Polen de pin

follol.com

Sanatate pentru prieteni feed

Translate

marți, 3 noiembrie 2015

Alimente care te scapa de raceala

Exista insa cateva alimente mai neobisnuite care te ajuta sa iti mentii sistemul imun la capacitate optima de functionare

Sezonul rece da unda verde circulatiei racelilor comune si gripei. Exista peste 200 de virusuri care pot provoca raceala comuna sau guturaiul, iar simptomele cele mai frecvente includ congestia nazala stranutul si durerile de gat. O modalitate de a tine virusurile la distanta sau de a minimaliza efectele lor consta in intarirea sistemului imunitar. Cata vreme nu exista un superaliment care sa faca acest lucru, o dieta sanatoasa si diversa este cel mai bun instrument pe care il avem la indemana. Exista insa cateva alimente mai neobisnuite care te ajuta sa iti mentii sistemul imun la capacitate optima de functionare:

1. Ghimbir

Acesta este folosit de mii de ani in medicina Ayurvedica, China si Japonia. Ceaiul de ghimbir este de un real folos in primele stadii ale unei raceli, atunci cand febra inca nu a aparut. Ghimbirul ajuta digestia, are efect antiinflamator si antiviral (este foarte eficient impotriva virusului sincitial respirator), iar combinatia cu miere (antivirala, antibacteriana, antiiinflamatorie) si lamaie (vitamina C, bioflavonoide, efect antiseptic, sursa de calciu si magneziu) formeaza un remediu multipotent. In plus, un ceai cald de ghimbir, cu miere si lamaie ajuta la eliminarea mult mai facila a mucusului, usureaza starea de disconfort si greata.

2. Ciuperci

                                       
Ciupercile sunt bogate in vitamine din complexul B, seleniu si antioxidanti, ajuta la functionarea optima a sistemului imun si prezinta efecte antivirale. Nivelul redus de seleniu din organism a fost asociat cu un risc crescut de a dezvolta simptome gripale. Daca tot suntem in plin sezon, include-le in dieta pentru a tine raceala si gripa la distanta. Consuma-le sotate la tigaie (poti adauga si usturoi, pentru un plus de efect antiviral) sau include-le intr-o omleta, alaturi de branza de capra si verdeturi proaspete.

3. Sardine

                                       Imagini pentru poze sardine

Pestele gras este bogat in acizi grasi omega-3, despre care cercetatorii au stabilit ca reduc riscul de aparitie a bolilor cardiace si au efect antiinflamator. In plus, imbunatatesc functia sistemului imun iar sardinele, in mod special, contin o cantitate mai mare de acizi grasi omega-3 decat aceeasi cantitate de ton sau somon. In plus, au relativ putine calorii si sunt bogate in proteine, calciu si vitamina D, necesare unei stari optime de sanatate.

4. Ardei gras galben

                                                  ardei galben
Foto: foto76 / Shutterstock.com
In raceala sau gripa este foarte recomandat consumul de vitamina C iar una dintre cele mai bune surse este ardeiul gras galben, un exemplar mare asigurand aproximativ 560% din doza zilnica necesara de vitamina C. Nu doar ca are rol in prevenire, dar studiile au aratat ca dozele mult peste doza zilnica recomandata de vitamina C scurteaza considerabil durata unei raceli comune si scad severitatea simptomelor. In plus, consumul de vitamina C imbunatateste functionarea sistemului imun la anumite categorii considerate la risc: copii, varstnici, fumatori sau bolnavi cronic.

5. Supa de pui


                                       

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute si mai utilizate remedii impotriva racelii. Desi poate parea leac de pe vremea bunicii, efectele benefice ale supei de pui in tratarea racelii au fost dovedite stiintific. In primul rand, este un lichid cald, care hidrateaza, ajuta la eliminarea mucusului si calmeaza durerile de gat. In plus, supa de oase, legumele si carnea fiarta au proprietati antiinflamatorii unice, prin scaderea vitezei de circulatie a neutrofilelor, usurand simptomele si scazand durata infectiilor de tract respirator superior. Supa de pui studiata a continut pui, ceapa, cartofi dulci, pastarnac, gulii, morcovi, telina si patrunjel, toate ingredientele avand efect antiinflamator, inclusiv carnea fiarta de pui. Iata deci un motiv mai mult decat suficient pentru a trece la treaba in bucatarie!



SURSA :  http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/

vineri, 30 octombrie 2015

Tratament fara interferon al hepatitei C

                          
Sperante pentru pentru pacientii care sufera de hepatita C. Bolnavii cu infectie cronica a virusul hepatitic C, inclusiv cei cu ciroza compensata a ficatului, vor putea beneficia de un nou tip de tratament, modern.
Comisia Europeana a acordat autorizatia de punere pe piata a unui tratament, o tripla terapie pentru hepatita C cronica, tratament care poate vindeca boala chiar si 100%, esecul virusologic fiind mai mic de 2%, potrivit studiilor clinice.
Profilul de tolerabilitate a aratat ca peste 98% dintre pacienti au incheiat un ciclu complet de tratament.
Tratamentul oral, fara interferon, a fost aprobat si pentru coinfectia Hepatita C/HIV-1, pentru pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacienti care au trecut printr-un transplant hepatic.
Specialistii spun despre acest tratament ca este singurul tratament aprobat ce contine trei mecanisme antivirale distincte, care actioneaza sinergic pentru a ataca virusul in trei etape separate ale ciclului sau de viata.
Tratamentul a fost aprobat pentru administrare pentru pacientii cu infectie cronica cu virusul hepatitic C, genotip 1 (GT1), inclusiv pentru cei cu ciroza compensata a ficatului, pacienti coinfectati HIV-1, pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacientii care primesc transplant hepatic, se arata intr-un comunicat.
“Aprobarea tratamentului AbbVie pentru hepatita C in UE, care vine dupa recentele aprobari din SUA si Canada, le ofera pacientilor din Europa un nou tratament eficient care vindeca aceasta boala grava”, a declarat conform unui comunicat de presa,  Richard Gonzalez, CEO AbbVie, compania farmaceutica ce a dezvoltat acest tratament.
Aprobarea terapiei vine dupa evaluarea prin procedura accelerata facuta de Agentia Europeana a Medicamentelor.
Aproximativ 9 milioane de persoane din Europa sunt infectate cu hepatita C cronica, cea mai importanta cauza a cancerului hepatic si a transplantului hepatic.
Genotipul 1 este forma de hepatita C cu cea mai mare prevalenta in Europa, insumand 60% din cazuri la nivel mondial. In Europa, sub-genotipul cu prevalenta cea mai mare este 1b (47%), Romania fiind o tara cu 99% prevalenta a acestui sub-genotip.
“Hepatita C este o boala complexa, cu multiple genotipuri si categorii speciale de populatie care trebuie luate in considerare la determinarea tratamentului adecvat pentru fiecare pacient in parte”,  a declarat si prof. dr. Stefan Zeuzem, totodata directorul Departamentului de medicina al Spitalului Universitar “J.W. Goethe” din Frankfurt, Germania.
Vindecarea de hepatita C este un lucru complex, deoarece virusul determina mutatii si are o replicare foarte rapida. Acesta este primul tratament aprobat care contine trei mecanisme distincte de actiune antivirala si profile de rezistenta care nu se suprapun, pentru a ataca virusul hepatitic C.
Guvernul a decis introducerea unor noi molecule in lista medicamentelor compensate si gratuite, printre care si cele pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si al cirozei hepatice C
Dosarele pacientilor cu hepatita ale caror testari sunt facute in alt laborator decat cele 50 anuntate oficial, nu vor fi luate in considerare.
Lista laboratoarelor este publicata pe site-ul CNAS, la sectiunea “informatii pentru asigurati” – “medicamente” – tratament fara interferon”
SURSA : http://www.formaremedicala.ro/

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Fitness, mese de tenis, biciclete, jucării pentru copii şi mobilier de agrement

                                          kettler.ro
                                         

Marca KETTLER simbolizeaza calitatea germana, stilul şi durabilitatea şi este recunoscuta la nivel global, fiind prezenta la ora actuala in mai mult de 70 de tari din intreaga lume.
Echipamentele si accesoriile Kettler-echipamente de fitness, mese de tenis, biciclete, jucării pentru copii şi mobilier de agrement- sunt destinate uzului casnic si reprezinta cel mai echilibrat raport intre calitatea germana si pretul accesibil pietei din Romania! Oferta noastra se adreseaza celor care doresc sa investeasca in calitate si sport si dorinta noastra este crearea unui parteneriat care sa aduca plusvaloare tututor partilor implicate.

CATEGORIE PRODUS


  • Cardio Fitness
  • Antrenament de forta
  • Mese de tenis
  • Accesorii
  • Jucarii 
  • Suplimente 
  • Biciclete
  • Resigilate


  •                                       

    kettler.ro

    kettler.ro

    kettler.ro
    kettler.ro                                  

                                     

                                        

    marți, 20 octombrie 2015

    Canapele, saltele, accesorii

                                       aramisfeeling.ro

                             

    Aramis Feeling este un brand românesc de mobilier tapițat și retail lansat în 2013, care face parte din Aramis Group, producător de mobilier care activează pe piață de 20 de ani, fiind specializat în producția de mobilier tapițat și saltele. 

    Calitatea produselor Aramis Group este susținută de adoptarea unora dintre cele mai exigente standarde de calitate ale industriei, majoritatea volumului produs fiind destinată unor lanțuri de magazine vest-europene. 

    În colecțiile Aramis Feeling găsești o gamă variată de: 
    • Canapele și fotolii modulare, cu design modern, extensibile, cu tapițerie din stofă sau piele ecologică, gândite astfel încât să maximizeze spațiul de locuit pe care îl ai la dispoziție. 
    • Game de accesorii tematice, colorate și cu print care te ajută să-ți redecorezi casa constant. 
    • Saltele care asigură un somn sănătos și odihnitor, produse în fabrica Aramis Group, unicul producător de spume cu memorie, spume cu memorie ignifugate și spume cu elasticitate ridicată și confort superior de tip latex din România. 


                                Categorii produse 

                                     CANAPELE
                                              SALTELE
                                          ACCESORII
                                           PROMOTII

                                              aramisfeeling.ro

                                              aramisfeeling.ro

                                           

                                              aramisfeeling.ro

    Director web

    Gutuia -nu uitati acest fruct de aur



    Colorate parcă de însăşi gazda lor, toamna, gutuile au fost abandonate undeva în drumul nostru nu numai pentru plăcerea papilelor gustative, ci şi pentru beneficiile medicale pentru care sunt recunoscute şi aplaudate la scenă deschisă.
    Indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.
    În primul rând, ele pot duce în spate un întreg sistem imunitar, mai ales în sezonul rece!
    Apoi, fără vreo pretenţie, îmbunătăţesc sistemul digestiv şi cel respirator şi, mai mult, te ajută să scapi de acnee.
    Câteva bucăţele de gutui adăugate într-o salată de legume sau de fructe reprezintă un stimulator pentru digestie.
    Proaspete, gutuile sunt remedii naturiste pentru buna funcţionare a ficatului, dar şi pentru afecţiunile psihice. Iar pentru pacienţii aflaţi în etapă de covalescenţă, preparatele din gutui, precum gemul, jeleul, siropul, cu aroma lor specifică, pot fi adevărate stimulente.
    Mai mult, în camera bolnavilor este indicat să se ţină pe masă cel puţin două gutui.

    Gutuile şi sistemul imunitar

    În urmă cu 4.000 de ani, gutuile erau folosite de romani, dar şi de greci pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru stimularea potenţei. Iar strămoşii noştri ştiau foarte bine de ce luau anumite decizii: gutuile au un conţinut bogat în săruri de fier, potasiu şi magneziu.
    Pe lângă aceste întăritoare, vedetele toamnei se bucură de prezenţa principiilor bioactive - taninul, pectinele – şi de influenţa vitaminelor A, B, C şi PP. Tanina, în combinaţie cu pectina, întreţine sănătatea mucoasei digestive, iar antioxidanţii din gutui sunt un real sprijin pentru radicalii liberi, reducând astfel riscul de cancer.
    Un alt atu al gutuilor pleacă de la concentraţia mare de potasiu care scade presiunea vasculară.
    Specialiştii au atribuit gutuilor 100 de proprietăţi, printre care se numără şi acţiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, emoliantă, tonică şi expectorantă.
    Cu forma lor bivalentă, între măr şi pară, gutuile mâncate dimineaţa, pe stomacul gol,întăresc gingiile şi ajută la remineralizarea dinţilor în timp ce elimină toxinele din organism şi te scapă de oboseală.
    Vitamina C din compoziţia unui suc de gutui este un remediu pentru răceală, gripă(infecţii de sezon) şi încetineşte procesul de evoluţie al microelemntelor care favorizează hepatita.
    Un pahar de suc de gutui este recomandat zilnic, înainte de masă, timp de 30 de zile, celor care suferă de astenie, celor cu probleme respiratoriicardiacilor sau astenicilor.
    Susbtanţele pectice din gutui sunt esenţiale în reducerea colesterolului!

    Seminţele de gutui şi efectele lor terapeutice

    O tartă care conţine seminţe de gutui poate contribui la vindecarea tusei urmată de o expectoraţie cu sânge, astmului, diareei sau hemoragiilor uterine.
    De asemenea, pentru tuberculoză, în fază incipientă, traheită, bronşită sau angină pectorală este recomandat să te foloseşti tot de seminţele gutuilor.

    La revedere, anemie!

    Gutuile stimulează pofta de mâncare, tocmai de aceea sunt impuse în dieta copiilor mofturoşi sau anemici – în combinaţie cu miere de albine, morcov, mere.
    În vremuri străvechi, femeile scăldau copiii prea slabi sau persoanele bolnave în decoct de gutui, acesta fiind un tratament pentru anemie, mai precis pentru activarea poftei de mancare şi a forţei fizice.
    SURSA: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/
    Medicii nutritionisti considera gutuile drept o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile de organism, elemente minerale si vitamine.

    In plus, specialistii adauga ca aceste fructe au un continut ridicat de substante pectice, cu rol important in reducerea colesterolului din organism.

    Mai mult, ele ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si la eliminarea substantelor toxice din organism.

    Expertii completeaza ca un consum regulat de gutui imbunatateste digestia.
    Pentru că toamna s-a instalat deja, iar virozele respiratorii au început să afecteze din ce în ce mai multe persoane, specialiştii recomandă să mâncăm zilnic cel puţin două felii din acest fruct.
    Nu doar că ne vor feri de răceli, dar previn anemia şi stimulează pofta de mâncare.
    În plus, nutriţioniştii spun că o gutuie pe zi consumată reduce orice inflamaţie a gâtului, afecţiune destul de frecventă în sezonul rece, iar seminţele macinate au un efect calmant extraordinar în caz de tuse sau bronşita.
    Medicii spun că 100 de grame de gutuie conţin carbohidraţi - 15,3 g; zahăr - 12,53 g; fibre - 1,9 g; grăsimi - 0,10 g; proteine - 0,4 g; apa - 83,8 g; vitamina A - 40 mg; vitamina B3 - 0,2 mg; vitamina B6 - 0,04 mg; vitamin B9 - 8 mg; vitamina C - 15,0 mg; calciu - 8 mg; fier - 0,7 mg; magneziu - 8 mg; fosfor -17 mg; potasiu - 197 mg; sodiu - 4 mg; iar valoare energetică este de 60 kcal.
    Articol preluat din www.gandul.info
    -->