Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

sâmbătă, 23 mai 2015

Topul alimentelor care provoaca cancer


Organisme modificate genetic
Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate conţin organisme modificate genetic. Multă vreme oamenii de ştiinţă s-au străduit să „reproducă“, plante şi semințe, care sunt rezistente în fața insectelor și pesticidelor. Așa au apărut porumbul, soia sau rapița modificată genetic. Ca și consumator, ai posibilitatea să eviți aceste alimente și să achiziționezi numai produse naturale.
Produsele procesate
Cufarul Naturii 

Cele mai multe produse din carne procesate, inclusiv baconul, cârnații și hot-dogurile, conțin conservanți chimici care le fac să pară proaspete și atrăgătoare, dar care pot favoriza apariția cancerului. Atât nitritul de sodiu și nitratul de sodiu, care se găsesc în acestea, au o legătură strânsă cu creșterea semnificativă a apariției cancerului de colon și a altor forme de cancer. Prin urmare, asigură-te că alegi produse care nu au nitriți sau nitrați.
Popcornul făcut la microunde
Pungile cu popcorn care se fac la cuptorul cu microunde conțin substanțe chimice, care provoacă nu numai infertilitate, ci și cancer de ficat, testicular și pancreatic. Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) spune că acidul perfluorooctanoic (PFOA), care se găsește în pungile cu florice de porumb, este „probabil“ cancerigen.
SURSA : http://incomemagazine.ro/
Cufarul Naturii

Marul si cancerul




Cancerul este o boala teribila si insidioasa, care loveste viata si sanatatea a milioane de oameni, insa din fericire, merele sunt de mare ajutor in lupta impotriva acestei boli.
In prezent, exista unele lucruri care pot fi facute preventiv impotriva cancerului. Unul dintre ele este consumul de mere.
Aceste fructe detin cel mai inalt rang, atunci cand vine vorba de beneficiile pentru sanatate, printre alte fructe. Acestea sunt disponibile pe tot parcursul anului și sunt esentiale pentru organism.
De ce sunt merele, arme puternice impotriva cancerului?

Nichiduta

Merele sunt o sursa buna de fibre, vitaminele A și C si, si magneziu. Acestea sunt considerate un indulcitor natural pe care il puteti folosi chiar si in prepararea diferitelor deserturi. Pectina din mere are un efect de ingrosare care poate fi utilizat in loc de gelatina.
Mere și cancer
Antioxidantii numiti procianidine, care se afla in mere, ajuta foarte mult in lupta impotriva cancerului. Procianidinele activeaza celulele din organism care distrug cresterea tumorii si se raspandesc in tesuturile vecine.
In prezent, exista unele lucruri care pot fi facute preventiv impotriva cancerului. Unul dintre ele este consumul de mere.
Aceste fructe detine cel mai inalt rang, atunci cand vine vorba de beneficiile pentru sanatate, printre alte fructe. Acestea sunt disponibile pe tot parcursul anului și sunt esentiale pentru organism.
                          Nichiduta

Beneficiile consumului de mere:

Pastreaza gura si dintii curati
Controlul tensiunii arteriale
Reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2
Imbunatateste apararea imuna
Induce pierderea in greutate
In general, orice organism uman are un numar de celule tumorale, care sunt neutralizate de antioxidanti – adica, rolul lor principal. Merele sunt unul dintre cei mai buni furnizori de astfel de substante!
Acestea sunt considerate a fi eficiente in prevenirea cancerului colorectal. Pentru cel mai bun efect, nu inlaturati coaja merelor. Mancati merele intregi. Coaja lor contine mai multe substante concentrate puternice impotriva cancerului. Mai mult decat atat, contine, de asemenea, substante nutritive esentiale si vitamine care sunt necesare pentru organism.

citeste : 5 motive pentru care spirulina este urmatorul mare superaliment

SURSA : http://bewoman.ro/
            http://incomemagazine.ro/
                                                    Nichiduta

vineri, 22 mai 2015

Soarele si starea de sanatate


Beneficiile expunerii la soare sunt mai putin popularizate decat pericolele actiunii razelor ultraviolete asupra sanatatii pielii.

In conditiile unei bune protectii a tesutului cutanat si a ochilor, prin aplicarea de lotiuni cu factor SPF de minimum 30 si purtarea ochelarilor si a palariei de soare, expunerea suficienta la soare are numeroase avantaje pentru sanatate in general.

Iar aceste efecte pozitive nu se limiteaza doar la stimularea productiei de vitamina D!

Importanta expunerii la soare pentru sanatate



                                                           MeliMeloParis.ro

Inca din primii ani de viata, petrecerea timpului in bataia razelor calde de soare joaca un rol esential in dezvoltarea normala si mentinerea starii de sanatate. O baie de soare care dureaza intre 5 si 15 minute ajuta organismul sa produca mai multa vitamina D, al carei deficit inseamna un risc crescut de pierdere a densitatii osoase si de dezvoltare a afectiunilor cardiace si cronice. Vitamina D nu poate fi preluata integral din alimentatie si este necesara pentru
- sanatatea osoasa;
- prevenirea cancerului;
- intarirea sistemului imunitar;
- protectia impotriva dementei si a imbatranirii creierului;
- eliminarea grasimii in exces;
- ameliorarea simptomelor astmului;
- intarirea danturii.
De altfel, radiatiile ultraviolete au fost folosite din timpuri stravechi in tratarea diverselor afectiuni. Fototerapia este o metoda pretioasa de tratament pentru numeroase afectiuni dermatologice, ceea ce inseamna ca actiunea moderata a razelor soarelui poate avea mai multe efecte terapeutice.
Diminuarea riscului de dezvoltare a sclerozei multiple
Scleroza multipla este mai raspandita in randul populatiei tarilor aflate departe de Ecuator, si nu intamplator. Oamenii de stiinta au descoperit ca un factor de risc important in debutul afectiunii neurologice cronice este lipsa expunerii la soare (corelata cu deficienta in vitamina D) in primii 20 de ani de viata.
                                        MeliMeloParis.ro
 Alte studii efectuate in tari europene au observat ca bebelusii nascuti dupa luna octombrie sunt predispusi la un risc mai mic de scleroza multipla, decat cei nascuti dupa luna mai, motivul fiind acela ca mamele au avut un nivel mai ridicat de vitamina D in organism in timpul graviditatii, purtand sarcina in anotimpul cald.
Tratarea simptomelor psoriazisului
Expunerea la soare este foarte benefica pacientilor cu psoriazis. Subiectii unui studiu de specialitate au urmat o terapie cu baie de soare timp de patru saptamani. In 84% din cazuri, simptomele psoriazisului au disparut intr-o proportie multumitoare.
Tot razele soarelui au un efect benefic asupra pielii afectate de acnee, eczeme si infectii fungice.
Ameliorarea depresiei usoare
Exista multe demersuri stiintifice care au asociat imbunatatirea starii de spirit cu expunerea directa la lumina naturala. Unul dintre acestea a demonstrat chiar ca razele UVB cresc nivelul substantelor naturale antidepresive din creier. De altfel, in zilele insorite, creierul produce o cantitate mai mare de serotonina (asa-numitul hormon al fericii), comparativ cu zilele innorate.
Prevenirea afectiunilor cardiace
O noua cercetare publicata in luna aprilie 2012, in jurnalul Medicina Naturii din SUA, a scos in evidenta faptul ca razele puternice ale soarelui, chiar si lumina obisnuita a zilei, diminueaza considerabil predispozitia la un atac cardiac sau la aparitia complicatiilor grave dupa producerea acestuia.
Efectul dintre expunerea la soare si o rezistenta cardiaca superioara are legatura cu ritmul circadian al corpului, reglat de proteinele de la nivel cerebral. Lumina zilei reseteaza ceasul biologic si stimuleaza productia proteinelor din creier, vitale pentru controlul metabolismului cardiac in timpul unui infarct.
Mai mult decat atat, contactul direct cu razele soarelui ajuta la scaderea tensiunii arteriale in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune. Literatura medicala europeana contine lucrari care vorbesc despre capacitatea razelor de soare de a penetra tesutul cutanat si de a curata sangele si vasele sanguine. Unele studii clinice arata ca pacientii cu ateroscleroza isi tin mai bine sub control afectiunea cu ajutorul expunerii regulate la soare.
Ameliorarea simptomelor sindromului Alzheimer
Cercetarile clinice arata ca expunerea la spectrul integral de lumina in timpul zilei ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului Alzheimer, prin reducerea nivelului de agitatie, asigurarea unui somn mai odihnitor si combaterea insomniei.
Inducerea remisiei cancerului de san
Medicul american Zane Kime a utilizat o metoda neobisnuita de tratament oncologic pentru pacientele diagnosticate cu cancer mamar le-a recomandat o terapie care combina baile de soare si dieta axata pe cereale integrale. Chiar si in cazurile cu cancer de san in faza terminala, specialistul a reusit sa opreasca evolutia cancerului ajuns in faza de metastaza.
Dezinfectarea ranilor
Razele soarelui ucid bacteriile periculoase, cauzatoare de infectii. Soldatii germani din Al Doilea Razboi Mondial stiau de descoperirea facuta de castigatorul premiului Nobel in anul 1903, Niels Finsen, care a demonstrat masura in care expunerea la soare ajuta la dezinfectarea si vindecarea ranilor.
Reducerea nivelului de colesterol
Soarele ajuta la transformarea colesterolului excedentar din sange in hormoni steroizi, necesari pentru reproducere. In absenta luminii naturale, se petrece fenomenul contrar hormonii sexuali sunt transformati in colesterol.
Intarirea sistemului imunitar
Limfocitele sau globulele albe ale sangelui, specializate in lupta cu infectiile, se inmultumesc sub efectul razelor naturale ale soarelui.
Imbunatatirea calitatii somnului
                                                     
Atunci cand lumina naturala intra in contact cu organele de vaz, nervul optic trimite un mesaj glandei cerebrale care produce melatonina (hormonul necesar inducerii somnolentei), prin care ii comanda oprirea secretiei acestei substante pana la apusul soarelui. Astfel, expunerea la razele UV din timpul zilei creste productia de melatonina noaptea, care asigura un somn odihnitor si neintrerupt. Nivelul redus al hormonului cauzeaza tulburari de somn, in special in randul adultilor in varsta.

http://www.sfatulmedicului.ro/

                                                navigatoare-gps
                                                   techstar.ro

Ce proprietati uimitoare au cuisoarele


Cuisoarele sunt de dimensiuni mici, dar mari atunci cand vine vorba de aroma si gust. Si proprietatile lor nu sunt doar de factura culinara, acestea fiind recunoscute pentru valoarea lor medicinala.
In caz ca nu stiai, cuisoarele sunt bobocii uscati ai florii arborelui de cuisoare, fiind originare din Indonezia. Trebuie mentionat ca fac parte din bucataria si medicina asiatica de mai bine de 2000 de ani. In secolul al patrulea, negustorii arabi au adus cuisoarele in Europa. Daca o lunga perioada de timp au fost cultivate exclusiv in Indonezia, in momentul de fata cea mai mare productie de cuisoare se afla in Zanzibar, in partea de est a Africii. Alte zone in care se cultiva intens cuisoarele este India de Vest, Sri Lanka, Madagascar si Brazilia.
Care sunt uimitoarele beneficii ale CUISOARELOR?
1. Eugenolul. Este uleiul esential care se regaseste in cuisoare si este folosit de ceva vreme in stomatologie, avand in vedere ca este un anestezic si antiseptic local, care te va elibera de cumplitele dureri de dinti, luptand impotriva infectiilor de la nivelul gingiei. Poti atenua temporar durerile tamponand zona dureroasa cu eugenol. Foloseste o discheta demachianta sau putina vata pentru a merge mai usor.
2. Regleaza nivelul zaharului din sange. S-a constatat ca are rolul de a preveni diabetul, regland nivelul zaharului din sange.
3. Ajuta sistemul digestiv. Gratie Eugenolului, cuisoarele pot face minuni pentru aceia care sufera de afectiuni ale tractului gastro-intestinal, asa ca simpotmele precum: diareea, indigestia, flatulenta sau durerile de stomac vor fi vizibil atenuate.

citeste : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric
4. Omoara viermii si parazitii intestinali. CUISOARELE sunt utilizate in medicina chineza datorita proprietatilor remarcabile anti-parazitare. Acest condiment are rolul de a imbunatati secretia acidului clorhidric si a elimina viermii intestinali.
5. Anti-inflamator. Uleiul esential volativ continut de cuisoare (eugenolul) irita pielea atunci cand ajunge in contact cu aceasta si creste fluxul sangvin ( pielea devenind mai calda), iar acesta nu este deloc un lucru rau. Cuisoarele sunt un bun remediu pentru artrita, reumatism sau muschi sensibili. Cuisoarele pot fi folosite atat in cataplasme sau se pun direct in apa fierbinte pentru baie.
6. Atenueaza greturile. Cuisoarele si uleiul de cuisoare fac "echipa" buna impreuna, asa ca cei care sufera de greturi matinale sau diaree ar trebui sa apele la aceasta metoda inedita.
7. Amelioreaza infectiile respiratorii. In Ayurveda, cuisoarele sunt deseori folosite pentru a trata astfel de infectii. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa prepari o bautura compusa din 10 picaturi de ulei de cuisoare si miere. Aceasta va actiona ca un adjuvant, ameliorand tusea, raceala, sinuzita, gripa si chiar astmul. Cuisoarele sunt ca niste calmante naturale, iar efectele lor anti-bacteriene te vor ajuta sa scapi de neplacutele dureri de gat.
8. Afrodisiac. Inca din timpuri stravechi, cuisoarele au fost un remediu excelent pentru aceia care sufereau de impotenta; previn ejacularea prematura si amelioreaza scurgerile vaginale.
9. Bogat in mangan. Acest condiment contine mangan din plin, acest mineral fiind foarte important pentru buna functionare a organismului. Manganul are rolul de a activa multiple enzime, in special anginele care sunt implicate in alcatuirea ureei. De asemenea, manganul are rolul de a forma peptidele care sunt responsabile cu procesul de hidroliza a proteinelor din intestine. Acest mineral este implicat si in metabolismul lipidelor si mentine stabil sistemul nervos.
10.Reduce stresul. Un ceai aromat cu busuioc, menta, cardamom si miere ajuta la detensionarea muschilor si eliberea stresului. De asemenea, mirosul uleiului esential din cuisoare elimina oboseala si senzatia de epuizare, fiind ideal pentru aceia care sufera de insomnii.
11. Trateaza zgarieturile si vanataile. Putin ulei de cuisoare in combinatie cu uleiul de masline poate grabi procesul de vindecare in cazul vanatailor, a intepaturilor de insecte si alte zgarieturi sau taieturi minore.
12. Vindeca acneea si negii. Eugenolul (uleiul de cuisoare) are proprietati antibacteriene si este de folos in tratarea acneei si negilor.
13. Previne respiratia urat mirositoare. In India, este ceva normal sa mesteci cuisoare, imediat dupa masa, acestea avand un rol important in prevenirea respiratiei urat mirositoare.
Efecte adverse ale cuisoarelor:
- nu sunt sigure pentru copii, acestia nu trebuie sa ia ulei de cuisoare, pe cale orala. Poate avea efecte adverse severe precum: distrugerea ficatului si dezechilibrarea fluidelor din organism.
- poate distruge gingiile atunci cand sunt folosite in exces.
- nu este indicat sa fie inhalat fumul provenit de la o tigara din cuisoare, acesta fiind periculos, avand in vedere ca poate cauza probleme ale pamanilor sau deficiente respiratorii.

 citeste :  Legatura directa intre cancer si alimentatie
 SURSA : http://suntsanatos.ro/

Ce beneficii uluitoare au ciresele


Ciresele se numara printre fructele cu cel mai scazut continut de calorii, fiind in acelasi timp bogate in vitamine si minerale. 9AM.ro iti prezinta sapte dintre beneficiile incredibile ale cireselor.

Nichiduta Lupta impotriva diabetului

Ciresele au un indice glicemic mic (22), mai mic decat caisele (57), strugurii (46), piersicile (4) sau prune (39). Acest lucru le face o alegere mai buna cand vine vorba de o portie sanatoasa de fructe, in special pentru diabetici.

Te ajuta sa-ti menti silueta

Conform studiilor, numarul mare de antioxidanti continut de cirese scade colesterolul, stimuleaza slabirea si diminueaza nivelul de grasime din organism. De asemenea, o ceasca de cirese are aproximativ 100 de calorii si foarte multe fibre, care iti vor mentine senzatia de satietatea pentru mai mult timp.
Te ajuta sa dormi mai bine
Ai probleme cu adormitul seara? Sucul de cirese te va salva! Ciresele sunt bogate in melatonina, hormon care ajuta la reglarea somnului. Consumul de suc de cirese inainte de a merge la culcare te va ajuta sa adormi mult mai usor.
Intarzie imbatranirea pielii
Ciresele au cel mai mare continut de antioxidanti, comparativ cu oricare alt fruct. Antioxidantii ajuta corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi, cei care care ne imbatranesc. Conform studiilor efectuate la Universitatea Michigan, un pahar de suc de cirese consumat zilnic, va intarzia procesul de imbatranire

Scad tensiunea arteriala

Ciresele sunt o sursa importanta de potasiu, mineral care ajuta la scaderea tensiunii arteriale, scapandu-te si de excesul de sodiu din corp. De asemenea, fitosterolii continuti de cirese ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau.

                                 

Reduc febra musculara

Consumul de cirese poate reduce durerile cauzate de febra musculara. Un grup de maratonisti au baut suc de cirese de trei ori pe zi, timp de o saptamana. Dupa maraton, cei care au consumat suc de cirese aveau o durere musculara mult redusa, comparativ cu cei care nu au baut.

Previn cancerul

Datorita proprietatilor anticancerigene datorate antocianinelor continute de cirese, specialistii sustin ca prevenirea cancerul este unul dintre cele mai importante atuuri ale cireselor. Antocianinele din cirese reduc ritmul de crestere al celulelor canceroase si stimuleaza distrugerea acestora.

citeste : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric

Detalii: http://www.9am.ro/