In categoria vitamine si suplimente alimentare pot fi incluse toate produsele ce contin vitamine, minerale sau alte substante ce au efecte nutritionale si fiziologice ( fibre, aminoacizi, acizi grasi, extracte vegetale sau animale) si care se pot administra, atunci cand din diferite motive, acestea lipsesc sau nu sunt in cantitate suficienta in dieta zilnica. Conform Codex Alimentarius ( colectia de standarde si ghiduri internationale privind fabricarea, comercializarea si siguranta alimentelor), suplimentele alimentare sunt incluse in categoria “alimente”. Un numar din ce in ce mai mare de persoane din intreaga lume administreaza suplimente alimentare zilnic, in scopul conservarii vitalitatii organismului, al prevenirii instalarii anumitor afectiuni si pentru prelungirea duratei de viata.
In acest articol dorim sa discutam pe scurt, cateva din cele mai des intalnite intrebari, cu care poate fiecare dintre noi s-a confruntat, referitoare la consumul de vitamine si suplimente alimentare:
1. “Noi mancam multe fructe si legume, cum sa cheltui banii pe vitamine?”
Este adevarat ca unele anotimpuri, cum ar fi primavara, vara si toamna ne aduc o diversitate de fructe si legume pe masa, dar aportul lor de vitamine nu ne acopera necesarul. Un studiu recent al oamenilor de stiinta elvetieni a relevat urmatorul fapt: continutul de vitamina C al capsunilor s-a diminuat cu pana la 87% doar in ultimii 20 de ani, datorita saracirii solului si procesului de coacere fortata artificial. Iata de ce noi toti trebuie sa dam o atentie deosebita satisfacerii necesarului de vitamine pe parcursul intregului an calendaristic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu