Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 30 octombrie 2015

Tratament fara interferon al hepatitei C

                        

Sperante pentru pentru pacientii care sufera de hepatita C. Bolnavii cu infectie cronica a virusul hepatitic C, inclusiv cei cu ciroza compensata a ficatului, vor putea beneficia de un nou tip de tratament, modern.
Comisia Europeana a acordat autorizatia de punere pe piata a unui tratament, o tripla terapie pentru hepatita C cronica, tratament care poate vindeca boala chiar si 100%, esecul virusologic fiind mai mic de 2%, potrivit studiilor clinice.
Profilul de tolerabilitate a aratat ca peste 98% dintre pacienti au incheiat un ciclu complet de tratament.
Tratamentul oral, fara interferon, a fost aprobat si pentru coinfectia Hepatita C/HIV-1, pentru pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacienti care au trecut printr-un transplant hepatic.
Specialistii spun despre acest tratament ca este singurul tratament aprobat ce contine trei mecanisme antivirale distincte, care actioneaza sinergic pentru a ataca virusul in trei etape separate ale ciclului sau de viata.
Tratamentul a fost aprobat pentru administrare pentru pacientii cu infectie cronica cu virusul hepatitic C, genotip 1 (GT1), inclusiv pentru cei cu ciroza compensata a ficatului, pacienti coinfectati HIV-1, pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacientii care primesc transplant hepatic, se arata intr-un comunicat.
“Aprobarea tratamentului AbbVie pentru hepatita C in UE, care vine dupa recentele aprobari din SUA si Canada, le ofera pacientilor din Europa un nou tratament eficient care vindeca aceasta boala grava”, a declarat conform unui comunicat de presa,  Richard Gonzalez, CEO AbbVie, compania farmaceutica ce a dezvoltat acest tratament.
Aprobarea terapiei vine dupa evaluarea prin procedura accelerata facuta de Agentia Europeana a Medicamentelor.
Aproximativ 9 milioane de persoane din Europa sunt infectate cu hepatita C cronica, cea mai importanta cauza a cancerului hepatic si a transplantului hepatic.
Genotipul 1 este forma de hepatita C cu cea mai mare prevalenta in Europa, insumand 60% din cazuri la nivel mondial. In Europa, sub-genotipul cu prevalenta cea mai mare este 1b (47%), Romania fiind o tara cu 99% prevalenta a acestui sub-genotip.
“Hepatita C este o boala complexa, cu multiple genotipuri si categorii speciale de populatie care trebuie luate in considerare la determinarea tratamentului adecvat pentru fiecare pacient in parte”,  a declarat si prof. dr. Stefan Zeuzem, totodata directorul Departamentului de medicina al Spitalului Universitar “J.W. Goethe” din Frankfurt, Germania.
Vindecarea de hepatita C este un lucru complex, deoarece virusul determina mutatii si are o replicare foarte rapida. Acesta este primul tratament aprobat care contine trei mecanisme distincte de actiune antivirala si profile de rezistenta care nu se suprapun, pentru a ataca virusul hepatitic C.
Guvernul a decis introducerea unor noi molecule in lista medicamentelor compensate si gratuite, printre care si cele pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si al cirozei hepatice C
Dosarele pacientilor cu hepatita ale caror testari sunt facute in alt laborator decat cele 50 anuntate oficial, nu vor fi luate in considerare.
Lista laboratoarelor este publicata pe site-ul CNAS, la sectiunea “informatii pentru asigurati” – “medicamente” – tratament fara interferon”
SURSA : http://www.formaremedicala.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu