Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 8 ianuarie 2016

Varza un pansament natural

                             

Varza este cultivata de sapte milenii in Europa. A slujit nu doar ca aliment, ci si ca medicament grecilor si romanilor. In special , cea rosie este indicata celor cu probleme pulmonare ( astm bronsic, bronsite, laringite) . Este si un bun stimulent pentru digestie si dezinfectant al tractului digestiv, antiparazitar, excelent impotriva viermilor intestinali. Este indicata si impotriva pietrelor la rinichi. Pentru efecte bune, ar trebui consumata in cure de lunga durata, in salate (300-400 g pe zi) sau ca suc ( un pahar pe zi , intre mese). Sucul de varza alba mai este bun si pentru tratarea ulcerului gastric, intestinal sau peptic, pentru ca varza contine vitamina U sau " factorul antiulceros". Pentru fluidificarea secretiilor bronhice si pentru usurarea expectoratiei, se poate face un decoct din 60 g varza la jumatate de litru de apa, la care se adauga patru linguri de miere . Extern , varzqa este indicata in durerile reumatice, pentru ca este un bun antiinflamator. Acelasi efect il are frunza de brusture. In caz de inflamatii, entorsa, dureri articulare, se scoate nervura frunzei, se zdrobeste o frunza cu o sticla pe un fund de lemn. Se aplica pe locul afectat si se leaga cu o fasa. Se schimba de doua ori pe zi . Unele cercetari au dovedit ca actioneaza favorabil chiar si in anumite forme ale cancerului de piele. Binenteles , in acest caz ca si in cele mai putin grave trebuie combinat tratamentul natural cu cel de medicina clasica.


                            

joi, 7 ianuarie 2016

Patrunjelul ucide celulele cancerului pulmonar

                                  

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai comune cauze de deces. Mai multe persoane mor de aceasta boala, decat de la cancer de colon, cancer de san si pancreas împreună.

Din 75 până la 80% din cazurile de cancer pulmonar provin din cancer cunoscut sub numele de non - cancer pulmonar cu celule mici (NSCL). Un studiu publicat in revista "Pub Med" arată că patrunjelul poate fi folosit ca un remediu pentru aceasta boala teribila, datorita substantei apigenina , care are capacitatea de a distruge celulele canceroase de până la 86%.
În afară de patrunjel, există câteva alimente care sunt contin apigenina, cum ar fi: telina, ceapa, portocala, oregano, coriandru, ceai de musetel, vin rosu si anghinare.
Dar apigenina conținută în patrunjel este cea mai concentrată și, prin urmare, cel mai recomandat in lupta impotriva cancerului.

Ceaiul de pătrunjel trebuie preparat după cum urmează:

Maruntiti fin 15 g de rădăcini de pătrunjel și se toarnă 200 ml de apa clocotita peste ele.
Lăsați-l să fiarbă timp de inca 5 minute. Lasă-l să stea acoperit timp de 15 minute si apoi se strecoara.
Pentru a beneficia de toate puterile de vindecare, este necesar să se bea trei căni pe zi.
In medicina alternativa, patrunjel este considerat cel mai bun remediu care înlătură pietrele la rinichi nisipul si trateaza cu succes infectii urinare si este un diuretic puternic.
Vă recomandăm ceaiul  din rădăcini de pătrunjel și frunze.

SURSA : http://instiks.com/

miercuri, 6 ianuarie 2016

Cind ceapa si usturoiul sunt otravitoare


Vă rog să retineti că este periculos să se taie o ceapa, sa curatati usturoiul  si sa  incercati sa-le   utilizati la gătit a doua zi, devin extrem de otrăvitoare, pentru chiar o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot determina infectii la stomac , din cauza excesului de secretie biliară si chiar intoxicatii alimentare

Din studiile efectuate asupra proprietăţilor şi efectelor cepei şi usturoiului, s-a descoperit că aceste două vegetale deosebite au proprietatea de a absorbi viruşii şi bacteriile, în momentul în care sunt  curăţate şi intră în contact cu aerul. Tocmai de aceea este total contraindicat ca vegetalele acestea să fie consumate la mult timp după curăţare. Potrivit doctorionline.ro, este periculos să tai o ceapa şi s-o foloseşti pentru gătit, după câteva ore sau chiar a doua zi. Devine otrăvitoare într-o singură noapte (chiar şi dacă stă într-o pungă în frigider) şi creează bacterii toxice care pot provoca infecţii stomacale din cauza excesului de secreţie biliară şi chiar intoxicaţii puternice.

marți, 5 ianuarie 2016

Nalba mare - ajutor in raceli

                           

Denumire stiintifica    : Althaea officinalis
Denumirea populara  : nalba alba, nalba buna, nalba de lunca
Se recolteaza                   : flori, frunze, radacini ( primavara devreme                                    sau toamna tirziu)
Cind                                      : martie - octombrie

O planta ce creste indeosebi in lunca Dunarii, dar si pe linga alte ape curgatoare sau balti. Are o foarte buna actiune asupra corzilor vocale  si este de un ajutor nepretuit in raceli, raguseli sau bronsite.
Pentru a intrebuinta radacinile, se curata precum morcovii. Se taie in bucati mici, cam de un centimetru si se pun la uscat pe foi albe. In caz de raguseala sau pentru stimularea corzilor vocale, se mesteca ca guma.  Cind se ajunge la partea lemnoasa, se arunca. Se mai utilizeaza pentru prepararea unui macerat la rece. Nu este bine sa se fiarba , pentru ca, prin incalzire isi pierde substantele active. Pentru a prepara un ceai din partile aeriene ale plantei, se face un macerat la rece timp de 30 de minute -o lingura de radacina la 250 ml apa. Se strecoara si lichidul obtinut se bea in trei - patru reprize pe zi. Este foarte bun impotriva tusei , bronsitelor, laringitelor, trahetelor, bolilor de rinichi si afectiunilor digestive. Se mai poate folosi si pentru gargare in laringite, traheite si amigdalite, spalarea tenului cind este uscat sau sufera de furunculoza.
In candidoze , trichomonas, vaginite bacteriene, reactii alergice la tampoane , lubrifianti vaginali sau diverse produse dermato-cosmetice sunt indicate spalaturi vaginale cu maceratul de nalba. Baile de sezut cu acest lichid sunt bune in tratarea hemoroizilor.

                                                                           

duminică, 3 ianuarie 2016

Podbalul , ajutor in bolile de plamini

       
Denumirea stiintifica : Tussilago farfara
Denumire populara    : brustan, brustur-de riu, cenusoara, galbinele, gusa-gainii
Se recolteza                : partile aeriene ale plantei
Cind                            : februarie-aprilie
Prima planta care apare dupa ce se topeste zapada, odata sau chiar inainte de ghiocei,  este podbalul.
Creste in soluri nisipoase si este de mare ajutor bolnavilor de silicoza, dar si in alte boli ale plaminilor ( bronsita, astm bronsic, pneumonii, raguseala), flebite, dureri de urechi. Pentru a prepara ceai de podbal, se face o infuzie dintr-o lingura de planta la 200 ml apa. Se beau doua - trei cani pe zi. Pentru a ajuta la expectoratie , se ia cite o lingura de ceai la doua- trei ore. Ceaiul de podbal mai poate fi combinat cu cel de frunze de patlagina si cel de radacina de lemn-dulce, pentru a avea un efect mai bun. Foarte eficiente sunt si inhalatiile cu fiertura din frunze si flori de podbal ( una - doua linguri la o cana cu apa). Acest decoct mai este bun si pentru picioarele umflate . Se tin aproximativ 20-30 de minute intr-un lighean cu ceai caldut de podbal.
Frunzele de podbal proaspete pot fi folosite in salata si au efect vitaminizant si detoxifiant asupra organismului. Mai pot fi aplicate pe piept, zdrobite, ajutind in orice boala de plamini. Daca se amesteca cu smintina , se poate obtine o alifie buna pentru tratarea flebitelor. Se aplica pe zona cu probleme si se leaga cu un pansament steril. Sucul proaspat din frunze de podbal, picurat in urechi , combate durerile din acesta zona.