau ton sunt alimente care lupta impotriva cancerului de colon, eliminand celulele canceroase din organism.

O alimentatie echilibrata, bazata pe consumul de legume crucifere, fructe si legume proaspete, lactate si peste este cheia unei vieti sanatoase.

Ce alimente previn cancerul de colon



1.Usturoiul
Usturoiul contine antioxidanti, care previn imbatranirea prematura si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism si stimuleaza sistemul imunitar.
2. Broccoli
Broccoli face parte din familia de legume crucifere, alaturi de varza de Bruxelles, conopida, gulia si hreanul. Elimina substantele carcinogene din organism si contine substante naturale extrem de puternice.

Aceste substante suprima dezvoltarea celulelor cancerigene. Broccoli este bogat si in fibre, vitaminele A, E si K, care stimuleaza sistemul digestiv si imunitar.

3. Soia
Soia contine molecule naturale de grasime care sunt toxice pentru celulele cancerigene, ajungand astfel la eliminarea acestora din organism.
4. Lapte
Laptele este o sursa importanta de calciu. Consumul regulat de lapte ajuta la dezvoltarea sistemului osos. Laptele elimina substantele nocive din organism si inhiba dezvoltarea celulelor si tumorilor canceroase.

5. Portocale
Portocalele contin cantitati importante de acid folic, care ajuta la sintetizarea si refacerea ADN-ului.

6. Ton
Tonul este bogat in seleniu, un mineral care detoxifica organismului. Contine si acizi grasi omega 3 si omega 6 care previn toate tipurile de cancer si reduce riscul mutatiilor celulare.

                                      

Nucile si alunele in lupta cu bolile




Nucile stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase, care vor ocupa locul celor care dau semne de imbatranire. Descoperirea are o valoare deosebita pentru stiinta, demonstrandu-se pentru prima data ca un organ poate fi mentinut tanar in pofida trecerii timpului.


O alimentatie bogata in nuci si alune intinereste celulele vaselor coronariene si miocardice (ale inimii), scazand pana la 0,5% riscul la infarct, principala cauza a deceselor in lume. Cercetari efectuate in SUA si in Europa au dus la concluzia ca organismul celor care consuma zilnic alimente bogate in cupru este extrem de rezistent la majoritatea bolilor cu risc crescut, rata mortalitatii la aceste persoane fiind foarte scazuta intre 30 si 80 de ani.

Anticancerigen
Cuprul are si un puternic efect anticancerigen, revigoreaza activitatea unor organe ca ganglionii limfatici sau splina si favorizeaza in mod special productia de interferon a celulelor imunitare. Interferonul, cel mai mare dusman al cancerului, este produs in cantitati de 6-8 ori mai mari de catre leucocitele cu un mare continut in cupru. Astfel, un cancer aflat in prima faza, poate disparea la un consumator zilnic de alune sau nuci in numai 20 de zile,  un cancer aflat in faza a doua in cateva luni, iar un cancer in faza a treia dispare in 280-340 de zile, daca se face si un tratament. Studiile mai avansate de cancer, in special glandular, de san si uter, in faza operabila, 85% au fost ameliorate cu ajutorul unor tratamente naturiste, bazate pe extracte din nuci si arahide, 15% fiind complet vindecate.

Antinevrotic
In profilaxia bolilor nevrotice, nucile si alunele s-au dovedit a fi cele mai eficace. Psihiatrii scotieni de la Universitatea din Edinburgh au constatat ca “rontaitorii” inraiti de alune nu prezinta niciodata forme de nevroze avansate. Cuprul este responsabil de buna functionare a celuleor implicate in relaxarea psihica si aparitia somnului profund, necesare sanatatii creierului. Lipsa acestui element natural din neuronii scoartei cerebrale si a hipotalamusului produce un grav dezechilibru care se manifesta prin imposibilitatea creierului de a se odihni.

Lupta cu frigiditatea 
Frigiditatea este una dintre cele mai importante probleme actuale deseori ignorata. Incercarea de cautare a unor remedii care sa inlature cauzele frigiditatii a obligat medicina moderna sa ia in seama practicile medicale traditionale. Astfel, endocrinologul german Ernst. V.Lobfens de la Universitatea din Ulm a descoperit anul acesta ca unii eteri din miezul de nuca, odata absorbiti in organism, pot determina aparitia in sange a unor proteine cu efect asemanator hormonilor sexuali feminini. Conform rezultatelor publicate in septembrie 2005, eterii stabili numiti deocamdata L.L.E.f prezenti mai ales in cojile (foitele) miezului de nucǎ declanşeazǎ un anumit semnal electric in anumite zone reflexogene din sistemul nervos limfatic. Ca raspuns apare o anume secretie proteica declansata de ganglionii limfatici, care initial era considerata o reactie imunitara. Aceste proteine insa au rolul principal de a declansa un adevarat lant de reactii sanguine care cresc eficienta unor estrone (hormoni sexuali). Pe de alta parte, tot aceste proteine actioneaza direct asupra receptorilor placerii sexuale din creier, facand posibila perceptia mai intensa a excitatiei sexuale dar si a echilibrarii semnalelor electrice ale organismului feminin. Estimarile arata ca un consum zilnic de 100 g miez de nuca timp de 45 de zile ar creste calitatea excitatiei sexuale cu 25-35%. De asemenea, experientele de simulare pe calculator arata ca un consum permanent de miez de nuca poate reduce cu 80% riscul aparitiei frigiditatii in lipsa altor afectiuni hormonale.

Terapia cu nuci si alune 
Dimineata: Nucile si alunele se piseaza bine, ca pentru prajituri, si se consuma cu smantana, dar:
•    nu se bea inainte cafea sau ceai;
•    nu se consuma apa dupa trezire;
•    nu se folosesc, in loc de smantana, lactate acre si in nici un caz iaurturi cu fructe.
Este de preferat ca micul dejun sa fie alcatuit numai din smantana cu nuci si in loc de paine alba sa se consume graham  sau paine neagra. Prima senzatie de foame, aparuta pana la ora 11:30, trebuie satisfǎcuta tot cu nuci, de preferat sarate.
Pranzul (11:30-13:40): Ca desert, nucile trebuie consumate cu o mare cantitate de lichide, nu foarte dulci (sunt excluse bauturile distilate sau vinurile foarte tari). In plus:
•    nu fumati si nu beti bauturi alcoolice in prima ora dupa desertul cu nuci;
•    zaharul din prajiturile foarte dulci nu permit o buna absorbtie a cuprului;
•    de asemenea, efortul fizic imediat dupa “desertul cu nuci” impiedica absorbtia cuprului.
Cina: Se recomanda ca nucile sa fie savurate la circa 20-40 de minute dupǎ cina. Dupa aceasta, este indicata o relaxare psihica si un pic de miscare (gimnasticǎ) sau o micǎ plimabre in aer liber. Seara absorbtia cuprului este mai intensa daca aveti o buna circulatie a sangelui.

 Ce fel de nuci consumam?

  1. In nici un caz, nu vom consuma mieji de nuca alterati sau mucegǎiţi, deoarece sunt un pericol major pentru sanatate (uleiul alterat de nuca este cancerigen).
  2. Miezul de nuca nu va fi combinat cu zahar, deoarece este foarte daunator pentru mucoasa digestiva. Deşi majoritatea prǎjiturilor fine au in compoziţie nuca, specialistii combat cu vehementa acest mod de a consuma nucile.
  3. Daca aveti probleme cu colesterolul, evitati nucile deoarece acestea contin grasimi saturate.
  4. Nucile se pastreaza in camari racoroase la aer, ferite de locuri igrasioase.
  5. Pentru a le putea sparge mai usor, vor fi tinute cateva minute in apa. In plus, nucile bune se vor alege de cele seci.




Aluna:
•    Extractul fruid din frunze de alun are rezultate excelente in tratarea varicelor, a edemelor si a ulcerelor varicoase greu tratabile;
•    Esenta de alun sau uleiul heraclin are proprietati antiepileptice.


Marius Radu, cercetator Academia Romana

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.

SURSA : https://www.slabsaugras.ro/