Simbol al gingăşiei şi fragilităţii, plantele strâng în făptura lor o forţă uriaşă, mergând până la a zădărnici atacul celei mai de temut maladii a secolului: cancerul. Este drept, nu ies pe câmpul de luptă singure, ci în alianţă cu tratamentele clasice. Dar contribuţia lor la victoria finală este importantă. Dr. Cristina Bălănescu, medic specialist în medicină complementară, trece în revistă ”trupele combatante” în ordinea fronturilor pe care acţionează.
1. CANCER DE SÂN
Este tipul de cancer dezvoltat din celulele de la nivelul sânului – celulele care căptuşesc canalele ce transportă laptele sau celulele structurilor care produc laptele.
- rozmarin: se iau 25 de picături de extract, de trei ori pe zi, câte 21 de zile pe lună, pe perioadă îndelungată
- ceai verde: 25 de picături de extract, de câtre trei ori pe zi, câte 21 de zile pe lună, pe perioadă îndelungată.
- 2. CANCER BRONHOPULMONARAcest tip de cancer se dezvoltă, în majoritatea cazurilor, din celulele mucoasei bronşice.
- coada calului, coada-şoricelului şi brusture – în părţi egale: se prepară un decoct punând o linguriţă din amestecul de plantă la 200 ml de apă care dă în fiert, se lasă să fiarbă 15 minute, se ia de pe foc şi se ţine vasul acoperit 2 ore; se beau 2 căni pe zi, pe o perioadă îndelungată
- trifoi roşu, rădăcină de lemn dulce şi plop negru – muguri – în părţi egale: se prepară un decoct dintr-o linguriţă din amestecul de plantă la 250 ml de apă clocotită, se fierbe 15 minute, se lasă vasul acoperit încă 15 minute, apoi se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, pe perioadă îndelungată
- gheara-mâţei – tablete: se iau câte 3 tablete pe zi, pe o perioadă îndelungată
- 3. CANCERELE PIELII
- nalbă – rădăcină, păpădie – rădăcină, ghimbir – în părţi egale: se prepară un decoct dintr-o linguriţă de amestec la 250 ml de apă care fierbe; se mai lasă la fiert 10 minute, apoi se ţine vasul acoperit încă 10 minute, se strecoară şi se beau câte 2 căni pe zi
- urzică – rădăcină şi frunze, măceş şi trifoi-roşu – amestec în părţi egale: se pune o linguriţă de plantă în 250 ml de apă care fierbe, se fierbe 10 minute, se lasă vasul acoperit 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi.
- SURSA : http://blog.aimgroup.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu