Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 10 aprilie 2015

Afrodisiacele naturale


Din multitudinea de afrodisiace, unele au doar efect placebo in timp ce altele sunt eficiente la nivel sexual-fizic si chiar psihic-mental. Multe mancaruri pot fi preparate astfel incat sa eliberezeforte sexuale vitalizante. Hrana naturala si sanatoasa fara carne, un stil de viata armonios si cat mai natural sunt aproape intotdeauna cele mai eficiente afrodisiace.
Aerul proaspat, apa marii si a raurilor, precum si focul sau lumina soarelui au capacitatea de a stimula mult sexualitatea. Orientalii spuneau ca cel mai natural si mai puternic afrodisiac pentru un barbat viril si puternic este o femeie frumoasa, energica si senzuala care fiind plina de pasiune cere cu toata fiinta ei sa fie satisfacuta.

Cufarul Naturii

Postul alimentar poate avea un efect afrodisiac asupra corpului cu conditia ca el sa fie abordat cu moderatie. Postul negru inseamna  neconsumarea alimentelor si bauturilor (afara de apa) timp de 24 de ore (de la ora 0 la 24). Este printre cele mai bune remedii ale impotentei pentru barbatii obezi sau pentru persoanele care au consumat mult timp alimente nesanatoase si alcool.

Afrodisiace naturale
Zdrobiti impreuna cantitati egale de scortisoara si nucsoara verde. Adaugati radacina de ghimbir proaspata, faramitata, intr-o cantitate egala cu suma celorlalte doua. Adaugati apoi 9 boabe de piper negru, 2 sau 3 cuisoare, o lingurita cu nucsoara de pamant (nu mai mult), o lingurita cu sofran. Intregul amestec trebuie ulterior lasat la macerat timp de trei zile in 250 g de alcool de 60 grade. Trebuie apoi ca acest macerat sa fie imbogatit cu 25 g de radacina zdrobita de ginseng. Compozitia obtinuta este un afrodisiac puternic si trebuie administrat astfel: 3 lingurite de trei ori pe zi cu 30 de minute inainte de masa. Ca indulcitor si totodata stimulator, la fiecare lingurita administrata se poate adauga una cu miere .
Afrodisiace care se aplica pe organele sexuale
Exista multe afrodisiace foarte puternice care se aplica direct pe organele sexuale. Recomandam in acest sens uleiul natural din lemn de santal amestecat cu putin praf de ghimbir si de scortisoara; uleiul de cuisoare diluat intr-un ulei de baza sau combinatia de camfor si ulei de floarea soarelui sunt alte tratamente naturale care pot conferi rezultate revitalizante. Exista si afrodisiace foarte periculoase care irita organele sexuale. De regula au in compozitie cantarida; pudra de cantarida sau cea care rezulta din macinarea unor insecte pot cauza chiar si moartea.
Virilitate absoluta
Pentru cresterea virilitatii, barbatii din zonele de munte obisnuiau pe vremuri sa bea sucul obtinut prin zdrobirea si stoarcerea unei plante numita napraznic, in combinatie cu lapte si miere (sau dizolvat in apa). In acelasi scop se folosesc pulberea si tinctura de napraznic (1-2 ml de 3 ori pe zi). Timpul de macerare al tincturii este de 10-12 zile.
Cura cu ginseng 
Ginsengul este o planta vitalizanta, folosita de peste 5.000 de ani in China, India si Coreea. Studiile efectuate arata ca o cura cu ginseng face sa creasca acuitatea senzoriala si capacitatea de memorare, sa scada timpul de formare al reflexelor conditionate. Din aceasta planta se foloseste mai ales radacina sub forma de pulbere. Se iau 0,5-1 g pulbere de ginseng, sublingual, de 3 ori pe zi. Pentru a fi eficienta cura trebuie tinuta cel putin zece zile.
                                            
Apetit sexual marit
Polenul de albine este unul dintre alimentele-medicament cu efect rapid de revigorare si de lunga durata. Stimuleaza toate procesele vitale din organism. In cazurile de scadere a apetitului sexual, pe fond de stres sau din cauza unei vlaguiri de moment, polenul de albine actioneaza eficient dupa numai doua saptamani de tratament. Contine substante precum anginina si zincul care au un rol important in mentinerea si amplificarea potentei masculine. Timp de 14 zile, zilnic luati pe stomacul gol 15-20 g de polen in una, eventual doua reprize. Acest tratament poate fi prelungit pana la trei luni daca rezultatele intarzie sa apara, polenul neavand contraindicatii. In cazurile de alergie la polen, acesta poate fi folosit sub forma de pulbere, rasnit si amestecat cu miere. Polenul, pe langa faptul ca stimuleaza activitatea sexuala, ajuta la echilibrarea greutatii corporale, stimuleaza procesele psihice, ajuta la combaterea depresiei, a anxietatii. Este foarte bun pentru tratarea bolilor vasculare care au ca efect irigarea insuficienta cu sange a zonei pelviene, ceea ce poate duce cu timpul la instalarea impotentei.
Dulce ca mierea 
Mierea este un afrodisiac cu efect revigorant, este hranitoare, determina cresterea cantitativa a secretiilor glandelor sexuale. In cantitati mici (2 lingurite pe zi) mierea ajuta la reglarea greutatii corporale. Ca afrodisiac poate fi folosita simpla, ca suport pentru alte plante cu efect afrodisiac sau in combinatie cu galbenus de ou. Reteta ideala: 1 galbenus de ou, 1 lingura de miere lichida, 100 ml lapte cald, 1 varf de cutit de pulbere obtinuta din boabe de cardamon. Este recomandata mai ales celor firavi, care au extremitatile corpului reci sau care se confrunta cu stari de slabiciune sau anemie. Pentru marirea potentei sexuale cea mai buna miere este cea de padure, de floarea soarelui, de brad sau salcam, mai putin mierea de tei sau mac.
Usturoiul 
Datorita unor substante din compozitia usturoiului (alicina, garlicina – cu efect fitocid si alisantina I, alisantina II – cu efect antistafilococic) el poate fi folosit pentru combaterea infectiilor organelor genitale si genito – urinare, atat intern cat si extern. Folosit in stare cruda, ca si condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac, reglator al sistemului endocrin. In medicina populara romaneasca usturoiul este folosit pentru a impiedica pierderile nocturne de sperma (polutiile nocturne) precum si pentru tratamentul ejacularii precoce. Se ia minim un catel de usturoi la masa de seara, iar in timpul somnului se pune o capatana de usturoi la cap (sau chiar o cununa). Folosit in cantitati mari usturoiul moleseste, incetineste procesele de gandire, da inertie, de aceea este bine sa fie consumat cu moderatie.
Sucul de usturoi cu miere si propolis: 1 lingurita suc de usturoi, 1-3 lingurite de miere, 1 lingurita tinctura de propolis se folosesc pentru tratamentul infectiilor renale, al racelilor, al impotentei survenite in urma unei boli infectioase. Multi medici naturisti recomanda consumarea a doi catei de usturoi pe zi pentru profilaxia gripei si a altor afectiuni respiratorii, pentru reglaj hormonal si tratamentul bolilor cardiovasculare.
Nautul 
Este o planta mediteraneeana aclimatizata si la noi relativ recent. Se folosesc boabele de naut care in Orient si tarile mediteraneene intra in componenta mai multor retete stimulante, revitalizante si afrodisiace. Pentru a obtine un preparat revitalizant se lasa la macerat in apa boabe de naut macinate timp de o zi si o noapte. Apa rezultata se bea seara inainte de culcare. Ca o masura de precautie, bautura nu trebuie luata decat intr-o cantitate mica si numai intr-o singura zi.
Morcovul 
Semintele de morcov sunt utilizate mai ales pentru combaterea ejacularii precoce. O reteta benefica este formata din radacina, tuberculi, seminte de morcov, busuioc salbatic in parti egale. Se ia o lingurita din acest amestec cu 15 minute inainte de masa de 3 ori pe zi. Pentru a obtine un efect mai amplu se face o cura de 40 de zile. Pentru cei foarte slabiti, cu potential sexual mult diminuat, se recomanda 6 doze pe zi timp de 40 de zile.

Ghimbirul

Ca afrodisiac este folosita mai ales radacina. Ghimbirul intra in multe combinatii afrodisiace alaturi de miere, cardamon, scortisoara si alte plante aromatice. Pentru sporirea apetitului sexual si marirea energiei sexuale se recomanda, cu un sfert de ora-jumatate de ora inaintea jocului amoros, luarea a doua linguri de miere lichida bine amestecata cu2-3 varfuri de cutit de ghimbir si un varf de cutit de piper. Desi nu este folosit ca “afrodisiac forte” ghimbirul are o utilizare foarte larga datorita efectelor sale deosebite asupra dispozitiei launtrice. Ghimbirul ajuta la inlaturarea plictiselii sau blazarii si la redarea acuitatii gustative. Este una din ierburile menite sa retrezeasca, sa reinvioreze fiinta.
Piper negru si rosu
Piperul are efect stimulator general. 1/3-1/4 lingurita de piper in amestec cu 3 linguri de miere, 2 galbenusuri de ou, 1 lingura de susan macinat si cate un varf de cutit de  scortisoara, nucsoara si cardamon este un afrodisiac si vitalizant rapid. Piperul negru, ca si cel rosu, mareste temperatura corpului, amplifica apetitul si stimuleaza digestia. Este indicat celor care au o masa corporala mare, o digestie lenta, fiind in acelasi timp lipsiti de initiativa, somnolenti. Este contraindicat celor care au hipertensiune, stari frecvente de manie si iritare. Nu se recomanda in cazurile de hiperexcitabilitate sexuala.
Scortisoara 
Are un efect excitant, marind totodata temperatura corpului. Scortisoara poate fi folosita in doze destul de mari: 4-5 g o data, exceptie facand persoanele cu ulcer si cu colonul iritabil. Cea mai eficienta utilizare a sa este in combinatie cu alte afrodisiace care sa-i serveasca drept suport, cum ar fi mierea, galbenusul de ou, sucurile si siropurile unor plante afrodisiace (pin, brad, telina). Iata un exemplu de reteta afrodisiaca si revigoranta pe baza de scortisoara: scortisoara 2 g, nucsoara 2 g, ghimbir 2 g, miere 2 linguri, 2 galbenusuri de ou. Se amesteca toate produsele dupa care se consuma cu inghitituri foarte mici si indelung constientizate asa incat sa ne simtim patrunsi de energia fierbinte a amestecului.
Susanul 
Susanul are o valoare energetica mare, este bogat in vitamina E si stimuleaza in mod considerabil virilitatea. In India este supranumit “rasayana” adica “cel care prelungeste viata”.   Are un pronuntat caracter Yang. Un produs derivat al susanului este halvaua de susan si miere, care este unul dintre cele mai bune alimente afrodisiace.


Telina 
Sucul din radacina de telina este un afrodisiac si revigorant traditional. In combinatie cu mierea si anumite plante aromatice picante precum scortisoara si cardamonul, efectele sale sunt si mai puternice, putand fi folosit ca afrodisiac cu efecte imediate. Tinctura de radacina se obtine prin macerarea acesteia in alcool timp de 8-10 zile. Se foloseste radacina cruda maruntita foarte fin. Concentratia alcoolului este de 40%. Tinctura din frunze uscate are timpul de macerare 5-7 zile. Tinctura din frunze crude are timpul de macerare 8-10 zile. Tinctura din seminte are timpul de macerare 5-7 zile. Din toate tipurile de tinctura se iau 3-4 ml de 4 ori pe zi impreuna cu apa. }elina contine multe minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu), vitaminele B1, B2, B6, C, A  si este indicata in impotenta survenita in urma unor boli de rinichi si urinare (cistita, nefrita, pielo-nefrita, litiaza urinara), a bolilor cardiovasculare. Combate starile de astenie psihica, fizica si sexuala. Este un depurativ excelent si de aceea este recomandata in curele de dezintoxicare si contra obezitatii.
Lemnul dulce
Este o planta care creste sub forma de tufa scunda prin fanetele din sudul tarii sau cultivata. Se foloseste radacina (rizomul) care are un gust dulce. Radacina de lemn dulce reda vigoarea, inlatura slabiciunea fizica. Se recomanda folosirea acestei plante sub forma de suc extras din radacina maruntita si apoi presata, infuzie si pulbere sau sub forma de tinctura (1-3 ml de 3 ori pe zi diluata in apa). Timpul de macerare al tincturii este de 14 zile si alcoolul folosit este de 40 de grade. Lemnul dulce nu se recomanda barbatilor obezi, ci acelora care au o accentuata tendinta spre uscaciune, subponderali sau cu un pronuntat deficit de vitalitate.
Sofranul 
Este o planta cu virtuti vindecatoare deosebite, folosita inca din Antichitate ca afrodisiac. La greci si arabi era considerata o planta afrodisiaca magica. Traditia spune ca cel (cea) care consuma aceasta planta timp de 7 zile, timp in care evoca neincetat, cu ardoare si dragoste imaginea fiintei iubite, devine irezistibil. Principala sa actiune este aceea de reglator hormonal. Este recomandat in tratamentul impotentei, sterilitatii, ejacularii precoce, acneei, slabiciunii fizice, anumitor afectiuni psihice. Este foarte util in tratarea unor boli dificile, cum ar fi induratia plastica, eczemele de etiologie necunoscuta si cancerul (mai ales cel care afecteaza organele genitale). Este indicat sub forma de pulbere: un sfert de gram sublingual, de 4 ori pe zi.
Busuiocul
Reda tonusul si apetitul sexual. Efectul sau revigorant stimulativ este amplu, actiunea sa binefacatoare fiind manifestata atat la nivel fizic cat si psihic. Este o planta care sporeste energia masculina. 5-6 g de pulbere de busuioc obtinuta din varfuri inflorite, amestecata cu 2 linguri de miere sunt un afrodisiac puternic. Aceasta combinatie luata de 4 ori pe zi timp de 40 de zile reda vigoarea, apetitul sexual si pofta de viata. Busuiocul imbunatateste capacitatea de control a energiei sexuale si ajuta la combaterea ejacularii precoce. Busuiocul sub forma de infuzie indulcita cu miere are un efect reconfortant si usor afrodisiac. Aceasta planta intra in multe ritualuri de dragoste la romani. Se pune sub limba cate un gram (uneori mai mult) de pulbere, se tine un sfert de ora, timp in care se poate mesteca usor; se inghite apoi cu putina apa; dupa inca 15 minute se poate manca. Se iau in acest mod 3-4 doze pe zi, pe stomacul gol. Sucul din busuioc se obtine prin maruntirea si presarea plantei crude. Se administreaza simplu sau dizolvat in apa sau lapte, cu sau fara miere. Tincturile se prepara clasic, prin macerare. Se pune intr-un vas inchis planta maruntita in alcool, proportia fiind de 20 g planta la 100 ml alcool, dupa care se lasa la macerat la temperatura camerei cinci zile. Dupa trecerea numarului de zile necesar macerarii plantei, tinctura se strecoara si se pune in recipiente mici, bine infundate. Alcoolul folosit are 40-50 grade. Se foloseste spirtul alb alimentar. Administrarea tincturii se face numai in apa: se pun 1-2 ml de tinctura in 50-100 ml apa si se bea cu inghitituri mici. Nu se ia niciodata tinctura fara apa sau in doze mai mari decat cea prescrisa.
Sursa : https://www.tonica.ro/

                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu