Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 27 martie 2018

Styling si ingrijire personala-Paris

                               
                                                              

BaByliss Paris aduce în România o gamă inedită de produse de styling și îngrijire personală destinate atât femeilor, cât și bărbaților.  În plus,  colaborează de peste 50 de ani cu experți în domeniul styling-ului pentru a dezvolta produse ce combină tehnologia de ultimă generaţie cu designul de top. Brandul se adrează atât femeilor, cât și bărbaților și oferă produse precum: uscătoare de păr, ondulatoare, plăci pentru întins părul, perii rotative, multistylere, epilatoare, aparate de ras și trimmere. 

Performanță profesională și rezultate spectaculoase

Produsele BaByliss Paris garantează rezultate rapide și profesionale chiar la tine acasă. Varietatea de accesorii și funcții îți conferă un stil original, mereu în tendințe.

Categorie produs


  • Pentru ea
  • Pentru el



  • USCĂTOARE DE PĂR

    Gama de uscătoare de păr pentru uz personal răspunde dorințelor celor mai pretențioși și meticuloși clienți. Cu un nivel de porformanță ridicat, uscătoarele de păr BaByliss se diferențiază de restul produselor din același segment prin puterea motorului profesional AC ce oferă o durată de viață mai mare și un jet de aer cu o viteză de până la 100 de km/h.

    ONDULATOARE

    BaByliss Paris oferă o soluție inovatoare intitulată Curl Secret. Curl Secret este primul ondulator complet automat din lume ce folosește tehnologia brevetată, Auto-Curl. Particularitatea acestei tehnologii este că aparatul transformă automat suviţele de păr în bucle, asigurând astfel o ondulare uniformă şi rapidă.

    PERII ROTATIVE

    Uşor de utilizat şi cu rezultate spectaculoase, periile rotative BaByliss Paris îţi vor fi de folos de fiecare dată când vrei o coafură lejeră, strălucitoare şi mai ales rapidă. Un exemplu este Intuitive Rotating Brush, o perie revoluţionară ce intuieşte automat direcţia de rotire, la dreapta sau la stânga.

    PLĂCI DE ÎNTINS PĂRUL

    Plăcile de întins părul BaByliss Paris sunt aparate profesionale de styling de cea mai înaltă calitate, eficiente și prietenoase cu părul tău. Plăcile îndreaptă părul perfect cu doar o mișcare de la rădăcini până la vârfuri. Rezultatul, un păr mai moale, mai stralucitor și perfect intens.

    APARATE DE ÎNGRIJIRE A BĂRBII

    BaByliss For Men este o gamă specială de produse ce vine în întâmpinarea bărbaților care își doresc un stil aparte. BaByliss For Men oferă trimmere, mașini de tuns părul sau barba și kit-uri multi-purpose. BaByliss oferă o gamă completă, de înaltă performanță, cu o varietate de funcționalități. Tehnologia de ultimă generație, motoarele de înaltă performanță și reglare precisă a lungimii de tăiere, garantează rezultate profesionale și confort optim.                      

    APARATE DE TUNS PĂRUL

    Aparatele de tuns părul BaByliss sunt recunoscute pentru performanță superioară de tăiere și lamele ultra rezistente. Unele aparate dispun și de tehnologia inovatoare W-Tech, această tehnologie poziționează lamele sub formă de W astfel încât acestea nu necesită ulei și se ascut constant.

    TRIMMERE

    Bărbații ce doresc mereu un look îngrijit au acum la dispoziție trimmerele BaByliss Paris. De la sprâncene ciufulite la părul nedorit din nas sau urechi poți controla totul cu blândețe utilizând produsele BaByliss.

    KIT-URI MULTI-PURPOSE

    Kit-urile multi-purpose fac viața de zi cu zi a bărbaților mai ușoară prin varietatea de funcționalități adaptate nevoilor și preocupărilor lor pentru un stil perfect. Cu multiple accesorii interschimbabile pentru tundere și îngrijire personală, kit-urile BaByliss For Men au o soluție pentru fiecare bărbat.               

                                           
                                                                                          
                                                       

    luni, 26 martie 2018

    Cum sa prepari otetul din mere si miere de albine

                                     nectardor.ro 
    Reteta gospodareasca pentru preparat otetul din mere si miere de                                              albine
     Otetul din mere si miere se poate obtine in conditii gospodaresti dupa urmatoarea reteta :

     Merele se spala , se inlatura partile putrede sau viermanoase, dupa care se strivesc sau se rad pe razatoarea mare , folosindu-se si cotorul. Se pot intrebuinta cojile de mere , resturile  ramase cu ocazia pregatirii dulceturilor, a compoturilor, sau a celor rezultate din presarea merelor pentru facerea cidrului. Merele crude astfel strivite se pun intr-un vas potrivit cantitatii de mere de care dispunem .
    Peste acest terci se toarna apa calduta , care in prealabil a fost fiarta  :
                      - 0,5 l apa la 0,4 kg terci de mere
    Pentru prepararea otetului de mere si miere destinat cosumului uman , se adauga                                         -pentru fiecare litru de apa 100g de miere .
    De asemenea , pentru a grabi fermentatia acetica, pe linga miere se mai adauga 
                      -la fiecare litru de apa  10 g drojdie  de bere si 20 g piine neagra uscata.
    Vasul continind accest amestec se pastreaza descoperit intr-o camera cu temperatura intre  +20 grade Celsius si +30 grade Celsius.
    Fermentatia acetica este favorizata de existenta unui lichid cu continut scazut de alcool(sub 20% substante zaharoase) de o temperatura cit mai constanta in jurul a 20 % si de o suprafata cit mai mare de contact a amestecului cu aerul (fermentatie aeroba) .
    Vasul va trebui sa fie din sticla , din lemn sau din ceramica smaltuita.
    Pentru ca procesul de otetire sa decurga in bune conditii , vasele nu trebuie expuse la lumina soarelui , ci trebuie sa fie asezate la intuneric, stiut fiind ca razele ultraviolete impiedica fermentarea.
    Pentru prima faza de fermentare : vasul se tine la cald timp de 10 zile (+20 la +30 grade Celsius) , terciul de mere amestecindu-se cu o lingura de lemn de 2-3 ori pe zi , dupa care se pune intru-un saculet de pinza rara si se strcoara prin presare. Sucul obtinut se strecoara din nou prin tifon, se masoara si se pune intru-un vas larg la gura.
    Se mai adauga eventual pentru fiecare litru de suc cite 50-100 g de miere si se amesteca pina la completa omogenizare .
    Pentru a doua faza de fermentatie se procedeaza astfel :
    Se lega borcanul la gura cu tifon si se pastreaza la caldura pentru continuarea fermentatiei. Fermentatia s-a terminat cind lichidul se linisteste si se limpezeste.
    In functie de pregatirea corespunzatoare a sucului si a temperaturii, otetul de mere va fi gata in 30-40 zile , dupa care se trage cu furtunul la sticle, filtrindu-se printr-un tifon asezat deasupra unei pilnii.
    Sticlele vor fi bine astupate si se vor pastra la loc racoros.
    Se consuma cu placere in diverse salate si preparate alimentare , organismul uman solicitidu-l in completarea hranei obisnuite.


                                    

    Otetul de mere si miere -beneficii

    Otet de mere si miere
    Otetul de mere si miere de albina are o deosebita eficienta in combaterea si prevenirea unor stari patologice, datorita urmatoarelor calitati fiziologice :
      -Prin continutul de aciditate pastreaza un echilibru optim intre alcalinitatea si aciditatea singelui si plasmei interstitiale, mentinind in singe un pH de 7,4 la care metabolismul general al organismului se desfasoara in cele mai bune conditiuni
      -Are un continut insemnat de vitamine si enzime, provenite mai mai ales din miere, substante care actioneaza in organism ca biocatalizatori deosebit de importanti
      -Completeaza in organism necesarul de saruri minerale si in special de potasiu, aflat in procente apreciabile atit in mere cit si in meiere de albine

    Indicatii si actiuni, mod de administrare

    -Mentinere starii de echilibru a organismului , rezistenta la eforturi fizice si intelectuale, precum si preventiv, contra unor maladii :
         2 lingurite otet + 2 lingurite miere la un pahar cu apa, odata sau deciteva ori pe zi, in functie de efortul fizic si intelectual

    -Pentru artrita articulatiilor mici ale miinilor si picioarelor :
        o lingurita de otet la un pahar cu apa , de 4 ori pe zi, timp de 2 saptamini

    -Deranjamente intestinale grave :
       o lingurita de otet intr-un pahar cu apa, din 5 in 5 minute se ia cite o lingurita din acest amestec
      la al doilea pahar se mareste doza la 2 lingurite din 5 in 5 minute

    -In nefrite si pielonefrite :
      2 lingurite otet la un pahar cu apa , la fiecare masa

    -In obezitate :
      2 lingurite otet la un pahar cu apa la fiecare masa

    -Mincarimi ale pielii corpului :
      o lingurita de otet la un pahar cu apa , se frectioneaza corpul , incepind cu bratele , apoi pieptul, spatele, picioarele. Se mai poate adauga 200 ml otet intr-o cada cu apa calda (baie) in care se cufunda corpul timp de 15 minute

    -Migrene (dureri cronice de cap) :
      otet 50 % se pune intr-un vas , pe foc moale- se fac inhalatii in 75 respiratii

    -Hipertensiune arteriala : 
      2 lingurite intr-un pahar cu apa , se ia la fiecare masa

    -Dureri in git, amigdalite  :
      o lingura otet la un pahar cu apa , se face gargara din ora in ora si dupa gargara se inghite

    -Varice :
      pe zona cu varice se aplica otet, dimineata si seara si se maseaza usor, Pe linga acestea , se iau de 2 ori pe zi 2 lingurite otet intr-un pahar cu apa

    -Oboseala cronica : 
      o ceasca cu miere + 3 lingurite de otet, se iau 2 lingurite inainte de culcare

    -Impotriva caderii parului :
      zona afectata se frectioneaza cu otet de 6 ori pe zi



                                  

    luni, 19 martie 2018

    Brahmi~Gotu Kola | Pentru Creier & Sistemul Nervos si Deficit de Atentie

                                         
    Dacă îți e greu să te trezești de dimineață și te simți epuizată seara, dacă e dificil să adormi, deși te simți foarte obosită, dacă nu reușești să te concentrezi la ce ai de făcut și uiți uneori lucruri importante, acest articol îți este dedicat!
                               
    Deficiențele de memorie și dificultățile de concentrare pot fi asociate cu diverse afecțiuni și e important să le iei în serios și să consulți un medic dacă persistă sau se agravează. În cele mai multe cazuri, acestea sunt consecința stilului de viață modern. Îți începi diminețile organizând totul pentru cei dragi, jonglezi peste zi cu sarcini suprasolicitante, petreci o oră în trafic în drum spre casă și reușești să-ți închei și tu ziua după ce toți deja au adormit.
    Creierul uman – pregătit pentru provocările secolului 21?
    Din ce în ce mai mulți specialiști atrag atenția asupra faptului că schimbările din societatea modernă, expunerea creierului la stimuli ce nu existau acum câteva sute de ani și multitaskingul (o abilitate solicitată în zilele noastre de orice angajator) reprezintă provocări noi pentru creierul uman, ale căror efecte încă nu sunt pe deplin înțelese. Premisele indică însă că această suprasolicitare supune, în timp, creierul unui stres cronic ce poate afecta abilitățile cognitive, cauzând dificultăți de concentrare, deficiențe de memorie, stări de agitație sau, dimpotrivă, lipsă de energie, insomnii și stări depresive.
    Sub umbrela „Brahmi”. Diferența dintre Gotu Kola și Bacopa
    Înainte de a vorbi despre beneficiile plantei Brahmi Gotu Kola (cu denumirea științifică Centella asiatică) pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos, e importantă o clarificare. În sudul Indiei, cuvântul „Brahmi” se folosește pentru planta Bacopa monnieri, în timp ce în nord e folosit pentru Centella asiatică, aceasta din urmă fiind cunoscută și sub numele de Gotu Kola.
    De aceea, se face adesea confuzie între aceste două plante diferite – Centella asiatică (Gotu Kola) și Bacopa monnieri (Bacopa). Deși pentru ambele se folosește termenul „Brahmi” în anumite zone ale Indiei, în medicina ayurvedică ele sunt recunoscute ca plante diferite și tratate ca atare. Cele două plante au ingrediente active similare, însă conțin și compuși care le disting. S-a demonstrat, de pildă, că Gotu Kola prezintă o arie mai largă de beneficii pentru sănătate și are un mod de acțiune mai complex.
                               
    Brahmi Gotu Kola, planta adaptogenă ce sprijină claritatea mentală
    Brahmi Gotu Kola este o plantă folosită de secole în medicina ayurvedică pentru susținerea bunei funcționări a creierului și a întregului sistem nervos.
    Este considerat plantă adaptogenă datorită substanțelor naturale din compoziție ce lucrează împreună cu organismul pentru a-l ajuta să se adapteze și să răspundă eficient la stres. Brahmi Gotu Kola stimulează circulația la nivelul creierului, îmbunătățește memoria și sprijină claritatea mentală. Pentru că acționează benefic asupra cauzelor insomniilor și ajută organismul să se relaxeze și să se odihnească, Brahmi îmbunătățește vitalitatea și crește nivelul de energie și capacitatea organismului de a-l susține peste zi.
    Rezultate promițătoare în tratamentul bolii Alzheimer
    În medicina modernă, Gotu Kola este studiată în special pentru beneficiile substanțelor active din compoziția sa pentru încetinirea evoluției bolii Alzheimer , o afecțiune degenerativă progresivă a creierului ce apare de obicei la persoanele de vârstă înaintată. Extractele din Centella asiatică s-au demonstrat eficiente în combaterea stresului oxidativ și prevenirea tulburărilor cognitive, ambele fiind implicate în evoluția bolii Alzheimer.
    Brahmi Gotu Kola, planta 100% certificată organic, acum și în România!
    Oferă un sprijin natural creierului și întregului sistem nervos cu Brahmi Gotu Kola, planta 100% certificată organic din compoziția suplimentului Brahmi Gotu Kola | Pentru Creier & Sistemul Nervos și Deficit de Atenție de la ORGANIC INDIA, disponibil acum și în România! Conține doar frunze organice de Gotu Kola (Centella Asiatică) într-o doză atent studiată și echilibrată pentru cele mai bune rezultate.
                         
                                        Acest produs este 100% Certificat Organic, ceea ce înseamnă că nu se folosesc pesticide sau fertilizatori chimici în niciun stadiu al producției, iar metodele unice de cultivare, recoltare și procesare protejează integritatea nutrițională a plantelor.
    produs brahmi gotu kola
    Brahmi Gotu Kola | Pentru Creier & Sistemul Nervos și Deficit de Atenție ORGANIC INDIA este disponibil în România prin INNOVORIS LABS, companie ce are misiunea de a îmbunătăți viețile oamenilor și de a proteja planeta prin furnizarea de produse naturale premium accesibile.
                             Află mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMÂNIA pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri.
                                        

    vineri, 16 martie 2018

    GraVital Juice, un aliat de nadejde


                                        

    CaliVita a reusit sa extraga esentele a patru superfructe delicioase graviolamangostananopalul si aloe vera, provenite de pe culturi organice, intr-o singura sticla. Rezultatul este GraVital Juice, un aliat de nadejde impotriva tumorilor, bacteriilor, virusilor, fungilor si infectiilor.

                                  

    DESCRIERE PRODUS

    GraVital Juice de la CaliVita este un suc delicios extras din fructe exotice provenite din culturi organice, mai exact acele culturi ce nu sunt expuse actiunilor ierbicidelor, pesticidelor si ingrasamintelor chimice.


    Ingrasamintele chimice au inceputa sa fie utilizate in secolul al XIX-lea si folosirea lor a luat de atunci un avant considerabil. Noile descoperiri stiintifice din domeniul chimiei au dus la introducerea ierbicidelor si pesticidelor in agricultura, cu scopul de a obtine recolte mai mari. Acest scop a fost perfect justificabil pana la un moment dat, insa efectele pozitive au fost umbrite de efectele negative asupra mediului inconjurator si a oamenilor ce consuma aceste produse. Astfel a fost rezolvata problema cantitatii dar a aparut o noua problema si anume cea a calitatii produselor alimentare.
    Una dintre solutiile gasite pentru aceasta problema a fost intoarcerea la metodele folosite in agricultura de dinainte de introducerea acestor compusi, denumite generic agricultura organica. Prin agricultura organica se obtin fructe care chiar daca nu arata perfect asemeni celor obtinute prin metodele de agricultura moderna, au un continut mai bogat de nutrienti si nu prezinta riscuri de contaminare cu reziduurile chimice folosite in procesul de productie.

    Fructele organice folosite pntru obtinerea sucului GraVital Juice CaliVita sunt: Annona muricataAloe barbadensisGarcinia mangostana şi Opuntia ficus-indica.

    Annona muricata
     cunoscut si sub numele de GraviolaSoursop sau Guanabana este un arbore tropical vesnic verde ce poate atinge inaltimi de pana la 4 metri. Creste foarte bine pe solurile sarace la altitudini de pana la 1200 de metri. Frunzele sunt alungite cu lungimi intre 6 si 18 cm, de culoare verde inchisa lucioasa, florile fiind de culoare galbuie. Originea acestui arbore este in zona Caraibe si America Centrala, dar datorita multiplelor calitati benefice ale fructului sau, a devenit din ce in ce mai cultivat in multe alte tari tropicale. Fructul Graviola este de culoare verde inchis si prezinta numerosi peri. Forma este ovoida si poate ajunge pana la lungimea de 30 cm. Pulpa fructului este suculenta, acida si aromata si este utilizata pentru obtinerea nectarurilor, sucurilor, bomboanelor, serbetului si ca aromatizant pentru inghetate.

    In compozitia fructului Graviola gasim cantitati insemnate de vitamina C, vitamina B1 si B2 precum si cantitati mai mici de minerale.
    In literatura de specialitate exista numeroase articole care au ca si subiect fructul Graviola, insa cel mai concludent ramane studiul din 2011 prezentat in revista "Nutritie si cancer" din Statele Unite, in care este prezentata actiunea extractului de Graviola in suprimarea genei care cauzeaza cancerul mamar. Potrivit cercetatorilor, o cura de numai 5 saptamani cu extract de graviola, a redus semnificativ activitatea proteinelor in cancerul mamar si a inhibat cresterea tumorilor cu 32%.
    Concluzia oamenilor de stiinta a fost ca, Graviola are capacitatea de a distruge celulele tumorale in cancerul de colon, prostata, mamar, de pancreas si pulmonar si ca actiunea substantelor active din acest fruct permite distrugerea celulelor maligne fara sa le atace pe cele sanatoase.
    Printre alte propietati terapeutice ale fructului Graviola, putem enumera potentialul sau antibacterian, antifungic si antioxidant, ceea ce il recomada ca pe un ajutor de nadejde in combaterea febrei, reglarea tensiunii, distrugerea parazitilor intestinali, vindecarea simptomelor tusei si virozelor de orice tip.

    Aloe barbadensis mai cunoscuta sub numele de Aloe Vera este o planta suculenta de culoare verde, ce prezinta o tulpina foarte scurta intre 60-100 cm. Florile ei apar vara si sunt de culoare galbena iar planta este folosita in unele regiuni si cu scop decorativ datorita rezistentei in medii aride si a necesitatilor ei reduse de apa. Frunzele sale sunt de culoare verde mergand pana la verde gri si pot inmagazina cantitati mari de apa ce ajuta planta sa supravietuiasca conditiilor aride de mediu. Genul Aloe isi are originea in Africa de Sud, in timp ce Aloe Vera este originara din peninsula arabica. Astazi planta este cultivata in foarte multe tari ale lumii, atat in scop ornamental cat si datorita valentelor sale din alimentatie si cosmetica.
    Aloe Vera contine 99 - 99.5% apa si doar 0,5-1% material solid. In compozitia sa au fost descoperite 200 de substante din diverse clase, printre care amintim de acidul salicilic cu efect similar aspirineiaminoacizi ce reprezinta constituientii pricipali ai proteinelorantrachinonele - substante cu efect analgezicenzime - ce faciliteaza digestia si nu in ultimul rand diverse cantitati de minerale.
    Studiile de specialitate releva potentialul antibacterian si antiviral din Aloe Vera si de asemeni influenta pozitiva asupra sistemului imunitar si efectele benefice in caz de oboseala ale acesteia.

    Garcinia mangostana sau Mangostana mai scurt este un arbore tropical originar din regiunea Indoneziei. El este cultivat in principal astazi in regiunea Asiei de Sud-Est, in statul Kerala din India si in cateva tari din America de Sud. Mangostana este cunoscuta de secole fiind mentionata de chinezi in sec. XV si apoi de catre Carl Linnaeus in studiile sale referitoare la clasificarea plantelor publicate in 1753.
    Arborele creste pana la inaltimi de 25 de metri si incepe sa produca fructe dulci, astringente si zemoase, cu vezicule umplute cu lichid, de la varsta de 5-6 ani.
    Fructul Mangostana, are numeroase beneficii pentru sanatate si este unul din cele mai delicioase din lume, avand renumele de "regina fructelor" sau "darul zeilor". In compozitia fructului Mangostana se gasesc concentratii mari de xantone, ce exercita activitati biologice unice. Astfel din cele 200 de tipuri de xantone cunoscute, 40 se gasesc in fructul Mangostana. Cele mai importante xantone (o clasa de polifenoli) din mangostana includ: alfa-mangostinul, beta-mangostinul, gama-mangostinul, garcinonele A, C, D, mangostanolul, gartaninul. 
    Fructul de Mangostan are putine calorii si este o sursa excelenta de fibre si vitamina C, doar 100 de grame de mangostana asigurand 13% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Mangostanul contine si vitamine din complexul B ce au rol esential in procesele metabolice si de asemeni minerale cum ar fi mangan , cupru si magneziu.
    In sud-estul Asiei mangostanul este folosit de secole in tratarea afectiunilor aparatului digestiv, in infectii urinare sau ale aparatului reproducator si de asemeni in tratamentul ranilor si inflamatiilor pielii.

    Opuntia ficus-indica numita in Mexic si Nopal este o specie de cactus originara din aceasta tara pe al carei drapel se si regaseste ca simbol. Nopalul este cultivat indeosebi pentru utilizarile fructului sau in alimentatie. El reprezinta o sursa buna de hrana in zonele aride, avand nevoie de cantitati mici de apa pentru a se dezvolta, in Mexic de exemplu fiind la nivelul porumbului si a plantei agave ca si importanta economica a culturilor. 
    Cea mai valoroasa parte a plantei este fructul de Nopal care apare si se coace in intervalul august - octombrie si are o aroma similara cu cea a pepenului verde. Miezul fructului este dulce, de culoare rosu sangeriu sau alb galbui si contine seminte mici si tari. Din frucet se pot obtine si gemuri sau jeleuri.
    Cei mai importanti nutrienti ai fructului de Nopal sunt: aminoacizii (nu mai putin de 17 din care 8 esentiali), vitaminele (betacaroten, vitamina C, vitaminele B1, B2, B3), mineralele (Ca, Mg, Na, K, Fe) si fibre (liginina, celuloza, hemiceluloze, pectina, mucilagii, gume). Datorita continutului bogat in aminoacizi Nopalul poate determina scaderea apetitului, accelerand catabolismul lipidelor si eliminarea acestora din organism. Astfel Nopalul reprezinta o alegere excelenta pentru toti cei care isi doresc mentinerea greutatii corporale.

    GraVitalJuice CaliVita este un suc necarbonatat de fructe ambalat in sticle de 946 ml.
    Ingrediente: piure din fruct de Graviola organica (31,95%); apa filtrata; suc de Aloe vera organica (28,6%); piure de Mangostana organica (4,76%); Nopal organic (4,76%); agenti gelatinizanti – guma de guar organica, pectina; corector de aciditate – acid citric; aroma de merisoare organice; corector de aciditate – acid ascorbic; indulcitor – stevia organica.

    Instructiuni de utilizare: agitati bine flaconul inainte de utilizare; consumati 2 linguri de suc (30 ml) per zi, dizolvate într-un pahar de apa. Nu congelaţi produsul.
                   comanda produsul