Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 21 iunie 2018

Ce trebuie sa stim despre mierea cristalizata


*.Pastraza toate calitatile mierii de albine proaspat recoltata, fiind generatoare de energie si vitalitate
*.Chiar prin pastrare indelungata isi conseva continutul in vitamine, enzime, hormoni si saruri minerale 
*.Prezinta garantia unei mieri naturale 

Cristalizarea mierii este un fenomen fizic natural specific celor mai multe sorturi de miere. Unele sorturi cristalizeaza mai repede , altele mai lent, altele nu cristalizeaza de loc.
Cristalizarea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza care sunt principalii ei componenti . In functie de cantitatea de fructoza sau glucoza care predomina intr-o miere depinde si cristalizarea ei mai rapida sau mai lenta. In conditiile din tara noastra mierea de salcim si de mana nu cristalizeaza deoarece contine mai multa fructoza , in timp ce la alte sorturi, in care predomina glucoza , ca mierea de rapita, tei, floarea soarelui, poliflora, fenomenul de cristalizare se produce mult mai rapid , chiar in citeva saptamini de la extractie.
Temperatura optima pentru cristalizarea mierii este cuprinsa intre 10-20 grade Celsius .
Temperaturile ridicate peste 20 grade Celsius si cele scazute sub 0 grade Celsius impiedica cristalizarea mierii.
Pentru a asigura un aspect comercial si pentru a satisface gustul unor consumatori se obisnuieste lichefierea mierii cristalizate prin incalzire. Acesta operatie de fluidizare se poate realiza usor prin incalzirea mierii cristalizate intr-un vas emailat, introdus in apa calda timp de 1-2 ore la o temperatura de 45-50 grade Celsius.
In laborator se poate face verificarea gradului de depreciere a mierii prin diferite analize ca indicile diastazic, (care reprezinta continutul de enzime al mierii) sau determinarea hidroximeti-furfurolului (HMF), un produs ce ia nastere din zaharuri prin supraincalzire.
Este indicat ca mierea cristalizata sa se consume sub aceasta forma deoarece ea reprezinta toate calitatile produsului natural si are in plus avantajul ca se pastreaza si se transporta fara riscuri, se poate intinde pe piine fara a curge si poate fi astfel folosita mai usor in alimentatie. Din punct de vedere al puritatii,  mierea cristalizata prezinta garantia mierii de calitate , deoarece cristalizarea este un fenomen natural, in timp ce mierea artificiala sau falsificata se obtine prin fierberea siropurilor de zahar, ceea ce impiedica sau intirzie cristalizarea. Practic , mierea falsificata se gaseste mai des sub forma fluida si mai rar sub forma cristalizata. In unele tari mierea cristalizata este preferata celei fluide , fapt pentru care cristalizarea se realizeaza dirijat si se comercializeaza sub forma de miere pasta.

Sursa: Almanahul stuparului

joi, 14 iunie 2018

Reteta prevenire -combatere a sclerozei si afectiunilor cardiovasculare (II)


In epoca moderna s-a cautat sa se gaseasca justificarea stiintifica a acestui vechi tratament chinezesc, bazat pe un preparat in care usturoiul si produsele apicole sunt principalele lui constituiente. Continutul bulbilor de usturoi , ca si compozitia mierei si propolisului , justifica utilizarea pe scara larga , singure si asociate, a acestor produse in terapia umana. S-a constatat ca bulbii de usturoi contin un ulei volatil format din sulfuri de alil si alipropil, alicina (caruia usturoiul ii datoreaza actiunile sale bactericide), hidrati de carbon , acid sulfocianic, glicozide, precum si alte substante active dintre care unele neidentificate precis din punct de vedere biochimic. Aceasta compozitie variata ii confera usturoiului proprietati terapeutice deosebit de eficiente intr-o serie de afectiuni ale organismului printre care si actiunea cardiovasculara-hipotensiva, manifesta prin efectele vasodilatatorii si prin actiunea asupra circulatiei periferice. Se mentioneaza ca preparatele de baza de usturoi coboara atit maxima cit si minima presiunii arteriale.
Cercetari recente au stabilit ca usturoiul actioneaza favorabil nu numai in bolile cardiovasculare si in cele de uzura, dar si in alte afectiuni. Astfel, actioneaza ca dezinfectant, expectorant si calmant al spasmelor musculatorii netede, in cazul inflamatiilor bronhoalveolare. Actiunea antimicrobiana si antibiotica a fost evidentiata si in cazul tuberculozei pulmonare. De asemenea , are actiune antimicrobiana asupra florei intestinale provocatoare de diaree, in infectii intestinale, in dizenteria ameobiana si in tuberculoza intestinala.
In literatura de specialitate din Romania se arata ca utilizarea preparatelor din si cu usturoi poate fi extinsa si in alte cazuri decit indicatiile amintite. Se atribuie usturoiului certe proprietati antinicotinice in cazurile intoxicatiilor cronice ale fumatorilor , iar sucul proaspat al acestor plante si al altor specii inrudite opreste dezvoltarea unor tipuri de tumori canceroase.
Se stie ca mierea de salcim contine robinina, acacina (glucozid de natura flavonica) ulei volatil etc. cu actiune si utilizare terapeutica antiseptica si calmanta.Un cardiolog de la Colegiul medical Rajashasa a stabilit dupa citiva ani de studii, ca mierea sporeste cu 56 % rezistenta valvulelor inimii si ale vaselor cu rol asa de important in hemodinamica. Medicul indian recomanda mierea si persoanelor care sufera de varice: valvulele venelor fortificindu-se , coloana de singe venos nu mai cade retrograd spre periferie, ci este impinsa spre inima.
Propolisul este unul dintre produsele apicole cele mai eficiente sub raportul principiilor active transmise de la planta la om. Prezenta acestui produs al albinelor in compozitia preparatului cu usturoi se explica prin elementele sale componente din care preponderente -ca substante active- sunt flavonidele cu nu mai putin de 41 de actiuni terapeutice ( actiunea asupra sistemului capilar privind bioflavonidele, a fragilitatii si permeabilitatii vaselor , influente directe asupra sistemului circulator ca vasodilatator si hipotensiv, actiune diuretica , drenarea bilei, estrogena, obtinindu-se efecte si asupra altor glande cu secretie interna, ca timus, tiroida, pancreas, suprarenale, etc). Acidul ferulic, prezent si el in propolis, isi aduce contributia la actiunea bactericida si bacteriostatica a preparatului respectiv.

Vezi : Reteta prevenire -combatere a sclerozei si afectiunilor cardiovasculare (I)

 Sursa : Almanahul stuparului

marți, 12 iunie 2018

Produse de design interior stilat


                                ka-international.ro

KA International este una dintre cele mai cunoscute mărci Europene în decoratiunile interioare! Noi creăm și oferim o varietate de idei, culori si materiale, transpuse în peste 7000 de produse, pe care le combinăm pentru a aduce inspirație și de a trezi simțurile tuturor celor care ne încredințează spațiul personal spre decorare.La KA Design International cream si oferim o varietate de produse de design interior stilat, acordând atentie deosebita profilelor decorative, parchetului, tapetului, stickerelor, tesaturilor (draperii si perdele), mobilei tapitate si celorlalte accesorii. Facem toate acestea cu un singur scop: acela de a inspira si de a provoca pe toti cei care ne încredinteaza spatiul lor personal spre decorare!
Categorie produs
===========================


  • Profile decorative
  • Placi decorative
  • Stikere
  • Tapet
  • Tesaturi 
  • Mobila 
  • Decoratiuni


  •                                            

                                              ka-international.ro                                              

                                              ka-international.ro                                            

                                              ka-international.ro                                            

                                              ka-international.ro

                                              ka-international.ro
                                                 
                                              ka-international.ro

    marți, 5 iunie 2018

    Antistres natural-Ashwagandha



    Ashwagandha | Antistres Natural

    SUPLIMENT NATURAL din Plante 100% Certificate Organic in UE, SUA si India 
    60 CPS VEG
    Pret recomandat: 62,00 Lei

    Beneficii

    • Efect antistres natural
    • Combate starile de anxietate
    • Intareste sistemul imunitar
    • Sustine functiile sistemului nervos
    • Mentine sanatatea sistemului reproducator masculin
    • Actiune puternic revigoranta
    EU_tcm99-20805usaIndia_organicNON GMO

    joi, 31 mai 2018

    Caprifoiul - planta miracol


    Cei mai multi o cunoastem sub numele de Mana Maicii DomnuluiCaprifoiul este o planta cataratoare cu flori albe, extrem de parfumate, care au proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si antivirale. Chinezii au fost primii care au descoperit proprietatile curative ale caprifoiului, pe care l-au folosit pentru a trata durerile de gat, conjunctivita, inflamatiile pielii si ale tractului urinar. Iata cateva beneficii ale caprifoiului
    Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului.
    Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.
    1. Tine sub control nivelul zaharului din sange
    Planta ajuta la mentinerea unui nivel optim de zahar in sange. Nivelul ridicat de zahar poate provoca o serie de probleme de sanatate. in stadiile incipiente, simptomele unui nivel crescut al zaharului este de obicei ignorat, insa aceasta planta te poate ajuta sa scapi de medicamentele si injectiile care sunt necesare pentru mentinerea nivelului de zahar sub control.

    2. Trateaza si amelioreaza afectiunile respiratorii
    Mana Maicii Domnului ajuta la mentinerea unui sistem respirator sanatos si lupta impotriva infectiilor vezicii urinare. Aceasta planta poate fi utilizata pentru a trata astmul bronsic si infectii ale tractului respirator superior.

    3. Combate bacterii precum Salmonela
    Florile caprifoiului au un puternic efect antimicrobian, luptand impotriva salmonelei, stafilococului si streptococolui.
    Pentru un efect antiviral si antibacterian maxim, aceasta planta poate fi combinata cu semintele de Forsythia suspensa - binecunoscutul arbust cu flori galbene sau cu Echinacea. Se adauga 2 lingurite de flori la o cana de apa fiarta si se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute.

    4. Vindeca arsurile solare si indeparteaza petele de pe piele
    Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antiseptice, caprifoiul este considerat de mare ajutor in tratarea arsurilor provocate de soare, dar si a arsurilor minore ale pielii. Mana Maicii Domnului poate fi utilizata si pentru a trata eruptiile cutanate, proprietatile sale dezinfectante ajutand in cazul afectiunilor pielii.

    5. Ajuta in cazul durerilor de la nivelul intestinului subtire
    Digestia este un proces important al vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de tulburari digestive, experimenteaza in acelasi timp stresul fizic si psihologic. Datorita proprietatilor sale medicinale, caprifoiul poate ajuta impotriva unor afectiuni digestive, care includ umflaturile si durerile la nivelul intestinului subtire (enterita). De asemenea, poate ajuta la vindecarea dizenteriei.

    6. Este un detoxifiant natural - uleiul de caprifoi ajuta la curatarea organismului, prin eliminarea toxinelor.
    Puteti beneficia de proprietatile vindecatoare ale acestei plante, preparand si consumand ceai de caprifoi. Acest ceai este recomandat pentru gargara. Atunci cand aveti o senzatie de mancarime, durere, intepaturi la nivelul gatului, daca simtiti ca de-abia puteti sa inghititi, faceti gargara cu ceai de cateva ori pe parcursul zilei, in special dimineata si seara, inainte de culcare.

    Modalitati de preparare a florilor de caprifoi
    1. Infuzia de flori de caprifoi
    Are efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene, antispasmodice datorita faptului ca in compozitia florilor se regasesc substante precum quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esentiale sau vitamina C. Infuzia se prepara din bobocii plantei, proportia fiind de o ceasca de boboci la un litru de apa clocotita, care se lasa la infuzat pentru 10 minute. Se pot consuma 2-3 cani de infuzie pe zi.

    Contraindicatii: persoanele care sufera de boli de stomac, diaree, femeile insarcinate si cele care alapteaza.

    2. Flori de caprifoi macerate in miere
    Se culeg suficiente flori pentru a umple un borcan, peste care se adauga miere de albine. Se lasa la macerat cateva saptamani sau chiar cateva luni de zile (in functie de rabdarea fiecaruia), se strecoara si se consuma atunci cand este cazul. Elixirul astfel obtinut poate fi folosit in diverse afectiuni, dar si ca simplu aliment sau pentru mastile faciale de infrumusetare.

    Flori de caprifoi infuzate in miere. Vezi cum te ajuta



    Pentru zilele in care suntem chinuiti de raceala si gripa, mierea cu flori de caprifoi este un remediu natural binevenit. Iata cum se prepara:

    1. Se culeg boboci si flori tinere de caprifoi.
    2. Se indeasa intr-un borcan cu filet, dar fara a le strivi prea tare.
    3. Deasupra se toarna miere de calitate si se pune capacul.
    4. Se apasa cu o lingura pana cand iese la suprafata tot aerul. Daca e cazul, se mai completeaza cu miere.
    5. Borcanul se lasa o luna la macerat, la temperatura camerei.
    6. Dupa perioada de macerare, mierea poate fi separata de flori, insa, daca nu va deranjeaza, florile pot ramane in borcan si pot fi consumate odata cu mierea.
    7. Se pastreaza borcanul intr-un loc racoros.

    Administrare si efecte terapeutice
    Florile de caprifoi sunt foarte bogate in acid salicilic. Infuzia de flori de caprifoi in miere are efecte benefice in raceli, gripe, bronsite, dureri de menopauza, dureri reumatismale, febra, infectii urinare etc.

    In cazul durerilor acute in gat, se poate lua cate o lingurita de cate ori este nevoie. In celelalte cazuri ori pentru cure, se ia cate o lingurita dimineata, la pranz si seara, cu o jumatate de ora inainte de masa.

    SURSA : Sanatate.bzi